Beste hardloopschoenen voor heren kopen

|

Hardloopschoenen heren heb je antipronatie of neutrale heren loopschoenen nodig? Meer informatie over heren runningshoes vind je onderaan deze pagina.

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 10
 9. 11
 10. >

Heren loopschoenen zijn alleen geschikt voor mannelijke lopers of zwaardere dames loopsters met bredere voeten. Dit heeft te maken met het gewicht, ze zijn zwaarder dan dames hardloopschoenen. Tevens is een heren loopschoen breder dan de damesschoenen.

Voor het beste schoenadvies over heren hardloopschoenen adviseren wij je bij een hardloopspecialist te kijken. Direct weten welke schoenen bij jou passen? Klik dan op deze button:

ik wil schoenadviesw

 

Hardloopschoenen heren vs dames

Over het algemeen kun je stellen dat een man anders gebouwd is dan een dame. Loopschoenen heren moeten in de kern één ding heel goed doen en dat is dempen.

Bij het hardlopen is de belasting op het lichaam zeer groot. 3-5 keer het lichaamsgewicht dat land op de harde ondergrond is eerder regel dan uitzondering.

 

Hardloopschoenen heren extra demping

Heren hardloopschoenen moet extra demping bevatten om het lichaamsgewicht van een man te kunnen opvangen. Heren loopschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van het sporttenue van iedere zichzelf gerespecteerde hardloper!

Ze zorgen voor extra demping, stabiliteit en beschermen je lichaam tijdens het hardlopen tegen het knetterharde asfalt.

De zool, het binnenwerk en buitenwerk van heren running schoenen moeten aan bepaalde eisen voldoen. Hardloopschoenen heren van Hoka en Brooks staan bekend om de betere demping, het prettige ruime comfort en de stevigheid die een man nodig heeft in verband met gewicht.

Mannen lopen anders dan vrouwen, hebben andere voeten maar zijn ook blessuregevoeliger en luisteren minder goed naar hun lichaam. Daarom hebben de meeste hardloopmerken zoals Asics en Brooks specifieke heren hardloopschoenen gemaakt met extra demping. Bekijk ook eens het grootste online aanbod Asics hardloopschoenen heren.

 

Beginnen met hardlopen

Beginnen met hardlopen is voor iedere man eenvoudig en simpel. Wanneer je aan deze sport wil beginnen kun je starten met een paar sportschoenen heren die je nog in de kast hebt liggen. 

Zodra je het hardlopen leuker gaat vinden en plezier in krijgt wordt geadviseerd om goede dempende heren renschoenen aan te schaffen.

Hardlopen voor mannen is een makkelijke sport om mee te beginnen. Met weining middelen (behalve een paar goede hardloopschoenen en een hardloopschema) kun je al direct aan de slag!

Bekijk het heren advies en over hoe je moet starten met hardlopen in dit artikel: beginnen met hardlopen

Of kom langs in 1 van onze Hardloop winkels in Den Haag, Leiden, Noordwijkerhout, Rotterdam of Bodegraven en vraag onze deskundige running experts het "hardloophemd" van het lijf.

 

Neutrale hardloopschoenen vs antipronatie.

Er zijn in principe 2 soorten te onderscheiden in heren hardloopschoenen

 • Neutrale hardloopschoenen
 • Antipronatie hardloopschoenen

 

 • Kun je wandelen met loopschoenen?

Hardloopschoenen zijn gemaakt voor het hardlopen op de weg, de demping en unieke vering van een hardloopschoen speelt hierbij een belangrijke rol.

Het bovenwerk van een loopschoen is gemaakt van een zeer licht materiaal met de nadruk op soepel afwikkelen en een hoog ademend vermogen. Dit maken hardloopschoenen iets minder geschikt voor het wandelen, het bovenwerk is vaak heel soepel en opengewerkt (gaatjes) waardoor water gemakkelijk naar binnen kan. De reden hiervoor is dat de voet tijdens het hardlopen veel vocht produceert, dit vocht moet gemakkelijk kunnen worden getransporteerd naar buiten. De voet blijft dan droog, koel en de huid zal minder snel geirriteerd raken.

