Blogoverzicht

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen?

Ga je beginnen met hardlopen en ben je op zoek naar een paar goede hardloopschoenen? Of al ervaren loper en een nieuwe keuze willen maken? 

Dan ben je bij De Hardloopwinkel op het juiste adres. In deze blog geven wij je belangrijke tips om te zorgen dat je de juiste hardloopschoenen voor jouw loopstijl koopt.

Gerelateerde producten

Ervaren loper / nieuwe hardloopschoenen.

Ben je ervaren met hardlopen en wil je wel eens andere nieuwe hardloopschoenen proberen?

Dan ben je goed bezig! Waarom? Omdat het erg belangrijk is om je lichaam te blijven stimuleren. Het hardlopen op verschillende schoenen heeft namelijk écht voordelen. Er zijn helaas ook valkuilen bij het kopen van renschoenen.

Je krijgt van ons een aantal tips & tricks om deze valkuilen te vermijden!

Als je een ervaren loper bent en tips wil bij het kopen van nieuwe hardloopschoenen klik dan hier.

 

Hardloopschoenen kopen tips.

In deze blog gaan wij jou helpen om de juiste renschoenen uit te zoeken. Hieronder zie je de 3 belangrijkste tips voor het succesvol online kopen van de beste hardloopschoenen:

TIP 1 De juiste maat aanmeten.

Bestel altijd de juiste maat schoenen! Dat klinkt eenvoudig…en dat is het ook. Hardloopschoenen vallen klein, bestel dus altijd 1 hele maat groter dan je voetmaat.

Kijk voor goed en uitgebreid maatadvies op onderstaande link.

Maatadvies hardloopschoenen

Je vindt hier een duidelijke en simpele beschrijving voor het aanmeten van de beste maat runningshoes van alle merken.

TIP 2 Hardlopen moet je opbouwen.

Bouw het hardlopen langzaam op. Dit is de allerbelangrijkste tip die we je geven. Als je begint met lopen neem dan voldoende tijd om het hardlopen op te bouwen.

Dan maakt het technisch gezien niet uit of je een antipronatie of neutrale schoen kiest. Loop je al op een neutrale of antipronatie hardloopschoen? dan is het van belang om hierbij te blijven. Tenzij je het hardlopen weer opnieuw gaat opbouwen.

Klik op dit 5km hardloopschema om nu direct te kunnen beginnen:

5 KM hardloopschema

TIP 3 Hoe kies ik uit neutraal of antipronatie?

Neutraal of anti-pronatie schoenen welke keuze moet je maken? Begin je met hardlopen dan bouw je het rustig op!

Heb je verder geen probleemvoeten of op een of andere manier ondersteuning nodig (en dat weet je van jezelf mocht dit wel zo zijn). Kies dan een neutrale hardloopschoen en ga rustig van start met rennen.

Bekijk hieronder de uitleg van onze schoenenexpert over de betekenis van overproneren en anti-pronatieschoenen.

 

Is de pasvorm van nieuwe hardloopschoenen belangrijk?

De pasvorm van je hardloopschoenen is mega belangrijk. Maar laten we realistisch blijven, bij het online kopen van hardloopschoenen is uitproberen een beetje lastig. Er zijn geen 2 voeten in het universum hetzelfde. De pasvormomschrijving is van toepassing op de pas-meneer of -mevrouw in kwestie.

Ze moeten aansluiten en als een handschoen om de voeten zitten, fit like a glove. Zonder te veteren er al op weg kunnen is een goede indicatie dat je de juiste hardloopschoen hebt gevonden.

Als je de juiste maat hebt besteld (TIP 1) dan zul je merken dat de goede merken allemaal lekker zitten. De kleine nuance verschillen in pasvorm weet je echt niet meer na 5 minuten hardlopen.

Wil je advies over de beste maat van hardloopschoenen voor jouw voeten ga dan langs in 1 van de 5 De Hardloopwinkels in de Randstad. De deskundige schoenenspecialisten kunnen je daar verder helpen en tips geven voor de beste pasvorm.

