De beste compressiekousen kopen

|

Compressiekousen voor hardlopen kunnen helpen bij shin splint en andere hardloopblessures. Bekijk hier de beste compressie sokken voor hardlopers of Lees hier alles over compressiekousen

 1. Filters
 1. 1

Terug naar boven

 

Compressiekousen verkleinen kans op blessures.

Compressiekousen, ze voorkomen écht blessures! Naast het kopen van goede hardloopschoenen zou je kunnen overwegen om ook de juiste hardloopsokken en eventueel compressiesokken aan te schaffen.

Met compressiekousen van met name Herzog loop je soepeler, sport je fijner en voorkom je blessures. Sport compressiekousen verkleinen de kans op blessures en zorgen voor een sneller herstel van de spieren.

 

Compressiekousen aanmeten

We vertellen je hieronder waarom compressiekousen naast goede hardloopschoenen een belangrijk onderdeel zijn van je running outfit. Hoe je een keuze kunt maken uit de verschillende soorten en merken en waarom je deze met een gerust hart online kunt bestellen. 

 

Compressiekousen hardlopen

Hardloop compressiekousen hebben op verschillende manieren een gunstige werking voor hardlopers. Ze zorgen voor minder spierpijn, minder blessures en minder kuit klachten. Ze zijn preventief te gebruiken ter voorkoming van blessures en ze werken prestatie en herstel bevorderend.

Er zijn door HERZOG diverse studies gedaan naar de werking van compressiekousen.

Wil je hier meer over weten dan kun je via onderstaande linkjes deze studies nalezen.

Studie herstel shin splints 11% sneller door gebruik van Herzog compressiekousen.

Compilatie van 4 studies Evidence Based voordelen gebruik Herzog compressiekousen.

Bij het hardlopen ontstaan er zijwaartse (laterale) trillingen in het onderbeen en met name de kuit. Hierdoor ontstaan trekkrachten aan het scheenbeen vlies en de achillespezen, scheuringen in de spieren, spierpijn en soms zelf zweepslag. Bij gebruik van de juiste hardloop compressiekousen zit de kuit stevig ingepakt. Hierdoor worden de zijwaartse trillingen voor het grootste deel geëlimineerd.

Schokdemping

Tijdens het hardlopen land 3 tot 4 keer je lichaamsgewicht op de harde straat. De schok die de voetlanding teweeg brengt is daarom en dan ook een veroorzaker van vele blessures. Een paar goed dempende hardloopschoenen vangen uiteraard de eerste schok op. Compressiekousen houden de kuit compact en solide waardoor de schok zal worden gereduceerd. Hierdoor ontstaat minder spierschade en wordt het herstel na het lopen bevordert.

Blessure behandeling

Wond-randen na een spier-scheuring, zoals bij zweepslag in de kuit, worden door een sport compressie kous goed stevig tegen elkaar aangedrukt. Hierdoor blijven de wanden aaneengesloten en wordt het genezingsproces versneld. De kousen fungeren als het ware als een hechtpleister waardoor de blessure sneller zal genezen en er minder vorming van litteken weefsel ontstaat. Bloeduitstortingen worden zo ook effectief tegengegaan.

Herstel – en Prestatie bevorderend

Compressiekousen bieden een relatief hoge compressie vanuit de enkel met afnemend verloop naar de knie. De afgebroken spiercel-weefsels in de onderbenen krijgen zo een betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. Ook afvalstoffen zullen zo sneller worden afgevoerd en gecirculeerd waardoor herstel sneller inzet. De afnemende druk van de compressiekous waarborgt dat het bloed in de aderen, tegen de zwaartekracht in, richting het hart adequaat wordt teruggevoerd.

Het wordt aangeraden compressiekousen tot geruime tijd na de inspanning te dragen. Zo profiteer je optimaal van de herstelbevorderende eigenschappen.

Hoe beter de spieren herstellen na een heftige inspanning als bijvoorbeeld hardlopen, hoe beter je uiteindelijke prestaties zullen zijn. Herstellen is net zo belangrijk als trainen!

 

Waarom compressie sokken dragen?

Bij onderstaande klachten en blessures is het aan te raden om compressiekousen te dragen:

 • Shinsplints
 • Kuitklachten
 • Spierpijn
 • Zweepslag
 • Spataderen

 

Beste Compressie kousen?

Er zijn inmiddels veel verschillende merken in sokken met compressie verkrijgbaar. Wij van De Hardloopwinkel Webshop testen onze producten zelf en kiezen daarom altijd voor een kwalitatief goed merk.

Dat is de reden waarom wij alleen compressiekousen van het merk Herzog online verkopen. De oorsprong van compressie is namelijk ook begonnen bij dit merk, meneer Herzog is zelf naast oud olympisch sporter ook bandageur van beroep en heeft door veler vraag een compressie sportkous ontworpen. Een sportsok die minder stijf aanvoelt dan een steunkous maar wel dezelfde werking heeft.

 

Herzog compressiekousen

De compressiekousen van Herzog Medical zijn een medisch product én hebben de beste werking. Dat is de reden waarom De Hardloopwinkel Webshop alleen de compressiesokken verkoopt van dit merk. Klik hier voor ons online assortiment Herzog compressiekousen.