Ga je wandelen met je hardloopschoenen hou er dan rekening mee dat de hardloopschoen sneller zullen slijten dan een paar stevige wandelschoenen.

 • Wat is het verschil tussen loopschoenen en wandelschoenen?

Hardloopschoenen zijn gemaakt voor het hardlopen op de vlakke weg waarbij wandelschoenen zijn gemaakt voor het wandelen op verschillende ondergronden. Het verschil tussen loopschoenen en wandelschoenen zit hem vooral in de stijfheid/stabiliteit van de schoenen en het type dempend vermogen onder de zolen.

Het verschil in loopschoenen en wandelschoenen zit hem vooral in:

 • demping
 • stabiliteit

Demping in schoenen bij hardlopen

Hardloopschoenen krijgen tijdens het gebruik (hardlopen) veel meer belasting te verweken dan wandelschoenen, wel 2,5 keer zo veel. De nadruk bij een hardloopschoen ligt dan ook bij de demping. Dat is de hoeveelheid belasting die de schoen kan opvangen tijdens het hardlopenen.

Demping in schoenen bij wandelen

Bij het wandelen is de demping onderschikt aan de stabiliteit van de schoen, natuurlijk heeft een wandelschoen demping nodig maar zeker niet zo veel als bij het hardlopen. Een wandelaar creëert een een maximale piekbelasting van 2 keer het lichaamsgewicht per stap. Bij een hardloper kan dit oplopen tot 5 keer het lichaamsgewicht.

Stabiliteit hardloopschoenen

De stabiliteit van een hardloopschoen is belangrijk maar op een andere manier dan bij het wandlen. De afwikkeling is bij het hardlopen namelijk veel sneller en meer geforceerd. Stabliteit bij een loopschoen staat dan ook meer in het teken van het begeleiden van de naturlijke afwikkeling van de voet dan het echt ondersteunen. Daarnaast duurt een gemiddelde hardloopsessie veel korter dan een gemidelde wandelsessie.

Stabiliteit wandelschoenen

Een wandelschoen is veel stijver en stabieler dan een loopschoen, de afwikkeling is langzamer en de voet heeft dus meer tijd en mogelijkheid om vrij te bewegen tijdens het wandelen. Daarnaast is de duur van het wandelen vaak langer dan bij het hardlopen. Als je een lange tijd op een erg zachte schoen wandelt dan wordt de voet moe van de instabiliteit.

Kun je wandelen met een hardloopschoen?

Dat is zeker mogelijk, je zult alleen merken dat lange wandelsessies meer stabiliteit vragen dan een loopschoen kan geven.

Kun je hardlopen met een wandelschoen?

Nee, niet doen! Een wandelschoen is niet geschikt voor het adekwaat opvangen van de belasting die hardlopen veroorzaakt op het menselijk lichaam.

Neutrale hardloopschoenen heren

Neutrale runningschoenen heren zijn loopschoenen die geschikt zijn voor hardlopers die op een neutrale manier afwikkelen tijdens de landing. De voet bij deze heren wikkelt op een normale, soepele manier en in rechte lijn af van hak naar teen. In principe kan de grootste groep mannelijke hardlopers wel makkelijk weg op een paar neutrale hardloopschoenen!

Neutrale loop schoenen heren zijn vaak gender specifiek, hebben veel demping en zijn steviger en iets zwaarder dan damesschoenen.

Het type neutrale hardloopschoen voor heren hangt verder nog af van lichaamsgewicht, voetvorm, stand van de benen en getraindheid (heb je een sterke core? loop je al veel?).

 

 • Welk merk heeft de beste loopschoenen?

Beste top 10 beste hardloopschoenen met extra demping voor heren zijn:

 1. Asics Gel Nimbus
 2. Asics Gel Kayano
 3. Brooks Glycerin
 4. Brooks Adrenaline GTS
 5. Saucony Triumph
 6. Saucony Guide
 7. Hoka Bondi
 8. Hoka Gaviota
 9. New Balance 1080
 10. New Balance 860

Antipronatie schoenen heren

Heren runningschoenen voor overproneren ondersteunen en corrigeren waar nodig het overmatig naar binnen kantelen van de voet bij het afwikkelen van de hak naar de teen.

