Blogoverzicht

Welke Garmin past bij mij?

Ben je een fervent sporter en loop je ook hard dan is een Garmin sporthorloge een handige aanvulling.

De adviseurs van De Hardloopwinkel hebben veel ervaring met een Garmin sporthorloge. Zij verkopen ze al jaren en dan voornamelijk de hardloopmodellen. Marcel eigenaar en meest ervaren verkoper binnen De Hardloopwinkel geeft in dit blog uitleg over de verschillende Garmin hardloop horloges. Deze serie noemen ze bij Garmin de “Forerunner” modellen.

Gerelateerde producten

 • Welke Garmin is goed voor hardlopen?

In dit artikel proberen wij jou te helpen de juiste keuze te maken voor een Garmin sport horloge. Zonder er al te diep op in te gaan, dat kun je zelf thuis doen na aanschaf want er zitten zoveel functies op.

Alle modellen die wij benoemen van Garmin zijn een hardloophorloge GPS die de tevens hartslag meet via de pols. Deze basisfeatures zitten er sowieso standaard op en heb je als hardloper nodig.

Je kan je afvragen, heb ik al die extra functies op een Garmin horloge dan nog wel nodig? Of krijg je later spijt als je een goedkoper model aanschaft? Daarom helpen wij je met het kiezen van het juiste model , lees snel verder..

 • Welke Garmin horloge voor hardlopen kiezen?

In dit artikel maken wij een selectie en focussen wij ons op de specifieke hardloop horloges van Garmin, de Forerunners. De volgende modellen worden daarbij uitgelicht:

 • Forerunner 55 (FR55)
 • Forerunner 165 (FR165) en 165 Music
 • Forerunner 255 (FR255
 • Forerunner 265 (FR265)
 • Forerunner 745 (FR745)
 • Forerunner 965 (FR965
 • EPIX (hardloop/outdoor model)
 • FENIX (hardloop/outdoor model)

 

Belangrijkste functies van sporthorloge voor hardlopen

De belangrijkste functies van een hardloop horloge Garmin die voor het hardlopen noodzakelijk zijn:

 • GPS (voor de afstand en snelheid)
 • Hartslag (om gericht en eventueel in zones te trainen) meer informatie over hardlopen op hartslag in dit blog: tips voor sporten met hartslagmeter
 • Tijd/Rondetijden (je wilt natuurlijk weten hoe lang je loopt of per ronde/km)
 • Interval (voor specifieke trainingen kun je intervallen instellen)

We hebben goed nieuws voor je! deze functies zitten al allemaal al op goedkoopste model van Garmin, namelijk de Forerunner 55 en kost € 199,95.

 

 • Wat is het beste basis hardloop horloge?

Het beste horloge voor hardlopen is een Garmin model, inmiddels bewezen 1 van de meest robuuste GPS horloges en al jaren in het basis assortiment van de betere hardloopwinkel.

Wij adviseren aan beginners om met de Garmin Forerunner 55 te starten. Dit eenvoudige maar handige harloop horloge GPS helpt je op weg naar die mooie hardloop carrière. Een echte trainingsmaat in soms moeilijke tijden die je als beginnende loper zeker zal ervaren.

Train je voor een marathon dan heb je aan de Garmin Forerunner 55 horloge hardlopen eigenlijk al genoeg. Met de GPS functie weet je precies hoe ver je bent en hoe hard je gaat, de 2 belangrijkste functies bij lange afstand lopen. De accuduur van dit sporthorloge is tevens 20 uur, binnen die tijd een marathon lopen moet wel lukken toch?;)

 

Garmin Forerunner 165

Ben je inmiddels een fervent sporter of hardloper en wil je meer uit je trainingen en zelfs slaap halen om je prestaties te verbeteren dan adviseren wij de Garmin Forerunner 165 t.w.v. 279,99 te kopen. Een multifunctioneel GPS sporthorloge waar je alle soorten sporten mee kunt analyseren en registreren. Met 19 uur GPS registratie zelfs geschikt om lange duurlopen of extreme sporten uit te proberen en je prestaties bij te houden. Ook tijdens de slaap en kleine dutjes gegistreerd de Forerunner 165 van Garmin jouw status. Met de Garmin PAY functie kun je overal contactloos betalen, wel zo handig als je er een paar nieuwe hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel bij koopt;)

Ontvang ook workouts op maat of zelfs voorspellingen van je tempo en eindtijd op diverse afstanden hardlopen met de Garmin FR 165. Het nieuwe versterkte glas van de AMOLED display is behoorlijk krasvast en heeft touchscreen.

