Recycle NU je oude hardloopschoenen!

Jouw geliefde running shoes zijn, na bewezen diensten, nog zeker bruikbaar! Natuurlijk kun je er als hardloper geen gebruik meer van maken, maar ze zijn na gebruik door een loper niet kapot of helemaal versleten.

Zonde om deze nog te dragen schoenen op de vuilnisbelt te laten belanden toch?

Daarom is de Hardloopwinkel gaan samenwerken met Sneaker Impact. Sneaker Impact zorgt ervoor dat je geliefde oude hardloopschoenen een tweede leven krijgen.

 

Sneaker Impact recycle schoenen

Daarmee wordt voorkomen dat de oude "afgedankte" hardloopschoenen op een stortplaats terecht komen, beter voor het milieu en beter voor de mens.

Wij willen ons graag inzetten voor een gezonde en duurzame leefomgeving. Het behoud van de natuur, de plek waar wij als hardlopers zo graag gebruik van maken, is nu belangrijker dan ooit!

 

De Hardloopwinkels zijn inleverpunten geworden voor oude hardloopschoenen.

Je kunt vanaf nu je oude hardloopschoenen inleveren bij de volgende 5recycle inleverpunten in Nederland:

 

recycle hardloopschoenen | De Hardloopwinkel

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Den Haag

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Bodegraven

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Noordwijkerhout

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Leiden

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Rotterdam

 

Hardlopers zijn (helaas) grootverbruikers van schoenen.

Hardlopers zijn over het algemeen (helaas) grootverbruikers van hardloopschoenen en sportkleding. Als hardloper heb je nou eenmaal sportkleding nodig en bijna ieder jaar wel nieuwe hardloopschoenen. Het materiaal slijt sneller door veelvuldig gebruik.

Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties.

Als ervaren hardloopspecialist is De Hardloopwinkel zich ervan bewust dat de verkoop van hardloopschoenen een impact op het milieu heeft. Hardloopschoenen zijn vaak gemaakt van lichte plastics en worden door lopers vaak vervangen. Dit is belastend voor het milieu, meer dan bij gewone sneakers of schoenen.

 

Unieke samenwerking met Sneaker Impact.

Met Sneaker Impact probeert De Hardloopwinkel bij te dragen aan een betere leefomgeving. Ze zorgen ervoor dat er minder schoenen op de vuilnisbelt belanden, wat bijdraagt aan een betere wereld en een mooi plek om in te sporten.

Daarom is De Hardloopwinkel een samenwerking gestart met Charles van Schaik, ambassadeur van Sneaker Impact Europa. Door als eerste in Europa schoenen inleverboxen in iedere winkel beschikbaar te stellen.

Hoe meer kilometers er op een hardloopschoen is gelopen hoe minder effectief de schoen wordt voor atleten. Dit betekent niet dat hardloopschoenen niet nog bruikbaar zijn! Gedragen hardloopschoenen bestaan uit foam en stof, eenmaal schoongemaakt en opgeknapt, kunnen deze hardloopschoenen nog prima gedragen worden.

 

Sneaker Impact

 

De Hardloopwinkel heeft dit met de huidige problematiek rond opwarming van de aarde ingezien. Zij hebben bedacht dat zij meer kunnen doen om te voorkomen dat oude hardloopschoenen op de vuilnisbelt belanden.

 

Wat gebeurt er met je oude hardloopschoenen?

De ingeleverde hardloopschoenen worden in Nederland ingezameld voor Sneaker Impact. Sneaker Impact zorgt ervoor dat kleine ondernemingen in ontwikkelingslanden de ingezamelde oude schoenen voor een kleine prijs kunnen inkopen.

Fastfeetgrinded | De Hardloopwinkel Webshop

Zij maken de schoenen schoon en repareren ze, waarna ze verkocht kunnen worden. Dit heeft een positieve impact op de economie.

Het creëert werkgelegenheid en zorgt voor betaalbaar schoeisel op locaties waar dit normaal gesproken niet beschikbaar is.

Met de gereviseerde sneakers en sportschoenen kunnen kinderen naar school gaan en volwassenen naar hun werk.

 

Sneaker Impact

 

Wat is recycling?

Recycling is het opnieuw gebruiken van bestaande materialen of producten.

Recycle je geliefde hardloopschoenen daarom nu samen met Sneaker Impact, hou ze uit de vuilnisbelt en help met ontwikkelen van mogelijkheden voor mensen in armoede.

Bij Sneaker Impact is duurzaamheid de prioriteit van het bedrijf. Hun missie is iedereen te onderwijzen over de voordelen van recycling van je geliefde sportschoenen en de duurzame impact dat heeft op de wereld.

Feiten:

  • Ieder jaar worden 23 miljard paar schoenen geproduceerd.
  • 22 miljard paar schoenen beland jaarlijks op de vuilnisbelt of stortplaats.
  • De meeste sneakers en running shoes doen er 40 jaar over doen om af te breken.
  • Met dagelijks nieuwe designs groeit de sneakermarkt nog altijd.
  • Ongeveer 1 miljard mensen waarvan 300 miljoen kinderen hebben geen goede schoenen. Waardoor zij in vele landen niet naar school of werk kunnen.
  • Meer dan 70% van de wereldbevolking draagt tweedehands kleding en schoenen.

 

Relevante artikelen en persberichten:

Elite running store De Hardloopwinkel leads the way with sneaker recycling

 

KOM LANGS IN DE WINKEL ⟩

 

Doneer je oude schoenen en win een hardloopjack!

Om onze klanten te stimuleren hun oude hardloopschoenen bij ons in te leveren hebben wij er een winactie aan gekoppeld.

Vul het briefje bij de kassa in met je gegevens als je jouw oude schoenen in de Sneaker Impact doos hebt gedaan. Vanaf nu maak je kans om een hardloopjack te winnen.

Één keer per maand trekken wij een winnaar die in de winkel een gratis bedrukt hardloopjack mag komen ophalen!

Samen werken we aan een schonere wereld!

 
Klanten beoordelen ons met een 9,2