De beste energy gels voor hardlopen kopen

|

Met een gelletje kun je het langer volhouden en verlies je nauwelijks energie voor een volgende training. Meer weten ober het gebruik van sportgels? lees meer hierover onderaan de pagina.

Best verkocht

  1. Filters
  1. 1

Sport gelletjes online kopen?

Een gelletje van bijvoorbeeld Born of Eurosport is vriendelijk voor de maag en gemaakt van natuurlijke ingredienten. Door de inname van een gel, tijdens het hardlopen langer dan 1 uur achter elkaar voorkom je onnodige spierschade en energieverlies. Bestel ze daarom mee met je hardloopschoenen en kijk wat zo'n energieboost voor jouw prestaties kan betekenen!

Een basis van koolhydraten (energie) en vocht (hydratie) zijn belangrijk voor het leveren van een sportieve prestatie. Belangrijk is om te kiezen voor isotone sportdranken en bijvoorbeeld een hardloopgel die maag- en darmvriendelijk zijn. Als de smaak je bevalt, zal je het eerder tot je nemen. 

 

Drinken tijdens het hardlopen

Drink een aantal grote slokken tegelijk, ongeveer 1 keer per 20 minuten. Door grote slokken te nemen en te kiezen voor vloeibare sportvoeding zoals isotone sportdrank en isotone gels loop je minder risico op een klotsend gevoel tijdens het sporten en heb je minder kans op misselijkheid. 

hardloop gelletje Qwin | De hardloopwinkel

 

Wat is een energy gel?

Een hardloopgelletje is vaak een sachet met eetbare gelei met een uitgekiende 2:1-verhouding tussen glucose en fructose. Glucose (ook wel dextrose of druiven-suiker genoemd) is de meest belangrijke brandstof voor het lichaam.

 

2:1 verhouding

De verhouding luistert nauw. Met normale voeding kan je per uur maximaal ongeveer 60 gram suiker omzetten naar energie. Met de 2:1-verhouding tussen glucose en fructose kan de omzetting oplopen tot 90 gram. Je lichaam heeft daardoor meer energie voor het sporten.

 

Gelletjes met cafeine

Energy Gel + Cafeïne is de toevoeging van cafeïne, evenveel als in een kop koffie. Sporters nemen deze cafeïnegel meestal in de loop van een training of wedstrijd of juist tegen het einde. De cafeïne zorgt voor een extra energieboost.

 

Magnesium

Energy Gel + Magnesium is de toevoeging van magnesium, om precies te zijn magnesiumcitraat. Deze vorm van magnesium staat bekend om zijn optimale opname door het lichaam. De gel met magnesium heeft effect voor de (middel) lange termijn en zorgt voor een goede werking van de spieren.

 

Geconcentreerde gel of waterige gel

Eurosport nutrition heeft bewust gekozen voor een zogeheten geconcentreerde gel. Dat betekent dat deze een iets ‘dikkere’ substantie bevat dan veel andere gels waaraan water is toegevoegd. Deze vorm hecht zich beter en zorgt voor een langere toevoer van voeding.

Born gelletjes zijn vaak wat wateriger, zijn daardoor makkelijker weg te eten tijdens inspanningen zoals wielrennen en hardlopen.

 

Sportgelletje natuurlijke ingredienten.

Gezondheid staat voorop bij Eurosport nutrition. De Energy Gel + Cafeïne bestaat daarom uit ingrediënten met een natuurlijke basis. Eurosport nutrition is daarbij bereid uit verse ingrediënten, er wordt dus ook vers fruit aan toegevoegd.

 

Wanneer voedingsgel nemen bij hardlopen?

Het antwoord hierop hangt van een aantal factoren af. Sportvoeding en gelletjes zijn extra bovenop je dagelijkse voeding aan de hand van de schijf van 5.

Je kunt een gelletje een kwartier van te voren nemen en na ieder half uur/3 kwartier nog 1. Zo behoud je je energie en kun je lange afstanden blijven lopen zonder moe te worden of een enorme dip te krijgen. 

 

Heb jij een gelletje nodig tijdens het hardlopen?

Nee, ik loop minder dan 1 uur achter elkaar

Ben je een hardloper die minder dan een uur achter elkaar hardloopt en niet perse sport om beter of sneller te worden? Ben je ook iemand die eventuele blessures en ongemakken op de koop toe neemt? Dan is het antwoord "nee". Je kunt volstaan met je dagelijkse gewone voeding, bestaande uit de schijf van 5, lees hierboven de voedingstips van het voedingscentrum.

 

Ja, ik loop meer dan 1 uur of wil mijn prestaties verbeteren

Ben je een hardloper die zijn/haar prestaties heel belangrijk vindt? Als je stap voor stal wil verbeteren en meer plezier wilt halen uit je sport, dan is het antwoord op bovenstaande vraag zeker "Ja". Je loopt regelmatig hard en vaak langer dan een uur achter elkaar. Je zult merken dat het dan niet lukt om met je "normale" voeding de prestaties te verbeteren.

Klanten beoordelen ons met een 9,2