Blogoverzicht

Hardlopen in het donker en zichtbaarheid

Inmiddels worden de dagen steeds donkerder en zijn de momenten dat je in het daglicht kunt hardlopen steeds schaarser aan het worden. Je ontkomt er niet aan om in het donker te gaan hardlopen! Er zijn verschillende manieren om hier verantwoord mee om te gaan.

Gerelateerde producten

Hardloopkleding reflecterend.

Het belang van zichtbaarheid tijdens het hardlopen is ook bij de grote kledingmerken een steeds belangrijker item geworden. Zo worden er steeds meer reflecterende materialen gebruikt in de hardloopkleding.

Zoals te zien in de onderstaande afbeelding van een Craft hardloopjack. Ontdek meer en soortgelijk reflecterende hardloopkleding voor dames en heren hier.

Craft Pro Glow in the Dark Lumen | De Hardloopwinkel Webshop

Craft Pro Glow in the Dark Lumen

 

Reflectievesten en verlichting.

Draag een zichtbaarheidsvest over je hardloopkleding, vergroot hiermee je zichtbaarheid flink. Prettig zittende veiligheidshesjes (met of zonder led) voor hardlopen waarvan je niet eens merkt dat je ‘m draagt zorgen ervoor dat je beter zichtbaar bent dan ooit te voren.

Alleen zo’n vest dragen is in de meeste gevallen niet helemaal voldoende. Knipperende of continue brandende lampjes zijn altijd zichtbaar en beter voor hardlopen. Reflecterende stof is alleen veilig wanneer er iets op schijnt. Voeg dus een lampje toe aan je hardloopkleding zodat je niet afhankelijk bent van anderen.

Hardlopen in het donker en verkeersgedrag

Met het juiste hardloopkleding of -verlichting met led-lampjes ben je beter zichtbaar in het donker. Andere weggebruikers zien je van verder af aankomen door de reflecterende elementen op jouw kleding of reflectie items.

Sommige hardlopers zijn eigenwijs en denken dat ze zelf wel kunnen opletten en uitwijken als het nodig is. Dit is helaas niet voldoende want er gebeuren nog steeds ongelukken! Het is dus erg belangrijk om verstandig en goed verlicht de weg op te gaan.

Tips bij hardlopen in het donker:

Naast dat je beter zichtbaar bent met reflectie en verlichting, kun je zelf ook je gedrag in het verkeer aanpassen aan de donkere dagen. Loop bijvoorbeeld altijd tegen het verkeer in wanneer je op een autoweg loopt. 

Zo zie je je tegenliggers aankomen en kan je anticiperen op wat komen gaat. Maar het beste is om gewoon op de stoep te lopen waar tegenliggers niet op je in kunnen rijden als ze je over het hoofd zien. Kijk ook goed uit bij bochten en steek niet zomaar een straat over.

Voor de allerbeste zichtbaarheid kies je dus voor een combinatie van verlichting en reflectie. En wees niet bang om te overdrijven! Een ongeluk zit in een klein hoekje dus je kunt er maar beter zo opvallend mogelijk bij lopen.

De Hardloopwinkel stuurt elke week een nieuwsbrief boordevol met aanbiedingen en de nieuwste verlichtings artikelen voor hardlopen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief 

Wandelen of hardlopen met de hond en reflecterende artikelen.

Ga jij graag hardlopen met je trouwe vriend op vier voeten? Dan ben jij natuurlijk graag goed zichtbaar. Maar vergeet ook je hond zijn verlichting dan niet.

Honden kunnen nogal eens onverwachte bewegingen maken. Met actieve verlichting als een honden halsband die verlicht is loop je in de schemer, mist of donker veilig en weet je zeker dat jouw maatje goed zichtbaar is.

Dit betekent dat de LED honden halsband in dit geval actief licht uitstraalt, zo is je hond tot op 350 meter goed zichtbaar!

honden ledband

Bekijk hier het assortiment honden halsband verlichting.

 

Ben je benieuwd naar de verschillende hardloop verlichtings opties in ons assortiment? Kom dan langs in een van onze De Hardloopwinkels of neem een kijkje op de webshop bij alle verlichting.

 

Releveante blogs:

Blog: hardloopkleding in de herfst en winter

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hallux Valgus klachten bij hardlopen

Hardlopen kan zeker met een Hallux Valgus, het komt vaker voor onder lopers dan je denkt. Als je geen pijn hebt is het voldoende om ervoor te zorgen dat de voet...

Hielspoor uitleg, symptomen en oplossingen

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt door overbelasting of doorgezakte voeten.

Kniepijn bij hardlopen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen vaker voor onder hardlopers dan je denkt. Wat zijn de symptonen en kun je ertegen doen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en pijn in heupen

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in heupen bij hardlopen en wandelen. Het komt vaker voor dan je denkt! Hoe kun je heupblessures voorkomen en behandelen? Lees meer...

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hardlopen in de kou ontdek 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Herstellen na hardlopen, hoe doe je dat?

Om blessures te voorkomen is goed herstellen na hardlopen een belangrijk gegeven. Het helpt ook bij het verhogen van je prestaties, hoe? dat lees je in onderstaand info artikel.

Welke Garmin past bij mij?

Welke Garmin sporthorloge geschikt is voor hardlopen bepaal je aan de hand van je uiteindelijke doelen en type sport die je beoefent. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze..

Hier vind je dé tips voor hardlopen in de zomer

De meeste hardlopers zijn "mooi weer" lopers. Is het écht warm buiten? Dan valt dat vaak vies tegen. Zweten, snel moe en niet vooruit te branden in die hitte. Daarom worden de meeste mar…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Marcel's 25 beste tips voor trailrunning

Je bent soms een hele dag onderweg en als je moet dan moet je... "mijn beste tip voor trailers is dan ook: neem zakdoekjes mee" Lees snel meer over de beste trailtips van Marcel.

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlooprugzak hoe gebruiken? beste tips

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Welke veterstriktechnieken zijn er?

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om de test te doen. Kun je op meer dan 2 vragen met JA antwoorden? dan zijn je h…

Tips voor je volgende halve marathon

Halve marathon tips zijn goed om blessures te voorkomen. Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en t…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2