Hardloopevenementen 2022

Het team van De Hardloopwinkel heeft voor jou hardloopwedstrijden in 2022 geselecteerd. Zet deze toploopjes nu in je hardloopkalender en stel de juiste doelen.

Mooie en bijzondere hardloopevenementen in Nederland met diverse afstanden in Rotterdam tot Groningen en virtueel.

Let goed op tijdens deze wedstrijden, misschien spot je één van ons of onze ambassadeurs (niet tijdens een pandemie ;). En dan mag je best een praatje komen maken, vinden wij leuk!!

urban trail run utrecht 2022

 

Hardloop evenementen 2022 en Corona

Het ziet er naar uit dat in 2022 wel weer deelgenomen kan worden aan de diverse evenementen. Zie ook onderstaande wedstrijd kalender 2022 samengesteld door De Hardloopwinkel experts.

Ben je op zoek naar wat meer variatie in je trainingen en een beetje spanning? Lees dan ook eens de blog van Frank: "hoe maak je een leuke hardlooproute en figure running wat is dat?"

 

Virtuele runs 2022 Nederland

Wil je persé een wedstrijd lopen om te zien waar je staat of ter voorbereiding op de komende fysieke hardloopwedstrijden? Doe dan eens mee aan een virtuele run. Zo loop je waar en wanneer je maar wilt, samen, maar toch op veilige afstand.


 

Hardloopkalender 2022 

Hardloopwedstrijden vanaf februari 2022 staan vooralsnog allemaal gepland. Echter vanwege Covid en de huidige maatregelen is onzeker of en in welke hoedanigheid deze door zullen gaan. Hieronder zie je de voor nu geplande hardloop wedstrijden voor het jaar 2022: 

 

 • 9 juli 2022 Vechtdaltrail Ommen

  Hardloopliefhebbers kunnen tijdens de VechtdalTrail in Ommen volop genieten van het mooie Vechtdal. Er kan gekozen worden uit vier afstanden: 15km,25km,35km,50km

  De VechtdalTrail biedt voor zowel beginnende als de ervaren trailrunners een aantrekkelijk parcours door een zeer afwisselend landschap, singletrack paden en pittige zandverstuivingen!

 • iedere zaterdagochtend Zuiderpak Run Den Haag Gratis, leuk en vriendelijk. Een wekelijks 5km evenement, georganiseerd voor en door de lokale gemeenschap. Iedereen is welkom om mee te doen, of je nu loopt, jogt, rent, meehelpt als vrijwilliger of gewoon langs de kant de lopers aanmoedigt. 
 • 31 juli 2022 Halve Marathon Rotterdam
 • 5 augustus 2022 Pride Run Amsterdam 5,10 of 15 km lopen, voor hardloopfanaten en Rainbow sportievelingen, Start Sporthal Zeeburg
 • 17 augustus 2022 4mijlvan Staphorst diverse kidsruns en 4mijl hardloopwedstrijd
 • 30 augustus 2022 Vechtloop Maarssen prachtig hardlopen langs de Vecht 1,5km 3 km 5km 10km
 • 10& 11 september 2022  Sint Pietersbear Trail Het parcours is een pittig maar schitterend on-Nederlands parcours over de Sint Pietersberg en door het Jeker- en Maasdal. En natuurlijk de unieke passage door de daadwerkelijke groeve van de ENCI moet je een keer meemaken. Niet alleen veel single trails maar ook prachtige uitzichten en af en toe wat handen en voeten werk. 

 


 

Virtuele hardloop kalender zonder datum


 

Lopen voor het goede doel


 

Hardloopwedstrijd voor beginners?

Natuurlijk kun je als beginner gewoon meedoen aan een hardloopevenement. De meeste wedstrijden hebben een 5km run of kidsrun waar je als volwassene ook aan mee kan doen.

Wil je starten met hardlopen, het opnieuw gaan opbouwen, of weer opnieuw beginnen? Bekijk dan hier meer informatie over beginnen met hardlopen. Handige tips&trics waarmee je binnen no time 5 kilometer rent!

TIP: Bekijk bovenstaande evenementen om te zien of daar een 5km wedstrijd bij zit waarmee je kunt beginnen. Schrijf je gewoon in, en zorg dat dat doel er is over 10 weken. Zo heb je een stok achter de deur.

Wees niet bang om laatste te worden, de meeste 5km renners zijn ook beginners net als jij! Het feit dat je het gaat doen is al een hele prestatie....

Bekijk hier goede dames hardloopschoenen voor beginners

Bekijk hier goede heren hardloopschoenen voor beginners

 

Hardloopschema's

Met het juiste schema kun je je persoonlijke hardloopdoelen halen. Dus schrijf je in voor een hardloopwedstrijd en ga ervoor, You can do it!

Welke afstand ga jij lopen?

Hardloopschema 5km

Hardloopschema 10km

Hardloopschema halve marathon

Hardloopschema marathon

 
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.