Beste hardloopschoenen dames en heren

526 resultaten |

Dames of heren hardloopschoenen informatie over nodig? lees dit blog: hoe kies ik de juiste hardloopschoenen? Meer info over de beste hardloopschoenen vind je ook onderaan deze pagina.

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 10
 9. 20
 10. 30
 11. >

Hardloopschoenen kopen | DeHardloopwinkel.nl

Hardloopschoenen online kopen doe je gemakkelijk en snel op dehardloopwinkel.nl. Veel voorraad van alle bekende merken en snel geleverd. 

Twijfel je over welke hardloopschoenen het beste bij je passen? Volg dan ons schoen advies, door het stellen van een aantal vragen kun je bepalen welke hardloopschoenen het beste voor je zijn.

Tevens kun je gemakkelijk zien welk model de beste opvolger is van jouw oude paar.

Goede hardloop schoenen zijn een musthave voor iedere loper.

Ga je beginnen met hardlopen, opnieuw opstarten of zoek je vervangers van je oude schoenen? Een paar goede hardloopschoenen, je kunt echt niet zonder!

Hardlopen wordt vaak gezien als de meest laagdrempelige sport. Je hebt er geen abonnement voor nodig en relatief weinig spullen. Je hoeft alleen maar de deur uit te gaan wanneer jou dat uitkomt.

Goedkope hardloopschoenen

Waar je niet omheen kunt zijn goede schoenen. Goedkopere runningshoes zoals hardloopschoenen decathlon kunnen blessures veroorzaken. Dit wordt ten zeerste afgeraden door alle erkectrnde hardloopspecialisten, fysio's en podologen. 

Hardloopwinkel loopanalyse

Je kunt je hardloopschoenen goed aan laten meten bij een hardloop winkel.  Maar als je nu snel al een keuze wil maken klik dan op de bovenstaande banner "schoenadvies".

Bij De Hardloopwinkel Webshop bestel je de beste kwaliteit hardloopschoenen standaard in de aanbieding.

Hardloopschoenen online kopen

We leggen hieronder uit waarom hardloop schoenen het meest essentiële onderdeel is van jouw hardloopuitrusting  Hoe je een keuze kunt maken uit het brede aanbod én waarom je met een gerust hart de beste runningshoes online kunt bestellen.

 

Hardloopschoenen dames en heren

Bij iedere pas die je zet moet het lichaam binnen enkele milliseconden een belasting opvangen van twee- tot driemaal het lichaamsgewicht. Weeg je zo’n 70 kilo, dan moet je iedere pas tussen de 140 en 210 kg opvangen. Bij een paslengte van 1.20 m zet je voor een 10 km afstand dus 8.333 passen.

Dat zijn 8.333 passen die zo’n 200 kg gewicht op moeten vangen. Je snapt dat de belasting op je lichaam erg groot is. Goede hardloopschoenen helpen hierbij.

Omdat hardloopschoenen de passen dempen, verlagen ze de druk op je lichaam. Doordat ze enigszins meeveren, zorgen ze er ook voor dat je afzet actiever is. Daardoor helpen ze jouw passen te versnellen en de duur van de impact te verkorten.

Hardloopschoenen brede voet

Brede hardloopschoenen dames herken je aan de aanduiding 1D.

Brede hardloopschoenen heren herken je aan de aanduiding 2E of 4E.

Runningspecialisten als Asics, Brooks en New Balance hebben extra brede hardloopschoenen in diverse versies. Neutrale brede hardloopschoenen of anti-pronatie brede schoenen.

Hardloopschoenen Asics

Goede hardloopschoenen van bijvoorbeeld Asics zijn dus essentieel ter voorkoming van blessures, maar helpen je ook effectiever te lopen.

De beste merken hardloopschoenen

Via de webshop De Hardloopwinkel Webshop bieden we alleen de schoenmerken aan waar we zelf ook op zouden gaan lopen. Doordat De Hardloopwinkel Webshop al jarenlang een goede relatie heeft met Asics, Brooks, Saucony, Nike, Mizuno, en New Balance, kunnen deze schoenen goedkoop worden aangeboden.

Hardloopschoen aanbieding kopen? uitlopende modellen worden vaak met grote aantallen opgekocht en zo zijn veel hardloopschoenen standaard in de Sale.

