Herzog compressiekousen kopen

|

Herzog compressiekousen online kopen? Dit doe je met de Herzog maatapp. Meer informatie over Herzog compressiekousen en de juiste maat opmeten vind je onderaan deze pagina.

 1. Filters
 1. 1

Terug naar boven

Lopen met Herzog pro compressiekousen bied veel voordelen voor sporters. Herzog sport compressiekousen bieden steun aan de kuiten bij hardlopen of wandelen en voorkomen daarmee scheuringen in de spieren. 

Naast het kopen van goede hardloopschoenen zou je kunnen overwegen om ook de juiste hardloopsokken en eventueel Herzog Pro compressiekousen aan te schaffen.

De beste compressie sokken zijn die van Herzog vinden wij. Met de sport compressiekousen van Herzog medical loop je soepeler, sport je fijner en voorkom je blessures bij hardlopen. Herzog sport compressiekousen verkleinen de kans op blessures en zorgen voor een sneller herstel van de spieren.

De meeste sporters dragen de Herzog kniekousen tijdens het hardlopen, maar ook daarna voor beter herstel. Kniekousen van Herzog hebben namelijk de beste werking in drukverloop en blessure preventie. De steun die men ervaart van deze knie kousen van Herzog is door de medische werking optimaal bij voorkomen van shin splints, kuitblessures, enkelblessures, spierpijnen en pijnlijke schenen door hardlopen.

 

 • Wat is beter steunkousen of compressiekousen?

Voor het sporten zijn compressiekousen beter. Blessure preventief is het dragen van steunkousen een goede oplossing. Het verschil tussen gewone cq steunkousen en sport compressie kousen zit hem in de elasticiteit en het ademende vermogen. Steunkousen zijn daarbij preventief en worden vooral gedragen om vaatproblemen te behandelen of voorkomen na een operatie of bij bloedsomloop problemen. Sport compressiekousen zijn beter geschikt om mee te sporten, iets makkelijker aan- en uit te trekken.

Daarbij zorgen sport compressiekousen voor een ander drukverloop van enkel richting hart. Voor medisch effect moet een steunkous aan bepaalde drukverloop richtwaarden voldoen, anders dan een sport compressiekous.

De compressieklasse van een Herzog Pro compressiekous is 23 tot 32 mmHg, waarbij een steunkous vanwege medische doeleinden al snel richting de 45mmHg en hoger gaat.

Herzog compressiekousen review

Lees hier een eerlijke review van een klant over de Herzog Pro compressiekousen:

" Omdat ik snel last krijg van mijn kuiten bij hardlopen, iets met korte spieren en erfelijk, ben ik compressiekousen van Herzog gaan dragen. Wat een verademing, niet alleen zitten ze heerlijk maar merk ik ook echt verschil na het hardlopen. Mijn kuiten doen geen zeer meer en voelen soepeler aan dan voorheen na een looptraining. Hierdoor heb ik gewoon weer zin om snel weer te gaan lopen waar ik voorheen nog wel eens een weekje rust moest pakken omdat het zo zeer deed. Het aan en uit trekken was even lastig in het begin, al merk ik na een aantal keer wassen dat dat ook soepeler gaat."

 

Herzog compressie enkel sokken

Herzog Pro compressiesokken tot de enkel zijn ondersteunende normale hoogte sokken die tot net boven de enkel lopen. Deze compressie op de voetboog is dusdanig dat dit voordelen oplevert ten opzichte van hardlopen zonder deze herzog sokken. Door de compressie wordt het voetgewelf ondersteund, dit houdt de voetboog tijdens het hardlopen langer op spanning en voorkomt irritatie van de peesplaat.

Voor meer informatie over de Herzog compressie enkel sokken klik hier 

 

 • Wat is de beste compressiekous?

De Herzog Pro compressiekousen zijn de beste compressiekousen punt! 

We vertellen je hieronder waarom Herzog Pro compressiekousen naast goede hardloopschoenen een belangrijk onderdeel zijn van je running outfit. Hoe je een keuze kunt maken uit de verschillende soorten en merken en waarom je deze met een gerust hart online kunt bestellen. 

Ben je op zoek naar compressiekousen heren of compressiekousen dames? dan kun je de Herzog compressiekousen kopen, ze zijn unisex qua maatvoering. Wel moet men altijd de kuiten opmeten voordat de juiste maat besteld kan worden online. Geen enkele kuit of onderbeen is hetzelfde en een sok moet zijn optimale werking behouden om blessures te kunnen voorkomen.

Herzog sokken zijn de enige medische compressie sokken

Herzog Medical is, op mondiaal niveau, de enige compressieleverancier die compressie kousen produceert waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat ze effectief zijn in het bestrijden van blessures en het bevorderen van het herstel. Een omvangrijk wetenschappelijk onderzoek vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht, cluster sportgeneeskunde, bevestigt wat Herzog Medical al ruim 20 jaar uitdraagt. 