 

Kan ik verschillende hardloopschoenen thuis passen?

Jazeker, bij De Hardloopwinkel Webshop is het retour sturen eenvoudig en gaat razendsnel via het antwoordnummer. Dus wil je toch het verschil voelen tussen 2 vergelijkbare schoenen van andere merken dan is dat geen probleem. Bestel ze gewoon allebei zodat je ze thuis rustig kunt passen en vergelijken. De schoenen die niet passen stuur je weer terug naar ons antwoordnummer.

Dat noemen wij bij De Hardloopwinkel eerlijke probeergarantie!

Tip van Frankie! als je kiest voor achteraf betalen via Riverty (het nieuwe Afterpay) dan hoef je uiteindelijk pas te betalen als de retour weer verwerkt is (minus handelingskosten) en betaal je alleen wat je daadwerkelijk hebt gehouden.

 

Kan ik hardloopschoenen testen?

Jazeker, je kunt de in onze webshop gekochte schoenen binnenshuis testen. Je kunt er alleen niet buiten mee gaan hardlopen en ze dan toch retour sturen.

Hardloopschoenen testen | DeHardloopwinkel.nl

Binnen testen van hardloopschoenen doe je zo:

Kies een moment op de dag wanneer je voeten ‘ingelopen’ zijn om de schoenen te proberen. Meestal is dat aan het einde van de dag. Je voeten hebben dan dezelfde vorm en volume als na 30 minuten hardlopen.

Trek de nieuwe schoenen aan met goede hardloopsokken en draag de schoenen in huis minimaal 30 minuten. Tijdens deze 30 minuten doe je gewoon de dingen die je normaal ook doet. Even de trap op en neer kan ook een goed vergelijk geven voor de pasvorm.

Voel je iets, zijn ze te ruim of juist te strak? Geen probleem, je stuurt de schoenen eenvoudig retour naar ons antwoordnummer. Kijk op de achterkant van de meegeleverde pakbon, hierop staat precies hoe je makkelijk en snel de schoenen kunt retourneren.

Als je na deze 30 minuten nog steeds een comfortabel gevoel hebt dan heb je de hardloopschoenen test succesvol afgerond. Je kunt nu naar buiten gaan om er lekker mee te gaan hardlopen!

Buiten hardlopen | DeHardloopwinkel.nl

 

Hoe moet ik beginnen met hardlopen?

Het is belangrijk om te bepalen wat voor type loper of loopster jij bent voordat je gaat beginnen met hardlopen en de juiste schoenen kiest.

Ik ga (weer) beginnen met hardlopen.

Ben je een beginnende hardloper of heb je al eens hard gelopen en wil je het na een lange tijd weer oppakken?

Dan is het is er maar 1 ding echt heel belangrijk…en dat is OPBOUWEN. De reden hiervoor is heel simpel uit te leggen. Hardlopen is anders dan wandelen. Bij het hardlopen kom je namelijk los van de grond, zweef je in de lucht en landt je complete lichaam weer op 1 been.

4 tot 5 keer het lichaamsgewicht met hardlopen.

Bij het landen op 1 been krijgt je lichaam 4 tot 5x je eigen gewicht aan impact te verwerken met elke stap die je neemt. Loop je 1000 stappen (+/- 1 km) dan heb je het dus over 1000 x 4 tot 5 keer je eigen gewicht qua impact op het lijf.

Deze enorme impact bouwt zelfs op tot het totaal aantal gelopen stappen. Dus loop je 5km zonder te stoppen, dan heb je het over 5000 X 4 tot 5 keer je eigen gewicht.

Je lichaam zal rustig moeten wennen aan deze extreme vorm van impact belasting. En dit doe je maar op 1 manier en dat is door het hardlopen OP TE BOUWEN.

Hardlopen altijd eerst opbouwen, ook ervaren sporters.

De beste sporters ter wereld hebben het al ervaren, hardlopen is een andere tak van sport. Als je het hardlopen niet rustig opbouwt krijg je gegarandeerd blessures. Conditie zegt dus niet zoveel.

