Compressie kleding & compressiekousen kopen?

|

Compressiekleding helpt je bij het voorkomen van hardloop blessures, ontdek meer over compressie:

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. >

Terug naar boven

 

Door het dragen van compressiekleding en compressie sokken lang of enkelhoogte tijdens het hardlopen voorkom je blessures.

Compressiekleding ondersteund de spieren vanuit een strakke pasvorm, zodat er mindere spierscheuring ontstaat in het bovenbeen, hamstring, knie of kuiten. www.dehardloopwinkel.nl verkoopt online compressiekleding van o.a. Herzog, Ultimate, Only en Anarchy

 

 • Compressieshorts
 • Compressiekousen
 • Compressiesokken enkel
 • Compressie knie en enkelsupport
 • Compressietubes
 • Compressiebroeken

 

Compressiebroek hardlopen

In een compressie hardloopbroek zitten vaak speciale verstevigde delen die extra ondersteuning bieden aan de spieren in de heup, rug of buikspieren, kuiten en knieen tijdens het hardlopen. Compressie legging voor hardlopen is vaak duurder in aanschaf door meer gebruik van duurdere compressiestof en bepaalde weeftechnieken in de hardloopbroek. De meeste compressie broeken voor heren en dames zijn rond de 100 euro adviesverkoopprijs, bij www.dehardloopwinkel.nl verkrijgbaar. 

 

Compressiekous en compressietube voor hardlopers

Compressiekousen, ze voorkomen écht blessures in de kuiten en enkels! Naast het kopen van goede hardloopschoenen zou je kunnen overwegen om ook de juiste hardloopsokken en eventueel compressiekousen aan te schaffen. Met de medische compressiekousen van Herzog loop je soepeler, sport je fijner en voorkom je blessures. Sportcompressiekousen verkleinen de kans op blessures en zorgen voor een sneller herstel van de spieren.

 

Hardloop compressiekousen hebben op verschillende manieren een gunstige werking voor hardlopers. Ze zorgen voor minder spierpijn, minder blessures en minder kuit klachten. Ze zijn preventief te gebruiken ter voorkoming van blessures en ze werken prestatie en herstel bevorderend.

 

Bij het hardlopen ontstaan er zijwaartse (laterale) trillingen in het onderbeen en met name de kuit. Hierdoor ontstaan trekkrachten aan het scheenbeen vlies en de achillespezen, scheuringen in de spieren, spierpijn en soms zelf zweepslag. Bij gebruik van de juiste hardloop compressiekousen zit de kuit stevig ingepakt. Hierdoor worden de zijwaartse trillingen voor het grootste deel geëlimineerd.

 

Schokdemping hardlopen met compressie

Tijdens het hardlopen land 3 tot 4 keer je lichaamsgewicht op de harde straat. De schok die de voetlanding teweeg brengt is daarom en dan ook een veroorzaker van vele blessures. Een paar goed dempende hardloopschoenen vangen uiteraard de eerste schok op. Compressiekousen houden de kuit compact en solide waardoor de schok zal worden gereduceerd. Hierdoor ontstaat minder spierschade en wordt het herstel na het lopen bevordert.

 

Blessure behandeling hardloopblessures via compressiekousen

Wond-randen na een spier-scheuring, zoals bij zweepslag in de kuit, worden door een sport compressie kous goed stevig tegen elkaar aangedrukt. Hierdoor blijven de wanden aaneengesloten en wordt het genezingsproces versneld. De kousen fungeren als het ware als een hechtpleister waardoor de blessure sneller zal genezen en er minder vorming van litteken weefsel ontstaat. Bloeduitstortingen worden zo ook effectief tegengegaan.

 

Compressie sokken werken herstel – en Prestatie bevorderend bij het hardlopen

Compressiekousen bieden een relatief hoge compressie vanuit de enkel met afnemend verloop naar de knie. De afgebroken spiercel-weefsels in de onderbenen krijgen zo een betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. Ook afvalstoffen zullen zo sneller worden afgevoerd en gecirculeerd waardoor herstel sneller inzet. De afnemende druk van de compressiekous waarborgt dat het bloed in de aderen, tegen de zwaartekracht in, richting het hart adequaat wordt teruggevoerd.

 

Wanneer gebruik je compressiekousen?

Bij onderstaande klachten en blessures is het aan te raden om compressiekousen te dragen:

 

 • Shinsplints
 • Kuitklachten
 • Spierpijn
 • Zweepslag
 • Spataderen

 

 

Compressiesokken enkel hardlopen

De Enkel Compressie Sok van Herzog is een korte compressiekous en biedt een stevige compressie aan op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Deze compressie op de voetboog is dusdanig dat dit voordelen oplevert ten opzichte van hardlopen zonder deze sok. Door de compressie wordt het voetgewelf ondersteund, dit houdt de voetboog tijdens het hardlopen langer op spanning en voorkomt irritatie van de peesplaat.

Hardlopers, kennen het ‘gezwollen’ voeten fenomeen tijdens- en na een stevige run. De voeten voelen op den duur pijnlijk aan en het verdergaan wordt soms ernstig gehinderd.
De oorzaak hiervan licht in de binding van vocht met de eiwitrijke afbraakproducten die vrijkomen bij inspanning. Er wordt door deze hardloopsok een substantiële bijdrage aan een snellere afvoer van deze afvalstoffen geleverd door gedoseerde compressie van buitenaf toe te dienen. Een techniek die door Herzog al in de 90er jaren van de 20e eeuw werd ontwikkeld en steeds verder werd geperfectioneerd.


Combinatie enkelsok met de HM-tube
Door de hierboven genoemde voordelen, is de nieuwe enkelsok ook uitstekend te combineren met de tube (voetloze kous). Het uit de voet verdreven oedeem (vocht) wordt door de druk die de tube op het onderbeen uitoefent naadloos overgenomen en verder afgevoerd richting bovenbeen/hart. De compressie van de enkelsok verloopt snel vanuit de voetholte naar de boord waardoor er geen gevaar dreigt dat ter hoogte van de onderzijde van de tube een plotse drukverhoging zal ontstaan. De combinatie enkelsok-tube kan daarom ook uitstekend tot geruime tijd na de inspanning worden gedragen bij wijze van recuperatie.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE ENKEL COMPRESSIE SOK KLIK HIER

 

Compressie knie- en enkel support Ultimate Performance

Ultieme ondersteuning bij het hardlopen met de UP elastic knee support tube. Deze elastische tube van Ultimate Performance komt uit hun vernieuwde Ultimate Compressie lijn en is speciaal ontwikkeld met een naadloze circulaire weeftechniek.


De vernieuwende techniek genereert ondersteuning en stabiliteit aan de veel voorkomende knieblessures. Het ademende compressie materiaal is rekbaar in 4 richtingen en geeft compressie en ondersteuning aan de plekken waar dit het meest nodig is.

Daarnaast stimuleert de compressie de bloedsomloop wat een opbouw van lactaat vermindert tijdens het hardlopen. Zo reduceert het de mogelijkheid op krampen en stijfheid/stramheid van de spieren. De tube is ook prima te gebruiken voor een sneller herstel tijdens een blessure.

Te gebruiken bij: knie problemen, jumpers knee, algehele ondersteuning van het knie gewricht.
 
 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2