Blogoverzicht

Tips voor het wandelseizoen

Het is weer voorjaar, en dat betekent dat veel mensen weer naar buiten gaan om te wandelen.

En met alle wandelevenementen die weer voor de deur staan een goed moment om nieuwe wandelschoenen aan te schaffen.

Wij geven je een paar tips om goed aan het wandelseizoen te beginnen. Zo kun jij weer naar hartelust hiken zonder problemen!

 

Wist je dat? wandelklachten ontstaan door overbelasting...

Wist je dat je voeten bestaan uit 28 botjes en 33 gewrichten? Ook lopen er veel spieren en pezen en banden die er voor zorgen dat je je voet zo goed mogelijk kunt afwikkelen en je voet goed wordt ondersteund.

Wandelen is een vrij eenzijdige belasting voor je lichaam, als je 5 kilometer wandelt zet je zo’n 7000 stappen.

Je kunt je voorstellen dat dit een behoorlijke belasting is voor je voeten. Veel klachten tijdens het wandelen ontstaan door overbelasting van je voet.

Met name pezen zijn gevoelig voor blessures. Een vaak voorkomende blessure is bijvoorbeeld peesplaatontsteking, ook wel ‘hielspoor’ genoemd. Voor meer informatie over hielklachten verwijzen wij je door naar dit artikel: Blog: hielspoor uitleg en oplossingen.

 

Goede wandelschoenen voorkomen klachten.

Veel klachten kun je voorkomen door de aanschaf van goede schoenen. Een goede wandelschoen biedt ondersteuning aan je voet tijdens het elke stap die je zet.

Daarnaast is een goede wandelschoen voorzien van een goede afwikkelzool waardoor je voet goed kan afrollen waardoor je gemakkelijker loopt en je voet minder wordt belast.

Onze winkels in Noordwijkerhout, Leiden en Bodegraven hebben een ruim assortiment wandelschoenen van Lowa en Hoka staan.

Kom dus langs in één van deze winkels en laat je adviseren. Of bestel ze makkelijk en snel online en start morgen met die mooie wandeltocht op de beste wandelschoenen!

 

Uitgebreid advies bij wandelschoenen.

Omdat iedereen een ander wandeldoel en wensen heeft, geven we net als bij onze hardloopschoenen een uitgebreid advies. Wij stellen een aantal vragen over je doelen en geven we het juiste advies zodat je met de beste wandel schoenen de deur uit gaat.

Omdat niet iedereen dezelfde voet heeft wordt ook goed gekeken naar de stand van de voet en vragen we naar eventuele klachten. 

Veel klachten zijn te voorkomen door een inlegzool van Mysole te gebruiken. 

Ontdek meer informatie over het gebruik van zolen in wandelschoenen en hardloopschoenen in deze informatieve blog: inlegzolen hoe zit dat?

 

Beste wandelsokken.

Bij goede wandelschoenen horen ook de beste sokken. De wandelsokken van Falke zijn naadloos, hebben de juiste pasvorm en zijn gemaakt van de juiste materialen om kilometers blaarvrij te kunnen wandelen.

Wandelschoenen De Hardloopwinkel Noordwijkerhout

Wandelschoenen bij De Hardloopwinkel Noordwijkerhout kopen? 

Bij de naam De Hardloopwinkel denk je gelijk aan hardlopen, maar weet je óók dat het assortiment in wandelschoenen bij De Hardloopwinkel Noordwijkerhout net zo groot en breed is als de hardloopschoenen?

En wist je dat er in Nederland 11 miljoen mensen zijn die regelmatig een wandeling maken tussen de 5 en 10 kilometer?

Dat is ook heel logisch, wandelen kun je namelijk altijd en overal en iedereen kan het!

Je hebt er niet veel voor nodig, een paar goede wandelschoenen is al genoeg. Maar waar begin je? Er is zoveel keus in merken en modellen.

Te kleine wandelschoenen veroorzaken blauwe nagels.

Bij de  aanschaf van wandelschoenen is het belangrijk een schoen te vinden die goed aansluit bij je gebruik  (loop je er bijvoorbeeld regelmatig mee in de regen, of juist alleen in warm weer?) en bij je voet. Te kleine schoenen veroorzaken blauwe teennagels, te grote schoenen kunnen blaren veroorzaken en niet goed aansluitende schoenen kunnen eerder vermoeide voeten en zelfs blessures veroorzaken.

Bij De Hardloopwinkel beginnen we altijd op de voetspiegel met het kijken naar de stand van je voeten om zo te beoordelen hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Vervolgens meten we de lengte en de breedte van je voet om zo de juiste maat en model te kunnen pakken.

Eigen zolen in wandelschoenen.

Elke wandelschoen is voorzien van een losse inlegzool, je eigen podologische zolen passen dus altijd in de schoenen. Heb je geen eigen podologische zolen maar wel extra ondersteuning nodig? Dan kunnen we altijd een ondersteunde zolen van MySole toevoegen aan de wandelschoenen. Deze ondersteunen de hiel en voetboog, waardoor de voeten minder snel vermoeid en overbelast raken. Mocht je al voetklachten hebben dan kun je zelfs bij onze eigen podoloog terecht.

