De beste compressiekousen kopen

|

Compressiekousen voor hardlopen kunnen helpen bij shin splint en andere hardloopblessures. Bekijk de beste compressie sokken voor hardlopers of lees hier alles over compressiekousen

Best verkocht

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. >

Terug naar boven

 

Compressiekousen verkleinen kans op blessures.

Compressiekousen, ze voorkomen écht blessures! Naast het kopen van goede hardloopschoenen zou je kunnen overwegen om ook de juiste hardloopsokken en eventueel compressiesokken aan te schaffen.

Met compressiekousen van met name Herzog of STOX loop je soepeler, sport je fijner en voorkom je blessures. Sport compressiekousen verkleinen de kans op blessures en zorgen voor een sneller herstel van de spieren.

 

Compressiekousen aanmeten

We vertellen je hieronder waarom compressiekousen naast goede hardloopschoenen een belangrijk onderdeel zijn van je running outfit. Hoe je een keuze kunt maken uit de verschillende soorten en merken en waarom je deze met een gerust hart online kunt bestellen. 

 

Compressiekousen hardlopen

Hardloop compressiekousen hebben op verschillende manieren een gunstige werking voor hardlopers. Ze zorgen voor minder spierpijn, minder blessures en minder kuit klachten. Ze zijn preventief te gebruiken ter voorkoming van blessures en ze werken prestatie en herstel bevorderend.

Er zijn door HERZOG diverse studies gedaan naar de werking van compressiekousen.

Wil je hier meer over weten dan kun je via onderstaande linkjes deze studies nalezen.

Studie herstel shin splints 11% sneller door gebruik van Herzog compressiekousen.

Compilatie van 4 studies Evidence Based voordelen gebruik Herzog compressiekousen.

Bij het hardlopen ontstaan er zijwaartse (laterale) trillingen in het onderbeen en met name de kuit. Hierdoor ontstaan trekkrachten aan het scheenbeen vlies en de achillespezen, scheuringen in de spieren, spierpijn en soms zelf zweepslag. Bij gebruik van de juiste hardloop compressiekousen zit de kuit stevig ingepakt. Hierdoor worden de zijwaartse trillingen voor het grootste deel geëlimineerd.

Schokdemping

Tijdens het hardlopen land 3 tot 4 keer je lichaamsgewicht op de harde straat. De schok die de voetlanding teweeg brengt is daarom en dan ook een veroorzaker van vele blessures. Een paar goed dempende hardloopschoenen vangen uiteraard de eerste schok op. Compressiekousen houden de kuit compact en solide waardoor de schok zal worden gereduceerd. Hierdoor ontstaat minder spierschade en wordt het herstel na het lopen bevordert.

Blessure behandeling

Wond-randen na een spier-scheuring, zoals bij zweepslag in de kuit, worden door een sport compressie kous goed stevig tegen elkaar aangedrukt. Hierdoor blijven de wanden aaneengesloten en wordt het genezingsproces versneld. De kousen fungeren als het ware als een hechtpleister waardoor de blessure sneller zal genezen en er minder vorming van litteken weefsel ontstaat. Bloeduitstortingen worden zo ook effectief tegengegaan.

Herstel – en Prestatie bevorderend

Compressiekousen bieden een relatief hoge compressie vanuit de enkel met afnemend verloop naar de knie. De afgebroken spiercel-weefsels in de onderbenen krijgen zo een betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. Ook afvalstoffen zullen zo sneller worden afgevoerd en gecirculeerd waardoor herstel sneller inzet. De afnemende druk van de compressiekous waarborgt dat het bloed in de aderen, tegen de zwaartekracht in, richting het hart adequaat wordt teruggevoerd.

Het wordt aangeraden compressiekousen tot geruime tijd na de inspanning te dragen. Zo profiteer je optimaal van de herstelbevorderende eigenschappen.

Hoe beter de spieren herstellen na een heftige inspanning als bijvoorbeeld hardlopen, hoe beter je uiteindelijke prestaties zullen zijn. Herstellen is net zo belangrijk als trainen!

 

Waarom compressie kousen dragen?

Bij onderstaande klachten en blessures is het aan te raden om compressiekousen te dragen:

 • Shinsplints
 • Kuitklachten
 • Spierpijn
 • Zweepslag
 • Spataderen

 

Beste compressie kousen?

De beste compressiekousen voor hardlopen zijn diegene die doen wat ze beloven, zoals Herzog of STOX, en dat is compressie bieden om blessures te voorkomen.

Er zijn inmiddels veel verschillende merken in sokken met compressie verkrijgbaar. Wij van De Hardloopwinkel Webshop testen onze producten zelf en kiezen daarom altijd voor een kwalitatief goed merk.

Dat is de reden waarom wij alleen compressiekousen van het merk Herzog Medical en STOX Energy online verkopen.

De oorsprong van compressie is ook begonnen bij dit merk, meneer Herzog is zelf naast oud olympisch sporter ook bandageur van beroep en heeft door veler vraag een compressie sportkous ontworpen. Een sportsok die minder stijf aanvoelt dan een steunkous maar wel dezelfde werking heeft. 

