Blogoverzicht

Waarom zou je arm sleeves dragen?

Armstukken of sleeves dragen bij hardlopen, wat is het doel?

Door het gebruik van armstukken ontstaan er minder trillingen in de spieren. Dat geeft meer stabiliteit in de bovenarmen. Arm sleeves running voorkomen dat de armen opzwellen en daarnaast bevordert het ook het herstel na de training.

Armsleeves helpen bij herstel na hardlopen.

Met name herstel na hardlopen zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Houdt hiervoor de armstukken ook eens wat langer aan als je klaar bent met je activiteit.

Armsleeves en andere sporten.

Bij sommige sporten geven armstukken bescherming tegen vervelende blauwe plekken of schrammen. Met name tijdens teamsporten, zoals bijvoorbeeld trailen, basketbal of voetbal is het prettig om bescherming voor je armen te dragen.

Maat advies arm stukken:

Meet met een meetlint van de onderzijde van de nek naar de bovenzijde hand, hou je armen iets gebogen voor de juiste maat arm sleeves hardlopen.

  • 78 cm - 80 cm = XS-S
  • 82 cm - 84 cm = M-L
  • 86 cm - 88 cm = XL-XXL

Armstukken bieden bescherming bij hardlopen.

Daarnaast bieden de armwarmers hardlopen extra bescherming tegen verbranding in fel zonlicht. Tijdens koude dagen zorgen armstukken hardlopen ook voor extra warmte in de holte van je ellebogen.

Zonder dat de mouwen van een shirt of jasje in de weg zitten en je belemmeren in je beweging, zorgen de armstukken dus ook voor een stukje flexibiliteit tijdens het sporten.

Er zijn geen speciale armwarmers dames of armsleeves heren te koop. Ze worden in unisex maatvoering gemaakt, wél zijn ze in verschillende lengte maten.

Waarom armstukken dragen bij marathon?

Bij het lopen van langere afstanden kun je opeens behoorlijk afkoelen ook al is het warm buiten. Door het dragen van armsleeves voorkom je afkoeling door wind van de binnenzijde ellebogen, daar waar vaak meer zweet zich ophoopt.

Marathonlopers willen afkoeling voorkomen want dat kost extra energie, die je hard nodig hebt om de prestatie te leveren.

Je ziet niet voor niks de snelle atleten vaak met armstukken lopen, terwijl ze wel in een hemdje en korte broek rennen.

Al met al is het een goede aanvulling voor veel sporters, met het oog op de voorjaarsmarathons al helemaal. Is het koud bij de start dan stroop je ze op, wordt het warmer laat je ze gewoon zakken om je pols en kun je ze ook nog als zweetbandje gebruiken.

Kijk hier voor het aanbod sleeves running online of kom langs in 1 van de 5 De Hardloopwinkels en vraag deskundig advies!

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hallux Valgus klachten bij hardlopen

Hardlopen kan zeker met een Hallux Valgus, het komt vaker voor onder lopers dan je denkt. Als je geen pijn hebt is het voldoende om ervoor te zorgen dat de voet...

Hielspoor uitleg, symptomen en oplossingen

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt door overbelasting of doorgezakte voeten.

Kniepijn bij hardlopen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen vaker voor onder hardlopers dan je denkt. Wat zijn de symptonen en kun je ertegen doen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en pijn in heupen

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in heupen bij hardlopen en wandelen. Het komt vaker voor dan je denkt! Hoe kun je heupblessures voorkomen en behandelen? Lees meer...

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hardlopen in de kou ontdek 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Herstellen na hardlopen, hoe doe je dat?

Om blessures te voorkomen is goed herstellen na hardlopen een belangrijk gegeven. Het helpt ook bij het verhogen van je prestaties, hoe? dat lees je in onderstaand info artikel.

Welke Garmin past bij mij?

Welke Garmin sporthorloge geschikt is voor hardlopen bepaal je aan de hand van je uiteindelijke doelen en type sport die je beoefent. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze..

Hier vind je dé tips voor hardlopen in de zomer

De meeste hardlopers zijn "mooi weer" lopers. Is het écht warm buiten? Dan valt dat vaak vies tegen. Zweten, snel moe en niet vooruit te branden in die hitte. Daarom worden de meeste mar…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Marcel's 25 beste tips voor trailrunning

Je bent soms een hele dag onderweg en als je moet dan moet je... "mijn beste tip voor trailers is dan ook: neem zakdoekjes mee" Lees snel meer over de beste trailtips van Marcel.

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlooprugzak hoe gebruiken? beste tips

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Welke veterstriktechnieken zijn er?

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om de test te doen. Kun je op meer dan 2 vragen met JA antwoorden? dan zijn je h…

Tips voor je volgende halve marathon

Halve marathon tips zijn goed om blessures te voorkomen. Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en t…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2