Hardloopevenementen 2023

Het professionele team van De Hardloopwinkel heeft voor jou hardloopwedstrijden in 2023 geselecteerd. Zet deze toploopjes nu in je hardloopkalender en stel de juiste doelen!

Mooie en bijzondere hardloopevenementen in Nederland met diverse afstanden in Rotterdam tot Groningen en virtueel.

 urban trail run utrecht 2022 Stolson

Let goed op! tijdens deze wedstrijden, misschien spot je één van ons of onze ambassadeurs (niet tijdens een pandemie ;). En dan mag je best een praatje komen maken, vinden wij leuk!!

 


Hardloopkalender 2023

*DE HARDLOOPWINKEL 1 VAN DE 4 LOPEN EN CROSSCIRCUIT:

In het najaar en de winter van 2022/2023 kan iedereen meedoen aan deze laagdrempelige lopen in omgeving Den HAAG, 5km en 10km. Wedstrijden en cross wedstrijden voor alle soorten lopers, van beginner tot atleet, wat je doel ook is!.

Lees hier meer informatie over het Crosscircuit en inschrijven.

*PARKRUN: 

Gratis 5km runs in diverse parken in NL. Leuk en vriendelijk, georganiseerd voor en door de lokale gemeenschap. Iedereen is welkom om mee te doen, of je nu loopt, jogt, rent, meehelpt als vrijwilliger of gewoon langs de kant de lopers aanmoedigt. 

 


April 2023

 • 30 april 2023 Omloop Noordwijkerhout als onderdeel van het Zorg en Zekerheids circuit 5km en 10km hardloopwedstrijd door het bos, duinen en over het strand

Mei 2023

 • 12 en 13 mei 2023 Jublieum wandeltocht RWV 95 jaar  In 2023 bestaat de RWV 95 jaar. Reden om een bijzondere Lange afstandswandeltocht te organiseren. In de Krimpenerwaard wordt een route van 80 en van 110 km uitgezet.
  We gaan er met u een feestelijke wandeling van maken. Hopelijk kunnen we u verrassen. De omgeving van de Krimpenerwaard en de route die uit twee rondes bestaat vinden wijzelf mooi. De 80 km en 110 km lopen deels over dezelfde route. Wel zo gezellig. 
 • 13 en 14 mei 2023 Leiden Marathon 5km, 10km, 21km, 42km
 • 13 mei 2023 Silver City Run Schoonhoven 2km, 5km, 10km
 • 13 mei 2023 New York Mini Marathon in Rotterdam, loop mee voor het Diabetes FOnds met verschillende afstanden en veel entertainment. Afstanden: 4.2 km, 10.5 km, 21 km en Kidsrun 420 m 
 • 21 mei 2023 Marathon Utrecht hele, halve en 1/4e Marathon dwars door Utrecht.
 • 21 mei 2023 Urban Haring Run Fit Festival Vlaardingen. De stad Vlaardingen bestaat 750 jaar, om dit te vieren wordt op 21 Mei 2023 het Fit Festival georganiseerd in het oranjepwark bij de Watertoren.