Wil jij weten of je antipronatie schoenen voor heren nodig hebt? Maak dan een keuze op de volgende manier:

Loopanalyse nodig? 

gebruik het online hardloop schoenadvies.

Zo kun je op basis van een aantal vragen een selectie maken uit de verschillende renschoenen heren.

Bouw het rustig op, gebruik een beginnersschema. Heb je geen blessures of last van je knieën tijdens of na het lopen?

Dan behoor jij tot de grote groep hardlopers die met neutrale hardloopschoenen het beste loopt. Aan de slijtage van de zool kun je ook goed aflezen wat voor type loper je bent, stuur een foto via whatsapp en wellicht kunnen wij meekijken? 

Hardloopwinkel loopanalyse

Eerste keer heren hardloopschoenen kopen? laat een loopanalyse maken in een hardloopwinkel. Koop daar je eerste paar hardloop schoenen heren (wel zo eerlijk) en kom daarna bij dehardloopwinkel.nl terug als je toe bent aan nieuwe!

 

Hardloopaanbiedingen heren running schoenen

Voor de beste heren hardloopaanbiedingen ben je bij De Hardloopwinkel aan het juiste adres, wij verkopen geen goedkope hardloopschoenen maar wel de beste.

Naast een online webshop heeft De Hardloopwinkel ook 5 winkels die gespecialiseerd zijn in loopanalyses van renschoenen voor heren. De Hardloopwinkel heeft echte running experts in dienst met 30 jaar ervaring in het geven van hardloopschoenen heren advies.

Kom langs voor een loopanalyse en uitgebreide keuze in heren loopschoenen in 1 van de Hardloopwinkels in Leiden, Bodegraven, Den Haag, Noordwijkerhout of Rotterdam.

Wat je doel ook is!

Goedkope hardloopschoenen voor heren zijn niet altijd de beste voor je voeten, daarom wordt geadviseerd om originele hardloopmerken te dragen. Hardloopschoenen van onder de 100 euro adviesverkoopprijs zijn niet geschikt voor de meeste mannelijke lopers. Ze bieden te weinig demping en steun waardoor blessures op de loer liggen.

Op de online Hardloopwinkel webshop vind men ook de beste aanbiedingen heren renschoenen van de betere merken als Hoka, New Balance, Asics, Brooks en Saucony. Door de jarenlange samenwerking met deze runningbrands ben je als man verzekerd van een origineel product dat in de uitverkoop gaat na nieuwe releases.

Niet alleen schoenen maar ook hardloopkleding Sale en aanbiedingen in hardloopartikelen in de grootste online hardloopshop vind je hier.

Bij de online Hardloopwinkel kun je morgen al op je favoriete runningshoes van Asics of dat ene begeerde hardloop shirt van Odlo thuis geleverd krijgen, mits voor 20.00 uur op werkdagen besteld.

 

Loopschoenen heren advies nodig?

Om erachter te komen welke runningshoes bij jou passen (neutraal, antipronatie, smal, breed) of de opvolger van je huidige herenschoenen is kun je gebruik maken van dé ShoeAdvisor.

Doe direct de online heren hardloopschoenen test en vind snel de perfect passende loopschoenen.

Voor hardloopschoenen heren advies bel met de klantenservice van De Hardloopwinkel: 0182- 61 46 00 of  06-25269966 of mail naar: webshop@dehardloopwinkel.nl 

Loopschoenen voor heren die men koopt bij De Hardloopwinkel zijn altijd van de beste waliteit, getest door de vakkundige schoenenspecialisten en hardloopfanaten in de winkels.

Wij werken alleen met gerenommeerde hardloopmerken als Asics, New Balance, Saucony, Mizuno, Brooks die inmiddels bewezen hebben de betere hardloopschoenen te produceren. Je bij De Hardloopwinkel Webshop bestelde nieuwe renschoenen worden vaak al de volgende dag geleverd!