Er zijn verschillende soorten Herzog compressiekousen, je kunt ze onderscheiden in:

  • Pro Sock Compressiekous
  • Pro Tube Compressiekous
  • Active Sock compressiekous

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Herzog Pro Sock

Dit zijn compressiekousen voor hardlopers en sporters met high compressie. Ze bestaan uit 1 stuk van voet naar knie. Dit is namelijk de beste manier om je kuiten te ondersteunen en herstel te bevorderen na een intensieve workout of training. De grootste groep hardlopers gebruikt deze sock, daar je deze ook na het hardlopen kunt blijven dragen voor een beter herstel. De compressiesock is tevens de gehele dag te dragen, bij lange autoritten en bijvoorbeeld in het vliegtuig. Hiermee worden dikke voeten en opgezwollen benen voorkomen. Het aantrekken van deze compressiesok is vanwege de stijfheid van de stof wat moeilijker. Zie hier een instructievideo hoe je dat moet doen:

Herzog Pro Tube

De Pro Tube is een voetloze compressiekous met high compressie. Deze tubes zijn alleen te dragen tijdens het sporten zelf en dienen direct na het sporten uit te worden getrokken. Doordat de voet er niet aan vast zit zakt na het bewegen en stilzitten vocht naar de enkels die daarna dik zullen worden. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de actieve sporter die even snel zijn compressiekousen aan en uit wil kunnen trekken.De tubes zijn makkelijker aan te trekken dan de sokken. 

Herzog Active Sock

De Active Sock is speciaal ontwikkeld voor wandelaars en heeft medium compressie. Met de Active Sock heb je tijdens het wandelen geen last meer van opgezwollen benen of verkramping. De compressie in deze Active Sock is iets minder dan bij de Pro Sock en Pro Tube. Met het afnemende drukverloop zorgen de kousen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en zo worden blessures voorkomen.

 • Sneller herstel na inspanning
 • Blessure vrij sporten
 • Afnemend drukverloop
 • Medium compressie
 • Verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

 

Herzog compressie kousen medisch onderbouwd

Herzog Medical is, op mondiaal niveau, de enige compressieleverancier die kousen produceert waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat ze effectief zijn in het bestrijden van blessures en het bevorderen van het herstel. Een omvangrijk wetenschappelijk onderzoek vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht, cluster sportgeneeskunde, bevestigt wat Herzog Medical al ruim 20 jaar uitdraagt. 

 

Compressiekousen online kopen

Twijfel je of je compressiekousen online moet kopen? Twijfel niet langer, online je sokken kopen heeft veel voordelen:

 • Prijs! Je bent niet voor niets op DeHardloopwinkel.nl.
 • Advies welke compressiekous bij jouw past. Alle medewerkers op dehardloopwinkel.nl zijn ervaren hardlopers en hebben specialistische kennis op het gebied van compressiekousen. We hebben een maatapp voor je gemaakt voor het zelf thuis kunnen opmeten. We geven ook graag 1-op-1 advies. Bel onze klantenservice of stuur een whatsappbericht en we helpen je graag!
 • Alle kleuren zijn binnen 3 werkdagen leverbaar
 • Snel in huis. Je hoeft er niet voor naar een hardloopwinkel.
 • Uitproberen. Je kunt de sokken uitproberen (lees hieronder hoe).
 • Eenvoudig retourneren. Zitten ze onverhoopt toch niet lekker, stuur ze dan gratis terug.

Compressiekousen maattabel

Je hebt onze maatapp gebruikt maar de sokken zitten toch niet zo lekker? Als je de sokken alleen eenmalig binnenshuis hebt gedragen kun je ze binnen 14 dagen kosteloos terugsturen en ruilen voor een andere maat.

Compressiesokken kun je binnenshuis passen door ze een uurtje aan te doen terwijl je bijvoorbeeld wat huishoudelijk werk doet of in beweging bent. Je voeten en kuiten  krijgen dan even de tijd om te wennen aan de compressiekousen. Zitten ze niet helemaal lekker, te strak of juist te los en zakken ze naar beneden? Dan kan het zijn dat je toch de verkeerde maat hebt besteld. Twijfel je alsnog? Neem dan even contact op met de klantenservice.

 

Compressiekousen maat?

Gebruik ALTIJD onze Herzog maatapp  voor het opmeten van je voeten/enkels en kuiten om zo tot de beste bij jou passende sokmaat te komen. Het luistert vrij nauw, aangezien de compressie voor jouw specifieke benen goed moet werken.

Geen enkel onderbeen is hetzelfde, zo kan er zelfs tussen je linker- en rechter kuit wel 2 cm verschil zitten qua dikte. Zou je te wijde of te strakke sokken dragen is de werking ervan minder en krijg je niet het beoogde effect. Twijfel je? Bel of mail onze klantenservice. Voor het online kopen van de juiste compressiekousen heb je een aantal meetpunten in het onderbeen nodig:

 1.  omvang onder knie
 2. grootste kuit omvang
 3. omvang enkel
 4. hiel - wreeflijn
 5. beenlengte
 6. schoenmaat

Val je met je kuit dikte tussen 2 maten in? Dan adviseren wij je om altijd de grootste maat te nemen.

klik hier om direct de Herzog maatapp te openen.

Zijn ze nog steeds te groot of te klein? Retourneren bij dehardloopwinkel.nl is altijd gratis en ruilen voor een andere maat gaat heel gemakkelijk.

 

Herzog compressiekousen wasvoorschriften

De compressiekousen van Herzog kun je prima wassen op 30 graden in de wasmachine. Hang ze daarna te drogen op een rekje, niet in de droger. Gebruik geen wasverzachter aangezien de drukverhogende werking van de stof daar minder van wordt. Eventueel kun je ze ook even uitspoelen en ophangen in de badkamer na gebruik. Zo hoef je ze niet iedere keer te wassen na gebruik en blijven ze hun werking behouden.

Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen over Herzog compressiekousen? Mail, bel of whatsapp dan naar onze klantenservice.

Veel plezier met de Herzog kousen, want eenmaal aangehad wil je nooit meer iets anders!

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.