Hardloopbroek en trainingsbroek kopen

|

Loop je liever in een losse trainingsbroek dan een strakke hardlooptight? Voor meer informatie over hardloopbroek trainingsbroek, lees  verder onderaan de pagina.

  1. Filters
  1. 1

Terug naar boven

 

Hardloopbroek trainingsbroek online?

Vind je het lastig om een hardloop trainingsbroek ook wel pant genoemd online te kopen?

Ontdek alle voordelen om je hardloopkleding online te kopen en twijfel niet langer:

 

  • Prijs! Je bent niet voor niets op dehardloopwinkel.nl
  • Hulp van hardloopexperts. Bij De Hardloopwinkel werken alleen hardlopers die zelfs via whatsapp (of gewoon per telefoon of mail) klaar staan voor advies.
  • Snel in huis. Je hoeft er niet eens de deur voor uit te gaan.
  • Eenvoudig retourneren. Zit je kleding niet lekker, stuur het dan gratis terug.

 

Hoe moet  ik kiezen uit aanbod van hardloopbroeken?

Bij het kopen van een hardloopbroek is het allerbelangrijkste dat de broek of tight goed zit. Als de broek niet lekker zit dan loop je niet prettig. Wil je je wel prettig voelen tijdens het hardlopen? let bij het passen dan goed op dat de broek niet irriteert of afzakt. Zo voel je je comfortabel tijdens het hardlopen en hou je het langer vol.

 

Of iets lekker zit of niet is natuurlijk lastig om te zien op een plaatje. Daarom helpen we je een keuze te maken. Zo vind je op deze pagina een uitleg over hardloopbroeken en waarop je kunt letten bij het aanschaffen een hardloopbroek. Daarnaast vind je bij de artikelen zelf vaak meer informatie over de pasvorm en maattabellen.

 

Kom je er niet uit?
Bij De Hardloopwinkel werken alleen maar hardlopers. Echte experts op het gebied van hardloopartikelen. Neem contact met ze op voor persoonlijk advies.

 

Hardloopbroeken materiaal

Het materiaal van je dames of heren hardloopbroek moet altijd ademend zijn en het vocht of zweet snel kunnen afvoeren. Hierdoor kan het verdampen buiten je kleding. Zo blijf jij droog en koel je niet af. Het zorgt voor meer comfort en betere prestaties.

 

Er zijn verschillende soorten materialen die elk hun eigen specifieke eigenschappen hebben (bijvoorbeeld hercirculatie, thermoregulatie of winddicht). De meeste hardloopkleding is gemaakt van polyester, elastaan en polyamide. Dit zijn lichte materialen met veel ademend vermogen. Ze zijn ook flexibel in het dragen en zitten daardoor comfortabeler.

 

Een hardloopbroek van goede kwaliteit is even een investering, maar gaat ook lang mee. Merken als Asics, Nike, Odlo, Craft, Rogelli, Newline, Newbalance maken kwalitatief de beste runningkleding. Als je binnen een budget zoekt, check dan altijd even of het materiaal 100% ademend is. Vermijd in elk geval katoen voor je hardloopbroek. Katoen neemt vocht en zweet op, maar houdt het ook vast waardoor je snel afkoelt. Je huid wordt dan week en de natte stof gaat schuren.

 

Hardloopbroeken welke soorten zijn er allemaal?

Met de juiste hardloopbroek voor het seizoen loop je een stuk comfortabeler. Natuurlijk kun je in je korte runningshort de hele zomer hardlopen. Maar als je bijvoorbeeld een obstakelrun, mudrun, of trailrun gaat doen dan zal een strakke korte hardloopbroek veel beter voor de huidbescherming zijn. Stem je kledingkeuze dus af op je loop sessies. Loop je bijvoorbeeld altijd in de ochtend voor je werk dan is een lange strakke hardloopbroek een absolute 'musthave' in je sportkledingkast. 

 

Hardlooptight

Begin bij de basis met een goede hardlooptight. Dit is een strak aansluitende lange hardloopbroek. Gemaakt van een ademend materiaal wat het vocht snel afvoert van de huid. Zelfs in de zomer een prima alternatief voor de korte hardloopbroek. Doordat deze broek strak aansluit zal je niet nat worden van het zweten. Hierdoor blijft je huid droog en koel, ook tijdens hoge temperaturen.

 

Hardloopbroek winter

Dit is een gevoerde variant van de hardlooptight. Een strak aansluitende lange hardloopbroek. Gemaakt van een ademend en vochtregulerend materiaal. Doordat het strak aansluitende materiaal gevoerd is met een lichte fleece heeft de winter hardloopbroek een thermoregulerende werking. Zo blijf je droog, warm en comfortabel tijdens het hardlopen in de winter.