Juni 2023

 • 4 juni 2023 Lekker lope crossloop Den Dungen ( bij Den Bosch) Een mooie hardloop wedstrijd op het motorcross circuit in rondes van 1500 meter, waarbij je zelf kan bepalen hoeveel rondjes je wilt lopen. De gehele opbrengst gaat namelijk naar het Ronald MC Donald huis in Tilburg.
 • 4 juni 2023 The Hague Royal Ten 1,5km, 5km en 10 km in Den Haag.
 • 10 & 11 juni 2023 Elfsteden Estafetteloop Deze estafette houdt in dat je met je team circa 227 kilometer gaat hardlopen door de prachtige natuur, sfeervolle dorpen en gezellige steden van Friesland. Dé tocht der tochten in Hollands landschap, langs de Friese Elfsteden. 
 • 11 juni 2023 Keppelrun De Keppelrun is een professioneel hardloopevenement voor jong en oud dat in het teken staat van sportiviteit, gezondheid en gezelligheid. Lopers kunnen deelnemen aan 1, 5 of 10 kilometer en rennen door een fraai stukje Achterhoek, met start en finish in het dorp Hoog-Keppel. Starttijden 10.30 uur: Bronckhorst Tandartsen 5 km 11.20 uur: Coffee Fresh Westhoff 10 km 12.40 uur: Jeugdloop 1 km
 • 17 juni 2023 TT city Run Assen Het parcours van de 5, 10 en 15 kilometer start op het TT Circuit en finisht in de binnenstad van Assen.  
 • 18 juni 2023 Midzomernachtwandeling Noordwijkerhout  Start in De Hardloopwinkel Noordwijkerhout. Een wandeling voor dag en dauw. Hoor hoe de eerste vogels beginnen te zingen. Zie de hemel van donker naar oranje verkleuren en de eerste zonnestralen de nevel doen verdwijnen. Een wereld ontwaakt. Geniet van de zonsopkomst met de Midzomernachtwandeling!
  En voor wie wil een heerlijk ontbijtje...
  Kenners noemen het de mooiste Halve Marathon van de Bollenstreek!
  Ook met parcoursen van de 5 en 10 km! 
 • 25 juni 2023 De kersenrun in Cothen is onderdeel van Kersenfestival Cothen. Er is een uniek hardloopparcours uitgezet tussen de diverse fruitbomen. 750m/1500m/5km/10km.
 • 24&25 juni 2023 Kasteelloop de Halve van de Haar Haarzuilens . Dit jaar is het mogelijk om te wandelen, te fietsen én hard te lopen met als start de kasteeltuinen van Kasteel De Haar. Op zaterdag 24 juni staan er een Kasteelwandeling en de Kastelentour, een fietstocht, op het programma. Op zondag 25 juni kan er worden deelgenomen aan de verschillende hardloopafstanden. 

Juli 2023

 


Informatie over hardlopen:

Op deze blogs overzichts pagina op de website vind je alle informatie over hardlopen die je nodig hebt. Opgesteld door de ervaren running experts uit de winkel en gemaakt voor lopers.

Hier alvast een paar handige blogs over hardlopen en hardloopschoenen:

Blog: wanneer hardloopschoenen vervangen?

Blog: welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Blog: halve marathon tips


Hardloopwedstrijden voor beginners?

Natuurlijk kun je als beginner gewoon meedoen aan een hardloopevenement. De meeste wedstrijden hebben een 5km run of 2km kidsrun waar je als volwassene aan mee mag doen.

Wil je starten met hardlopen, het opnieuw gaan opbouwen?

Lees hier meer informatie over beginnen met hardlopen en handig tips om (opnieuw) te starten. 

TIP: Bekijk bovenstaande evenementen om te zien of daar een 5km wedstrijd bij zit waarmee je kunt beginnen. Schrijf je gewoon in, en zorg dat dat doel er is over 10 weken. Zo heb je een stok achter de deur.

Wees niet bang om laatste te worden, de meeste 5km renners zijn ook beginners net als jij! Het feit dat je het gaat doen is al een hele prestatie....

Ontdek de beste dames en heren hardloopschoenen voor beginners of doe de online loopanalyse als je nu wil weten welk model het beste bij jou past.


Hoe maak je een leuke hardlooproute?

Ben je op zoek naar wat meer variatie in je trainingen en een beetje spanning? Lees dan ook eens dit artikel: "hoe maak je een leuke hardlooproute en figure running wat is dat?"


Virtuele runs 2022 Nederland

Wil je persé een wedstrijd lopen om te zien waar je staat of ter voorbereiding op de komende fysieke hardloopwedstrijden? Doe dan eens mee aan een virtuele run. Zo loop je waar en wanneer je maar wilt, samen, maar toch op veilige afstand.


Virtuele hardloop kalender zonder datum


Lopen voor het goede doel

Lopen voor Stichting Matchis


Hardloopschema's

Met het juiste hardloopschema kun je je persoonlijke hardloopdoelen halen. Dus schrijf je in voor een hardloopwedstrijd en ga ervoor, You can do it!

Welke afstand ga jij lopen?

5 KM hardloopschema

10 KM hardloopschema

Halve marathon hardloopschema

Marathon hardloopschema

Natural running hardloopschema

 
Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.