Blogoverzicht

New Balance 860 V11 review

Yes ik mag een review doen…na jaren van zeuren…mijn best doen…door weer en wind 2x in de week met mijn vaste hardloopmaatje komt de vraag!

“Tom, zou jij een paar hardloopschoenen willen testen? En hierna een eerlijke review schrijven?”

 Eindelijk komt mijn grote droom uit:)!

Review Tom NB 860 V11 | De Hardloopwinkel

 

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Tom Smit (38 jaar) en ik ben ruim 5 jaar geleden begonnen met hardlopen. Na het stoppen met roken (pakje per dag) moest er toch echt aan de conditie worden gewerkt! Een goede vriend en toendertijd ook mijn buurman heeft mij overgehaald om te beginnen met hardlopen.

Na langzaam opbouwen en het wegwerken van mijn rokerslongen kreeg ik de smaak te pakken. Sindsdien loop nog steeds met mijn (oude) buurman 2 keer per week hard. Elke woensdagochtend om 07:00 een vast rondje van 5 kilometer en op zondag maximaal 10 kilometer.

Door het jaar heen gaat het tempo met zijn ups & downs maar in goede vorm is een halve marathon onder de 2 uur of een 10 kilometer onder de 50 minuten mogelijk. :)

860 V11 & Glycerin GTS 19 | De Hardloopwinkel

 

1e INDRUK VAN DE NEW BALANCE 860V11 SCHOENEN

Ik heb nog even getwijfeld tussen de zwarte New Balance 860 variant maar uiteindelijk is het de grijsgroene kleur geworden. De paar groene accenten gaven voor mij de uiteindelijke doorslag.

Wat eigenlijk het meeste opvalt aan de schoen is de hiel. Er zit in de hiel een soort zacht foam wat strak aansluit op de achterkant van je hiel of eigenlijk beter gezegd je achillespees. Deze padding met foam is heel zacht en soepel, hierdoor sluit het hielgedeelte van de schoen goed aan rond de hak.

Daarnaast is deze New Balance hardloopschoen lekker licht (voor een antipronatie schoen) en is de stof boven op je wreef erg soepel.

1e indruk NEW BALANCE 860 V11 | De Hardloopwinkel

 

VERGELIJK NEW BALANCE 860V11 vs ASICS

Ik heb jarenlang gelopen op de ASICS Gel Kayano’s. Op een bepaald moment kreeg ik last van de aanhechting van de peesplaat onder mijn hiel. Ik denk niet dat deze blessure is veroorzaakt door de Kayano‘s. Maar door deze blessure ben ik wel overgestapt naar de antipronatie schoen van Hoka (Arahi).

Deze schoen heeft een hele aparte dikke zool en geeft extra steun onder de zool van je voet. Maar dit maakt de Hoka wel wat lomp, groot en zwaar. Ik heb prima op de Hoka’s gelopen maar ben eigenlijk nooit 100% enthousiast geweest over de schoen. Daarom heb ik de Hoka’s voortijdig aan de kant gezet en ben ik voor deze review overgestapt op de New Balance 860V11.

Ik heb nog even getwijfeld om weer terug te gaan naar de Kayano‘s maar ik wou toch graag iets anders proberen. De soepelheid en de foam hiel van de New Balance 860V11 gaven uiteindelijk de doorslag. Ik ben erg blij met deze New Balance schoen vooral omdat hij zo licht aanvoelt een heel soepel loopt.

 

NEW BALANCE 860 V11 test

Ik heb de schoenen nu een aantal maanden en ik loop er wekelijks op. Ik gebruik de New Balanceschoenen eigenlijk alleen voor het hardlopen. Als ik naar de sportschool ga (dit gebeurt heel weinig;) pak ik meestal een setje oude Kayano‘s. 

Ik loop geen grotere afstanden dan 8 á 10 kilometer. In het verleden wel meerdere halve marathons gelopen. En als het zo dadelijk weer mag dan zal er snel weer een halve marathon gepland worden. Na de vakantieperiode gaan we de afstanden en het tempo weer een beetje opvoeren. Maar de NB hardloopschoen zit goed en ik loop er erg soepel op. Tot nu toe blijft die blessure weg…

 Test NEW BALANCE 860 V11 | De Hardloopwinkel

DE MAAT VAN NEW BALANCE 860

Voor mijn normale schoenen heb ik maat 45-46, uiteindelijk zaten de New Balance schoenen maat 46,5 (EU-maat) voor mij het best. Eigenlijk heb ik gekozen voor één maatje groter dan mijn standaard sportschoenen maat.

Ik heb een redelijk brede wreef en gelukkig de standaardbreedte leest van de New Balance 860V11 zit perfect. Ik begreep dat dit model namelijk ook leverbaar is in smalle en extra brede leest. De normale (medium) leest is voor mijn voet prima.

Wat is er goed aan de NEW BALANCE 860V11?

✅️ De hielkap is erg comfortabel en sluit heel fijn aan
✅️ Ruime pasvorm op de wreef
✅️ Voelt erg soepel aan
✅️ Erg prettig gewicht voor een antipronatie schoen
✅️ Mooie schoen om te zien

Wat is er minder goed aan de NEW BALANCE 860V11?

❌️ geen minpunten kunnen ontdekken

 

ZOU JE DE NEW BALANCE 860V11 AANBEVELEN?

Jazeker!

Echt een aanrader om deze schoen eens te kiezen! Met name de foam hiel, de soepelheid en het gewicht van de schoen zal je veel fijne hardloop kilometers geven.

Groeten Tom

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

Saucony Endorphin Elite review

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

New Balance 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

Saucony Ride 16 review

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

Hoka Arahi 6 review

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

Hoka Bondi 8 review

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

New Balance 880 V13 review

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

Saucony Triumph 20 review

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

Asics GT 2000 11 review

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

Garmin Forerunner 255 review

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

Asics Gel Nimbus 25 review

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Odlo zeroweight hardloopjack review

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Incylence hardloopsokken review

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Saucony Endorphin shift review

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

New Balance 860 V11 review

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

New Balance 1080 V11 review

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

Brooks Adrenaline GTS 23 review

Bij het aantrekken van deze nieuwe Brooks Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Joland…

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Odlo Ceramicool socks review

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Craft CTM Ultra review

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.