Recycle je oude hardloopschoenen!

Met ♻ FastFeetGrinded

Je oude schoenen krijgen bij ons een tweede leven!

Lever je oude hardloopschoenen bij ons in De Hardloopwinkel in en ze krijgen een bijzonder tweede leven.Straks sport of speel jij misschien wel op je “oude” schoenen? Wij zijn een samenwerking aangegaan met fastfeetgrinded.

 

KOM LANGS IN DE WINKEL ⟩

 

Fastfeetgrinded | De Hardloopwinkel Webshop

 

Wat doet fastfeet grinded met je oude hardloopschoenen?

Wij, sportieve bewoners van planeet aarde, gebruiken jaarlijks honderden miljoenen sportschoenen en sneakers. Maar wij gooien er ook een heleboel weg en dat is een enorme belasting voor het milieu.Maar wat als jij ze nou weggooit en wij ze verwerken tot iets anders? Meer afval gaat niemand helpen, de toekomst voor zijn en circulair gaan wél.

FastFeetGrinded zamelt gebruikte schoenen in, verpulvert en scheidt ze in een lokale fabriek en levert het granulaat als grondstof aan producenten van speeltuinen, buitensportvelden, atletiekbanen én sportschoenen.

Sporten en spelen “op” je oude schoenen en actief bijdragen aan een circulaire economie, dat is precies hoe wij het doen, samen.De ingezamelde schoenen worden op een speciale manier uit elkaar gehaald zodat er verschillende materialen worden verkregen.

Deze materialen worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen voor hergebruik in speelplaatsen, sportvelden of nieuwe materialen of schoenen.

 

Welke onderdelen van de oude sportschoenen worden hergebruikt?

Het FFGRD RUBBER wordt verkregen uit de zool van de sportschoen. Het wordt gebruikt als toplaag voor Tracks, kinderspeelplaatsen en sportscholen. Op deze manier kan de toplaag uit 100% gerecycled materiaal bestaan.

Het FFGRD FIBER wordt verkregen uit het bovenwerk van de sportschoen. Het is een High Quality materiaal en kan bijvoorbeeld worden gebruikt in paardenpistes als Geopad.

Het FFGRD FOAM wordt verkregen uit de tussenlaag van de sportschoen. Het is lichter en flexibeler als rubber. Hierdoor is het geschikt als onderlaag onder Tracks, als infill materiaal voor kunstgrasvelden etc.

Win een hardloopjack!

Om onze klanten te stimuleren hun oude hardloopschoenen bij ons in te leveren hebben wij er een winactie aan gekoppeld.

Vul het briefje bij de kassa in met je gegevens als je jouw oude schoenen in de Fastfeetgrinded mand hebt gestopt. Vanaf nu maak je kans om een hardloopjack te winnen.

Één keer per maand trekken wij een winnaar die in de winkel een gratis bedrukt hardloopjack mag komen ophalen!

Samen werken we aan een schonere wereld!

 

Kom langs en doneer jouw oude hardloopschoenen.

 

VIND EEN WINKEL ⟩

 

 
Klanten beoordelen ons met een 9,4
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.