Bekijk hier hardloopschoenen Asics

 

Beginnen met hardlopen

Starten met hardlopen is eenvoudig en voor iedereen mogelijk. Met weining middelen (behalve een paar goede hardloopschoenen en een beginnersschema) kun je al direct aan de slag. Een hardloopschema helpt de beginnende loper om het rustig op te bouwen.

Bekijk het beste advies als je wil beginnen met hardlopen hier : beginnen met hardlopen

 

Hardloopschoenen online bestellen?

Twijfel niet, online je hardloopschoenen kopen heeft veel voordelen:

 • Prijs! Je bent niet voor niets op DeHardloopwinkel.nl.
 • Advies welke schoen bij jou past. Alle medewerkers op dehardloopwinkel.nl zijn ervaren hardlopers en hebben specialistische kennis op het gebied van hardloopschoenen. We hebben de shoe advisor gemaakt voor een eerste advies. We geven ook graag een-op-een advies. Bel onze klantenservice of stuur een whatsappbericht en we helpen je graag!
 • De nieuwste modellen zijn direct leverbaar en je kunt schoenen makkelijk met elkaar vergelijken.
 • Snel in huis. Je hoeft er niet voor naar een hardloopwinkel.
 • Uitproberen. Je kunt de schoenen uitproberen (lees hieronder hoe).
 • Gratis retourneren. Zitten ze onverhoopt toch niet lekker, stuur ze dan gratis terug.

 

Online gekochte hardloopschoenen testen?

Dat kan! Als je de schoenen alleen binnen draagt kun je ze binnen 14 dagen kosteloos terugsturen en andere bestellen.

Schoenen kun je binnenshuis passen door ze een uurtje aan te doen terwijl je bijvoorbeeld wat huishoudelijk werk doet of in beweging bent. Je voeten krijgen dan even de tijd om te wennen aan de nieuwe schoen. Zitten ze niet helemaal lekker dan zullen je voeten na ongeveer 45 minuten gaan protesteren. Dit is een hele goede indicatie of ze tijdens het hardlopen goed passen. Twijfel je alsnog? Neem dan even contact op met de klantenservice.

 

Welke hardloop schoenen kiezen? 

Moeilijk kiezen tussen al die verschillende merken? Het onderscheid heeft vaak te maken met de voetafwikkeling of waarvoor je ze wil gaan gebruiken.

Voor de voetafwikkeling zijn drie verschillende soorten hardloopschoenen te onderscheiden:

 • Neutrale hardloopschoenen
 • Natural hardloopschoenen (soms ook wel barefoot running genoemd)
 • Antipronatie hardloopschoenen

Daarnaast zijn er verschillende soorten te onderscheiden voor het soort ondergrond of type loop:

 • Wedstrijd hardloopschoenen
 • Trail runningschoenen

Sneller herstellen na het hardlopen doe je met:

 • Recovery footwear

 

Neutrale hardloopschoenen

Dit zijn hardloopschoenen die geschikt zijn voor hardlopers die op een ‘neutrale’ manier hun voet afwikkelen. Dat houdt in dat de voet als het ware op een normale, soepele en goed dempende manier van hak naar teen afwikkelt.

De grootste groep hardlopers rent op neutrale hardloopschoenen.

 

Natural runningshoes

Natural hardloopschoenen zijn ontstaan uit de filosofie dat hardloopschoenen niet hoeven te corrigeren en het menselijk lichaam gebouwd is om hard te lopen. Zoals de jagers vroeger. Ze bieden zo min mogelijk ondersteuning en hebben soms ‘tenen’ om zo dicht mogelijk bij de aarde te staan.

 

Antipronatie hardloop schoenen

Deze hardloopschoenen ondersteunen en corrigeren waar nodig het overmatig naar binnen kantelen van de voet. De kanteling vind plaats tijdens de overgang van de landing naar de standfase.

Vraag je je af of antipronatie hardloopschoenen de beste keuze is voor jou? Lees meer over antipronatie hardloopschoenen of gebruik ons schoenadvies.

 

Wedstrijdschoenen

Wedstrijdhardloopschoenen zijn lichter dan andere hardloopschoenen. Met superlichte schoenen hoef je minder gewicht te verplaatsen en ga je sneller. De verlaging van het gewicht gaat vaak gepaard met minder demping. Daarom worden ze ook wel wedstrijdschoenen genoemd. Voor reguliere trainingen zijn ze minder geschikt.