In dit blog van onze ervaren hardloopschoenen verkopers vind je meer informatie over de beste hardloopschoenen voor beginners.

 

Ik ben een ervaren hardloper en wil graag andere schoenen proberen.

Dat is geen probleem en raden we zelfs aan. Wél is het belangrijk om voor je zelf te bepalen wat je precies wil bereiken met hardlopen. Kies je ervoor om op dezelfde type schoenen te blijven (neutraal of antipronatie) maar wil je graag een ander merk proberen? Of ben je juist op zoek naar een extra paar hardloopschoenen voor erbij of naast je huidige paar om mee te gaan varieren.

Het zelfde type hardloopschoen van een ander merk.

Bij het kiezen van hetzelfde type hardloopschoen hebben wij een handige tool voor je ontwikkeld. Maak een keuze voor een ander hardloopmerk door gebruik te maken van ons online schoenadvies.

Kies dan voor de optie ‘toon mij vergelijkbare modellen’ of klik op onderstaande link.

Schoenadvies als je al weet welke schoenen je nodig hebt.

Extra paar hardloopschoenen kiezen om af te wisselen.

Als ervaren hardloper is het verstandig om op verschillende types hardloopschoenen te lopen.

Snelle interval trainingen kun je het beste op een lichte hardloopschoen of wedstrijdschoen doen. Voor trainingen op onverharde wegen (bos/duinen/strand etc) kiest men vaak voor trailschoenen.

Met de juiste trailschoenen of wedstrijdschoenen traint men het loperslichaam om sterker te worden. De verschillende schoenen zijn anders qua dempen, ondersteuning en aanvoelen. Pezen, spieren en gewrichten worden zo gestimuleerd te werken en dit bevordert de kern stabilitiet.

LET OP!

Ga je voor het eerst aan de slag met verschillende typen hardloopschoenen? Zorg dan dat je het hardlopen met het “andere” paar weer rustig opbouwt. Zo voorkom je overbelasting doordat je op een schoen gaat lopen die het lichaam anders gaat belasten dan wat het gewend is.

 

Online hardloopschoenen kopen?

Waar moet je op letten bij het online kopen van hardloopschoenen voor heren of dames? Belangrijkste tip is dat je zorgt dat je de nieuwe runninghoes koopt bij een officiële dealer zoals De Hardloopwinkel. Zo voorkom je een slechte ervaring en loop je geen risico op het kopen van nepproducten.

Natuurlijk is De Hardloopwinkel al jaren officiële dealer van:

ASICS

BROOKS

SAUCONY

NEW BALANCE

MIZUNO

OOFOS

HOKA

Online hardloopschoenen kopen veilig?

De Hardloopwinkel is lid van de stichting Webshopkeurmerk en heeft een duidelijke en makkelijke retourprocedure. Met een 9.4 als review cijfer gegeven door onze klanten kun je wel zeggen dat wij service zeer hoog in het vaandel hebben staan. Een betere kwaliteitsgarantie voor het online kopen van hardloopschoenen bestaat er niet ;)

In dit artikel van onze deskundige schoenexperts lees je meer over waarop letten bij het kopen van hardloopschoenen?

 

Vergeet de beste hardloopsokken niet!

Natuurlijk ga je in je nieuwe hardloopschoenen niet aan de slag met een paar oude versleten katoenen, of badstof sportsokken met draag je hardloopsokken gemaakt van functioneel en ademend materiaal. Zo voorkom je blaren, verbeter je de pasvorm van de schoenen en maken nare voeten geurtjes geen kans.

De beste hardloopsokken vindt je natuurlijk bij De Hardloopwinkel bij jou in de buurt of bestel je ze online.

Dames! vergeet ook de sportbeha niet?

Naast een paar beste hardloopschoenen voor dames is het belangrijkste onderdeel van de vrouwelijke lopersoutfit een sportbeha. Voorkom scheurende cellen, striea van de huid en pijnlijke borsten door het dragen van de voor jouw beste sportbeha bij hardlopen. Ontdek meer over de beste hardloop sportbh in dit informatieve artikel: kies de juiste sportbeha.

