Blogoverzicht

Review Hoka Bondi 8

april, 2023

Over de tester

Beste collega-hardloper, ik zal me eerst eens even voorstellen, mijn naam is Fenne Jansen, ik ben 24 jaar jong en geboren en getogen in het pittoreske Bodegraven. Al van jongs af aan loop ik regelmatig hard, zo ben ik op mijn 10de ooit begonnen op de atletiekclub in Reeuwijk met als favoriete onderdeel de wat langere loopafstanden.

Naarmate de jaren volgden zijn menig recreatieve hardloopwedstrijden de revue gepasseerd, voornamelijk 5 of 10km loopjes met hier en daar een uitzondering.

Sinds 2018 studeer ik in het Brabantse Eindhoven en aan het begin van deze drukke studiejaren heeft het regelmatige hardlopen dan ook even (maar niet al te lang hoor) plaats moeten maken voor een goede combinatie van studie en andere festiviteiten die daarbij komen kijken.

Echter, sinds een jaar of 2 heb ik het lopen weer helemaal opgepakt en momenteel ben ik dan ook aan het trainen voor de halve marathon van Utrecht eind mei.

Met een trainingsschema van gemiddeld 2 keer in de week 10km of meer, was het oude paar hardloopschoenen al snel aan een waardige vervanger toe.

Review HOKA Bondi 8 | Even voorstellen

 

Wie de schoen past...

Al scrollend door de hardloopwinkel website viel de frisse verschijning van de Hoka Bondi 8 mij meteen op. Na het lezen van de uitgebreide productomschrijving op de website was ik meteen verkocht.

Nu een aantal maanden later ben ik nog steeds verliefd op deze schoen, die ik zowel tijdens het lopen, wandelen of gewoon voor alledaags gebruik regelmatig aantrek.

De Hoka Bondi 8 heeft namelijk niet alleen een frisse ‘look en feel’ maar ook een geweldige demping die je het gevoel geeft alsof je benen vanzelf zowel vooruit als omhoog worden gedreven.

Met een smalle voet en lage wreef, heb ik menig eerste keer schoen passen niet als al te positief ervaren, zoals je misschien begrijpt.

Echter had ik hier met het aantrekken van de Hoka Bondi 8 totaal geen moeite mee. De schoen sloot meteen perfect aan om mijn voeten. De extra zool ter ondersteuning die ik vaak gebruik was niet eens nodig.

De pasvorm en het design van de schoen maakt dat hij bij menig type voet direct goed aansluit, dus ook in mijn geval.

Na dit boven verwachting positieve pasmoment kon ik dan ook niet wachten om te gaan hardlopen.

Review HOKA BONDI 8 | Wie de schoen past

 

Mijn 1e indruk van de HOKA BONDI 8

Ik moet eerlijk toegeven, de eerste keer hardlopen op Hoka’s was zeker even wennen.

Zowel de dikte, de demping en het afwikkelingsvermogen van de zool vereiste een ietwat andere manier van lopen dan dat ik gewend was.

Echter na een aantal keer rond de 10km gerend te hebben waren mijn benen al snel gewend. De schoen leek ze zelfs niet alleen te ondersteunen maar als het ware ook vooruit te drijven.

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren.

Review HOKA BONDI 8 | 1e indruk

 

Duurtest HOKA BONDI 8

Inmiddels een paar maanden verder en met een hardloopschema van gemiddeld 2 (soms 3) keer in de week trainen wen ik alsmaar beter en beter aan het voortstuwende en liftende vermogen van de schoen, die erg goed bij mijn hardloopstijl aansluit.

Nu met een trainingsafstand van 16km in de benen lijkt de Hoka Bondi me als geen ander die halve marathon in mei met een goede tijd te kunnen helpen finishen.

Bovendien is de schoen erg licht, iets wat mij persoonlijk positief verraste aangezien de dikke zool hem vrij robuust doet lijken.

Zoals eerder genoemd ben ik meteen gevallen voor de het frisse uiterlijk van de schoen wat maakt dat ik deze niet alleen tijdens het lopen maar ook gewoon alledaags draag.

Met name wanneer er een drukke dag met langere wandelafstanden op de planning staat, schroom ik niet om de Bondi aan te trekken.

