Hardloopevenementen 2022 & 2023

Het professionele team van De Hardloopwinkel heeft voor jou hardloopwedstrijden in 2022 geselecteerd. Zet deze toploopjes nu in je hardloopkalender en stel de juiste doelen. Mooie en bijzondere hardloopevenementen in Nederland met diverse afstanden in Rotterdam tot Groningen en virtueel.

Let goed op! tijdens deze wedstrijden, misschien spot je één van ons of onze ambassadeurs (niet tijdens een pandemie ;). En dan mag je best een praatje komen maken, vinden wij leuk!!

urban trail run utrecht 2022


 

Hardloopkalender 2022 & 2023

DE HARDLOOPWINKEL 1 VAN DE 4 LOPEN EN CROSSCIRCUIT:

In het najaar en de winter van 2022/2023 kan iedereen meedoen aan deze laagdrempelige lopen in omgeving Den HAAG, 5km en 10km.

Wedstrijden en cross wedstrijden voor alle soorten lopers, van beginner tot atleet, wat je doel ook is!. Lees meer voor informatie en inschrijven.

PARKRUN: een wekelijks gratis evenement op heel veel locaties in Nederland, iedere zaterdag om 9:00 uur.

Gratis, leuk en vriendelijk, georganiseerd voor en door de lokale gemeenschap. Iedereen is welkom om mee te doen, of je nu loopt, jogt, rent, meehelpt als vrijwilliger of gewoon langs de kant de lopers aanmoedigt. 

November 2022

December 2022

 • 11 december 2022 DSW Bruggenloop Rotterdam 15 kilometer over de iconische bruggen van Rotterdam rennen is een waar feest en lichtelijk afzien.
 • 11 december 2022 KLM Urban Trail Eindhoven 5km of 10km hardlopen door Lampegat.
 • 15 december 2022 Santa Run Leiden Wandel met andere kerstmannen, -vrouwen en -kinderen door de binnenstad. We gaan voor de derde editie voor 1574 wandelaars, een echt Leids getal! Een onvergetelijk unieke ervaring waarmee je de goede doelen steunt. 
 • 17 december 2022 Linschotenloop 1km tot 21km afstanden. Of je nu een duurloper of snelle loper bent, met veel loopervaring of net komt kijken, de Linschotenloop biedt jou de juiste uitdaging. 
 • 26 december 2022 Kerstloop Amstelveen 2,5km 5km en 10km loop in Amstelveen
 • 31 december 2022 Betuwse oliebollenrun ren jij vet hard het jaar uit?

 

Loopkalender 2023

 • 15 januari 2023 Leemkuil Cross Nijmegen De Leemkuilcross afficheert zichzelf als de mooiste cross in de regio. Het heuvelachtige, onverharde bosparcours in Berg en Dal is een keiharde uitdaging voor elke atleet. Wie echt wil verzuren, kan hier optimaal genieten. 
 • 22 januari 2023 Halve Marathon Zoetermeer dit evenement vindt plaats in het sportcomplex van Dekker Zoetermeer. De afstanden waaruit je kan kiezen zijn: 1.5km, 5km, 10km en 21.1km.  
 • 12 maart 2023 Heuvelland Marathon Maastricht De Heuvelland Marathon is anders dan andere marathons. De Heuvelland Marathon loopt in 2023 van Maastricht naar naar het hoogste punt van Nederland in Vaals. Het is geen gewone marathon maar een natuurmarathon. Het parcours loopt overwegend over onverharde paden, maar is geen trailrun. Er zitten een aantal klimmetjes in met een totaal van 750 hoogtemeters. De start is op 42 m NAP en de finish op 326 m NAP. 
 • 12 maart 2023 20vanalphen Alphen aan den Rijn  meerdere afstanden, inschrijving gaat binnenkort open.
 • 26 maart 2023 Two Rivers Marathon Zaltbommel Hele marathon en Duo marathon
 • 15 en 16 april 2023 Rotterdam Marathon NK marathon, kwart marathon en hele marathon
 • 13 en 14 mei 2023 Leiden Marathon 5km, 10km, 21km, 42km

 


Hoe maak je een leuke hardlooproute?

Ben je op zoek naar wat meer variatie in je trainingen en een beetje spanning? Lees dan ook eens de blog van Frank: "hoe maak je een leuke hardlooproute en figure running wat is dat?"


Virtuele runs 2022 Nederland

Wil je persé een wedstrijd lopen om te zien waar je staat of ter voorbereiding op de komende fysieke hardloopwedstrijden? Doe dan eens mee aan een virtuele run. Zo loop je waar en wanneer je maar wilt, samen, maar toch op veilige afstand.


Virtuele hardloop kalender zonder datum


Lopen voor het goede doel


Hardloopwedstrijd voor beginner

Natuurlijk kun je als beginner gewoon meedoen aan een hardloopevenement. De meeste wedstrijden hebben een 5km run of kidsrun waar je als volwassene ook aan mee kan doen.

Wil je starten met hardlopen, het opnieuw gaan opbouwen, of weer opnieuw beginnen? Bekijk dan hier voor meer informatie over beginnen met hardlopen. Handige tips&trics waarmee je binnen no time 5 kilometer rent!

TIP: Bekijk bovenstaande evenementen om te zien of daar een 5km wedstrijd bij zit waarmee je kunt beginnen. Schrijf je gewoon in, en zorg dat dat doel er is over 10 weken. Zo heb je een stok achter de deur.

Wees niet bang om laatste te worden, de meeste 5km renners zijn ook beginners net als jij! Het feit dat je het gaat doen is al een hele prestatie....

Ontdek de beste dames en heren hardloopschoenen voor beginners of maak deze online loopanalyse als je wil weten welk model het beste bij jou past?

 


Hardloopschema's

Met het juiste schema kun je je persoonlijke hardloopdoelen halen. Dus schrijf je in voor een hardloopwedstrijd en ga ervoor, You can do it!

Welke afstand ga jij lopen?

Hardloopschema 5km

Hardloopschema 10km

Hardloopschema halve marathon

Hardloopschema marathon

 
Klanten beoordelen ons met een 9,4
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.