Hardloopevenementen 2023/2024

Het professionele team van De Hardloopwinkel heeft voor jou de leukste hardloopwedstrijden in 2023 & 2024 geselecteerd. Zet deze toploopjes nu in je hardloopkalender en stel de juiste doelen!

Mooie en bijzondere hardloopevenementen in Nederland met diverse afstanden van Rotterdam tot Groningen en zelfs virtueel.

Let goed op! tijdens deze hardloopwedstrijden, misschien spot je één van ons of onze hardloop ambassadeurs. En dan mag je best een praatje komen maken, vinden wij leuk!!


Hardloopkalender 2023


 

Hardloop wedstrijden december 2023:

 • 2 december 2023 Plus Sintloop Heerde kidruns, 5km en 10km wegwedstrijde door een licht glooiende bosrijke omgeving
 • 10 december 2023 Bruggenloop Rotterdam, 15 km rennen over de mooiste bruggen van Rotterdam
 • 16 december 2023 RunForestRun loop Dwingelderveld 15 km ,27 km en 44 km trailruns
 • 23 december 2023 Linschotenloop, van halve marathon tot puppyrun, afstanden voor iedereen! De laatste zaterdag voor kerst nog even lekker lopen
 • 31 december 2023 Oliebollenloop TIP! Schoonhoven 2km, 6,4km, 10km of 15km, dus loop die oliebollen er gewoon af op de laatste dag van het jaar!

 


Hardloopkalender 2024


 

Hardloop wedstrijden 2024:

 • 6 januari 2024 Florijn Winterloop Woudenberg, een loopfestijn voor jong en oud, wandelaars en hardlopers. Jeugdloop, 5 km, 10km, 10 engelse mijlen
 • 14 januari 2024 NN Egmond Halve Marathon, meerdere afstanden over het strand van Egmond aan Zee en de duinen, lekker bikkelen.
 • 21 januari 2024 Halve Marathon, Zoetermeer 5km, 10km en 21,1km
 • 11 februari 2024 Ruitenburgmiddendellandhalve, Maasland 10 en 21 km
 • 11 februari 2024 Groet uit Schoorl run, door de oudste bossen van Nederland en één van de breedste duingebieden van ons land.
 • 25 februari 2024 Pre Run Zandvoort Circuitrun, Circuit van Zandvoort, een 9km loop die je ter voorbereing op de Zandvoort Circuit Run kunt doen. 
 • 3 maart 2024 20vanAlphen Alphen a/d Rijn, dé openingsklassieker midden in het Groene Hart met verschillende afstanden van 1 tot 20 kilometer!
 • 3 maart 2024 Vestingloop, Gorinchem
 • 17 maart 2024 Kempenrun Hapert, kidsruns, 6,5km, 10km en halve marathon afstanden 
 • november 2024 Erasmusronde TIP! in Rotterdam start op de atletiekbaan bij PAC, afstanden: 5km, 10,6 km en estafettes van 3x5km.

 


Marathon kalender 2023/2024


 

Marathons 2024 Nederland:

De marathon is een afstand van 42,2 kilometer hardlopen en staat bij vele lopers op de bucketlist. Wil jij een marathon lopen in het najaar van 2023 of in 2024? schrijf je dan snel in en start trainen met hét marathon hardloopschema!

Klik hier voor het beste marathon hardloopschema

 


*DE HARDLOOPWINKEL 1 VAN DE 4 LOPEN EN CROSSCIRCUIT:

In het najaar en de winter van 2023/2024 kan iedereen meedoen aan deze laagdrempelige lopen in omgeving van Den Haag. Het gaat om 5km en 10km hardloopwedstrijden en cross wedstrijden voor alle soorten lopers, van beginner tot atleet, wat je doel ook is!

In samenwerking met de volgende atletiekverenigingen heeft De Hardloopwinkel dit circuit opgezet: AV Sparta Den Haag, HAAG atletiek Den Haag, AV De Koplopers Delft, The Hague Road Runners Den Haag

 

Ontdek meer informatie over De Hardloopwinkel 1 vd 4 lopen, het Crosscircuit en inschrijven voor deze hardloopwedstrijden.


*PARKRUN: 

Doe mee met de gratis 5km parkruns in diverse parken in NL. Leuk en vriendelijk, georganiseerd voor en door de lokale gemeenschap. Iedereen is welkom om mee te doen, of je nu loopt, jogt, rent, meehelpt als vrijwilliger of gewoon langs de kant de lopers aanmoedigt. 


Informatie over hardlopen:

Op deze hardloopblogs pagina vind je alle informatie over hardlopen die je nodig hebt. Opgesteld door ervaren running experts uit de winkels en gemaakt voor alle type lopers.

Hier alvast een paar handige blogs over hardlopen en hardloopschoenen:

Blog: wanneer hardloopschoenen vervangen?

Blog: welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Blog: halve marathon tips


Hardloopwedstrijden voor beginners?

Natuurlijk kun je als beginner gewoon meedoen aan een hardloopevenement. De meeste wedstrijden hebben een 5km run of 2km kidsrun waar je als volwassene aan mee mag doen.

Wil je starten met hardlopen, het opnieuw gaan opbouwen?

Lees hier meer informatie over beginnen met hardlopen en handig tips om (opnieuw) te starten. 

TIP: Bekijk bovenstaande evenementen om te zien of daar een 5km wedstrijd bij zit waarmee je kunt beginnen. Schrijf je gewoon in, en zorg dat dat doel er is over 10 weken. Zo heb je een stok achter de deur.

Wees niet bang om laatste te worden, de meeste 5km renners zijn ook beginners net als jij! Het feit dat je het gaat doen is al een hele prestatie....

Ontdek de beste dames en heren hardloopschoenen voor beginners of doe de online loopanalyse als je nu wil weten welk model het beste bij jou past.


Hoe maak je een leuke hardlooproute?

Ben je op zoek naar wat meer variatie in je trainingen en een beetje spanning? Lees dan ook eens dit artikel: "hoe maak je een leuke hardlooproute en figure running wat is dat?"


Lopen voor het goede doel

Lopen voor Stichting Matchis


Hardloopschema's

Met het juiste hardloopschema kun je je persoonlijke hardloopdoelen halen. Dus schrijf je in voor een hardloopwedstrijd en ga ervoor, You can do it!

Welke afstand ga jij lopen?

5 KM hardloopschema

10 KM hardloopschema

Halve marathon hardloopschema

Marathon hardloopschema

Natural running hardloopschema

 
Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.