 

Renschoenen speciaal gemaakt voor heren

Voor de brede voet, smalle voet, doorgezakte voet of juist platte voet is altijd wel een hardloopschoen te vinden in ons assortiment. De zool, het binnenwerk en buitenwerk van heren hardloopschoenen moeten aan bepaalde eisen voldoen. 

Mannen lopen anders dan vrouwen, zijn vaak ook zwaarder en hebben daarom stevige stabiele loopschoenen heren nodig.

Gewicht en voetvorm spelen een grote rol bij de aankoop van heren loopschoenen of je nu beginner bent of gevorderd, de hardloopschoen moet als een handschoen om de voet passen.

 

Ik ben beginner, waar begin ik dan met kiezen van een hardloopschoen?

Ben je een beginnende hardloper of een herstarter ga dan eerst lekker een stukje rennen op je oude sportschoenen. Wanneer je de smaak weer te pakken hebt kun je online bij de grootste hardloopshop van Nederland www.dehardloopwinkel.nl een paar goede runningshoes heren uitzoeken.

Via de knop 'ik wil schoenadvies' kun je een selectie maken op basis van een aantal vragen. Uit deze vragen komt een lijst met loopschoenen heren naar voren welke volgens ons het beste passen bij de door jou gegeven antwoorden op deze vragen. Start altijd rustig met een beginnersschema en luister goed naar je lichaam. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met onze klantenservice via mail of whatsapp.

 

Heren hardloopschoenen sale

Voor de grootste hardloopschoenen heren sale kun je het beste kijken bij een gerennomeerde hardloopspecialist en kiezen voor een running merk als Asics, Brooks of New Balance in de uitverkoop. Niet alleen geven runningspecialisten veel advies en een goede service maar ook hebben zij heren sportschoenen van de beste merken voor een goede prijs naast de nieuwste loopschoenen.

Er zijn verschillende soorten hardloopschoenen heren sale online bij De Hardloopwinkel te bestellen, zowel de nieuwste als uitlopende kleuren en modellen.

De Hardloopwinkel Webshop koopt grotere aantallen in bij de beste hardloop merken en kan zo meer korting geven aan de klant.

Ben je geintresseerd in heren loopschoenen sale, klik dan hier om de nieuwste heren hardloopschoenen aanbieding te bekijken.

 

Wedstrijd hardloopschoenen

Wedstrijd hardloopschoenen voor mannen zijn lichter en hebben vaak een dunnere zool. Dit geeft de schoenen een bepaald directheid waarmee je de straat meer voelt. Met superlichte schoenen hoef je minder gewicht te verplaatsen en ben je sowieso sneller. Deze heren loopschoenen worden ook wel wedstrijdschoenen genoemd en zijn minder geschikt voor de reguliere trainingen.

 

Trailrunning hardloopschoenen

Voor het hardlopen over smalle paadjes, zand of onherbergzaam terrein kun je het beste heren loopschoenen kiezen met meer profiel, een dikkere zool en beschermend bovenwerk. Trailschoenen heren zijn er in diverse maten en soorten, nu ook van de bekendere hardloopmerken online te bestellen bij De Hardloopwinkel Webshop.

Door het waterafstotend bovenwerk en de extra ondersteuning zijn heren trailschoenen ook uitermate geschikt voor Mudraces en Obstacleruns!

 

Recovery footwear heren

Voor mannen bestaan ook herstel slippers of herstelschoenen in de vorm van recovery footwear. Deze herstelslippers heren helpen te herstellen na het hardlopen en verlichten blessures aan de voeten zoals hielspoor.

Bekijk het aanbod recovery footwear van OOfos voor heren

Na het hardlopen zijn de voeten vaak geïrriteerd en doet de peesplaat pijn of is de voet opgezwollen en overgevoelig. Recovery footwear helpt de heren voeten sneller herstellen na hardlopen, verzacht de pijn, waardoor je sneller fit bent voor de volgende run.

