Blogoverzicht

GARMIN FORERUNNER 255 review

maart, 2023

Ik heb altijd hockey gespeeld, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Na zes verschillende fysiotherapeuten te hebben versleten en talloze trainingsschema's te hebben geprobeerd, heb ik eindelijk iets gevonden wat me de juiste regelmaat geeft om te trainen - mijn Garmin sporthorloge.

Met zijn vele functies motiveert het me om te trainen en maakt het bovendien mijn progressie inzichtelijk. Ik ben ondertussen al een maand aan het trainen met mijn Garmin sporthorloge en ik kan niet ontkennen hoeveel het me heeft geholpen.

Ik heb het horloge nog maar drie keer van mijn pols gehaald - en dat was alleen om het op te laden!

Het horloge is niet alleen mijn metgezel tijdens sportsessies en hardlooprondjes, maar ik gebruik het ook voor een grote variëteit aan andere activiteiten.

Voordat we verder gaan naar de specifieke eigenschappen van mijn sporthorloge, wil ik je meenemen op een emotionele rollercoaster die "mijn beslissingsproces" heet.

 

Garmin Forerunner 255 review De Hardloopwinkel

Van tijdloos twijfelen naar tijd-nauwkeurig presteren.

Bij de aankoop van prijzige producten ben ik altijd op zoek naar een grondige vergelijking van alle opties, en dat kan een uitdaging zijn als je op zoek bent naar een sporthorloge. Wil ik een touchscreen? Wil ik ermee kunnen betalen? Wil ik ermee honderd meter onder water kunnen?

Dat laatste stond nog niet op de planning, maar wat als ik ineens zou willen diepzeeduiken??

Uiteraard kon ik dit soort functionaliteiten snel afschrijven, maar er blijft toch een flinke hoeveelheid functionaliteiten over die wél het overwegen waard zijn. Na deze op een rij te hebben gezet kwam ik er al snel achter dat ik:

1) accurate metingen en analyses wilde voor tijdens het hardlopen

2) ook activiteiten in de sportschool goed gemeten wilde hebben

3) hem zo min en kort mogelijk aan de lader wil hebben

4) een aantal leuke gadgets erg waardeer (Garmin pay, body battery, slaapanalyse, …)

Na mijn behoeftes in kaart te hebben gebracht en dit nog even kort met Eva van De Hardloopwinkel te hebben besproken, bleek de Garmin Forerunner 255 goed bij mijn ambities te passen.

 

Garmin forerunner 255 review De Hardloopwinkel

De eerste prestaties..

Het installeren van de Forerunner 255 en verbinden aan de ‘Connect’ app kostte even, maar eenmaal geïnstalleerd ging ik meteen mijn eerste rondje hardlopen.

Ik ben een oude hardlooparmband voor mijn telefoon gewend (waarvan de laatste klitters de band al hebben verlaten), dus dit was voor mij een verademing. Eenmaal thuis ben ik meteen mijn 4,5 kilometer gaan analyseren, om tot de conclusie te komen dat ik wel mag werken aan het behouden van een constante snelheid.

 

forerunner review afstandkaart De Hardloopwinkel

Hierna heb ik het horloge ook veel gebruikt in de sportschool om meer te trainen op hartslag en tijd. Ook dat werkte erg goed, maar voor deze functionaliteiten had het goedkopere model (Forerunner 55) ook prima gefunctioneerd.

Waarom ik toch voor de Forerunner 255 heb gekozen?

Dat zit hem voornamelijk in de accuraatheid van de metingen, de analyse mogelijkheden, de lange accuduur en garmin pay.

Door deze functionaliteiten kan ik (bijna) alle sporten meten, achteraf grondig analyseren en op basis hiervan een goede structuur geven aan mijn trainingen, terwijl mijn telefoon lekker thuisblijft.

De Garmin Forerunner 255 Music is ook nog even door mijn hoofd gegaan, maar heb ik uiteindelijk niet voor gekozen. Daarmee kun je sporten en hardlopen met muziek, er kunnen 500 nummers opgezet worden.

 

Conclusie

Al met al kun je dus wel stellen dat ik meer dan tevreden ben met mijn aankoop van de Garmin Forerunner 255. Ik zou deze of zijn kleine broertje, de 55, aan iedereen aanraden die op zoek is naar meetbaarheid van activiteiten om sporten nog effectiever en leuker te maken.

Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken.

De vele handige gadgets en de accuraatheid van de metingen hebben me ook nog eens enorm gemotiveerd om door te blijven gaan. Ik kan niet wachten om te zien wat voor nieuwe prestaties ik de komende maanden met mijn sporthorloge kan behalen!

Wat is er goed aan de GARMIN FORERUNNER 255?

✅️ Lange batterijduur
✅️ Mooi design
✅️ Licht, maar robuust
✅️ Veel personalisatie mogelijkheden
✅️ Oneindige analyse mogelijkheden
✅️ Contactloos betalen

Wat is er minder goed aan de GARMIN FORERUNNER 255?

❌️ Geen touchscreen

review Garmin forerunner 255 Tester Thijs

Speciale dank gaat uit naar mijn hond Jay, die rustig bleef zitten voor deze foto.

Over de tester

Mijn naam is Thijs en ik heb een knipperlicht relatie met het hardloopvirus. Ik zie structureel hardlopen als een must en een goede manier om fit te blijven, maar heb vaak moeite om hier regelmaat in te krijgen.

Naast hardlopen is er eigenlijk geen sport die ik niet leuk vind, dus ook met hockey, padel, squash, volleybal en de sportschool ben ik goed bekend. Als ik niet aan het sporten ben, ben ik vaak druk met mijn studie (Msc. Data Science) of werk (Data consultant), dus mijn hart gaat zeker sneller kloppen van de verschillende analyses in de Garmin Connect app.

Voor mij draait dit jaar om het bereiken van balans, zowel door middel van een diversiteit aan sporten om blessures te voorkomen en verhelpen, als het vinden van een prettige balans tussen werk, sport en privé.

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

SAUCONY ENDORPHIN ELITE review

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

NEW BALANCE 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

SAUCONY RIDE 16 review

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

HOKA ARAHI 6 review

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

HOKA BONDI 8 review

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

NEW BALANCE 880 V13 review

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

SAUCONY TRIUMPH 20 review

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

ASICS GT 2000 11 review

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

GARMIN FORERUNNER 255 review

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

ASICS GEL NIMBUS 25 review

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Odlo zeroweight hardloopjack review

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Incylence hardloopsokken review

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Saucony Endorphin shift review

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

New Balance 860 V11 review

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

New Balance 1080 V11 review

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

BROOKS ADRENALINE GTS 23 review

Bij het aantrekken van deze nieuwe Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Jolanda.

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Review: Odlo Ceramicool Socks

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Craft CTM Ultra review

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.