Wedstrijdschoenen hardlopen

17 resultaten |

Wedstrijd hardloopschoenen zijn licht, snel, snel, snel en oja...snel! Wil je meer weten over hele snelle wedstrijd hardloopschoenen? Lees dan snel verder onderaan de pagina.

  1. Filters
  1. 1

Terug naar boven

 

Wedstrijdschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor de hardlopers die alleen maar sneller en sneller willen....behoor jij tot die categorie? lees dan snel verder!

Wat is het verschil tussen wedstrijdschoenen en gewone hardloopschoenen?

Wedstrijd hardloopschoenen voor heren en dames zijn ontwikkeld voor het ( sneller ;) )lopen van een wedstrijd. De nadruk bij wedstrijd hardloopschoenen ligt op zo weining mogelijk gewicht en een minimum aan demping. Een Asics wedstrijdschoen zorgt bijvoorbeeld voor een verhoogde mate van contactgevoel met de grond en een directere energieoverdracht.

Het verschil in gewicht met een normale training hardloopschoen kan wel oplopen tot 150 gram per schoen. Bij een 10 kilometer loop met een gemiddelde van 9000 stappen praat je dan al over een totale gewichtsbesparing van 9000 x 150gram.

Een wedstrijdschoen zal door zijn geringe gewicht en minimum aan dempend materiaal ook concessies moeten doen aan de stabiliteit. Over het algemeen zal een wedstrijd hardloopschoen +/- 400 kilometer mee gaan alvorens deze vervangen moet worden.

DeHardloopwinkel.nl biedt een up to date assortiment wedstrijdschoenen aan van o.a. Asics. Specifieke heren- en dameswedstrijdschoenen zijn net als de trainingsschoenen ontwikkeld volgens de anatomische behoefte van het hardlopende heren- en dameslichaam. Er zijn wedstrijdschoenen met neutrale- en antipronatie eigenschappen.

Let op! wedstrijdschoenen zijn altijd maar in een zeer beperkte voorraad leverbaar en worden maar door een aantal hardloopmerken geproduceerd.

Twijfel je? Dan kun je ook kiezen voor natural runningschoenen, het assortiment hierin is een stuk groter en deze natuurlijke schoenen geven je ook het lichtgewicht gevoel.

 

Wedstrijd hardloopschoenen welke moet ik kiezen?

Een wedstrijd hardloopschoen is dusdanig licht dat hij minimaal belast kan worden. Twijfel je of dat wel wat voor jou is? Dan kun je ook besluiten om voor natural runningschoenen te kiezen. Deze hardloopschoenen zijn ietsje zwaarder, hebben meer demping en zijn met name geschikt voor voorvoetlanders. Om erachter te komen welke schoenen bij jouw passen of wat de opvolger van je huidige schoenen is kun je gebruik maken van de ShoeAdvisor.

Doe hier direct deze online test. Heb je persoonlijk advies nodig en vraag je je af hoe De Hardloopwinkel hierin advies kan geven? Bel dan met de klantenservice: 0182- 61 46 00 of  06-25269966 of mail naar: webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Wedstrijdschoenen worden vaak "naast"een paar gewone hardloopschoenen gedragen als 2e paar. Men gebruikt ze enkel en alleen voor de snellere kortere afstanden en wedstrijden.

 

Asics wedstrijdschoenen

Asics heeft een ruime keuze in wedstrijdschoenen. De Hardloopwinkel koopt vaak de "oudere" kleuren waardoor je ze goedkoop zijn. De volgende merken en modellen zijn zeer gewild onder wedstrijdlopers:

  • Asics Gel ds Trainer
  • Brooks Asteria Dames

 

Wedstrijdschoenen kan ik ze even proberen?

Als je de juiste wedstrijd hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen schoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten.

Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 14 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

 

Hoe wen ik aan nieuwe wedstrijdschoenen?

Het is belangrijk om te begrijpen dat een nieuw paar hardloopschoenen het lichaam op een andere manier zal belasten dan je oude schoenen (deze zijn immers op en versleten). Gun jezelf de tijd en bouw de trainingen/belasting langzaam op.

Ben je een ervaren hardlo(o)p(st)er en heb je gekozen voor een ander type schoen/merk/model dan je oude? Dan ben je goed bezig! Want een nieuwe omgeving/belasting zorgt er namelijk voor dat je lichaam sterker wordt. Maar PAS OP! Dit betekent namelijk ook dat je je lichaam significant anders zult belasten en dit vergt gewenning en een geleidelijke opbouw van de trainingen en dus belasting. Opbouwen ( langzaam uitbreiden van het aantal kilometers, met maximaal10% per week) zorgt in de meeste gevallen voor een blessurevrije hardloopcarrière.

 

Hoe onderhoud ik mijn hardloopschoenen?

Kunnen hardloopschoenen in de wasmachine? Het antwoord is simpel: NEE. Het wasmiddel en de hoge temperatuur zorgen voor uitdroging van de zool en daarmee verlies je demping tijdens het hardlopen. Hierdoor zal de schoen minder gaan werken en zijn ultieme zachtheid en vering kwijtraken.

Renschoenen kun je het beste een beetje afspoelen onder de kraan met lauwwarm water en een borsteltje voor verwijdering van het vuil. Zet ze te drogen op de mat, niet bij of op een verwarming, en haal eventueel het zooltje er uit.

Heb je verder nog vragen over de keuze, aankoop of het onderhoud van je schoenen, bel onze klantenservice of stel je vraag via een whatsappbericht en we helpen je graag verder.

 

Nu staat niets je meer in de weg om die snelle tijd neer te zetten!

 

Terug naar boven

Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.