Neutrale heren hardloopschoenen kopen

|

Neutrale hardloopschoenen heren zijn geschikt voor de meeste mannen die normaal en recht afwikkelen tijdens het hardlopen. Meer weten? Klik hier.

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. >

Terug naar boven

 

Ben je op zoek naar de beste neutrale hardloopschoenen voor heren? Dan ben je hier aan het juiste adres!

DeHardloopwinkel.nl verkoopt online alle bekende modellen en dé hardloopmerken. De collectie neutrale hardloopschoenen heren worden door vakkundige inkopers en hardlopers samengesteld en dagelijks vernieuwt.

Zijn neutrale hardloopschoenen ook de beste schoenen voor jou? Jazeker dat kunnen ze zijn! Iedereen kan prima op neutrale heren hardloopschoenen lopen, mits je een aantal belangrijke zaken in acht neemt. Lees snel verder voor meer informatie over neutrale hardloopschoenen heren.

 

Goede neutrale hardloopschoenen heren

Ben je een beginnende hardloper? dan kun je het beste op heren neutrale hardloopschoenen gaan starten. Je moet wennen aan hardloopschoenen en dat doe je door rustig op te bouwen en met een beginnersschema te starten. Klik hier voor een beginnersschema. Bouw het rustig op en leer je lichaam en voeten wennen aan de heren renschoenen en de sport.

Ben je al wat gevorderder? dan kun je uiteraard ook op neutrale hardloopschoenen heren gaan hardlopen. Het ligt er natuurlijk wél aan waar je al die jaren gewend bent op te lopen. Het lichaam past zich aan aan de stand van de voeten. Zijn je voeten jarenlang gecorrigeerd door anti-pronatie heren schoenen, dan is de overgang naar neutrale hardloopschoenen moeilijk. Twijfel je of je heren neutrale hardloopschoenen nodig hebt? doe dan de gratis schoenentest

 

Neutrale hardloopschoenen heren nodig?

De meeste mannen lopen al, of kunnen goed hardlopen op neutrale heren hardloopschoenen. Een neutrale schoen voor mannen ondersteund de voet op de juiste plekken en zorgt voor de meest comfortabele en natuurlijke manier van afwikkelen.

Goede hardloopschoenen voor de heren vindt je in vele soorten, merken en maten, de beste neutrale hardloopschoen heren is afhankelijk van de loopstijl en gewicht loper. Zo zijn er lichte hardloopschoenen, zware extra stabiele neutrale hardloopschoenen, smalle of extra bredere en -schoenen met verschillende hoogtes (heeldrop).

De beste hardloopschoenen worden geproduceerd door gespecialiseerde runningmerken zoals bijvoorbeeld: Asics, Brooks en Saucony, Mizuno, Hoka one one. Deze runningshoes voor heren voorkomen blessures en zijn duurzamer dan de goedkopere hardloopschoenen. De Hardloopwinkel is premium dealer van de beste hardloopschoenen met 30 jaar ervaring in schoenenverkoop en advies.

Wil je weten of jouw manier van hardlopen past bij neutrale heren hardloopschoenen? Doe dan de test hier: shoe-advisor

kom je er niet uit? Bel, mail of app naar de deskundige klantenservice! 

 

De beste neutrale hardloopschoenen heren

Bekijk hier onze keuze van de beste neutrale hardloopschoen heren van de beste running merken.

Saucony hardloopschoenen heren hebben een lage hieldrop en zijn vooral ook geschikt voor voorvoetlanders. Mizuno hardloopschoenen neutraal heren hebben een bredere pasvorm in de hiel en voorvoet voor brede mannenvoeten. Voor extra demping en stabiliteit op het wegdek adviseert De Hardloopwinkel Hoka one one heren hardloopschoen neutraal, zoals de Bondi of Clifton.

Asics hardloopschoenen heren neutraal en Brooks hardloopschoenen zijn de best verkochte schoenen van dit moment. Door de perfecte pasvorm en stevige maar extra demping kunnen vele mannen hier blessurevrij op hardlopen. 

 

Hoe weet ik of ik neutrale loper ben?

Een neutraal looppatroon bij heren is makkelijk te herkennen. De één kantelt te ver naar binnen (proneren), de ander te ver naar buiten (supineren). Verreweg de meeste heren lopen neutraal (foto 1). Proneren is het naar binnen kantelen van de voet.

Tijdens het afwikkelen kantelt de enkel naar binnen om de piekbelasting van de landing op een natuurlijke manier te laten afvloeien.

Bij een neutraal looppatroon gebeurt dit voldoende en zonder het overmatig naar binnen kantelen van de enkel (ziet foto 1.

Dit in tegenstelling tot het looppatroon waarbij de enkel overmatig naar binnen kantelt ofwel overproneert (zie foto 2). Dan is het verstandig om anti-pronatie of ondersteunende schoenen te kopen.

Foto 1   Foto 2
neutrale hardloopschoenen    antipronatie hardloopschoenen

 

De werking van neutrale hardloopschoenen heren

Neutrale hardloopschoenen heren zijn schoenen zonder sturende of corrigerende elementen in de tussenzool. Een neutrale herenschoen heeft voldoende demping en stabiliteit om het proneren(naar binnen kantelen) van de enkel te ondersteunen. Meer nog dan bij damesschoenen hebben heren hardloopschoenen extra stevigheid en stabiliteit nodig ter voorkoming blessures.

 

Hoe kun je neutrale hardloopschoenen herkennen?

Neutrale hardloopschoen heren heeft geen (grijs) verhard blok of andere vorm van verharding aan de binnenkant van de zool onder de voetboog. Ze zijn als het ware rondom de zool gelijk in hardheid. Dit kun je zelf eenvoudig testen door het schuim van de zool aan de onderkant op diverse plekken in te drukken.

