Blogoverzicht

New Balance 860 V11 review

Yes ik mag een review doen…na jaren van zeuren…mijn best doen…door weer en wind 2x in de week met mijn vaste hardloopmaatje komt de vraag!

“Tom, zou jij een paar hardloopschoenen willen testen? En hierna een eerlijke review schrijven?”

 Eindelijk komt mijn grote droom uit:)!

Review Tom NB 860 V11 | De Hardloopwinkel

 

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Tom Smit (38 jaar) en ik ben ruim 5 jaar geleden begonnen met hardlopen. Na het stoppen met roken (pakje per dag) moest er toch echt aan de conditie worden gewerkt! Een goede vriend en toendertijd ook mijn buurman heeft mij overgehaald om te beginnen met hardlopen.

Na langzaam opbouwen en het wegwerken van mijn rokerslongen kreeg ik de smaak te pakken. Sindsdien loop nog steeds met mijn (oude) buurman 2 keer per week hard. Elke woensdagochtend om 07:00 een vast rondje van 5 kilometer en op zondag maximaal 10 kilometer.

Door het jaar heen gaat het tempo met zijn ups & downs maar in goede vorm is een halve marathon onder de 2 uur of een 10 kilometer onder de 50 minuten mogelijk. :)

860 V11 & Glycerin GTS 19 | De Hardloopwinkel

 

1e INDRUK VAN DE NEW BALANCE 860V11 SCHOENEN

Ik heb nog even getwijfeld tussen de zwarte New Balance 860 variant maar uiteindelijk is het de grijsgroene kleur geworden. De paar groene accenten gaven voor mij de uiteindelijke doorslag.

Wat eigenlijk het meeste opvalt aan de schoen is de hiel. Er zit in de hiel een soort zacht foam wat strak aansluit op de achterkant van je hiel of eigenlijk beter gezegd je achillespees. Deze padding met foam is heel zacht en soepel, hierdoor sluit het hielgedeelte van de schoen goed aan rond de hak.

Daarnaast is deze New Balance hardloopschoen lekker licht (voor een antipronatie schoen) en is de stof boven op je wreef erg soepel.

1e indruk NEW BALANCE 860 V11 | De Hardloopwinkel

 

VERGELIJK NEW BALANCE 860V11 vs ASICS

Ik heb jarenlang gelopen op de ASICS Gel Kayano’s. Op een bepaald moment kreeg ik last van de aanhechting van de peesplaat onder mijn hiel. Ik denk niet dat deze blessure is veroorzaakt door de Kayano‘s. Maar door deze blessure ben ik wel overgestapt naar de antipronatie schoen van Hoka (Arahi).

Deze schoen heeft een hele aparte dikke zool en geeft extra steun onder de zool van je voet. Maar dit maakt de Hoka wel wat lomp, groot en zwaar. Ik heb prima op de Hoka’s gelopen maar ben eigenlijk nooit 100% enthousiast geweest over de schoen. Daarom heb ik de Hoka’s voortijdig aan de kant gezet en ben ik voor deze review overgestapt op de New Balance 860V11.

Ik heb nog even getwijfeld om weer terug te gaan naar de Kayano‘s maar ik wou toch graag iets anders proberen. De soepelheid en de foam hiel van de New Balance 860V11 gaven uiteindelijk de doorslag. Ik ben erg blij met deze New Balance schoen vooral omdat hij zo licht aanvoelt een heel soepel loopt.

 

NEW BALANCE 860 V11 test

Ik heb de schoenen nu een aantal maanden en ik loop er wekelijks op. Ik gebruik de New Balanceschoenen eigenlijk alleen voor het hardlopen. Als ik naar de sportschool ga (dit gebeurt heel weinig;) pak ik meestal een setje oude Kayano‘s. 

Ik loop geen grotere afstanden dan 8 á 10 kilometer. In het verleden wel meerdere halve marathons gelopen. En als het zo dadelijk weer mag dan zal er snel weer een halve marathon gepland worden. Na de vakantieperiode gaan we de afstanden en het tempo weer een beetje opvoeren. Maar de NB hardloopschoen zit goed en ik loop er erg soepel op. Tot nu toe blijft die blessure weg…

 Test NEW BALANCE 860 V11 | De Hardloopwinkel

 

DE MAAT VAN NEW BALANCE 860

Voor mijn normale schoenen heb ik maat 45-46, uiteindelijk zaten de New Balance schoenen maat 46,5 (EU-maat) voor mij het best. Eigenlijk heb ik gekozen voor één maatje groter dan mijn standaard sportschoenen maat.

Ik heb een redelijk brede wreef en gelukkig de standaardbreedte leest van de New Balance 860V11 zit perfect. Ik begreep dat dit model namelijk ook leverbaar is in smalle en extra brede leest. De normale (medium) leest is voor mijn voet prima.

 

Pluspunten:

✔ De hielkap is erg comfortabel en sluit heel fijn aan
✔ Ruime pasvorm op de wreef
✔ Voelt erg soepel aan
✔ Erg prettig gewicht voor een antipronatie schoen
✔ Mooie schoen om te zien

 

Minpunt(en):

✘ geen minpunten kunnen ontdekken

 

ZOU JE DE NEW BALANCE 860V11 AANBEVELEN?

Jazeker!

Echt een aanrader om deze schoen eens te kiezen! Met name de foam hiel, de soepelheid en het gewicht van de schoen zal je veel fijne hardloop kilometers geven.

Groeten Tom

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

Brooks Glycerin 18 review

De Brooks Glycerin 18 is een neutrale hardloopschoen uit het topsegement. Uitvoerig getest door Carola. Wil je meer weten lees dan snel verder

Garmin Forerunner 255 review

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

Asics Gel Nimbus 25 review

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Brooks Glycerin 19 review

De Brooks GLycerin 19 is een zeer comfortabele neutrale hardloospchoen, geschikt voor je lange duurlopen maar zeker ook voor je dagelijkse rondje. Lees hier de eerlijke review van Eveline…

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

New Balance 1080 V11 review

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

Craft CTM Ultra review

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

New Balance 860 V11 review

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

Odlo zeroweight hardloopjack review

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Brooks Ghost 13 review

De Brooks Ghost 13 getest door Wilco een trouwe Brooks Ghost loper. Zijn Ghost 11 waren echt op? Lees meer over zijn ervaring met de Brooks Ghost 13.

Incylence hardloopsokken review

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Saucony Endorphin shift review

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,4
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.