 

Bekende atleten dragen compressie kousen Herzog

Sporters als Jorien ter Mors (schaatskampioene) en Anna van Breggen (fiets kampioene) dragen al jaren Herzog compressiekousen ter bevordering van hun prestaties.

”Ik ben al jaren bekend met Herzog tubes en gebruik deze tijdens trainingen en wedstrijden. De compressiekousen versnellen mijn herstel aanzienlijk"

Prof. dr. F.J.G. Backx. Sportarts:

”De Herzog sportcompressiekousen dragen effectief bij het voorkomen van onderbeenklachten, zo krijg ik teruggekoppeld van veel topsporters.”

 

Compressiekousen Herzog en voorkomen van blessure

Sport compressiekousen hebben op verschillende manieren een gunstige werking voor hardlopers. Ze zorgen voor minder spierpijn, minder blessures en minder kuit klachten. Ze zijn preventief te gebruiken ter voorkoming van blessures en ze werken prestatie en herstel bevorderend.

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan over compressiekousen. Zo zijn naast een wetenschappelijk onderzoek over compressiekousen door het UMC ook door Herzog diverse studies gedaan naar de werking van compressiekousen.

Meer informatie over wetenschappelijk onderzoek naar compressiekousen en het verbandt met shinsplints of de vele voordelen ervan lees je door op deze links te klikken:

Studie herstel shin splints 11% sneller door gebruik van Herzog compressiekousen.

Compilatie van 4 studies Evidence Based voordelen gebruik Herzog compressiekousen.

Bij het hardlopen ontstaan er zijwaartse (laterale) trillingen in het onderbeen en met name de kuit. Hierdoor ontstaan trekkrachten aan het scheenbeen vlies en de achillespezen, scheuringen in de spieren, spierpijn en soms zelf zweepslag. Bij gebruik van de juiste hardloop compressiekousen zit de kuit stevig ingepakt. Hierdoor worden de zijwaartse trillingen voor het grootste deel geëlimineerd.

Schokdemping

Tijdens het hardlopen land 3 tot 4 keer je lichaamsgewicht op de harde straat. De schok die de voetlanding teweeg brengt is daarom en dan ook een veroorzaker van vele blessures. Een paar goed dempende hardloopschoenen vangen uiteraard de eerste schok op. Compressiekousen houden de kuit compact en solide waardoor de schok zal worden gereduceerd. Hierdoor ontstaat minder spierschade en wordt het herstel na het lopen bevordert.

Blessure behandeling

Wond-randen na een spier-scheuring, zoals bij zweepslag in de kuit, worden door een sport compressie kous goed stevig tegen elkaar aangedrukt. Hierdoor blijven de wanden aaneengesloten en wordt het genezingsproces versneld. De kousen fungeren als het ware als een hechtpleister waardoor de blessure sneller zal genezen en er minder vorming van litteken weefsel ontstaat. Bloeduitstortingen worden zo ook effectief tegengegaan.

Herstel – en Prestatie bevorderend

Compressiekousen bieden een relatief hoge compressie vanuit de enkel met afnemend verloop naar de knie. De afgebroken spiercel-weefsels in de onderbenen krijgen zo een betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. Ook afvalstoffen zullen zo sneller worden afgevoerd en gecirculeerd waardoor herstel sneller inzet. De afnemende druk van de compressiekous waarborgt dat het bloed in de aderen, tegen de zwaartekracht in, richting het hart adequaat wordt teruggevoerd.

Het wordt aangeraden compressiekousen tot geruime tijd na de inspanning te dragen, dit is wetenschappelijk bewezen en komt in diverse onderzoeken naar boven. Zo profiteer je optimaal van de herstelbevorderende eigenschappen.

Hoe beter de spieren herstellen na een heftige inspanning als bijvoorbeeld hardlopen, hoe beter je uiteindelijke prestaties zullen zijn. Herstellen is net zo belangrijk als trainen!

 

Wanneer gebruik je Herzog pro compressiekousen?

Bij onderstaande klachten en blessures is het aan te raden om Herzog pro compressie kousen te dragen:

 • Shinsplints
 • Kuitklachten
 • Spierpijn
 • Zweepslag
 • Spataderen

 

 • Hoe lang mag je compressiekousen aan?

Compressiekousen mag je zo lang als nodig dragen! Let op met de Herzog compressiekousen is het vanwege de hoge mate van compressie wel ergbelangrijk dat deze niet in de nacht mogen worden gedragen. De Herzog compressie tube mag alleen tijdens actief bewegen worden gedragen. Deze kan in combinatie met de Herzog enkelsok wel de gehele dag worden gedragen.