Exclusief verkrijgbaar bij De Hardloopwinkel is ook de Garmin Forerunner 165 music uitvoering, hiermee heb je altijd jouw favoriete nummers binnen handbereik.

 

Een stapje hoger; Garmin Forerunner 255 multisporthorloge.

Dit Garmin horloge is in twee formaten te krijgen. De gewone Garmin Forerunner 255 en de kleinere S versie. De Forerunner 255 S is een geschikt sporthorloge voor hardlopers met een kleinere pols. Of lopers die niet zo een groot klokje om de pols willen hebben.

Een hardloop horloge GPS dames is er in principe niet, wel zijn de S modellen van Garmin smaller en kleiner zodat ze ook om dames polsen passen.

De Garmin 255 is tevens een hardloophorloge met muziek, verkrijgbaar in de 255music variant. Download je favoriete spotify runners playlist op dit horloge en geniet!

Met de Garmin Forerunner 255 multisport kun je meer doen dan alleen hardlopen, zoals ook fietsen, zwemmen, hiken etc.

Bekijk de Garmin Forerunner 255 review van Thijs die hem voor alle soorten sporten gebruikt!

Met dit hardloophorloge GPS krijg je bovenop de functies van de 55 versie de volgende extra’s:

 • Een langere batterij duur. Dus geen 20 uur maar 30 uur (bij het S model 26 uur)
 • Multiband GPS: Deze GPS setting zorgt ervoor dat je ook veel beter bereik hebt in bossen en bebouwde gebieden. Het tempo is ook veel accurater.
 • Training Effect: hoeveel effect heeft training gehad op mijn lichaam. Heb je te hard getraind of juist met een te lage intensiteit.
 • Dit horloge kan ook trainingen aanbevelen. Je start een hardloopworkout en de Garmin zegt dan: “vandaag 30 min in 5’35 per km” of “15 sprints van 30 sec met 1 minuut pauze”. Dit is erg leuk en variërend. Je kan deze training accepteren of skippen en je eigen training afwerken. Ik gebruik regelmatig een Garmin training voor de afwisseling.
 • Muziek functie: Je kan de Forerunner 255 ook in een muziek versie krijgen. Je kan dan muziek of een Spotify lijst zetten in het horloge en dan met blue-tooth oortjes muziek luisteren. Je hebt je telefoon dan niet nodig.
 • Garmin Pay: Je kan met dit horloge betalen zonder dat je telefoon of bankpas bij je hebt.
 • Back to start: ben je op vakantie aan het hardlopen en je bent de weg kwijt? Dan brengt de Garmin FR255 je weer thuis. Hij geeft de richting met een kruimelspoor aan waar je naar toe moet om weer bij de camping terug te komen.

Verder zitten er nog heel veel meer functies op dan op de Garmin FR55 en is het een echt multisport horloge. De Garmin Forerunner 255 GPS kost:

 • FR255/FR255 S € 349,95
 • FR255 music/ FR255S music € 399,95

 

De Garmin Forerunner 265

Niet een stapje hoger maar wel mooier!

De Garmin Forerunner 265 verschilt niet zo veel van de 255 maar is wel extra uitgerust met een AMOLED display. Dit houdt in dat je een heel helder scherm hebt net zoals bij een mobiele telefoon. Dit Garmin hardloop horloge GPS wordt ook in meer kleuren uitgebracht. Kortom wil je een super scherp beeld in je sporthorloge, of wil je een helderder beeld omdat je het moeilijk kan lezen? kies dan voor de Garmin Forerunner 265 (normale versie of kleine S versie)

 

Garmin Forerunner 745

Is het ultieme race/triatlon sporthorloge.

