Blogoverzicht

Beste hardloopschoenen voor beginner nodig?

De keuze in hardloopschoenen voor beginner is in een hardloopwinkel en online enorm of vaak overweldigend. Bij een Hardloopwinkel wordt je persoonlijk geadviseerd over de beste hardloopschoenen voor een beginnende hardloper. 

Online hardloopschoenen kopen voor beginners is wat lastiger dan in een winkel. Om te helpen de juiste keuze te maken bieden wij dé online schoenadvisor. Klik op schoenadvies om te zien welke loopschoenen geschikt zijn. 

Hardloopschoenen advies kan namelijk ook prima online worden gegeven. Als beginnende loper bouw je het rustig op, daarom loop je niet veel risico in de keuze van je schoenen.

 

Loopanalyse online

Doe nu deze online en maak de beste keuze in hardloopschoenen voor beginnend lopers. Kom je er niet uit? Bel, mail of whatsapp ons voor meer advies van 1 van de deskundige hardloopspecialisten met meer dan 15 jaar ervaring. Via mail: webshop@dehardloopwinkel.nl Via telefoon: 0182-614600 Via whatsapp: 0625269966

 

Eerste hardloopschoenen online kopen?

Waarschijnlijk loop je al of heb je het geprobeerd op een paar oude gympen, je tennisschoenen of die Asics loopschoenen van een kennis. Je merkt dat de demping niet geweldig is, zeker na enkele kilometers beginnen je knieen, enkels, heupen en zelfs je schouders soms zeer te doen?

Die pijn bij hardlopen is niet zo gek en een normaal verschijnsel bij beginnende hardlopers. Wist je dat? Bij het landen op 1 been krijgt je lichaam 4 tot 5x je eigen gewicht aan impact te verwerken met elke stap die je neemt. Loop je 1000 stappen (+/- 1 km) dan heb je het dus over 1000 x 4 tot 5 keer je eigen gewicht qua impact op het lijf.

Deze enorme impact bouwt zelfs op tot het totaal aantal gelopen stappen. Dus loop je 5km zonder te stoppen, dan heb je het over 5000 X 4 tot 5 keer je eigen gewicht.

 

Waar moet ik op letten bij het online kopen van hardloopschoenen voor heren of dames?

Belangrijkste tip is dat je zorgt dat je de nieuwe runninghoes koopt bij een officiële dealer van specialistische merken. Zo voorkom je een slechte ervaring en loop je geen risico op het kopen van nepproducten.

Natuurlijk is dehardloopwinkel.nl al jaren officiële dealer van de beste hardloopschoenen merken als o.a. Asics, Brooks, New Balance, Saucony, Mizuno en meer

 

Online hardloopschoenen kopen veilig?

DeHardloopwinkel.nl is lid van de stichting Webshopkeurmerk en heeft een duidelijke en makkelijke retourprocedure. Met een 9.4 als review cijfer gegeven door onze klanten kun je wel zeggen dat wij service zeer hoog in het vaandel hebben staan. Een betere kwaliteitsgarantie voor het online kopen van hardloopschoenen bestaat er niet ;)

 

Hardloopschoenen extra demping

Extra demping in hardloopschoenen is voor een beginner niet altijd noodzakelijk. Stabiliteit, stevigheid en een vlakke zool zullen meer doen voor de onervaren hardloper. Natuurlijk voelt het hardlopen van een marathon anders dan 5 kilometer.

Als men begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen omdat ze niet zo lekker zitten.

Een loopschoen met gemiddeld comfort en normale demping is daarom voldoende bij het opstarten van deze sport. Goedkope hardloopschoenen (onder de 60/70 euro) hebben weinig tot geen demping en worden niet geadviseerd.

Hardloopschoenen tussen de 100 en 140 euro hebben normale demping en zijn stabiel genoeg voor beginners.

Hardloopschoenen met extra demping en comfort hebben vaak een adviesverkoopprijs van boven de 140 euro. Dit zijn de paradepaardjes en topmodellen van de betere runningspecialisten als Asics, Brooks, Mizuno, Saucony en New Balance. 

