Saucony hardloopschoenen kopen

|

Saucony hardloopschoenen zijn loopschoenen voor overpronerende en onderpronerende hardlopers met een lage hieldrop. Daarmee heel geschikt voor voorvoetlanding en ter voorkoming van hardloopblessures meer informatie over Saucony loopschoenen 

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. >

Terug naar boven

Saucony hardloopschoenen zijn uniek doordat alle schoenen van Saucony een maximale heeldrop hebben van 8MM (andere merken met 10 of 12 mm).

Het hoogte verschil tussen hak en teen is maximaal 8mm bij de meeste Saucony loopschoenen. Dit zorgt voor een natuurlijke manier van hardlopen. Ben je een midvoorvoetlander? Dan kun je met Saucony loopschoenen prima uit de voeten!

 

Saucony hardloopschoenen ervaringen

Saucony hardloopschoenen ervaringen zijn goed. Met name de voorvoetlander die veel demping in de voorvoet nodig heeft is gebaad bij een Saucony loopschoen.

Het was een gedurfde zet van Saucony in 2014, alle hardloopschoenen verlagen met 4MM waardoor er geforceerd een andere manier van hardlopen teweeg wordt gebracht. Mede door overtuigend bewijs en gedegen onderzoek heeft Saucony dit aangedurfd. Het heeft ervoor gezorgd dat Saucony tot op heden wordt gezien als absolute voorloper in onderzoek en ontwikkelingen als het gaat om running.

Sinds de begin jaren negentig gebruikt Saucony het GRID systeem als demping voor de schoenen. Een wafelachtige structuur in de zool zorgt voor extra stabilisatie en demping. Het extreem dempende Powergrid is hier een afgeleide van.

Bekende Saucony runningshoes en veel verkocht in de winkels zijn de Saucony Triumph ISO, Saucony Guide en de Saucony Omni

Tot verbazing van menig (zelf verklaarde) hardloopspecialist zijn geen specifieke klachten uit het verlagen van de heeldrop voortgekomen. Sinds 2016 zie je dan ook dat alle grote merken een verlaging van de heeldrop hebben doorgevoerd en inmiddels niet meer weg te denken is uit hardloopschoenen land. Een lage hieldrop is bewezen goed voor kuiten, schenen en ter voorkoming van andere hardloopblessures.

Het merk Saucony kan op diverse wijzes geschreven worden, Sauciny, Suacony en Sacony. De enige juiste is Saucony, een afgeleide van de Saucon river.

 

Saucony Endorphin Speed en Endorphin Shift

Saucony Endorphin SHIFT is een door atleten ontworpen loopschoen van Saucony, geschikt voor alle soorten hardlopers en recreanten.

Saucony Endorphin Speed is speciaal gemaakt voor de snellere lopers onder ons, hierin zit een semi nylon plaat die als een springplank werkt. Daarmee zeker vergelijkbaar met de Nike Vaporfly Next. De schoenen waarmee een Kipchoge een wereldrecord liep op de marathon in 2019. 

De Saucony Endorphin Pro is de snelste running schoen ooit ontwikkeld door Saucony. De Pro van Saucony is een carbon wedstrijdschoen die veel grip heeft en daardoor betere prestaties levert. De S-vormige Carbon plate zorgt voor die ultieme dosis sprongkracht.

In het testen en perfectioneren van de Endorphin schoenen met elite runners, hebben ze ontdekt hoe je snelheid kunt genereren in een hardloopschoen met minimaal energie verlies.

Lees hier ook de eerlijke review over de Saucony Endorphin Shift van tester Eva

 

Hardloopaanbiedingen?

Je zocht online naar Hardloopaanbiedingen.nl en bent op deze pagina van De Hardloopwinkel terecht gekomen? Dat klopt, DeHardloopwinkel.nl was voorheen namelijk Hardloopaanbiedingen.nl en heeft sinds 1 juli 2022 een nieuwe look gekregen.

De Hardloopwinkel is een groep specialisten in hardlopen uit Midden Nederland en heeft besloten te gaan samenwerken met hardloopaanbiedingen.nl

Naast De Hardloopwinkel Webshop hebben wij 5 winkels die gespecialiseerd zijn in het aanmeten van de perfecte Saucony hardloopschoenen. Het zijn ervaren running experts met 30 jaar ervaring ze bestaan al sinds 1992. Kom langs De Hardloopwinkel Leiden, Bodegraven, Den Haag, Noordwijkerhout of Rotterdam en vraag de experts daar het “hardloophemd” van het lijf over je favoriete sport.