Twijfel je of jouw herenschoenen neutraal zijn of misschien wel anti-pronatie? Bel: 0182- 61 46 00  of mail: webshop@dehardloopwinkel.nl naar de klantenservice, zij weten aan de hand van het merk & model en jaartal precies welke hardloopschoenen je al hebt.

Neem je oude schoenen mee naar De Hardloopwinkel zodat de schoenenadviseur kan zien aan de hand van de slijtage welk model opvolger van de neutrale herenschoen moet worden gepakt.

 

Neutrale hardloopschoenen versus antipronatie hardloopschoenen heren

Het naar binnen kantelen van de voet tijdens het landen en afwikkelen (rollen van de hak naar de teen), noemen we proneren.

Dat doet iedereen, maar je bent een neutrale loper als je niet over-proneert (overmatig naar binnen “kantelt” met je enkel) en dus neutraal (recht) loopt.

Kantel je wel overmatig naar binnen met je enkel en rol je je voet alleen naar de binnenkant, dan kunnen antipronatie hardloopschoenen heren een oplossing zijn. Doe je dat niet, blijf dan bij neutrale hardloopschoenen.

Doe je juist het tegenovergestelde; dus wikkel je met name af over de buitenkant van de voet, wordt dat supineren genoemd. Dit kan komen door bijvoorbeeld O-benen of holle voeten. Ook dan is een neutrale hardloopschoen de beste keuze.

 

Waarom moet je kiezen voor betere merken als Asics, Brooks of bijvoorbeeld Mizuno?

Uiteraard hoeven wij je niks te vertellen over prijs/kwaliteit verhoudingen. De hardloopmerken die bij DeHardloopwinkel.nl worden aangeboden zijn de betere merken met vele jaren ervaring in het ontwikkelen en produceren van hardloopschoenen over de hele wereld. Zij hebben laboratoria en science labs waar dagelijks proffessoren de nieuwste hardloopschoenen ontwikkelen in samenwerking met atleten en runners.

Hardloopschoenen onder de 80 euro adviesverkoopprijs zijn van mindere kwaliteit, hebben minder demping/vering en gaan vaak maar een half jaartje mee bij regelmatig gebruik. Zo zijn bijvoorbeeld hardloopschoenen heren van de decathlon of aldi te slap en licht voor de meeste beginners. Daarmee krijg je kans op blessures en dan ben je uiteraard verder van huis. DeHardloopwinkel.nl is een échte hardloopspecialist, wil iedereen aan het lopen krijgen én behouden.

De Hardloopwinkel is er voor iedereen, wat je doel ook is!

 

Twijfel je of neutrale hardloopschoenen geschikt zijn voor jouw voeten?

De keuze van de juiste neutrale herenschoen is afhankelijk van de afwikkeling van de voet, maar ook andere factoren spelen een rol.

 • loopervaring
 • jouw gewicht
 • breedte, lengte, vorm van de voeten en tenen
 • de stand van de voeten en of knieën
 • of je een voorvoet- midvoet- of haklanding hebt
 • eventuele blessures of medische achtergronden

 

Bij twijfel of je moet gaan voor neutrale heren hardloopschoen of antipronatie heren hardloopschoenen, raadpleeg onze shoe advisor, ga langs bij een specialist, bel/mail onze klantenservice. Achter de klantenservice zitten medewerkers die allen bij een hardloopspecialist hebben gewerkt of zelfs jarenlang vertegenwoordiger van hardloopschoenen zijn geweest, zij voorzien je graag van goed advies. Je kunt ook via Whatsapp contact met ons opnemen! Wat jij het prettigst vindt.

 

Waarom neutrale hardloopschoenen heren online kopen?

Vind je het een lastige keuze om hardloopschoenen online te kopen? Twijfel niet, online je hardloopschoenen kopen heeft veel voordelen:

 • Prijs! Je bent niet voor niets op DeHardloopwinkel.nl.
 • Advies welke schoen bij jouw past via de shoe-advisor of adviesdesk
 • Alle medewerkers op dehardloopwinkel.nl zijn ervaren hardlopers en hebben specialistische kennis op het gebied van hardloopschoenen. We hebben de shoe advisor gemaakt voor een eerste advies. We geven ook graag 1-op-1 advies. Bel onze klantenservice of stuur een Whatsapp en we helpen je graag!
 • De nieuwste modellen zijn direct leverbaar en je kunt schoenen makkelijk met elkaar vergelijken.
 • Voldoende keuze in neutrale hardloopschoenen!
 • Snel in huis. Je hoeft er niet voor naar een hardloopwinkel.
 • Uitproberen. Je kunt de neutrale hardloopschoenen voor heren uitproberen (lees hieronder hoe).
 • Eenvoudig retourneren. Zitten ze onverhoopt toch niet lekker, stuur ze dan gratis terug.

 

Heren hardloopschoenen uitproberen, mag dat?

De bestelde neutrale hardloopschoen heren mag binnen 30 dagen na ontvangst kosteloos geretourneerd worden bij De Hardloopwinkel Webshop.

Onze tip bij testen hardloopschoenen na online aankoop:

De schoenen kun je binnenshuis passen door ze een uurtje aan te doen terwijl je bijvoorbeeld wat huishoudelijk werk doet of in beweging bent. Je voeten krijgen dan even de tijd om te wennen aan de nieuwe pasvorm van heren schoenen. Zitten ze niet helemaal lekker zullen je voeten gaan protesteren na ongeveer 45 minuten. Dit is een hele goede indicatie of ze tijdens het hardlopen goed passen. Wellicht heb je een maat groter of kleiner nodig oen zijn antipronatie hardloopschoenen toch een betere keuze.

 

Tot slot, luister goed naar je lichaam en have fun!

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2