 

Pasvorm hardloopschoenen beginner

De pasvorm van je hardloopschoenen als je begint met hardlopen is bijzonder belangrijk. Maar laten we realistisch blijven, bij het online kopen van hardloopschoenen is een beetje lastig. Er zijn geen 2 voeten in het universum hetzelfde. De pasvorm is daarmee 1 van de belangrijkste onderdelen bij een keuze voor beginnersschoenen.

Hardloopschoenen beginnende hardloper moeten aansluiten en als een handschoen om de voeten zitten, ook wel “fit like a glove. Zonder te hoeven veteren er al op weg kunnen is een goede indicatie dat je de juiste hardloopschoen voor beginners hebt gevonden.

Als je de goede maat (altijd 1 maat groter dan je eigen voeten) hebt besteld dan zul je merken dat de goede merken allemaal lekker zitten. Die kleine nuance verschillen in pasvorm weet je echt niet meer na 5 minuten hardlopen.

 

Beste hardloopschoenen beginner

De beste hardloopschoenen voor beginner moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Stevige hielkap

De betere merken hardloopschoenen zoals Brooks, Saucony, Asics, New Balance en Mizuno hebben een verstevigde hielkap. Die je niet zo makkelijk indrukt als bijvoorbeeld een goedkope hardloopschoen. Hoe duurder de schoenen hoe beter deze stabiliteit in de hiel zit.

  • Voldoende stijfheid

De beste hardloopschoenen voor beginners hebben meer weerstand als je ze dubbelvouwt. Deze stijfheid zorgt voor enige mate van stabiliteit bij het landen op 1 voet, waardoor de beginner meer balans krijgt. Een beginnende loper heeft nog niet gelijk de juiste balans en core stabiliteit. Dat moet eerst opgebouwd worden door te trainen.

  • Demping

Hardloopschoenen met de beste demping zijn de vaak duurdere modellen van meer dan 140 euro adviesverkoopprijs. Dempend materiaal zoals Gel of Foam maakt de schoenen duurder. Hoe meer dempend materiaal in een hardloopschoen zit verwerkt hoe duurder de schoenen zijn.

Voldoende normale demping in de zool is een must voor iedere beginnende loper. Deze vering in de vorm van Gel, Foam of ander zacht materiaal zorgt ervoor dat de hardloper makkelijker zijn/haar stappen kan zetten. Naarmate een beginner meer kilometers aankan, vanaf 10km achter elkaar, zal meer comfort in demping steeds belangrijker worden.

hardloopschoenen beginner

Neutrale hardloopschoenen of corrigerende hardloopschoenen

Bij een keuze uit neutrale hardloopschoenen of anti-pronatieschoenen moet je bepaalde vragen kunnen beantwoorden. Doe daarom altijd de shoedavisor test online.

Neutrale hardloopschoenen zijn vaak de beste keuze voor beginnende lopers. Door de slechtere conditie en onervarendheid zal een beginnende hardloper rustig opbouwen. Hierdoor went het lichaam aan de nieuwe schoenen, het past zich eraan aan.

Goede en voldoende dempende neutrale hardloopschoenen voor beginners zijn bijvoorbeeld:

  • Brooks Ghost
  • Asics Cumulus
  • Saucony Ride
  • Mizuno Rider
  • New Balance 880

 

Pasvorm

De beste hardloopschoen voor beginnende loper moet gelijk lekker zitten en aansluiten. De hiel dient in een soort “lock” te komen bij het aantrekken. De wreef mag aansluiten maar niet knellen. De voorvoet moet voldoende ruimte overhouden om te kunnen afwikkelen. De beste graadmeter voor de beste beginnersschoen is als je ze aantrekt en zonder te hoeven strikken er op zou kunnen hardlopen.

 

Goedkope hardloopschoenen beginner

Onder goedkope hardloopschoenen beginner verstaan wij als specialisten schoenen onder de 100 euro. Waarbij een schoen van rond de 60 of 70 euro (adviesverkoopprijs)zeker prima te gebruiken is als startersschoen. Ga je langere afstanden hardlopen, meer dan 45minuten, wordt een betere en vaak duurdere schoen aanbevolen. Deze hardloopschoenen hebben meer steun en stabiliteit maar ook demping om de belasting op de spieren en gewrichten te minimaliseren.