Op De Hardloopwinkel webshop kun je nog steeds Saucony aanbiedingen hardloopschoenen kopen. Voor Saucony hardloopkleding Sale en korting op hardloop accessoires ben je bij www.dehardloopwinkel.nl ook aan het juiste adres

Morgen al op je favoriete hardloopschoenen lopen of dat ene begeerde hardloop shirt thuis geleverd krijgen, het kan! mits voor 20.00 uur op werkdagen besteld.

 

Saucony everun

Dit is een 'dempend' materiaal waardoor je meer demping en reactiviteit ervaart. EVERUN is betere demping, direct onder de voet, gaat tot 40% langer mee en de temperatuur heeft weinig tot geen invloed op de dempende waarde van het EVERUN materiaal. Zonder energieverlies hardlopen dus!

 

Saucony PWRRUN+

Het nieuwste dempende foam van SAUCONY is PWRRUN+ een zeer actief dempend materiaal wat bijzonder lang zijn unieke dempende en reactieve dempende eigenschappen houdt.

 

Saucony hardloopschoenen sale

Door de jarenlange samenwerking met Saucony kun je  online bij dehardloopwinkel.nl een ruim assortiment aanbiedingen vinden. Zodra de nieuwste opvolgers worden geleverd gaan de "oudere"kleuren in de aanbieding. Vaak koopt DeHardloopwinkel.nl ook grotere partijen schoenen op om sale te kunnen garanderen voor de online verkoop.

Om erachter te komen welke hardloopschoenen bij jouw passen of wat de opvolger van je huidige Saucony schoenen is kun je gebruik maken van de ShoeAdvisor. Doe nu direct deze online test. Heb je persoonlijk advies nodig en vraag je je af hoe DeHardloopwinkel.nl hierin advies kan geven? Bel dan met de klantenservice: 0182- 61 46 00 of  06-25269966 of mail naar: webshop@dehardloopwinkel.nl

Of kom langs in 1 van onze fysieke winkels in Den Haag, Leiden, Noordwijkerhout, Rotterdam of Bodegraven en vraag onze deskundige running experts het "hardloophemd" van het lijf.

 

 • Is Saucony een goed merk?

Saucony behoort tot de absolute top in merken als het gaat om het maken van hardloopschoen. Met een 100% focus op hardloopschoenen is SAUCONY een merk wat zeer veel aandacht, tijd en effort stopt in research en development voor het maken van de beste hardloopschoenen. Mede hierdoor heeft SAUCONY aan de voorlinie gestaan met het introduceren van nieuwe technieken en materialen in running schoenen. Zo was Saucony het eerste merk wat in de hele running collectie een verlaging van de heeldrop van de zolen doorvoerde. Ook het EVERUN en later PWRRUN foam is door vele andere merken inmiddels gekopieërd. Doordat SAUCONY alleen hardloopschoenen maakt in de perfomance categorie en niet zoals vele andere merken ook nog voetbal, tennis en overige core perfomance sport schoenen, is er vollige aandacht op het maken van de allerbeste hardloopschoenen.

 • Waar komt het merk Saucony vandaan?

Saucony is als merk in 1910 opgericht onder de naam A.R. Hyde & Sons door de Russische immigrant Cobbler Abraham Hyde in Cambridge Amerika. De merknaam Saucony is genoemd naar de Saucon River in Pennsylvania en werd pas officieel gebruikt als naam in 1998. Het is een Amerikaans bedrijf van hardloopschoenen retroschoenen en hardloopkleding en in Europa vooral bekend in de atletiekwereld.

 • Wat betekent Saucony?

Saucony, wat wordt uitgesproken als sock-uh-knee, is afkomstig uit de taal van de Lennie-Lenape (die later "Delawares" weden genoemd door de Europeanen). Het woord Saucony stamt af van 'saconk', dit betekent de plek waar 2 rivieren samenkomen. Het logo met de 3 stippen is dan ook een afbeelding van een rivier waarbij de 3 stippen staan voor de 3 keien in een rivier.

Rivier met 3 keien | Logo Saucony
De kreek met de keien en het logo: beeld: SAUCONY

 • Hoe valt de maat Saucony?