 

Trailrunning shoes

Voor trailrunning heb je speciale hardloopschoenen die extra ondersteunen, waterafstotend, vuilwerend en een grover profiel hebben. Zo loop je makkelijker over smalle paadjes, onverhard door het bos of strand. Trailrunning hardloopschoenen verkleinen de kans op blessures op ruwer terrein.

 

Recovery footwear

Dit zijn eigenlijk geen hardloopschoenen, maar schoenen voor na het hardlopen. Door de pasvorm verbeteren ze de doorbloeding en bevorderen ze jouw herstel. Bekijk ons aanbod recovery footwear.

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen uit al deze soorten?

Heb je al hardloopervaring en al een paar hardloopschoenen versleten? Dan is het makkelijker een keuze te maken. Voor beginners leggen we even verderop uit hoe je het beste een keuze maakt.

 

Hardloopschoenen ervaren hardloper

 • Gebruik het online schoenadvies om te kijken welke soort bij jou past
 • Bevalt je huidige paar hardloopschoenen, maar ben je toe aan nieuwe? Kies dan voor de opvolger of eenzelfde type.
 • Bel onze klantenservice voor persoonlijk advies. Alle medewerkers van De Hardloopwinkel Webshop zijn ervaren hardlopers en kunnen je helpen bij jouw keuze. Door het nauwe contact met grote fabrikanten weten wij exact wat er speelt en waarom er voor bepaalde materialen is gekozen. Zo kunnen we je -ook vanaf een afstandje- adviseren welke schoen er bij jouw voet past.

 

Beginner

Vooral beginners onderschatten de essentie van een goede hardloopschoen regelmatig. Een paar oude gympen en een makkelijke broek worden uit de kast getrokken. Daarop vindt de eerste hardloopervaring plaats.

Ja, vaak is het ook de conditie die er voor zorgt dat beginnende hardlopers het zwaar hebben. Helaas komt dit ook door verkeerde hardloopschoenen.

Spieren, pezen en gewrichten zijn de zware belasting van de passen niet gewend. Met schoenen die niet als hardloopschoenen bedoeld zijn of een verkeerde keuze in hardloopschoenen, krijgen die spieren, pezen en gewrichten het nog zwaarder.

Beginnen met hardlopen en blessures

Blessures liggen op de loer. Het lichaam moet eerst wennen aan de beweging en spieren moeten door oefening gesterkt worden. Een hardloopschema 5km kan helpen om het lopen rustig op te bouwen.

De gympen die uit de kast getrokken worden zijn vaak geen hardloopschoenen. Daardoor is de demping en stabiliteit van dergelijke gympen onvoldoende om de impact en belasting op een goede manier op te vangen.

Hardloopschoenen zijn dus essentieel als je wilt beginnen met hardlopen. Natuurlijk wil je niet gelijk de duurste aanschaffen en eerst ervaren hoe het is om een hardloper te zijn.

Beste keuze hardloopschoenen

De Hardloopwinkel Webshop biedt niet alleen de nieuwste modellen aan voor een scherpe prijs, ook modellen die net een opvolger kennen worden aangeboden in de grootste webshop.

Nieuwe modellen kosten al gauw meer dan €100,-, . Ook onder dit bedrag is er altijd voldoende keuze voor de beginnende hardloper die niet gelijk voor het nieuwste model wil gaan.

 

Hardloopschoenen beginners

Omdat je nog geen ervaring hebt of al een paar schoenen hebt liggen met gebruikte schoenzolen (waar je veel informatie over krijgt over jouw loopstijl), is het lastig kiezen uit al die verschillende hardloopschoenen.

Je kunt op één van de volgende manieren een keuze maken.