Goedkopere hardloopschoenen (onder de 100 euro adviesverkoopprijs) hebben minder dempend materiaal. De slijtzool is ook van slechtere kwaliteit, hierdoor slijten ze sneller.

 

Goedkope hardloopschoenen beste merk?

De betere hardloopmerken maken ieder jaar een nieuwe uitvoering van hun schoenmodellen. De uitlopende kleuren, nummers en modellen worden door DeHardloopwinkel met grote aantallen gekocht. Daardoor kun je een topmodel hardloopschoen al vaak met 20% tot 40 % extra korting online in de webshop kopen. Een prima keuze als beginnende hardloper, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je portemonnee.

Bekijk hier goedkope hardloopschoenen dames en heren

 

Eerste hardloopschoenen

Bij de keuze voor je eerste hardloopschoenen helpen wij je graag opweg met ons deskundig advies. Kijk eerst bij deze shoeadvisor, selecteer de juiste antwoorden en bekijk welke modellen voor jou geschikt zijn. Daarbij kun je kiezen uit de betere merken, zoals Asics hardloopschoenen of Brooks runningshoes. Kom je er niet uit? Bel, mail of whatsapp onze deskundige schoenenadviseurs.

 

Hardloopschoenen test Runnersworld

Jaarlijks publiceert het blad Runnersworld een test waarbij de beste hardloopschoenen met elkaar worden gemeten. Een wereldwijde test waar veel hardlopers naar uitkijken om te zien welke modellen en schoenen dit jaar nieuw zijn en als beste uit te test komen.

Dit zijn vaak hardloopschoenen die geschikt zijn voor de ervaren hardlopers. Verder is geen enkel model of merk hetzelfde, wat voor de ene loper goed kan zitten is voor een ander een pasvormdrama. Er is geen mensenvoet hetzelfde, maar ook de loopstijl verschilt per hardloper. Voor iedere voet en loopstijl is een bepaald type hardloopschoen te krijgen.

Wij adviseren een beginner niet naar de Runnersworld hardloopschoenen test te kijken en eigen keuzes te maken. Maak die keuze op basis van pasvorm, prijs en doeleinden (trail, lopen op de weg, snel, langzaam etc.)

 

Snelle hardloopschoenen Carbon geschikt voor beginnende loper?

Je hebt misschien wel gelezen dat Eliud Kipchoge de snelste marathonloper ter wereld op Nike Alphafly next hardloopschoenen een wereldrecord heeft gelopen. Deze hardloopschoenen met carbon zijn speciaal gemaakt voor elite lopers, topatleten met een afgetraind lichaam en een enorme dosis talent.

Inmiddels kun je van alle merken wel hardloopschoenen met een Carbon plaat (soort springplank) kopen. Vergelijkbare modellen zonder carbon maar met een nylon plaat zijn bijvoorbeeld Saucony Endorphin Speed, bekijk meer wedstrijdschoenen voor snelle lopers.

Hardloopschoenen met carbon zijn niet geschikt voor beginnende lopers en de gemiddelde recreant. Voor deze schoenen heb je een bepaalde loopstijl en techniek nodig, die alleen aan te leren is door een atletiektrainer. Verder mag je niet teveel wegen, heb je een afgetraind lichaam en moet je bereid zijn er ieder jaar (ze slijten sneller) 300 euro ervoor neer te leggen.

 

Beginner en platvoeten of holle voeten?

Over de juiste keuze hardloopschoenen voor lopers met platvoeten of holle voeten hebben wij een uitgebreid blog geschreven met veel informatie.

Lees hier meer informatie over de beste hardloopschoenen voor platvoeten of holvoeten

Heb je nog vragen na het lezen van dit blog? Neem dan gerust contact op met onze klantenservicemedewerkers.

Via mail: webshop@dehardloopwinkel.nl

Via telefoon: 0182-614600

Via whatsapp: 0625269966

 

Met sportieve groet, 

Team DeHardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hoe begin ik met hardlopen?

