Blogoverzicht

NEW BALANCE 860 V13 review

juni, 2023

Dag in dag uit, krijg ik alle nieuwe hardloopschoenen binnen. Elke keer opnieuw verliefd op een nieuwe kleur/uitvoering. Manlief die dan weer platgegooid wordt met foto’s, met hierop schoenen die heel goed zullen staan in mijn verzameling!

Want ja, dat hoort niet alleen bij een vrouw maar zeker ook bij een runner. Toen Frankie dan ook naar mij toe kwam met de vraag een paar schoenen te testen, was het antwoord volmondig ja!

Zelf loop ik al jaren op Kayano’s van Asics. De Saucony Guide is mijn partner in crime op de werkvloer. Toen ik hoorde dat ik de 860V13 van New Balance mocht testen was ik verrast. Niet een schoen die ik zelf zou kiezen maar blij dat ik de ervaring nu wel kon opdoen.

 

Over de tester

Review New Balance 860 v13 | Over de tester Kim

Ik zal me eerst eens voorstellen. Ik ben dus Kim, nog steeds 18 (denk ik) met 17 jaar ervaring:)

Sinds iets langer dan een jaar werkzaam bij de Hardloopwinkel Webshop.

Verliefd, verloofd en moeder van 3 mooie meiden.

Hardlopen doe ik pas sinds een jaar of 9. Een klein beetje een grote mond en vooruitzicht op de 10 van Boreft (lokaal loopje), zorgde voor het eerste paar hardloopschoenen. Binnen 3 mnd van 0 km naar de 10 km, beetje overmoedig but i did it!

Het hardlopen is blijven plakken, soms in meer en mindere mate. Nadat ik vorig jaar een blessure kreeg met kickboksen, en hierdoor verplicht rust moest houden, is het hardlopen weer meer boven komen drijven. Tussen alle bedrijven en gezinsleven door, probeer ik min 2x te gaan hardlopen en doe ik ook aan small group training.

Ondertussen heb ik meerdere 10 km loopjes en ook de halve marathon mogen afvinken. Geen idee waar dit nog meer naar toe leidt, maar dat vinkje van de hele marathon is wel heel aantrekkelijk!

 

1e indruk W860V13 New Balance

Zelf zie ik altijd als eerste de nieuwste kleuren binnen komen in De Hardloopwinkel Webshop. Waar Frank veilig aankwam met blauw, ben ik voor de zuurstokroze (Hot Pink) gegaan. Normaal ben ik van het zwart/grijs/wit, behalve als het om mijn hardloopschoenen gaat.

Die hebben altijd wel een felle kleur of iets anders speciaals, gewoon omdat het kan. Normaal draag ik maat US 9 van mijn hardloopschoenen. New Balance hardloopschoenen vallen toch iets kleiner dus heb een half maatje groter genomen.

Review New Balance 860 v13 | 1e indruk W860V13

De schoen ziet er anders uit dan ik gewend ben. De dikke zool en afschuining, plus het verschil in hielkap is iets wat mij het meeste opviel. Verder voelt de New Balance 860V13 hardloopschoen lichter aan dan je zou verwachten.

De elastische tong voelt zacht en soepel, evenals het materiaal van het bovenwerk.

Bij het aantrekken van de 860V13 valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan ervaren. De hielkap voelt zacht en goed door de padding. Wat ik wel een min puntje vind is dat de veters wat kort zijn. Ik veter altijd het laatste gaatje mee voor extra stevigheid (lees autistisch trekje) en kom dus voor het mooie een cm of 2 te kort.

De afgeschuinde zool zorgt ervoor dat je iets meer naar achter helt, en ook de drop is iets lager dan ik gewend ben.

 

1e keer hardlopen, droge voeten

Met een kleine twijfeling, eerst een klein rondje van 5 km gelopen. En ik trof het, het regende. De demping is zachter dan ik gewend ben. Dit zorgde de eerste stappen voor een beetje wiebelig gevoel maar dit was al snel weg. Ook is de schoen stabieler dan ik verwacht had.