 1. Meest aanbevolen: gebruik ons schoenadvies. Zo kun je op basis van een aantal vragen een selectie maken uit de verschillende hardloopschoenen.
 2. Kies voor neutrale hardloopschoenen. Dit zijn schoenen die de afwikkeling van je voet niet extra corrigeren. Bouw rustig op. Ervaar je geen ongemakken? Dan behoor je tot de grootste groep hardlopers die met neutrale schoenen het beste loopt. Na verloop van tijd kun je naast jouw persoonlijke ervaring ook aan de slijtage van de zool aflezen of de neutrale schoen inderdaad de juiste hardloopschoen is voor jou. De opvolger is dan een stuk makkelijk te kiezen.
 3. Ga naar een gespecialiseerde hardloopwinkel en laat daar een loopstijlanalyse maken. Koop daar je eerste hardloopschoenen (wel zo eerlijk) en kom daarna bij dehardloopwinkel.nl terug als je toe bent aan nieuwe (beter voor je portemonnee).
 4. Bel onze klantenservice en laat je adviseren aan de hand van jouw persoonlijke verhaal of eerste ervaringen. Alle medewerkers van De Hardloopwinkel Webshop zijn ervaren hardlopers en weten alles van de verschillende merken, materialen, prijsklassen én verschillende voeten.

Beginner, welke maat?

De meeste runningschoenen vallen wat kleiner uit. Bovendien heb je voor het afwikkelen van de voet extra ruimte nodig voorin. Meestal voldoet daarin een halve of hele centimeter ruimte na de grote teen. Voor het online kopen van de juiste hardloopschoenen heb je een aantal graadmeters nodig:

 • Wat is je “normale maat” van schoenen? Bestel dan je hardloopschoenen altijd minimaal 1 maat groter
 • Heb je een erg smalle of extra brede voet? Bestel een paar smalle (2A) of extra brede (2E) hardloopschoenen
 • Heb je voetproblemen? Bestel zooltjes en leg die in je nieuwe hardloopschoenen (haal de originele zool eruit)

Heb je normaal een maat 40 van schoenen? Waarschijnlijk zit een maat 41 of zelfs maat 42 het beste. Dat klinkt misschien gek, maar doordat je voeten uitzetten en de volledige afwikkeling moeten maken heb je deze extra ruimte nodig om comfortabel te lopen. Bestel dus altijd een maat groter dan je schoenmaat. Zijn ze nog steeds te klein? Retourneren bij dehardloopwinkel.nl is altijd gratis. 

Hardloopschoenen met andere maten? (US maten)

Op dehardloopwinkel.nl staan veel verschillende maatvoeringen. Dat komt omdat iedere fabrikant zijn eigen maatvoering hanteert. Zo kan het zijn dat waar de ene fabrikant een maat ‘10’ hanteert dit overeenkomt met een maat 41. Andere hardloopschoenen waarbij de fabrikant een maat ‘10’ hanteert kan overeenkomen met een maat 42 of zelfs 43.

Om te kiezen welke maat bij jou past als de maatvoering anders is dan onze reguliere maatvoering kun je werken met centimeters. Maak een omtrek van jouw voet en tel hier 1 centimeter bij bovenop. Dit is de lengte die je nodig hebt in de hardloopschoen.

Hardlopen en knie klachten, waar moet ik op letten?

De meesten klachten komen voort uit een stuk verlies van demping of overbelasting van het lichaam. Bijvoorbeeld doordat je te veel kilometers loopt of schoenen versleten zijn en demping verloren hebben. Nieuwe hardloopschoenen kunnen je helpen te herstellen van deze blessures. 

Wel is het heel belangrijk bij klachten (én bij nieuwe schoenen) het hardlopen weer rustig op te bouwen. Maar vooral goed te luisteren naar je lichaam! Rust nemen is ook een training, dit zal elke topsporter beamen!.

 

Hardloopschoenen dames

Mannen en vrouwen verschillen op meerdere vlakken, waardoor het niet verstandig is om als vrouw heren hardloopschoenen te gebruiken of andersom. Zo zijn dames over het algemeen kleiner (en lichter) en is de voetvorm verschillend. Ook de manier van bewegen en voetafwikkeling verschilt.

Vrouwen hebben een andere demping nodig dan mannen. Doordat mannen zwaarder zijn is de demping in heren hardloopschoenen vaak te stug voor dames.

Daarnaast is de pasvorm van dames hardloopschoenen verschillend van heren hardloopschoenen. Damesschoenen zijn smaller en geven een andere ondersteuning aan de hiel. Dit heeft te maken met de voetafwikkeling en het verschil in anatomie.

Tot slot zijn de maten van schoenen tussen vrouwen en mannen verschillend. Herenvoeten zijn vaak groter dan damesvoeten. Je zult niet snel heren zien lopen in een hardloopschoen maatje 37 of dames in een hardloopschoen maat 44.

Bekijk de beste dames hardloopschoenen

Bekijk hier de grootste online collectie heren hardloopschoenen.