 

STOX Energy Socks

De compressiekousen van STOX zijn speciaal ontwikkeld om sporters te helpen hun grenzen te verleggen en alles uit zichzelf te halen. Al hoef je geen sporter te zijn om het profijt ervan te ervaren, ook een piloot of iemand met een staand beroep heeft baat bij het dragen van compressie sokken van STOX.

STOX compressie sokken worden in italie gemaakt met speciale circulaire breimachines en materialen zoals Dryarn, Merino wol, Deocell en Lycra. De compressiesokken van STOX helpen bij een betere bloedsomloop en een sneller herstel na hardlopen of andere dagelijkse bezigheden. 


Welke soorten STOX sokken zijn er en wat is het verschil

Voor hardlopers zijn er twee verschillen STOX Energy socks te koop. De Sport sokken en Running sokken, beide geschikt om mee hard te lopen. Het verschil is dat de Sport Sokken iets dikker zijn en een dikker voetbed hebben. De runningsocks van STOX hebben een gladder materiaal en dunner voetbed voor betere aansluiting in hardloopschoenen.

 

Hoe is STOX Energy Socks ontstaan?

In 2015 is het Nederlandse bedrijf STOX energy Socks opgericht door Caspar Disselhoff. Zijn vader was in Nederland een gerenommeerd vaatchirurg. Zo is de interesse ontstaan om een sok te maken sporters en mensen helpt bij herstel en verbetering van de bloedsomloop.

 

Waarom STOX sokken dragen en hoe lang?

Afhankelijk van je doel kun je STOX Energy socks dragen, ga je wandelen dan wordt de STOX Energy sports Sock geadviseerd. Voor hardlopen kun je het beste de STOX Energy Socks Running heren of dames dragen. Deze runningsocks van STOX zijn dunner en hebben een dun voetbed voor optimaal contact en maximale controlen bij hardlopen in de schoenen. STOX sokken hardlopen helpen bij vermoeidheid van de benen en voorkomen hardloopblessures.

De STOX sokken kun je dragen tijdens de activiteiten die je doet. Als je scheenbeenklachten hebt of een blessure aan de kuiten kun je de compressiesokken ook langer dragen.

 

Voordelen STOX compressie kousen

De voordelen voor een hardloper bij het dragen van STOX compressiekousen zijn:

 • stimulatie van zuurstofrijk bloed
 • verbeterde afvoer van melkzuur
 • verlichting bij zwelling, stijve spieren en pijn
 • voorkomen van vermoeidheid in de benen
 • voorkomen van blessures
 • versnelt herstel na inspanning van de spieren
 • minder spierpijn

 

Herzog Pro compressiekousen

De compressiekousen van Herzog Medical zijn een medisch product én hebben de beste werking. Dat is de reden waarom De Hardloopwinkel Webshop alleen de compressiesokken verkoopt van dit merk. Klik hier voor ons online assortiment Herzog compressiekousen.

Er zijn verschillende soorten Herzog compressiekousen, je kunt ze onderscheiden in:

 • Pro Sock Compressiekous
 • Pro Tube Compressiekous
 • Active Sock compressiekous
 • Herzog enkelsok compressie

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Herzog Pro Sock

Dit zijn compressiekousen voor hardlopers en sporters met high compressie. Ze bestaan uit 1 stuk van voet naar knie. Dit is namelijk de beste manier om je kuiten te ondersteunen en herstel te bevorderen na een intensieve workout of training. De grootste groep hardlopers gebruikt deze sock, daar je deze ook na het hardlopen kunt blijven dragen voor een beter herstel. De compressiesock is tevens de gehele dag te dragen, bij lange autoritten en bijvoorbeeld in het vliegtuig. Hiermee worden dikke voeten en opgezwollen benen voorkomen. Het aantrekken van deze compressiesok is vanwege de stijfheid van de stof wat moeilijker. Zie hier een instructievideo hoe je dat moet doen:

Herzog Pro Tube

De Pro tube is een voetloze compressiekous met high compressie. Deze tubes zijn alleen te dragen tijdens het sporten zelf en dienen direct na het sporten uit te worden getrokken. Doordat de voet er niet aan vast zit zakt na het bewegen en stilzitten vocht naar de enkels die daarna dik zullen worden. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de actieve sporter die even snel zijn compressiekousen aan en uit wil kunnen trekken.De tubes zijn makkelijker aan te trekken dan de sokken. 

Herzog Active Sock

De Active Sock is speciaal ontwikkeld voor wandelaars en heeft medium compressie. Met de Active Sock heb je tijdens het wandelen geen last meer van opgezwollen benen of verkramping. De compressie in deze Active Sock is iets minder dan bij de Pro Sock en Pro Tube. Met het afnemende drukverloop zorgen de kousen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en zo worden blessures voorkomen.

