Hardloopevenementen 2022

Het professionele team van De Hardloopwinkel heeft voor jou hardloopwedstrijden in 2022 geselecteerd. Zet deze toploopjes nu in je hardloopkalender en stel de juiste doelen. Mooie en bijzondere hardloopevenementen in Nederland met diverse afstanden in Rotterdam tot Groningen en virtueel.

Let goed op! tijdens deze wedstrijden, misschien spot je één van ons of onze ambassadeurs (niet tijdens een pandemie ;). En dan mag je best een praatje komen maken, vinden wij leuk!!

urban trail run utrecht 2022


 

Hardloopkalender 2022 

DE HARDLOOPWINKEL 1 VAN DE 4 LOPEN EN CROSSCIRCUIT:

In het najaar en de winter van 2022/2023 kan iedereen meedoen aan deze laagdrempelige lopen in omgeving Den HAAG, 5km en 10km.

Wedstrijden en cross wedstrijden voor alle soorten lopers, van beginner tot atleet, wat je doel ook is!. Lees meer voor informatie en inschrijven.

PARKRUN: een wekelijks gratis evenement op heel veel locaties in Nederland, iedere zaterdag om 9:00 uur.

Gratis, leuk en vriendelijk, georganiseerd voor en door de lokale gemeenschap. Iedereen is welkom om mee te doen, of je nu loopt, jogt, rent, meehelpt als vrijwilliger of gewoon langs de kant de lopers aanmoedigt. 

 

Augustus 2022

 • 5 augustus 2022 Pride Run Amsterdam 5,10 of 15 km lopen, voor hardloopfanaten en Rainbow sportievelingen, Start Sporthal Zeeburg
 • 17 augustus 2022 4mijlvan Staphorst diverse kidsruns en 4mijl hardloopwedstrijd
 • 30 augustus 2022 Vechtloop Maarssen prachtig hardlopen langs de Vecht 1,5km 3 km 5km 10km

September 2022

 • 2 september 2022 Leiden Ladiesrun
 • 10& 11 september 2022  Sint Pietersbear Trail Het parcours is een pittig maar schitterend on-Nederlands parcours over de Sint Pietersberg en door het Jeker- en Maasdal. En natuurlijk de unieke passage door de daadwerkelijke groeve van de ENCI moet je een keer meemaken. Niet alleen veel single trails maar ook prachtige uitzichten en af en toe wat handen en voeten werk. 
 • 11 september 2022 Rondje stadseiland Utrecht. Het stadseiland is een divers gebied met woonwijken, bedrijventerreinen en winkelcentra. 5km, 10km of 10 engelse mijlen.
 • 18 september 2022 Bubble Run Den Haag Zuiderpark 2,5 en 5 km hardlopen een parcours met schuimzones waar je doorheen wandelt. Mis het niet! Ben je klaar om te rennen? Te lopen? Te dansen? Te huppelen op de beats van de muziek? Volledig ondergedompeld te worden in schuim? Doe dan mee aan de derde editie en leukste Bubbel Run van Nederland! 
 • 24& 25 september 100 Bruggenloop Leiden
 • 24 september 2022 Heiderun Ede Op deze dag verandert de Edese heide in een hardloopspektakel voor jong en oud. Starten en finishen vindt plaats op het authentieke terrein van de kazernes die Ede rijk is. De prachtige route voert je langs een stuk natuur waarvan je niet wist dat het bestond. De opbrengst van de Heiderun gaat ieder jaar naar het goede doel. 

Oktober 2022

 • 2 oktober 2022 Singelloop Utrecht De Singelloop Utrecht draagt met trots het vaandel van oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld. Ren tegen kanker en vóór het leven tijdens de Singelloop Utrecht!  
 • 8/9 oktober 2022 Marathon Eindhoven wandeltochten, ploggingruns, 5km, 1/4e marathon en hele marathon.
 • 15/16 oktober 2022 Halve Marahon Barendrecht kidsrun,wandel, 5km, 10km en halve marathon

November 2022

December 2022

 • 17 december 2022 Linschotenloop 1,1 tot 21km afstanden. Of je nu een duurloper of snelle loper bent, met veel loopervaring of net komt kijken, de Linschotenloop biedt jou de juiste uitdaging. 

 


Hoe maak je een leuke hardlooproute?

Ben je op zoek naar wat meer variatie in je trainingen en een beetje spanning? Lees dan ook eens de blog van Frank: "hoe maak je een leuke hardlooproute en figure running wat is dat?"


Virtuele runs 2022 Nederland

Wil je persé een wedstrijd lopen om te zien waar je staat of ter voorbereiding op de komende fysieke hardloopwedstrijden? Doe dan eens mee aan een virtuele run. Zo loop je waar en wanneer je maar wilt, samen, maar toch op veilige afstand.


Virtuele hardloop kalender zonder datum


Lopen voor het goede doel


Hardloopwedstrijd voor beginner

Natuurlijk kun je als beginner gewoon meedoen aan een hardloopevenement. De meeste wedstrijden hebben een 5km run of kidsrun waar je als volwassene ook aan mee kan doen.

Wil je starten met hardlopen, het opnieuw gaan opbouwen, of weer opnieuw beginnen? Bekijk dan hier meer informatie over beginnen met hardlopen. Handige tips&trics waarmee je binnen no time 5 kilometer rent!

TIP: Bekijk bovenstaande evenementen om te zien of daar een 5km wedstrijd bij zit waarmee je kunt beginnen. Schrijf je gewoon in, en zorg dat dat doel er is over 10 weken. Zo heb je een stok achter de deur.

Wees niet bang om laatste te worden, de meeste 5km renners zijn ook beginners net als jij! Het feit dat je het gaat doen is al een hele prestatie....

Bekijk hier de beste dames hardloopschoenen voor beginners

Bekijk hier de beste heren hardloopschoenen voor beginners


Hardloopschema's

Met het juiste schema kun je je persoonlijke hardloopdoelen halen. Dus schrijf je in voor een hardloopwedstrijd en ga ervoor, You can do it!

Welke afstand ga jij lopen?

Hardloopschema 5km

Hardloopschema 10km

Hardloopschema halve marathon

Hardloopschema marathon

 
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.