Brooks Ghost 13 review

25-10-2020

Na een aantal jaar trouwe dienst en vele kilometers, waren mijn Brooks Ghost hardloopschoenen toch écht toe aan vervanging, zoals je hier kunt zien.

Ik ben een semi-fanatieke loper. Ik loop nu al zo’n 20 -25 jaar, meestal op zondagochtend een duurloopje van zo’n 10 KM. Ik probeer doordeweeks nog een trainingsrondje met tempo's  te doen om de snelheid op peil te houden.

Ik heb jarenlang op de Mizuno Wave Rider gelopen totdat ik steeds vaker en sneller last begon te krijgen van mijn rechterheup. Uit de loopanalyse bij een specialist bleek dat ik in de laatste jaren toch iets anders ben gaan lopen. Bij het neerzetten van mijn rechtervoet, werd mijn rechterknie meer naar buiten gedraaid waardoor er frictie ontstond in mijn heupgewricht.

Toen het duidelijk was dat dit mogelijk de heupklachten veroorzaakte, zijn we allerlei verschillende schoenen gaan passen en analyseren. Hieruit kwam als beste optie de Brooks Ghost.

De Brooks Ghost loopschoen gaf me het beste steun en zorgde voor een goede afronding van de voet zonder dat mijn knie naar buiten werd gedraaid. Ik ben toen gaan hardlopen op de Ghost 11 en heb daar zonder problemen met veel plezier op gelopen.

Begin dit jaar bleken de Ghost 11 echt aan vervanging toe, de zolen waren afgesleten en de demping raakte op merkte ik vooral bij de langere afstanden. Het was natuurlijk gelijk duidelijk dat ik voor de Books Ghost 13 zou gaan, de nieuwste versie in een mooie blauwe kleur. Deze direct besteld op dehardloopwinkel.nl en ze waren de volgende dag al in huis. 

De nieuwe Brooks schoen is lekker licht in gewicht, geeft voldoende demping en heeft een perfecte pasvorm voor iemand met gemiddeld postuur (70 kg, 1,80 lang). Je hebt veel keuze in kleuren, maten en zelfs breedtematen Brooks Ghost ben ik achter gekomen.

Ik verwacht weer vele kilometers met plezier te gaan maken....

Bekijk Brooks Ghost 13 Heren&Dames 

Sportieve groet, Wilco

 

Over de tester

Wilco is een recreatieve vijftiger die 20 jaar geleden het hardlopen heeft ontdekt. Met een drukke baan, waarbij hij ook de hele wereld over reist voor het organiseren van congressen, is het hardlopen in de natuur een welkome afwisseling. De hardloopschoenen gaan vaak in de koffer de hele wereld mee over. Zodra het kan gaat Wilco in de stad waar hij op dat moment is dan ook een lekker rondje hardlopen en de plek al hardlopend verkennen. De afgelopen jaren vond hij het meedoen met hardloopevenementen in zijn omgeving een fijne afwisseling. De Linschotenloop is daarbij zijn favoriet, vooral het moment van het jaar bevalt hem goed, altijd de laatste zaterdag voor kerst ;)

Deze foto is gemaakt na afloop van de halve marathon in Leiden in 2019:

 

 
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.