De 745 is een ultiem triatlon sporthorloge met de volgende extra functies voor het onderdeel hardlopen.

Een groot verschil met de andere horloges is dat de Garmin 745 als hardloop horloge Strava functies heeft waarmee je eenvoudig segmenten live kunt ervaren.

 • Strava functies en live segmenten: Wie Strava gebruikt kent wel de segmenten die je onderweg kan rijden of lopen. Dit horloge kan je live laten zien wanneer een segment begint en of je voor of achter ligt. Op je eigen PR of op de allerbeste.
 • Meer fiets functies zoals, group track, Climb-pro, uitgebreide vermogensmeter metrix, etc.

 

Garmin Forerunner 965

Voor de gadgetfreaks!

Wil je buiten het beste Garmin horloge hardlopen gewoon een hele mooi gadget? Dan kan je voor de Garmin 965 kiezen,  de meest uitgebreide klok in de Forerunner serie.

Dit sporthorloge biedt heel veel extra’s zoals:

 • Navigatie met kaarten. Laad routes in voor het hardlopen en fietsen en je kan deze met kaart helemaal volgen. De 965 geeft precies aan wanneer je moet afslaan. Hij kan je zelfs waarschuwen voor een gevaarlijk bocht.
 • Ook een gave functie is de RONDRIT functie: Je staat op de camping en je wilt een route lopen van 10km. Deze Garmin kan vanaf je beginpunt een rondje voor je maken of de leukste routes om de camping. Dit kan je ook voor het fietsen gebruiken.
 • Ook geeft dit horloge aan of je klaar bent voor de volgende training. Heb je teveel getraind de laatste dagen dan zal deze Garmin je adviseren om rustig aan te doen of zelfs niet te trainen.
 • Verder zitten er nog zoveel meer functies op. Maar ik geef hier alleen de extra functies weer die voornamelijk met hardlopen te maken hebben.

 

Garmin EPIX en FENIX sporthorloges.

De Garmin EPIX en FENIX sport horloges zijn (even kort door de bocht) de robuuste outdoor varianten van de FR 965. Alle functies van de FR965 zitten ook op de EPIX en FENIX, met een robuustere uitstraling. Deze horloges hebben een hele vette look en zien eruit als echte outdoor horloges.

Het grootste verschil tussen beide Garmin horloges is dat de EPIX het AMOLED scherm heeft (heldere telefoondisplay heeft), de FENIX heeft dat niet. Echter blinkt de FENIX wel weer uit in extreme batterijduur wat bij 100km wedstrijden handig is.

 

Garmin Solar horloges

Sommige van de bovenste Garmin horloge modellen kun je ook kiezen in de SOLAR variant. Dit houdt in dat het horloge door zonne-energie een klein beetje opgeladen wordt. Je moet dit echt zien als dat de batterijduur een klein beetje opgerekt wordt, het kan er niet helemaal mee opgeladen worden.

 

Garmin app

Handig bij de horloges om te gebruiken!

De gratis Garmin Connect app biedt veel mogelijkheden en maken de horloges extra gebruiksvriendelijk. Alle sporthorloges werken met deze zelfde gratis Garmin Connect app. Jouw trainingen worden automatisch geladen in de app met blue tooth of wifi. Zo kun je direct alle data zien of op een kaartje zien waar je gelopen hebt. Log je met hetzelfde account in op de computer dan krijg je nog veel meer functies, leuk om mee te spelen!

 

 • Welke sport horloge kiezen?

Garmin FR55: kies deze als je alleen met hardlopen bezig bent en alle essentiële loopfuncties wilt hebben. Ook geschikt voor marathon of langere afstanden.

Garmin FR165: Een multisport horloge die je helpt doelen te behalen bij al je favoriete sporten en je kan er ook contactloos mee betalen

Garmin FR255: Ga voor dit model als je ook meer SMART functies wilt en kunnen betalen met je horloge. Extra: muziek luisteren zonder mobiel (alleen bij music varianten)

Garmin FR265 AMOLED: Koop dit horloge als je een super helder display wilt

Garmin FR745: Perfect voor tri atleten en fans van STRAVA segmenten.

Garmin FR965: kies dit horloge als je wil kunnen navigeren, een super helder beeld en veel extra training functies wilt.