Beste merken wandelschoenen.

We hebben een aantal merken wandelschoenen in het assortiment zoals Lowa, Hoka, Lomer en Dachstein. Deze merken maken hoogwaardige wandelschoenen die goed zijn voor jaren wandelplezier.

Bij ons mag je je wandel schoenen altijd buiten uit proberen om zo zeker te zijn dat zo ook buiten net zo lekker lopen als in de winkel.

We laten onze schoenen altijd passen met de juiste sokken, onze wandelsokken van Falke zijn volledig naadloos, hebben een nauwsluitende pasvorm en voorkomen blaren en warme voeten.

Wandelstokken nodig?

Je zou kunnen denken aan nordic walking stokken. Wandelen met nordic walking stokken heeft een aantal voordelen boven wandelen zonder.

Zo is de belasting op  je knieën en rug minder en verbruik je meer energie, wat weer goed is voor de vetverbranding. Bij ons kun je terecht voor diverse modellen van Leki, welke allemaal verstelbaar zijn.

Zo heb je altijd de juiste lengte en zijn ze ook gemakkelijk mee te nemen.

Voldoende drinken en wandelen.

Als je langere afstanden wandelt, wil je misschien iets te eten of drinken mee nemen, ook hier voor kun je bij ons terecht. Je kunt hierbij denken aan een kleine rugzak of heuptas van Leki waar je heel gemakkelijk je waterflessen eten en kleine spulletjes mee kunt nemen.

Kortom De Hardloopwinkel Noordwijkerhout heeft alles op het gebied van wandelen. Ook de verzorgingsproducten, zoals tape, middeltjes tegen schuurplekken en voeding hebben wij voor je.

Nu ben je helemaal klaar om er op uit te gaan en wensen we je veel wandelplezier toe!

 

Kun je met hardloopschoenen ook wandelen?

De meeste wandelaars zie je op stevige leren wandelschoenen wandelen. Echter is er ook een grote groep mensen die de vaak stijve wandelschoenen niet prettig vinden zitten. Ze willen een soepelere schoen hebben die meer ademt.

De meeste hardlopers dragen daarom bij wandelen hun favoriete hardloopschoenen, deze zitten prettige en zijn soepel. Het hangt af van de ondergrond en het aantal kilometers dat je gaat wandelen welke keuze in schoenen je maakt.

Wandelen op hardloopschoenen is zeker mogelijk, kies dan wel voor de stevigere varianten die wat zwaarder zijn en een vlakke leest hebben, zoals de Brooks Ghost schoenen.

Die kun je prima op de ademende en soepele hardloopschoenen doen. Ga je een vierdaagse wandelen? Dan adviseren wij om stevige leren wandelschoenen te dragen.

Klik op dit 5km schema om nu direct te kunnen beginnen met hardlopen of wandelen:

5 KM hardloopschema

 

Relevante blogs:

Blog: inlegzolen hoe zit dat?

Blog: hielspoor uitleg symptonen oplossingen

Blog: compressie kleding en -kousen voor wie geschikt?

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hallux Valgus klachten bij hardlopen

Hardlopen kan zeker met een Hallux Valgus, het komt vaker voor onder lopers dan je denkt. Als je geen pijn hebt is het voldoende om ervoor te zorgen dat de voet...

Hielspoor uitleg, symptomen en oplossingen

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt door overbelasting of doorgezakte voeten.

Kniepijn bij hardlopen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen vaker voor onder hardlopers dan je denkt. Wat zijn de symptonen en kun je ertegen doen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en pijn in heupen

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in heupen bij hardlopen en wandelen. Het komt vaker voor dan je denkt! Hoe kun je heupblessures voorkomen en behandelen? Lees meer...

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hardlopen in de kou ontdek 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Herstellen na hardlopen, hoe doe je dat?

Om blessures te voorkomen is goed herstellen na hardlopen een belangrijk gegeven. Het helpt ook bij het verhogen van je prestaties, hoe? dat lees je in onderstaand info artikel.

Welke Garmin past bij mij?

Welke Garmin sporthorloge geschikt is voor hardlopen bepaal je aan de hand van je uiteindelijke doelen en type sport die je beoefent. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze..

Hier vind je dé tips voor hardlopen in de zomer

De meeste hardlopers zijn "mooi weer" lopers. Is het écht warm buiten? Dan valt dat vaak vies tegen. Zweten, snel moe en niet vooruit te branden in die hitte. Daarom worden de meeste mar…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Marcel's 25 beste tips voor trailrunning

Je bent soms een hele dag onderweg en als je moet dan moet je... "mijn beste tip voor trailers is dan ook: neem zakdoekjes mee" Lees snel meer over de beste trailtips van Marcel.

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlooprugzak hoe gebruiken? beste tips

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Welke veterstriktechnieken zijn er?

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om de test te doen. Kun je op meer dan 2 vragen met JA antwoorden? dan zijn je h…

Tips voor je volgende halve marathon

Halve marathon tips zijn goed om blessures te voorkomen. Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en t…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2