De Saucony maat bij hardloopschoenen valt normaal, dus net als de andere merken heb je van SAUCONY hardloopschoenen minimaal 1 maat groter nodig dan je normale hardloopschoenen. Saucony valt niet perse groot of klein, echter de loopschoenen van Saucony vallen wel vaak wat smaller en een maat kleiner uit dan gewone schoenen. Wil je de preciese maatboog van Saucony weten kijk dan ook op ons maatadvies

Saucony hardloopschoenen dames

Saucony dames loopschoenen zitten vele vrouwenvoeten gelijk goed. De meeste dames hebben vaker extra ondersteuning en goed aansluitende hardloopschoenen nodig. Daarom zijn Saucony dames hardloopschoenen speciaal ontwikkeld voor vrouwenvoeten en hebben een nauw aansluitende pasvorm zonder te knellen. De smalle geknepen hielkap in Saucony dames loopschoenen sluiten perfect om die smalle dames enkels. 

De Saucony Triumph dames, Saucony Ride dames en Saucony Omni dames zijn zeer comfortabele, aansluitende en bijzonder dempende hardloopschoenen met een lage hieldrop. Wil je weten of je neutrale Saucony hardloopschoenen of antipronatie Saucony hardloopschoenen nodig hebt ? maak dan gebruik van de ShoeAdvisor.

 

Saucony hardloopschoenen heren

Saucony hardloopschoenen heren zijn door menig man omarmd door de aansluitende pasvorm en het lichtgewichte gevoel dat deze loopschoenen geven.

Hardloopschoenen voor heren moeten gewoon lekker zitten, punt! Natuurlijk wil het oog ook wat, maar zelfs de grootste ALFA man zal op niet lekker zittende hardloopschoenen niet lang hardlopen. Gelukkig heeft De Hardloopwinkel een groot assortiment Saucony hardloopschoenen heren.

De Saucony Hurricane, Saucony Triumph heren, Saucony Ride heren, Saucony Omni en Saucony Echelon heren zijn bij dehardloopwinkel.nl altijd direct uit voorraad leverbaar. Twijfel je nog over maat, kleur of model schoenen heren? Neem dan contact op met de klantenservice.

 

Welke Saucony hardloopschoen past bij mij?

Heb je een smalle voet of juist een extra brede voet? Wil je weten welke Saucony hardloopschoenen het beste bij jou passen of wat de opvolger is van jouw huidige model is? Doe dan direct de online test via ons schoenadvies. Als je ingelogd bent kun je zelfs een eigen loopprofiel aanmaken. Gelukkig heeft Saucony meerdere neutrale en antipronatie hardloopschoenen in verschillende maten.

 

Ik ben beginner, waar begin ik dan met kiezen van een hardloopschoen?

Bij het kiezen van een hardloopschoen als beginner kun je kiezen voor een Saucony sportschoen voor dames met een specifieke damespasvorm. 

Ben je een beginnend hardlo(o)p(st)er of een herstarter dan kun je Saucony sportschoenen online kopen of in een winkel. 

Mocht je niet naar een winkel kunnen dan kun je via de knop 'ik wil schoenadvies' een selectie maken op basis van een aantal vragen bij het uitkiezen van de beste loopschoenen. Uit deze vragen komt een lijst met Saucony hardloopschoenen naar voren welke volgens ons het beste passen bij de door jou gegeven antwoorden op deze vragen. Deze selectie is ontstaan door 30 jaar verkoop ervaring in De Hardloopwinkels en zorgen ervoor dat de beginnende loper de perfect passende loopschoen kan kopen. 

 

Ik heb last van mijn schenen, kunnen Saucony schoenen helpen?

Scheenbeenklachten komen vaak voor bij voorvoetlanders. De meeste van deze klachten komen voort uit een stuk verlies van demping of overbelasting van het lichaam. Een paar nieuwe Saucony loopschoenen gaat zeker helpen bij scheenbeenklachten veroorzaakt door voorvoetlanding.

Saucony hardloopschoenen hebben mega veel demping in de voorvoet, geschikt voor voorvoetlanders zit de demping daar waar je het dus nodig hebt! Als je de juiste schoen voor jezelf hebt gevonden (neutraal of antipronatie) dan is het van LEVENSBELANG dat je het hardlopen weer rustig opbouwt. En dit doe je maar op één manier...door op deze link te klikken en het hardloopschema trouw en volledig te volgen.

 

Saucony hardloopschoenen kan ik die even passen?

Als je de juiste hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen Saucony loopschoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen.

Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten. Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 14 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

 

Wanneer is een hardloopschoen te groot of te klein?

