De hardloop rugzak word gedragen door hardlopers en trailers voor het meenemen van waterzakken, drinksystemen en andere hardloopitems, zoals regenjasjes en telefoons.

Bekijk op deze pagina welk type rugtas hardlopen bij jou als sporter past, afhankelijk van wat je mee wil nemen. Bij DeHardloopwinkel werken hardlopers, trailers en marathonlopers die zelf alles eerst uitgebreid testen. Zit een rugzak niet lekker of doet niet wat het belooft? dan komt deze niet in de online webshop.

Zo ben je verzekerd van een goed product en de beste sport rugzak voor jouw doeleinden.

Er zijn meerdere soorten running rugzakken verkrijgbaar voor hardlopen, maak zelf een keuze. Kom je er niet uit? Bel naar onze deskundige adviseurs voor advies over de beste hardloop rugzak.

  • hardlooprugzak
  • gewone rugzak sport
  • drinkrugzak hardlopen

 

Hardloop rugzak

Een rugzak hardlopen herken je vaak aan de benaming running backpack of lightweight backpack. Deze rugzakken hebben anders dan een gewone sport rugtas meerdere verstelbare banden rondom de borst en heup. Ze zijn hierdoor geschikt om mee te rennen, de pasvorm zorgt ervoor dat de running rugzak voor hardlopen niet gaat schuiven of irriteren.

Meerdere opbergvakken, elastieken om een hardloopjas onder te klemmen en het lichte gewicht maken hardloop rugzakken perfect voor hardlopers.

Trailers dragen vaak trail rugzakken voor het meenemen van allerlei hardloopspullen. Een trail rugzak is hetzelfde als een hardloop rugzak, deze kan voor beide sporten gedragen worden.

Bekijk het huidige aanbod hardloop rugzak dames online of zoek je een hardloop rugzak heren?  klik dan hier.

 

Zoek je een kleine rugzak hardlopen? of liever een grotere om veel in mee te kunnen nemen? Je kunt vaak kiezen uit verschillende formaten running backpacks, zoals Nathan rugzak 3 liter inhoud, 4 liter inhoud of zelfs 7 liter.  Bedenk dat als je nog een waterzak van 1,5 of 2 liter mee wil nemen, dit van de totale opbergruimte van de rugzak afgaat.

 

Gewone rugzak sport

De sport rugzak van Craft of Asics kun je dragen van en naar de fitness of atletiekbaan. Deze rugzak heeft vaak 1 groot opbergvak voor hardloopschoenen of vuile, natte sportkleding. De rugtas sport is ideaal om mee te fietsen, wandelen, reizen of naar de sportschool.

De runningbag of rugzak van Asics en van bijvoorbeeld Nike is een backpack zonder waterzak. Deze backpack kun je gebruiken om extra spullen als jas, voeding, extra sokken of extra paar hardloopschoenen in mee te nemen. Naar wedstrijden toe een perfecte manier om alles mee te kunnen nemen. Soms ook met meerdere aansluitmogelijkheden zodat de rugzak perfect blijft zitten. Tevens ideaal voor wandelen of mee op vakantie!

 

Drinkrugzak hardlopen

Drinkrugzak is een hardlooprugzak met een losse drinkzak erin. Hier zit een aparte extra waterzak in van 1,5 of 2 liter met een slang en drinktuitje. Deze rugzakken zijn ergonomisch qua pasvorm en sluiten perfect aan op het bovenlichaam. De beste drinkrugzakken hebben brede verstelbare banden, meerdere aansluitingen rondom het lichaam.

De waterzak in een drinkrugzak kan niet verschuiven door het aparte compartiment waar het perfect inpast. Verder is de slang die aan een waterzak van drinkrugzak zit vast te maken via lussen of clipjes op de schouders.

Een drinkrugzak is met name zeer geschikt voor lange afstandlopers, marathons en ultra running. De beste drinkrugzak is die van Nathan, de Nathan waterrugzak. Door de ergonomische pasvorm, meerdere opbergvakken en goed aansluitende verstelbare riemen zal deze rugzak waterzak hardlopen nooit irriteren.

 

Drinkrugzak zonder waterzak

Online kun je ook drinkrugzakken zonder waterzak kopen, hier kan men dan zelf een extra aparte waterzak voor bijbestellen. In deze drinkrugzak zonder waterzak zit vaak wel een apart afsluitbaar vak en extra opening voor drinkzak en lussen voor de slang met drinktuit. Dit gegeven staat dan vermeld bij het artikel.

 

Hardlopen en drinken hoe doe je dat?

Over hardlopen en drinken staan op de website verschillende informatieve stukken. Ervaringen en deskundige adviezen van hardlopers en hardloopwinkel adviseurs.

Lees dit blog voor informatie over voeding en drinken, voor, tijdens en na hardlopen.

 

Rugzak online kopen?

Online een rugzak kopen doe je eenvoudig en veilig via de webshop van DeHardloopwinkel. Achteraf betalen en eenvoudig retourneren maken het simpel om een keuze te maken uit de vele rugzakken. Pas de running backpack eerst eens rustig in huis, retourneer bij twijfel binnen 30 dagen. Na ontvangst retour stort DeHardloopwinkel binnen 24 uur het bedrag terug op je rekening.

 

Heb je nog vragen over welke rugzak je het beste kunt kiezen? Bel, mail of app met onze deskundige medewerkers bij de klantenservice....

 

Klanten beoordelen ons met een 9,2