Het trendy ontwerp en de frisse lichte kleuren maken namelijk dat je de schoen ook prima onder een broek, rok of jurk kan dragen met als enige nadeel dat dit ze ook wat besmettelijk maakt.

Met de zomer in aantocht ben ik dan ook zeker van plan om ze vaker ‘casual’ te dragen.

Review HOKA BONDI 8 | Duurtest

 

Conlusie

Na een aantal maanden deze mooie schoen te hebben mogen dragen, zowel voor het lopen als voor alledaags gebruik, ben ik niets anders dan lovend over de Hoka Bondi 8.

Daarom nog even de (al bovengenoemde) pluspunten op een rijtje:

Wat is er goed aan de HOKA BONDI 8

✅️ frisse en zomerse 'look en feel'
✅️ goede aansluiting om de voeten
✅️ geweldige demping en liftend vermogen
✅️ lichte schoen, perfect voor de 'lichte', neutrale loper
✅️ hip model, ook geschikt voor alledaags gebruik (wandelen)

Wat is er minder goed aan de HOKA BONDI 8

❌️ dikke demping en afwikkelende zool maakt dat je in het begin wat moet wennen aan de manier van lopen op de schoen
❌️ lichte kleuren maken de schoen wat besmettelijk, ik raad dan ook aan deze voor gebruik goed te behandelen

Al met al wegen wat mij betreft deze kleine minpunten zeker niet op tegen al de pluspunten. Ik raad de Hoka Bondi 8 dan ook zeker aan, met name aan de lichte neutrale loper die voor de wat langere afstanden traint.

Bovendien is de schoen ook zeer geschikt en leuk voor alledaags gebruik wat mij betreft!

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

Review Asics Gel Nimbus 26

Ik open de doos en de schoenen springen er bijna vanzelf uit. Ook deze keer heb ik weer voor een felle kleur gekozen; geel / zwart dit keer. Over smaak valt niet te twisten...

Review New Balance 1080 V13 vs V10

"Ontdek waarom de NEW BALANCE 1080 V13 met zijn ongelooflijk comfort en lichte gewicht een 'wauw'-gevoel oproept bij het aantrekken, en waarom deze schoen een opvallende...

Review Asics GT 2000 12

De schoenzool van de GT 2000 12 is wat hoger en het lijkt zachter geworden te zijn. De hielkap is ook een stuk hoger geworden. Hij ziet er verder wel comfortabel uit dus ben benieuwd hoe …

Review Brooks Beast GTS 23

"Ik heb nu ongeveer 250 – 300 km op de Brooks Beast 23 GTS gelopen en ze voelen als pantoffels." Voor mij is dit de perfecte schoen.

Review Mizuno Wave Horizon 6

Een bredere schoen met rekbare stof is bij mij dus noodzakelijk. En dat heeft deze schoen! Ik voel direct dat ik meer ruimte heb bij de breedte van mijn voet. 

Review Brooks Glycerin 20

Een lange duurloop lopen. Ja, wat moet ik hier nog over zeggen. De Brooks Glycerin 20 neutrale hardloop schoen is super voor die lange duurloop, ik ben helemaal in mijn element!

Review Hoka Clifton 9

Toen de schoen pas was uitgekomen heb ik ze al een aantal keer hele dagen gedragen in de winkel. Toen was ik al positief verrast. Wat voelden ze al super zacht en licht aan!

Review Brooks Ghost 15

De Brooks Ghost 15 hardloopschoenen blijven lekker licht voelen tijdens een kortere duurloop, waardoor ik merk dat ik deze duurlopen iets harder zou kunnen gaan dan normaal!

New Balance 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

Review Saucony Endorphin Elite

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

Review Saucony Ride 16

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

Review Hoka Arahi 6

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

Review Hoka Bondi 8

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

Review New Balance 880 V13

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

Review Saucony Triumph 20

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

Review Asics GT 2000 11

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

Review Garmin Forerunner 255

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

Review Asics Gel Nimbus 25

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Review Odlo zeroweight hardloopjack

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Review Incylence hardloopsokken

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Review Saucony Endorphin shift

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

Review New Balance 860 V11

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

Review New Balance 1080 V11

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

Review Brooks Adrenaline GTS 23

Bij het aantrekken van deze nieuwe Brooks Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Joland…

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Review Odlo Ceramicool socks

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Review Craft CTM Ultra

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2