Xsocks hardloopsokken kopen

|

XSOCKS hardloopsokken zijn bewezen dé beste sokken voor hardlopen Welke XSOCKS zijn geschikt voor jouw voeten? Lees hier snel verder.

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. >

 

Terug naar boven

X-SOCKS hardloopsokken zijn topsokken voor je voeten.

Comfort, ondersteuning is wat de X-SOCKS® je bieden voor dat maximale zachte gevoel aan de voeten. De optimale beschermende en presterende technologieen in de hardloopsokken van X-Socks zijn uniek te noemen. Sokken waar je 2 jaar garantie op krijgt, dan ben je pas écht overtuigd van je kwaliteit!

XSocks is volledig gesprecialiseerd in het maken van functionele sportsokken en compressiekleding, hiermee zijn zij met recht specialist te noemen. Eens een paar X Socks Running aan je voeten en je wil nooit meer wat anders.

De X-SOCKS® Generation 4.0, continueerd innovatie en betekent dus nog meer comfort en techniek dan ooit tevoren. Met HeliXCoil and Suppronation® Bandage, krijgt het functionele spectrum een nog grotere precisie. X socks running zijn bedacht, ontwikkeld en designed in Zwitserland.

Voel je vrij in je bewegingen met de hardloopsokken van xsocks in alle typen sporten en in het dagelijkse leven:

 • wandelen
 • hardlopen
 • fietsen
 • wintersport
 • motorsport
 • vrije tijd
 • werk

Lopen veroorzaakt schokgolven door je hele lichaam en veroorzaakt aanzienlijke spanning en stress, vooral in de gewrichten en de ruggengraat. Het anatomisch gevormde voetbed van de X-Socks running beschermt en ondersteunt het voetbed, zelfs op een harde ondergrond.

De speciale achillespeesbeschermer in X-socks sokken zorgt voor afstand ten opzichte van de rand van de schoen op een afstand en verhindert zo oncomfortabele wrijvingen tegen de huid. De gevoelige zone rond de achillespees wordt immers beschermd door een holle ruimte, die wordt gecrëerd door de achillespeesbeschermer.

Het luchtventilatiesysteem van Xsocks zorgt dat de voeten constant een comfortabele temperatuur blijven behouden en vermindert zo het risico op warme, branderige voeten.

 

GARANTIE X-SOCKS® Twee jaar garantie

X-SOCKS® is overtuigd van de uitstekende kwaliteit van haar producten. Daarom bieden ze als enige sokkenmerk ter wereld maar liefst twee jaar garantie op de sokken!

Zijn de xsocks running sokken binnen twee jaar kapot of versleten, dan ontvang je zonder problemen een nieuw paar sokken. Om aanspraak te maken op de garantie, moet het nummer op het hologram geregistreerd worden op www.x-bionic.com, Heb je 12 paar sokken geregistreerd, dan ontvang je tevens een gratis X-Bionic Interface shirt. Bij 24 paar geregistreerde sokken, ontvang je een Softshell Jacket.

 

De procedure om X-socks running te registreren:

Voor het registreren van XSOCKS®, doorloop je de volgende stappen:

 • Je gaat naar X-bionic en maakt hier een account aan.
 • Wanneer ingelogd, ga je naar het tabblad "Registered products".
 • Je klikt op "Register product" en vul de Product naam of nummer in.
  • Je moet dus eerst een product naam intypen voordat je in het formulier verder kunt. Je typt bijv. Running socks in en selecteert het juiste product met het juiste artikel nummer (mocht deze er niet tussen staan, dan is onderaan de Show More optie).
 • Wanneer je op het artikel klikt, vul je de gegevens in (kleur, maat, hologram code etc.), en dan is de aankoop juist geregistreerd.

 

 • Wat zijn de beste hardloopsokken?

De beste hardloopsokken zijn sokken die je voeten comfortabel houden tijdens je run. Hardloopsokken zijn naadloos en voeren vocht uitstekend af. Daarnaast zorgen ze voor meer comfort door gebruik te maken van verschillende materialen. Zoals bijvoorbeeld slijtvast materiaal bij de tenen, een extra comfortabele hiel en ingeweven banden voor meer stabiliteit.

Waarom xsocks hardloopsokken dragen?

De hardloopsokken van X-Socks zijn anatomisch gevormd, dat wil zeggen speciaal voor de linker- en rechtervoet. Hardloopsokken van Xsocks zijn gemaakt van holle kunststofvezels die geen vocht op kunnen nemen, anders dan katoen. In hardloopsokken wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken om de hardlopende voet optimaal te bedienen. Hardloopsokken worden naadloos geproduceerd, dit betekent dat de naden zoveel mogelijk liggen verzonken in de stof om schuren te voorkomen. 

Bij hardloopsokken worden er op verschillende plekken in de voet veel soorten materiaal gebruikt. Op de wreef is het dikker voor meer comfort bij het veteren. Op de tenen is het materiaal slijtvast en onder de voetboog heeft het materiaal een meer open structuur. Dit alles is bedoeld om het ademend vermogen te bevorderen.

In tegenstelling tot normale sokken zijn hardloopsokken dus gemaakt om het zweet van de voet zoveel mogelijk door te geven aan de volgende laag, in dit geval de schoenen. Omdat de vezel hydrofoob(waterafstotend) is zal de sok en dus je voet droog blijven tijdens het hardlopen.

Zweetvoeten, schimmels en kalknagels worden voorkomen bij het dragen van X Socks running sokken. Tevens voorkom je blaren en bevorder je de pasvorm in de dure hardloopschoen optimaal dit voorkomt slijtage en wrijving.

De belangrijkste verschillen in hardloopsokken zit hem vaak in de lengte van de schacht en zijn in te delen in 4 lengtes.

 1. sokken met een schachtlengte tot op of net onder de enkel zoals de X-socks Run Discovery, X-socks speed two, X-socks marathon
 2. sokken met een korte schachtlengte tot 2 cm boven de enkel zoals de X-socks Run Fast, X-socks Sky Run
 3. sokken met een middellange schachtlengte tot halverwege de kuit (veel verkocht in de winterperiode) zoals de X-socks midcalf
 4. sokken met een lange schachtlengte tot aan de knie, ter bescherming van de kuiten, kniekousen zoals de X-socks energizer

Wil je meer weten over de xsocks hardloopsokken of heb je nog een vraag hierover? neem dan contact op met onze klantenservice. We geven ook graag één-op-één advies. Bel onze klantenservice of stuur een whatsappbericht en we helpen je graag!

 

 • Waarom lange sokken hardlopen?

Er zijn een aantal redenen waarom met lange sokken te hardlopen, het zorgt namelijk voor minder blessures, minder spierpijn, een sneller herstel en een betere bloedcirculatie. Daarnaast zien de meeste compressie hardloopsokken er ook nog eens goed uit.

 • Welke sokken zweten het minst?

Sokken met een holle kunststofvezel zweten het minst. Waar katoen zweet juist opneemt en vasthoudt, zorgt een hardloopsok voor speciaal ontwikkelde vochtafvoering dmv holle vezels. Minder kans op blaren en wrijving, en uiteindelijk ook beter voor je hardloopschoenen. Weg met die zweetvoeten tijdens je run!

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2