Herzog verkooppunten

De hardloopwinkel is officeel verkooppunt van Herzog Pro compressiekousen. De Hardloopwinkel is gecertificeerd dealer die al 20 jaar samenwerkt met de firma Herzog Medical. Met de juiste kennis van zaken en gedegen advies worden Herzog sport compressiekousen aangemeten in de verkooppunten van de Hardloopwinkels in Bodegraven, Den Haag, Rotterdam, Leiden en Noordwijkerhout.

Net als in de Herzog Medical Webshop kun je compressiekousen voor hardlopen ook online eenvodig bestellen bij De Hardloopwinkel. Met de handige Herzog compressiekousen maattabel kun je de sokken thuis opmeten zodat je ze de volgende dag al kunt dragen bij het hardlopen.

 

Beste sport compressiekousen voor hardlopen

De beste compressiekousen voor sporters zijn die van de firma Herzog Medical, kwalitatief de beste sokken die als beste uit de meeste tests komt. De oorsprong van compressiegebruik bij sporters is namelijk ook begonnen bij dit merk, meneer Herzog is zelf naast oud olympisch sporter ook bandageur van beroep en heeft door veler vraag een compressie sportkous ontworpen. Een sportsok die minder stijf aanvoelt dan een steunkous maar wel dezelfde werking heeft.

Er zijn inmiddels veel verschillende merken sport compressiekousen hardlopen verkrijgbaar. Wij van DeHardloopwinkel testen onze producten zelf en kiezen daarom altijd voor een kwalitatief goed merk. Dat is de reden waarom wij op dit moment alleen de pro compressiekousen van het merk Herzog online en in de winkels verkopen.

 

Compressiekousen in de sale kopen?

Bij De Hardloopwinkel werken wij actie matig met kortingen ook op Herzog compressiekousen. Compressiekousen hardlopen kopen doe je eenvoudig en snel op www.dehardloopwinkel.nl, bij twijfel of behoefte aan advies ben je ook van harte welkom in 1 van de runningspecialistische winkels in de Randstad.

 

Herzog compressiekousen sale

De Herzog pro compressiekousen van Herzog Medical zijn een medisch product én hebben de beste werking. Dat is de reden waarom De Hardloopwinkel alleen momenteel compressiesokken verkoopt van dit merk. Uitlopende kleuren Herzog compressiekousen komen regelmatig in de aanbieding.

Klik hier voor ons online assortiment Herzog compressiekousen.

Er zijn verschillende soorten Herzog sport compressiekousen, je kunt ze onderscheiden in:

 • Pro Sock compressiekous
 • Pro Tube compressiekous
 • Active Sock compressiekous
 • Pro compressie enkelsokken

 

Herzog compressiekous Pro Sock

Dit zijn compressiekousen voor hardlopers en sporters met high compressie. Ze bestaan uit 1 stuk van voet naar knie. Dit is namelijk de beste manier om je kuiten te ondersteunen en herstel te bevorderen na een intensieve workout of training. De grootste groep hardlopers gebruikt deze sock, daar je deze ook na het hardlopen kunt blijven dragen voor een beter herstel. De compressiesock is tevens de gehele dag te dragen, bij lange autoritten en bijvoorbeeld in het vliegtuig. Hiermee worden dikke voeten en opgezwollen benen voorkomen.

 

Herzog Pro compressiekousen aantrekken hoe doe je dat?

Het aantrekken van de Herzog compressiekousen is vanwege de stijfheid van de stof soms wat moeilijker, vooral voor mensen met weinig kracht in de handen. In onderstaande instructievideo zie je hoe je eenvoudig en snel compressiekousen Herzog kunt aantrekken:

 

Herzog Pro Compressietube

De Herzog Pro Tube is een voetloze compressiekous van Herzog met high compressie. Deze tubes zijn alleen te dragen tijdens het sporten of hardlopen en dienen direct na het sporten uit te worden getrokken. Doordat de voet er niet aan vast zit zakt na het bewegen en stilzitten vocht naar de enkels die daarna dik zullen worden.

De compressie tubes zijn speciaal ontwikkeld voor de actieve sporter die even snel zijn compressiekousen aan en uit wil kunnen trekken. Een Herzog compressie tube is makkelijker aan te trekken dan de compressiekous met voet.

 

Herzog Pro compressietube aantrekken hoe moet dat?

 

De Herzog Active Sock alleen voor wandelen gebruiken.

De Herzog Active Sock is speciaal ontwikkeld door de firma voor wandelaars en heeft maar medium compressie. Met de Active Sock heb je tijdens het wandelen geen last meer van opgezwollen benen of verkramping. De compressie in deze Active Sock is iets minder dan bij de Pro Sock en Pro Tube. Met het afnemende drukverloop zorgen de kousen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en zo worden blessures voorkomen.

