Hardloop inlegzolen hardloopschoen kopen

|

Inleg zolen helpen bij voetklachten als: doorgezakte voeten, tintelende voeten en -tenen, platvoeten, overproneren, achillesklachten en hielspoor. Bekijk hieronder de beste keuze:

Onderaan deze pagina meer uitleg en info over de beste inlegzolen bij hardlopen.

  1. Filters
  1. 1

Welke inlegzool heb ik nodig?

Vraag je je af welke inlegzook jij nodig hebt, lees dan snel verder.

Er zijn verschillende hardloopzooltjes verkrijgbaar die ieder een specifiek doel dienen en de voeten ondersteunen tijdens hardlopen.

Hieronder vind je een overzicht van sportzooltjes die het beste zijn voor hardlopen en passen in de meest neutrale hardloopschoenen. Ook vind je een korte omschrijving van de eigenschappen van de inlegzool in kwestie.

Dames zooltjes bestaan niet, alle Mysole inlegzolen zijn unisex. Blijken de zolen te breed voor jouw smalle dames hardloopschoenen? knip ze dan eenvoudig zelf wat smaller aan beide kanten.

Heb je meer vragen of wil je meer weten? Dan bel, app of mail je natuurlijk gewoon met ons!

 

De beste hardloopzolen voor meer...

 

Zooltjes bij overpronatie

Hardlopers die overproneren (overmatig kantelen met de enkel naar binnen toe) kunnen veel baat hebben bij zooltjes overpronatie ook wel hardloopzolen genoemd.

De stabiliteit in de enkels moet gewaarborgd blijven om zwikken van de enkels te voorkomen. In combinatie met een Mysole Running zool die de voetboog als het ware ‘opvult” in de hardloopschoenen is dat de beste keuze.

Daarmee zijn Mysole Running zooltjes de beste anti-pronatie zolen voor hardlopers die licht overproneren.

 

Hielspoor en inlegzolen

Het dragen van inleg zooltjes kan de pijn ontlasten en hielspoor helpen genezen. Er zijn veel soorten inlegzolen te koop online, waarbij DeHardloopwinkel bewust heeft gekozen op bais van ervaringen voor Mysole.

Mysole running is een firma die al decennia lang zooltjes maakt voor allerlei type voeten en klachten.

Inlegzolen zoals te koop op www.dehardloopwinkel.nl zijn zowel te gebruiken voor dagelijks gebruik in gewone schoenen, wandelschoenen als hardloopschoenen.

Het goede voetbed, voetboogondersteuning en demping van inlegzooltjes kunnen een wereld van verschil maken bij pijnlijke voeten.

Als je meer wil weten over wat de verschillende zooltjes doen voor je voeten en met name bij hielspoor lees dan ook eens dit informatieve blog “inlegzolen hoe zit dat”. 

 

Voordelen hardlopen met inlegzolen?

  • anatomisch ondersteunend
  • spreiding van druk
  • comfort bevorderend
  • pasvorm verbeterend
  • absorptie van transpiratievocht
  • demping verhogend
  • levensduur verlengen hardloopschoenen

 

Voor meer informatie over inlegzolen en welke hardloopzolen je denkt nodig te hebben: kijk op dit blog over inlegzolen hoe zit dat?

 

MYSOLE™ Ergonomica

Is een inlegzool voor goede ondersteuning en stabilisatie van de gehele voet.

Door de speciale vormgeving genereert de inlegzool optimale schokdemping, drukverdeling en -ontlasting. Met name voor de overproneerders en mensen die een doorgezakte voorvoet-boog hebben kunnen erg veel baat hebben bij het gebruik van deze inlegzool. 

 

MYSOLE™Running

Is een inlegzool speciaal ontwikkeld voor het hardlopen.
Door de speciale vormgeving verkleint de kans op blessures en voetklachten, zeer slijtvast en vochtregulerend. Geeft goede ondersteuning aan de middenvoet. Heeft veel weg van de oude legendarische GT inlegzool van Asics. Door de kuip gemaakt van een sterk kunststof heb je met deze zool veel stabiliteit en wordt de belasting goed verdeeld. Ideaal voor onderbeen-  en achillespees klachten.

 

MYSOLE™Anatomical

Is een inlegzool speciaal ontwikkeld voor het hardlopen.

Deze inlegzool is bedoeld voor mensen die veel staan en/of lopen en die behoefte hebben aan extra stabiliteit en/of schokdemping. Met name hardlopers met een doorgezakte voorvoetboog(tintelend/doof gevoel onder voorvoet) hebben erg veel baat bij deze inlegzool. Deze ondersteunt de achter-, midden- en voorvoet optimaal. Het basismateriaal zorgt samen met de dempingsunit voor optimale schokdemping.

Deze inlegzool geeft zeer veel comfort en is bij uitstek geschikt voor hardlopers met een doorgezakte voorvoet-boog(tintelend en doof gevoel in voorvoet).

 

Inlegzool van gel

De SIDAS Cushioning Gel Support gel zooltjes zijn uitermate geschikt voor extra schokdemping in hardloopschoenen.

De beste schokdempende inlegzolen zijn die van SIDAS dankzij het gebruik van het door Sidas ontwikkelde dynamic cushioning gel concept, absorberen de Cushioning Gel Support inlegzolen van Sidas schokken effectief.

Een netwerk van gel microbubbels in de shock zone van de Gel inlegzolen vervormt tijdens impact, waardoor een ongeevenaard dynamisch dempingseffect wordt gecreeerd.

Extra ondersteuning rondom de hiel zorgt voor stabiliteit en houdkracht. Deze inlegzolen zijn wasbaar.

 

Hardloopzooltjes op maat

Indien de orthopeed of arts je heeft doorverwezen voor steun zooltjes op maat is het verstandig om naar een deskundige therapeut te gaan die gewend is met hardlopers te werken. Hardlopen is een specifieke tak van sport waarbij belasting op de voeten zo specifiek is dat een zool op maat heel nauw luistert. 

Vaak zijn hardloopzooltjes op maat of sport steunzolen specifiek gemaakt voor in hardloopschoenen. Ze zijn minder stijf en hard dan normale leren op maat gemaakte zolen voor je dagelijkse schoenen. Een hardloopzooltje op maat heeft vaak ook een stoffen ruwere bovenzijde zodat er niet teveel wrijving en blaren kunnen onstaan met hardlopen.

Met standaard steunzolen kun je niet hardlopen, ze zijn te hard en te stijf om normaal te kunnen afrollen met de voeten. Een hardloper kan speciale sportzolen op maat laten maken voor in zijn of haar hardloopschoenen. Sportzolen zijn soepeler en hebben geen leren bovenzijde, zodat er tijdens hardlopen geen wrijving kan ontstaan.

 

Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.