Garmin EPIX / FENIX: Als je voor een stoerdere outdoor look en gek bent van mooie klokkies dan kies je voor dit te gekke horloge

 

Extra functies op Garmin sporthorloges:

Hier nog een greep aan te gekke functies die Garmin in sommige van zijn horloges heeft. Niet altijd noodzakelijk maar wel leuk:

 • Wanneer komt de zon op en wanneer gaat deze onder
 • De stand van de zon in kaart weergave. Waar staat de zon op dit moment?
 • Beurs koersen
 • Jet leg adviseur
 • Weersverwachting
 • Weer alarm (als het weer omslaat)
 • Hoogte meter, barometer, kompas
 • Slaapgegevens
 • Body battery, hoeveel ben jij opgeladen?
 • Hoogte acclimatisatie/ warmte acclimatisatie
 • Healty Snapshot. Doe een test van 2 min en kijk hoe je ervoor staat
 • Ski piste kaarten
 • Stress meter
 • Een eigen foto als achtergrond
 • Meldingen op je horloge, whatsapp, app, Ring video deurbel.
 • Als je je pols draait in het donker om op je horloge te kijken gaat automatisch het licht aan.
 • Ingebouwde zaklamp (zelf al vaak gebruikt op de camping op weg naar de toiletten ????)
 • Fenix expeditie modus, 139 dagen non stop GPS tracking.

 

Ik hoop je zo een beter beeld te hebben gegeven van de hardloop horloges van Garmin. De meeste van onze collega’s dragen zelf ook een sporthorloge GPS en zij kunnen je alles over de specifieke Garmin modellen vertellen of een live demo geven.

Veel plezier met uitzoeken!

Sportieve groet,

Marcel

 

Bekijk alle Garmin hardloop horloges ook nog rustig even hier:

Alle GARMIN hardloophorloges

 

Relevante blogs:

blog: tips voor sporten met hartslagmeter

Blog: voeding en drinken tijdens hardlopen

Blog: Sportvoeding heb je toch niet nodig?!

Blog: Het gebruik van een hardlooprugzak; tips&tricks

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hallux Valgus klachten bij hardlopen

Hardlopen kan zeker met een Hallux Valgus, het komt vaker voor onder lopers dan je denkt. Als je geen pijn hebt is het voldoende om ervoor te zorgen dat de voet...

Hielspoor uitleg, symptomen en oplossingen

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt door overbelasting of doorgezakte voeten.

Kniepijn bij hardlopen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen vaker voor onder hardlopers dan je denkt. Wat zijn de symptonen en kun je ertegen doen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en pijn in heupen

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in heupen bij hardlopen en wandelen. Het komt vaker voor dan je denkt! Hoe kun je heupblessures voorkomen en behandelen? Lees meer...

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hardlopen in de kou ontdek 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Herstellen na hardlopen, hoe doe je dat?

Om blessures te voorkomen is goed herstellen na hardlopen een belangrijk gegeven. Het helpt ook bij het verhogen van je prestaties, hoe? dat lees je in onderstaand info artikel.

Welke Garmin past bij mij?

Welke Garmin sporthorloge geschikt is voor hardlopen bepaal je aan de hand van je uiteindelijke doelen en type sport die je beoefent. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze..

Hier vind je dé tips voor hardlopen in de zomer

De meeste hardlopers zijn "mooi weer" lopers. Is het écht warm buiten? Dan valt dat vaak vies tegen. Zweten, snel moe en niet vooruit te branden in die hitte. Daarom worden de meeste mar…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Marcel's 25 beste tips voor trailrunning

Je bent soms een hele dag onderweg en als je moet dan moet je... "mijn beste tip voor trailers is dan ook: neem zakdoekjes mee" Lees snel meer over de beste trailtips van Marcel.

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlooprugzak hoe gebruiken? beste tips

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Welke veterstriktechnieken zijn er?

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om de test te doen. Kun je op meer dan 2 vragen met JA antwoorden? dan zijn je h…

Tips voor je volgende halve marathon

Halve marathon tips zijn goed om blessures te voorkomen. Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en t…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2