Review New Balance 860 v13 | 1e keer hardlopen

Normaal loop ik mijn schoenen altijd rustig in, maar dat was bij dit paar niet eens nodig. Een van de grootste pluspunten vond ik eigenlijk nog wel dat ondanks de regen, deze New Balance 860V13 niet zo snel nat wordt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de afwikkeling van de schoen. Hierbij heb je geen last van opzwiepend water wat op het bovenwerk terecht komt. Droge voeten dus!

 

Duurtest

Ik heb de schoenen inmiddels 2 maanden in bezit en loop er wekelijks op. Hoe meer km’s ik erop loop, hoe beter deze 860 van New Balance gaat zitten.

Review New Balance 860 v13 | Duurtest 1

De soepele afwikkeling bevalt mij meer dan goed, evenals de lagere drop. De reactieve Fresh FoamX demping laat je elke stap als je eerste ervaren.

De tussenzool vormt zich steeds meer om mijn voeten als een soort kuipje en geeft een gewaarborgd gevoel.

Ik liep op een combinatie van alle soorten ondergronden, van asfalt naar grind, van zand naar bospad, zonder in te moeten leveren op de grip.

Review New Balance 860 v13 | Duurtest 2

Multi inzetbaar is deze schoen dan ook zeker, een echt werkpaard. Mijn loopwijze heb ik wel iets moeten aanpassen, aangezien de dikte en demping van de zool toch anders is dan mijn vertrouwde Asics Kayano’s. Dit zorgde de eerste loopjes voor meer vermoeide benen.

Review New Balance 860 v13 | Duurtest 3

Nu na ruim 100 km verder kan ik zeggen dat de New Balance 860 V13 geheel onverwacht een waardige tegenstander is van de Asics Kayano, waar ik al jaren op loop!

 

Conclusie

Waar ik eerst dacht altijd bij mijn vertrouwde Kayano’s te blijven, moet ik deze mening toch terugtrekken. De V13 heeft mij zeer verrast en behoort nu dan ook tot mijn favorieten. Hoe vaker je hem aantrekt en meer km’s je maakt, hoe beter hij gaat zitten.

De schoen is voor een breed publiek geschikt door de perfecte mix van comfortabele demping en stabiele pasvorm. Deze antipronatie schoen zorgt zonder dwingend gevoel voor een goede balans in je looppas.

De 860 V13 is geschikt voor elke pronerende loper die opzoek is naar een zachte, lichte, dempende, en stabiele schoen. Ook voor de loper die maar weinig correctie nodig heeft.

Review New Balance 860 v13 | Conclusie

Wat is er goed aan de NEW BALANCE 860 V13

✅️ ondersteunend en stabiel
✅️ zachte demping
✅️ prettige pasvorm
✅️ stevige zachte hielkap 
✅️ lichte schoen
✅️ leuk hip model

Wat is er minder goed aan de NEW BALANCE 860 V13

❌️ veters hadden langer gemogen
❌️ de dikte en demping van de zool kan in het begin ervoor zorgen dat je moet 'wennen'
❌️ valt kleiner, dus opletten op de maat

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

SAUCONY ENDORPHIN ELITE review

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

NEW BALANCE 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

SAUCONY RIDE 16 review

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

HOKA ARAHI 6 review

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

HOKA BONDI 8 review

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

NEW BALANCE 880 V13 review

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

SAUCONY TRIUMPH 20 review

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

ASICS GT 2000 11 review

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

GARMIN FORERUNNER 255 review

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

ASICS GEL NIMBUS 25 review

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Odlo zeroweight hardloopjack review

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Incylence hardloopsokken review

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Saucony Endorphin shift review

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

New Balance 860 V11 review

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

New Balance 1080 V11 review

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

BROOKS ADRENALINE GTS 23 review

Bij het aantrekken van deze nieuwe Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Jolanda.

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Review: Odlo Ceramicool Socks

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Craft CTM Ultra review

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.