 • Sneller herstel na inspanning
 • Blessure vrij sporten
 • Afnemend drukverloop
 • Medium compressie

 

Sport compressiekousen online kopen?

Twijfel je of je compressiekousen online moet kopen? Twijfel niet langer, online je sokken kopen heeft veel voordelen:

 • Prijs! Je betaald een eerlijke prijs voor Herzog compressiekousen bij De Hardloopwinkel
 • Advies welke compressiekous bij jouw past. Alle medewerkers van De Hardloopwinkel zijn ervaren hardlopers en hebben specialistische kennis op het gebied van compressiekousen. We hebben een Herzog maattabel voor je gemaakt voor het zelf thuis kunnen opmeten. We geven ook graag 1-op-1 advies. Bel onze klantenservice of stuur een whatsappbericht en we helpen je graag!
 • Alle kleuren zijn binnen 3 werkdagen leverbaar
 • Snel in huis. Voor 20.00 uur op werkdagen besteld is de volgende dag in huis mits op voorraad!
 • Uitproberen. Je kunt de sokken uitproberen (lees hieronder hoe).
 • Eenvoudig retourneren. Zitten ze onverhoopt toch niet lekker en heb je ze alleen gepast? stuur ze dan eenvoudig retour en bestel snel een andere maat.

 

Herzog sport Compressiekousen testen?

Je hebt deze online maattabel Herzog compressiekousen gebruikt maar de herzog sokken zitten toch niet zo lekker, stuur ze dan eenvoudig retour? Als je de sokken alleen eenmalig binnenshuis hebt gedragen kun je ze binnen 30 dagen terugsturen naar het antwoordnummer van De Hardloopwinkel webshop.

Compressiesokken kun je binnenshuis passen door ze een uurtje aan te doen terwijl je bijvoorbeeld wat huishoudelijk werk doet of in beweging bent. Je voeten en kuiten  krijgen dan even de tijd om te wennen aan de compressiekousen. Zitten ze niet helemaal lekker, te strak of juist te los en zakken ze naar beneden? Dan kan het zijn dat je toch de verkeerde maat hebt besteld. Twijfel je alsnog? Neem dan even contact op met de klantenservice.

 

Herzog Pro compressiekousen opmeten

Gebruik altijd eerst de Herzog compressiekousen maattabel voor het thuis opmeten van je voeten/enkels en kuiten om zo tot de beste bij jou passende sokmaat te komen. Het luistert vrij nauw, aangezien de compressie voor jouw specifieke benen goed moet werken.

Herzog Pro compressiekousen maattabel

Geen enkel onderbeen is hetzelfde, zo kan er zelfs tussen je linker- en rechter kuit wel 2 cm verschil zitten qua dikte. Zou je te wijde of te strakke sokken dragen is de werking ervan minder en krijg je niet het beoogde effect. Twijfel je? Bel of mail onze klantenservice. Voor het online kopen van de juiste compressiekousen heb je een aantal meetpunten in het onderbeen nodig:

 1. omvang onder knie
 2. grootste kuit omvang
 3. omvang enkel
 4. hiel - wreeflijn
 5. beenlengte
 6. schoenmaat

Bekijk hier een handige video over hoe je de compressiekousen van Herzog op kunt opmeten:

Val je met je kuit dikte tussen 2 maten in? Dan adviseren wij je om altijd de grootste maat te nemen.

Zijn ze nog steeds te groot of te klein? Retourneren bij De Hardloopwinkel is heel eenvoudig en gaat supersnel!

 

 • Hoeveel uur per dag Herzog compressiekousen dragen?

Herzog pro compressiekousen kun je de gehele dag dragen, anders dan de Tube, die moet na het sporten direct uit getrokken worden. Sport compressiekousen mag je alleen overdag dragen en niet s'nachts.

Herzog Pro compressiekousen wassen

Herzog sport compressiekousen kun je uiteraard gewoon wassen op 30 graden in de wasmachine. Hang ze daarna te drogen op een rekje, nooit compressiekousen in de droger stoppen. Gebruik geen wasverzachter aangezien de drukverhogende werking van de stof van compressie kousen daar minder van wordt.

De compressiekousen kun je ook na het dragen even uitspoelen en ophangen in de badkamer. Zo hoef je ze niet iedere keer te wassen na gebruik en blijven ze hun drukkende werking behouden.

Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen over Herzog sport compressiekousen? Mail, bel of whatsapp dan naar onze klantenservice!

Veel plezier met de Herzog kousen, want eenmaal aangehad wil je nooit meer iets anders!

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2