Hoe moet je beginnen met hardlopen? Lees in deze blog meer over de beste manier om te starten met rennen. Iedereen kan hardlopen, jong en oud dus waarom jij niet?

Wanneer draag je thermokleding met hardlopen?

Thermo ondergoed is onmisbaar voor iedere buiten sporter! Het zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft en voorkomt onnodig energieverlies. Leer hier meer over wanneer te dragen e…

Hardloopsurprise

Inspiratie nodig voor het maken van een originele sinterklaas of kerst surprise? En is de gelukkige ontvanger een hardloper of hardloopster?

Voeding en drinken tijdens hardlopen

Hardlopen en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk is er een verschil in een voedingsschema voor een marathonloper en voeding voor recreatieve hardlopers.

Sportvoeding heb je toch niet nodig?!

In 2005 liep ik samen met een maat onze eerste marathon. Dat gingen wij wel even doen. De jonge honden van de baanatletiek moesten nu kilometers gaan draaien van 4:50 – 5:00 min per kil…

Platvoeten of holvoeten

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlopen en het immuunsysteem

Immuunsysteem versterken en hardlopen. Het immuunsysteem beschermt je lichaam tegen allerlei indringers, waaronder virussen zoals Corona.

Beste hardloopschoenen voor beginner nodig?

Als men begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen o…

Wat zijn duurzame hardloop producten?

Wij als hardlopers, zien de natuur als onze speeltuin. En daar moeten we zuinig op zijn. Steeds meer kleding- en schoenenmerken maken daarom duurzame hardloop producten. 

Hielspoor wat is het? En wat kun je er tegen doen?

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt aan de hiel. Een vervelende klacht, maar gelukkig kun…

Hoe maak je een hardlooproute?

Loop je altijd hetzelfde rondje? Het bekende rondje om de kerk? Of maak je er je missie van om 3 keer per week een unieke hardlooproute te creëren? Veel hardlopers en hardloopsters die m…

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om eerst de onderstaande HSK test te doen. Kun je op meer dan 2 van onderstaande vragen met <…

Hardlopen in het najaar, wat trek ik aan?

Hardlopen is een sport waarbij je het snel warm krijgt en zelfs oververhit kunt raken. Je doet het vaak buiten, het weer heeft invloed op welke hardloopkleding het lekkerste zit. 

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints eigenlijk? Zijn er verschillende vormen, en wat zijn de symptomen en klachten? Wat kun je er aan doen…

Veters Strikken Doe Je Zo

je hebt het vast wel eens ervaren, je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan je voeten. Je hiel zit niet helemaal stabiel in je schoen, of glijdt zelfs een beetje o…

Veilig hardlopen in het donker? Laat je zien!

In het donker goed zichtbaar zijn tijdens het hardlopen wordt gelukkig steeds makkelijker én steeds mooier! Inmiddels worden de dagen steeds donkerder en zijn de...

Hardlopen tijdens je vakantie

Hardlopen tijdens je vakantie, het is voor veel mensen vanzelfsprekend - of beter gezegd hardlopen op onbekende plekken. Een nieuwe omgeving of het andere klimaat kan een belangrijke ver…

Waarom zou je armstukken dragen?

Wanneer de armstukken wat strakker om de arm zitten geeft dit bepaalde druk op de armspieren, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de zuurstoftoename naar je spiere…

FUSION: alles over de tights van dit hardloopmerk

FUSION heeft high tech tights gemaakt die je kunt dragen tijdens veeleisende triatlon-competities, hardloopwedstrijden, maar ook tijdens de gezellige uren thuis.

Hardlopen in de kou? 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Het is vaak prachtig buiten en de zuurstof geeft een boost! Bovendien met de juiste tips ben je beschermd tegen regen, w…

Hardlopen in de regen tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen?

Kies de juiste hardloopschoenen! Voor de gevorderde hardloper of hardloopster is dit gesneden koek. Maar ben je een beginner of ga je weer starten met hardlopen dan is het soms een oerwou…

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.