 

Nieuwe hardloopschoenen inlopen

Ben je een ervaren hardloper en heb je gekozen voor een opvolgend model? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat een nieuw paar hardloopschoenen het lichaam net op een andere manier zal belasten dan je oude schoenen (deze zijn immers op en versleten).

Het is niet vreemd om de eerste paar trainingen wat reactie op je spieren te ervaren. Hoe meer je nieuwe schoenen op je oude schoenen lijken, hoe sneller je went.

Ben je een ervaren hardloper en heb je gekozen voor een ander type schoen, merk of model dan je oude? Dan ben je goed bezig! Want een andere schoen zorgt voor een andere belasting. En het wennen aan deze belasting zorgt ervoor dat je sterker wordt. Geef je lichaam wel de kans hier geleidelijk aan te wennen.

Bouw de trainingen en dus de belasting op je nieuwe schoenen rustig op.

 

Hardlopen opbouwen

Rustig opbouwen doe je door je het aantal kilometers op je nieuwe schoenen langzaam uit te breiden met maximaal 10% per week. Ga dus niet gelijk op nieuwe hardloop schoenen voor die marathon! Volg deze regel en voorkom blessures.

Wil je meer weten of het opbouwen van hardlooptrainingen? De Hardloopwinkel Webshop heeft hier mooie hardloopschema’s voor! Download een hardloopschema om op te bouwen en ga aan de slag met je mooie nieuwe hardloopschoenen!

 

Wanneer hardloopschoenen versleten?

De demping van schoenen is heel belangrijk. Het helpt je blessurevrij van het hardlopen te kunnen genieten. Die demping verlies je meer en meer naarmate je kilometers maakt, maar ook als je ze dus niet goed behandeld.

Lees meer over wanneer vervangen hardloopschoenen en handige tips.

Blessures na het hardlopen

Krijg je last van blessures, dan is het zeker goed te kijken naar de staat van je hardloopschoenen. Maar eigenlijk ben je dan al te laat.

Schoenen vervangen na 1000 kilometer

Hoeveel kilometers hebben ze al achter de rug? Per schoen in het verschillend na hoeveel kilometers ze aan vervanging toe zijn. Een richtlijn is ongeveer 1000 kilometer. Hebben je schoenen meer dan 500 kilometer afgelegd, check ze dan regelmatig op slijtage.

Heb je Strava of een ander programma waarbij je je hardloopsessies bijhoudt? Dan kun je ook bijhouden hoeveel kilometers je hebt afgelegd op je hardloopschoenen. Dit kan een goede indicatie zijn.

Hardloopschoenen gaatje bij tenen

Bij sommige lopers zie je gaten op de plek van de grote teen. Dat komt door de type voet, manier van lopen en vorm van de schoen. Maar dit geeft een slechte indicatie of schoenen echt versleten zijn. 

Hardloopschoenen na 3 jaar vervangen?

Slijtage zie je het beste aan de zool; onder de hak en de voorvoet. Maar ook binnenin de schoen; zit de voet nog comfortabel in de schoen?

Wist je trouwens dat hardloopschoenen ook slijten als je ze niet gebruikt?

Als je nieuwe schoenen jaren in de kast laat liggen slijten ze ook. Het materiaal wat voor de demping zorgt kan door verloop van tijd uitdrogen en elasticiteit verliezen. En ja, ook dat gaat ten koste van de demping. Een mooie reden om ze niet in de kast te laten liggen en direct op pad te gaan:)

 

Runningshoes onderhouden

Hardloopschoenen kun je het beste afspoelen onder de kraan met lauwwarm water en een borsteltje voor verwijdering van het vuil. Zet ze te drogen op de mat, niet bij of op een verwarming, en haal eventueel het zooltje er uit.

Kunnen sportschoenen in de wasmachine? Het antwoord is simpel: nee. Het wasmiddel en de hoge temperatuur zorgen voor uitdroging van de zool en daarmee verlies je demping tijdens het hardlopen. Hierdoor zal de schoen minder gaan werken en zijn ultieme zachtheid en vering kwijtraken.

Heb je verder nog vragen over de keuze, aankoop en onderhoud van je hardloopschoenen, bel onze klantenservice of stel je vraag via een whatsappbericht en we helpen je graag!

Veel shopplezier!

Terug naar boven

Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.