 

Hardloopschoenen kopen in De Hardloopwinkel

Kom langs in 1 van de 5 De Hardloopwinkels en laat je hardloopschoenen aanmeten door de proffessionals. Een loopanalyse (t.w.v. 30,-) is gratis als je de daar schoenen koopt.

De Hardloopwinkel heeft ook een online webshop en een afhaal locatie in Moordrecht. Hier kun je je online bestelde pakket ophalen op werkdagen, dat scheelt verzendkosten.

De zichttermijn is inmiddels verlengd naar 30 dagen na ontvangst van de bestelling. Zo krijg je meer tijd om thuis rustig en in een veilige omgeving je nieuwe hardloopschoenen te passen.

Daarnaast heeft De Hardloopwinkel een online hardloopwinkel met zeer klantgerichte instelling. Wil je dus graag wat langer doen over het retour sturen van je pakket? Neem dan gewoon even contact op met onze klantenservice, je zult merken dat wij je graag helpen om de juiste keuze te maken. En als dit betekent dat je graag nog wat langer nadenkt over je retour, dan is dit geen enkel probleem.

 

Relevante blogs:

Blog: waarop letten bij het kopen van hardloopschoenen?

Blog: beste hardloopschoenen beginners

Blog: kies de juiste sportbeha

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hallux Valgus klachten bij hardlopen

Hardlopen kan zeker met een Hallux Valgus, het komt vaker voor onder lopers dan je denkt. Als je geen pijn hebt is het voldoende om ervoor te zorgen dat de voet...

Hielspoor uitleg, symptomen en oplossingen

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt door overbelasting of doorgezakte voeten.

Kniepijn bij hardlopen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Blaren voorkomen en behandelen

Door wrijvingen op de huid raakt de diepere huidlaag beschadigd, door deze beschadiging hoopt vocht (plasma) zich op in of onder de opperhuid. Lees meer in dit artikel.

Wat zijn Carbon hardloopschoenen?

Carbonschoenen zijn hardloopschoenen die een Carbon ook wel koolstofvezel plaat bevatten in de zool. Deze Carbon plaat helpt de elite runners en snelle lopers in het verbeteren van hun pr…

Hardlopen en achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen vaker voor onder hardlopers dan je denkt. Wat zijn de symptonen en kun je ertegen doen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en pijn in heupen

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in heupen bij hardlopen en wandelen. Het komt vaker voor dan je denkt! Hoe kun je heupblessures voorkomen en behandelen? Lees meer...

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hardlopen in de kou ontdek 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Herstellen na hardlopen, hoe doe je dat?

Om blessures te voorkomen is goed herstellen na hardlopen een belangrijk gegeven. Het helpt ook bij het verhogen van je prestaties, hoe? dat lees je in onderstaand info artikel.

Welke Garmin past bij mij?

Welke Garmin sporthorloge geschikt is voor hardlopen bepaal je aan de hand van je uiteindelijke doelen en type sport die je beoefent. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze..

Hier vind je dé tips voor hardlopen in de zomer

De meeste hardlopers zijn "mooi weer" lopers. Is het écht warm buiten? Dan valt dat vaak vies tegen. Zweten, snel moe en niet vooruit te branden in die hitte. Daarom worden de meeste mar…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Marcel's 25 beste tips voor trailrunning

Je bent soms een hele dag onderweg en als je moet dan moet je... "mijn beste tip voor trailers is dan ook: neem zakdoekjes mee" Lees snel meer over de beste trailtips van Marcel.

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlooprugzak hoe gebruiken? beste tips

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Welke veterstriktechnieken zijn er?

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om de test te doen. Kun je op meer dan 2 vragen met JA antwoorden? dan zijn je h…

Tips voor je volgende halve marathon

Halve marathon tips zijn goed om blessures te voorkomen. Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en t…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2