 

Natural running schoenen voor heren

Natural running schoenen zijn met name geschikt voor ervaren hardlopers die meer uit hun trainingen willen halen. Door de lage heeldrop en het superlichte bovenwerk heb je het gevoel dat je zweeft op het asfalt en kun je meer uit je wedstrijden en trainingen halen. Bekendere natural running herenschoenen zijn oa:

 • Saucony Freedom
 • Saucony Kinvara
 • Brooks Pure flow

 

Heren hardloopschoenen test

Als je de juiste mannenschoenen voor hardlopen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen loopschoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, te testen, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe sportschoenen heren.

Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten. Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 30 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

Voor een uitgebreide heren hardloopschoenen test kan de hardloper terecht bij 1 van De Hardloopwinkels in Nederland. Na een gedegen advies kun je de heren hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel altijd buiten testen, zo weet je zeker dat je de juiste hebt gekozen.

 

Juiste maat loopschoenen heren kiezen?

De meeste runningschoenen vallen wat kleiner uit. Bovendien heb je voor het afwikkelen van de voet extra ruimte nodig voorin, meestal voldoet daarin een halve of hele centimer ruimte na de grote teen. Voor het online kopen van de juiste hardloopschoenen heb je een aantal graadmeters nodig:

 • Wat is je “normale maat” van schoenen? Bestel dan je hardloopschoenen altijd minimaal 1 maat groter of volg ons maatadvies om de juiste maat te bepalen. 
 • Heb je een erg smalle of extra brede voet? Bestel een paar smalle( 2A) of extra brede (2E) hardloopschoenen.
 • Heb je voetproblemen? Bestel hier zooltjes en leg die in je nieuwe hardloopschoenen (haal de originele zool eruit).

 

Blessures heren en hardlopen

Een blessure ligt bij mannen en hardlopen sneller op de loer dan bij vrouwen. 

De grootste valkuil van heren bij hardlopen is dat ze vaak te hard van start gaan. Het gaat ook zo lekker, dus waarom zou je stoppen? 

Door een stuk verlies van demping of overbelasting van het lichaam krijgt een hardloper vaak blessures die ook niet één twee drie weggaan. Een paar hardloopschoenen extra demping heren van de beste merken gaat helpen bij het voorkomen van hardloopblessures. Daarnaast is het volgen van een hardloopschema cruciaal voor heren. Het dwingt je namelijk om rustig op te bouwen (rust te nemen) en verzekert je tegelijkertijd van verse en voldoende demping.

Als je de juiste schoen voor jezelf hebt gevonden (neutraal of antipronatie) dan is het van LEVENSBELANG dat iedereen het hardlopen weer rustig opbouwt.

En dit doe je maar op één manier...door op deze link te klikken en het hardloopschema trouw en volledig te volgen.

 

Hoe wen ik aan nieuwe heren sportschoenen?

Ben je een ervaren hardloper en heb je gekozen voor een opvolgend model? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat een nieuw paar loopschoenen heren het lichaam op een andere manier zal belasten dan de oude renschoenen (deze zijn immers op en versleten). Neem dus de tijd en bouw de trainingen/belasting langzaam op.

Ben je een ervaren hardloper en heb je gekozen voor een ander type schoen/merk/model dan je oude? Dan ben je goed bezig!

Want een nieuwe omgeving/belasting zorgt er namelijk voor dat je lichaam sterker wordt.

Maar PAS OP! Dit betekent namelijk ook dat je je lichaam significant anders zult belasten en dit vergt gewenning en een geleidelijke opbouw van de trainingen en dus belasting. Opbouwen ( langzaam uitbreiden van het aantal kilometers, met maximaal10% per week) zorgt in de meeste gevallen voor een blessurevrije hardloopcarrière.

 

Heren schoenen in wasmachine?

Nee heren hardloopschoenen van de beste merken mogen absoluut NIET in de wasmachine! Het wasmiddel en de hoge temperatuur zorgen voor uitdroging van de zool en daarmee verlies je demping tijdens het hardlopen. Hierdoor zal de loopschoen minder gaan werken en zijn ultieme zachtheid en vering kwijtraken.

