Antipronatie dames

|
  1. Filters
  1. Volgende Pagina
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
Antipronatieschoenen zijn hardloopschoenen die alleen voor een specifiek looppatroon geschikt zijn. Vaak kun je ze herkennen aan een grijs en verhard stuk in de zool, maar er zijn ook merken zoals Mizuno die met een wave plaat werken om aan de mediale zijde(binnenkant voet) extra ondersteuning te bieden. Dit is hetzelfde principe als een blok alleen anders vormgegeven. Om erachter te komen of je een neutrale of overpronerende loopster bent is het belangrijk om goed en professioneel advies in te winnen, dit kun je namelijk niet met “het blote oog” bepalen.

Door middel van een loopanalyse (opname met een camera en het vertraagd afspelen van die beelden) kan een specialist vaststellen of je een antipronatie hardloopschoen nodig hebt of een neutrale schoen. Verder spelen gewicht en de stand van je bekken en knieën ook een rol bij het bepalen van de juiste runningshoes.

Een antipronatie schoen is een schoen die extra versteviging geeft aan de binnenkant van je voet, onder je voetboog waardoor het overmatig naar binnen kantelen van de enkel wordt ondersteund/begeleid. Door deze “correctie” wordt de kans op blessures voor dit type loopster kleiner. Vrouwen hebben een andere bouw dan mannen en lopen vaak anders. De meeste merken waar wij goed mee samen werken zoals o.a. Saucony, Mizuno, Brooks en Asics, New Balance hebben antipronatieschoenen van een hoge kwaliteit en zijn specifiek ontwikkeld naar de anatomie van het vrouwenlichaam.
Klanten beoordelen ons met een 9,2