 • Sneller herstel na inspanning
 • Blessure vrij sporten
 • Afnemend drukverloop
 • Medium compressie
 • Verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Herzog enkelsok compressie

Er bestaat ook een lagere variant van de compressiekous, de enkelsok van Herzog. Uiteraard met dezelfde werking als een lange compressiekous maar dan geconcentreerd rond de enkel en de voet. De compressie van de enkelsok op de voetboog biedt voordelen ten opzichte van hardlopen zonder een compressiesok. De ondersteuning van het voetgewelf zorgt ervoor dat de voetboog tijdens het hardlopen langer op spanning blijft staan en daardoor minder irritatie geeft.

Na een stevige workout of langdurige looptraining kun je gezwollen voeten ervaren die op den duur pijnlijk worden en zelfs hinderen in je hardlopen. De oorzaak van gezwollen voeten bij of na hardlopen komt door de binding van vocht met eiwitrijke afbraakproducten. Er wordt door deze Herzog compressie enkelsok een substantiële bijdrage aan een snellere afvoer van deze afvalstoffen geleverd, dit door gedoseerde compressie van buitenaf toe te dienen. 

 

Herzog compressie kousen wetenschappelijk onderbouwd.

Herzog Medical is, op mondiaal niveau, de enige compressieleverancier die kousen produceert waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat ze effectief zijn in het bestrijden van blessures en het bevorderen van het herstel. Een omvangrijk wetenschappelijk onderzoek vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht, cluster sportgeneeskunde, bevestigt wat Herzog Medical al ruim 20 jaar uitdraagt. 

 

Compressiekousen online kopen?

Twijfel je of je compressiekousen online moet kopen? Twijfel niet langer, online je sokken kopen heeft veel voordelen:

 • Prijs! Je bent niet voor niets op De Hardloopwinkel.nl.
 • Advies welke compressiekous bij jouw past. Alle medewerkers op dehardloopwinkel.nl zijn ervaren hardlopers en hebben specialistische kennis op het gebied van compressiekousen. We hebben een maattabel Herzog compressiekousen voor je gemaakt voor het zelf thuis kunnen opmeten. We geven ook graag 1-op-1 advies. Bel onze klantenservice of stuur een whatsappbericht en we helpen je graag!
 • Alle kleuren zijn binnen 3 werkdagen leverbaar
 • Snel in huis. Je hoeft er niet voor naar een hardloopwinkel.
 • Uitproberen. Je kunt de sokken uitproberen (lees hieronder hoe).
 • Eenvoudig retourneren. Zitten ze onverhoopt toch niet lekker, stuur ze dan eenvoudig terug.

Compressiekousen maattabel

Je hebt onze maatapp gebruikt maar de sokken zitten toch niet zo lekker? Als je de sokken alleen eenmalig binnenshuis hebt gedragen kun je ze binnen 30 dagen terugsturen.

Compressiesokken kun je binnenshuis passen door ze een uurtje aan te doen terwijl je bijvoorbeeld wat huishoudelijk werk doet of in beweging bent. Je voeten en kuiten  krijgen dan even de tijd om te wennen aan de compressiekousen. Zitten ze niet helemaal lekker, te strak of juist te los en zakken ze naar beneden? Dan kan het zijn dat je toch de verkeerde maat hebt besteld. Twijfel je alsnog? Neem dan even contact op met de klantenservice.

 

Compressiekousen maat?

Gebruik ALTIJD onze Herzog maattabel  voor het opmeten van je voeten/enkels en kuiten om zo tot de beste bij jou passende sokmaat te komen. Het luistert vrij nauw, aangezien de compressie voor jouw specifieke benen goed moet werken.

Geen enkel onderbeen is hetzelfde, zo kan er zelfs tussen je linker- en rechter kuit wel 2 cm verschil zitten qua dikte. Zou je te wijde of te strakke sokken dragen is de werking ervan minder en krijg je niet het beoogde effect. Twijfel je? Bel of mail onze klantenservice. Voor het online kopen van de juiste compressiekousen heb je een aantal meetpunten in het onderbeen nodig:

 1.  omvang onder knie
 2. grootste kuit omvang
 3. omvang enkel
 4. hiel - wreeflijn
 5. beenlengte
 6. schoenmaat

Val je met je kuit dikte tussen 2 maten in? Dan adviseren wij je om altijd de grootste maat te nemen.

klik hier om direct de Herzog maatapp te openen.

Zijn ze nog steeds te groot of te klein? Retourneren bij dehardloopwinkel.nl is altijd gratis en ruilen voor een andere maat gaat heel gemakkelijk.

 

Herzog compressiekousen wasvoorschriften

De compressiekousen van Herzog kun je prima wassen op 30 graden in de wasmachine. Hang ze daarna te drogen op een rekje, niet in de droger. Gebruik geen wasverzachter aangezien de drukverhogende werking van de stof daar minder van wordt. Eventueel kun je ze ook even uitspoelen en ophangen in de badkamer na gebruik. Zo hoef je ze niet iedere keer te wassen na gebruik en blijven ze hun werking behouden.

Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen over Herzog compressiekousen? Mail, bel of whatsapp dan naar onze klantenservice.

Veel plezier met de Herzog kousen, want eenmaal aangehad wil je nooit meer iets anders!

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2