 

Hardloop tight driekwart

Een strak aansluitende hardloopbroek met een driekwart lengte, dat wil zeggen 5cm onder de knie tot halverwege de kuit. Een ideale oplossing voor de net-niet-zomer net-niet-winter temperaturen...dus eigenlijk heel het jaar in Nederland! Gemaakt van een ademend materiaal wat het vocht snel afvoert van de huid.

 

Hardloopbroek trainingsbroek

Ook wel pant genoemd. Dit is een los vallende lange broek gemaakt van een soepele stof. De trainingsbroek is er in verschillende vormen. Van een trackster/pant met taps toelopend pijpen tot een los vallend wind dichte over-broek. De bekende jogging pant is vaak gemaakt van katoen valt ook in deze categorie. De training hardloopbroek kan gemaakt zijn van een functioneel materiaal als polyester en of polyamide of katoen of een combinatie van beide. Kijk per broek of deze bij jou past en geschikt is. Een warme over-broek voor op de atletiek baan moet andere eigenschappen hebben dan een jogging broek of trackster om in hard te lopen. Daarbij speelt winddichtheid een grote rol. Heb je hier een vraag over? bel of mail met de klantenservice!

 

Hardloopbroek kort

Dit is een strak aansluitende korte hardloopbroek met een lengte variërend van net boven de knie tot halverwege het bovenbeen. Gemaakt van een ademend en vochtregulerend materiaal.

 

Hardloopbroek runningshort

Een korte wijdere hardloopbroek gemaakt van een los vallende stof. Deze hardloopbroek is gemaakt van een lichte stof die ademend is. De runningshort heeft een binnenbroek in de vorm van een slip, gemaakt van een ademende stof met een zeer open structuur. De hardloopbroek runningshort is er in verschillende lengtes van net boven de knie tot halverwege het bovenbeen. 

 

Hardloopshort 2 in 1

Dit is een combinatie van een strakke korte hardloopbroek en een los vallende running short. Het verschil met de hardloopbroek runningshort is dat de binnenbroek van het hardloopshort 2 in 1 een korte strakke hardloopbroek is. Vaak komt de strakke binnenbroek iets onder de pijp van de korte hardloopbroek uit. Het voordeel van de 2 in 1 hardloopbroek is dat je de functionaliteit van een strakke korte broek combineert met de looks van een runningshort. Deze korte hardloopbroek heeft de laatste jaren veel populariteit gekregen door het uitzonderlijke comfort.

 

Welke hardloopbroek trek je aan bij welk weer?

Op basis van de weersomstandigheden stem je je hardloopkleding af. Het hangt ook af van het feit of je een koukleum bent, een vrouw of man en hoe je doorbloeding is.

Tel altijd 10° graden op bij de buitentemperatuur, zo kun je de gevoelstemperatuur bepalen als je warm gelopen bent en maak je de juiste keuze in wat je aantrekt.

 

De allerbelangrijkste regels voor het kiezen van de juiste hardloopbroek zijn:

 

  1. een ongevoerde lange hardloopbroek draag je onder de 15° graden
  2. een gevoerde lange hardloopbroek draag je rond de 5-0° graden
  3. hoe korter de korte hardloopbroek, hoe luchtiger deze aanvoelt
  4. een 2 in 1 short is warmer dan een korte tight
  5. een korte tight is warmer dan een runningshort

 

Reflecterende hardloopkleding

Welk moment van de dag heeft jouw voorkeur om te gaan hardlopen? Of dat nu ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is, je bent verplicht altijd op te vallen als hardloper in het verkeer. Ga daarom extra veilig de weg op met reflecterende hardloopkleding. Zo wordt je gezien door andere weggebruikers, zeker in het donker. Je kan uiteraard ook kiezen uit reflecterende hardloop accessoires en reflecterende hardloopschoenen. Je loopt namelijk veiliger en prettiger als je opvalt in het donker.

 

Welke maat hardloopbroek heb ik nodig?

Niet alleen kwalitatief materiaal, maar ook de juiste maat van je hardloopbroek is noodzakelijk om comfortabel te voelen. Strakke hardloopkleding heeft meestal dezelfde maten als je gewone kleding. Je kan dus je huidige maat aanhouden. Weet je niet exact welke maat het fijnste zit, dan kun je bij elk artikel de pasvorm en maatvoering terugvinden. Of stuur een whatsapp naar de klantenservice!

 

Hardloopkleding wassen

Het is niet nodig om je hardloopkleding na elke training te wassen, vaak is het spoelprogramma van je wasmachine voldoende. Je kan je kleding ook even met hand uitspoelen. Laat het echter niet in de wasmand liggen, zweet kan namelijk je kleding aantasten en vieze luchtjes blijven dan in je kleren hangen.

 

Wil je je hardloopkleren wassen? Check dan altijd even het wasvoorschrift. Gebruik slechts een klein beetje vloeibaar wasmiddel zodat er geen restjes achterblijven op je kleding en gebruik nooit wasverzachter. Stop je kleding nooit in de droger want zo verliest het zijn elasticiteit. 

 

Veel plezier met shoppen!

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2