Renschoenen kun je het beste een beetje afspoelen onder de kraan met lauwwarm water en een borsteltje voor verwijdering van het vuil. Zet ze te drogen op de mat, niet bij of op een verwarming, en haal eventueel het zooltje er uit.

 

 • Wat betekent supineren/supinatie?

Supinatie ofwel het supineren van de voet tijdens de afwikkeling betekent dat de voet tijdens de landings-, stand- en afzet fase te weinig naar binnen kantelt. Bij supineren wikkelt de loper op de buitenkant ofwel laterale zijde van de voet af.

Het supineren kent vele vormen en meerdere oorzaken. De meest veel voorkomende oorzaken zijn; O-benen, een holvoet (hoge wreef) en een naar binnen gedraaid been. Het type mannenschoen wat hier het beste bij past is een neutrale heren hardloopschoen met voldoende demping en flexibiliteit.

Hardloopschoenen heren Asics de beste?

Asics is 1 van de grootste runningbrands ter wereld en hardloopschoenen van Asics worden het meest verkocht in Europa. Hardloopschoenen heren Asics vallen onder de categorie toplevel kwaliteit runningshoes met extra demping en comfort.

Alle Asics loopschoenen heren boven de 100 euro adviesverkoop behoren tot de beste heren hardloopschoenen. Er zijn veel soorten Asics loopschoenen voor mannen die echt goed zijn voor jouw specifieke voeten, lichaam en loopstijl. Om hier zeker van te zijn adviseren wij een loopanalyse in een hardloopwinkel te laten maken.

Hardloopschoenen heren Asics in de beste uitvoering voor een man kan de neutrale Asics Gel Nimbus zijn of kijk ook eens naar het anti-pronatie topmodel heren Asics, de Gel Kayano heren hardloopschoenen.

Niet alleen Asics maar ook Brooks, Saucony, Hoka, Mizuno en New Balance maken runningshoes die een bepaalde mate van demping en stabiliteit bevatten waardoor blessures kunnen worden voorkomen.

 

Beste hardloopschoenen kopen?

Zoals geen voet hetzelfde is, is ook geen hardloopschoen hetzelfde. Zo zijn hardloopschoenen heren Hoka en hardloopschoenen van Brooks inmiddels de beste runningschoenen voor heren gebleken door de extra demping, stabiliteit en prettige ruime pasvorm. Kijk dus niet zozeer naar het merk, de prijs of look maar meer naar het type running schoenen en waarvoor je ze wil gaan gebruiken. 

De beste hardloopschoenen zitten als een handschoen om de voeten, ze glippen niet en bieden voldoende steun voor de specifieke loopstijl van de loper. Geen mensenvoet of loopstijl is hetzelfde, zo verschillen loopschoenen ook enorm in pasvorm, demping en kwaliteit.

Wanneer je een running shoe van een hardloop merk als Asics, Brooks, New Balance of bijvoorbeeld Hoka koopt ben je verzekerd van de beste prijs/kwaliteit hardloopschoen. 

Echt goede hardloopschoenen voor jouw specifieke loopstijl en voetenvorm hangt van vele factoren af. Zo speelt ook de ondergrond waarop je loopt een rol.

Het verschil in ondergrond bij hardlopen in combinatie met de beste hardloopschoenen zijn:

 • Zand, grond, gras , koop trailschoenen
 • Asfalt, extra dempende hardloopschoenen
 • Atletiekbaan, lichte wedstrijd- ,natural- of gewone hardloopschoenen
 • De bergen, trailschoenen
 • Combinatie van meerdere, gewone hardloopschoenen of trailschoenen met extra demping

 

Twijfel over de juiste heren loopschoenen voor jouw loopstijl en ondergrond? dan adviseren wij om voor een loopanalyse naar een Hardloopwinkel te gaan.

De Hardloopwinkel is een running specialist in Midden Nederland met al meer dan 30 jaar ervaring. Voor iedereen, wat je doel ook is!

Veel plezier met het uitzoeken van jouw nieuwe heren hardloopschoenen!

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2