De meeste runningschoenen vallen wat kleiner uit, zo ook de Saucony loopschoenen. Bovendien heb je voor het afwikkelen van de voet extra ruimte nodig voorin, meestal voldoet daarin een halve of hele centimer ruimte na de grote teen. Voor het online kopen van de juiste hardloopschoenen van Saucony heb je een aantal graadmeters nodig:

 • Wat is je “normale maat” van schoenen? Bestel dan je hardloopschoenen altijd minimaal 1 maat groter of gebruik ons maatadvies om de juiste maat te bepalen.
 • Heb je voetproblemen? Bestel hier zooltjes en leg die in je nieuwe hardloopschoenen (haal de originele zool eruit)

 

Hoe wen ik aan nieuwe hardloopschoenen?

Ben je een ervaren hardloper of hardloopster en heb je gekozen voor een opvolgend model? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat een nieuw paar hardloopschoenen het lichaam op een andere manier zal belasten dan je oude schoenen (deze zijn immers op en versleten). Neem dus de tijd en bouw de trainingen/belasting langzaam op.

Ben je een ervaren hardlo(o)p(st)er en heb je gekozen voor een ander type schoen/merk/model dan je oude? Dan ben je goed bezig! Want een nieuwe omgeving/belasting zorgt er namelijk voor dat je lichaam sterker wordt. Maar PAS OP! Dit betekent namelijk ook dat je je lichaam significant anders zult belasten en dit vergt gewenning en een geleidelijke opbouw van de trainingen en dus belasting.

Opbouwen ( langzaam uitbreiden van het aantal kilometers, met maximaal10% per week) zorgt in de meeste gevallen voor een blessurevrije hardloopcarrière.

Bekijk ook eens het assortiment Saucony hardloopkleding in de grootste online hardloopshop van Nederland. Saucony kleding is hoogwaardige kwaliteit sportkleding met jarenlange ervaring in gebruik van stoffen en materialen dat zorgt voor een perfecte balans bij outdoor sporten als hardlopen.

 

Hoe onderhoud ik mijn hardloopschoenen?

Kunnen hardloopschoenen in de wasmachine? Het antwoord is simpel: NEE. Het wasmiddel en de hoge temperatuur zorgen voor uitdroging van de zool en daarmee verlies je demping tijdens het hardlopen. Hierdoor zal de schoen minder gaan werken en zijn ultieme zachtheid en vering kwijtraken.

Renschoenen kun je het beste een beetje afspoelen onder de kraan met lauwwarm water en een borsteltje voor verwijdering van het vuil. Zet ze te drogen op de mat, niet bij of op een verwarming, en haal eventueel het zooltje er uit.

 

Neutrale hardloopschoenen en Antipronatie hardloopschoenen, wat is het verschil?

In de wereld van de hardloopschoenen kun je een groot onderscheid maken in neutrale hardloopschoenen en hardloopschoenen antipronatie. Je bent een neutrale loper als je niet over-proneert (naar binnen “zakt” met je enkel) maar neutraal (dus recht) loopt. Overpronatie komt regelmatig voor onder hardlopers.

Als je juist naar buiten kantelt met je enkels, dan noemen we dat zelfs supinatie en is een neutrale hardloopschoen de beste keuze voor jou. Echter spelen gewicht, stand van de voeten en knieën, voorvoet- en haklanding en eventuele blessures of medische achtergronden ook een belangrijke rol. Een neutrale hardloopschoen geschikt voor supineren van Saucony kunnen bijvoorbeeld de modellen Saucony Triumph, Saucony Ride, of de Saucony Echelon zijn.

Antipronatie hardloopschoenen van Saucony zijn bij De Hardloopwinkel ook verkrijgbaar zoals: Saucony Hurricane, Saucony Omni of de Saucony Guide. Bel of mail met onze klantenservice als je vragen hebt over jouw hardloopschoenen.

 

Saucony Trail hardloopschoenen

Saucony trail schoenen koop je veilig en snel bij dehardloopwinkel.nl Voor trailrunning heb je speciale trail runningschoenen nodig die extra ondersteunen, waterafstotend, vuilwerend en een grover profiel hebben.

De Hardloopwinkel.nl koopt vaak oudere modellen of restpartijen bij Saucony, naast de nieuwste trailrunning loopschoenen. De oudere trailschoenen van Saucony gaan dan vaak in de Sale en kun je met flinke korting kopen online in de grootste hardloopshop van Nederland.

Bel of mail met de klantenservice als je meer informatie wil over Saucony loopschoenen, Saucony hardloopkleding en trailrunning shoes.

 

#wewhorun

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2