Inlegzolen hardloopschoenen

|

Inleg zooltjes hardloopschoenen helpen bij voetklachten als: doorgezakte voeten, tintelende voeten en -tenen, platvoeten, overproneren, achillesklachten en hielspoor. Onderaan deze pagina vind je meer uitleg en info over de beste sportzolen voor jouw voeten.

Best verkocht

  1. Filters
  1. 1

Welke inlegzool heb ik nodig?

Vraag je je af welke inlegzool voor je sportschoenen of hardloopschoenen jij nodig hebt, lees dan snel verder.

Er bestaan diverse inlegzolen die ieder een specifiek doel dienen en de voeten ondersteunen tijdens hardlopen. Veel sporters hebben voetproblemen die eenvoudig met het dragen van een zooltje voor in de sportschoenen opgelost kunnen worden. De ondersteuning en demping die sportzolen of inlegzolen in schoenen bieden geven de voeten ondersteuning en dit heeft een uitwerking op het gehele lichaam.

Hieronder vind je een overzicht van de beste sport zooltjes die het perfect zijn voor hardlopen en passen in de meest neutrale hardloopschoenen. Ook vind je een korte omschrijving van de eigenschappen van de inlegzool in kwestie.

Dames zooltjes of specifieke heren inlezolen bestaan niet, alle Mysole inlegzolen sportschoenen zijn unisex. Blijken de inlegzooltjes sportschoenen te breed voor jouw smalle dames hardloopschoenen? knip ze dan eenvoudig zelf wat smaller aan beide kanten.

Heb je meer vragen of wil je meer weten over een zooltje voor jouw sportschoenen? Dan bel, app of mail je natuurlijk gewoon met ons of ga langs bij 1 van onze specialisten in de winkels.

 

De beste hardloopzolen voor meer...

 

Zooltjes bij overpronatie

Hardlopers die overproneren (overmatig kantelen met de enkel naar binnen toe) kunnen veel baat hebben bij zolen overpronatie ook wel antipronatie zooltjes genoemd.

De stabiliteit in de enkels moet gewaarborgd blijven om zwikken van de enkels te voorkomen bij diverse sporten, inlegzolen voor sportschoenen kunnen hierbij helpen. In combinatie met overpronatie zolen zoals de  Mysole Running zool die de voetboog als het ware ‘opvult” in de hardloopschoenen is dat de beste keuze.

Draag overpronatie zolen zoals de Mysole Runningzool in neutrale- of licht ondersteunende hardloopschoenen, hiermee kunnen hardloopblessures en klachten worden voorkomen of verholpen. 

Daarmee zijn Mysole Running zooltjes de beste antipronatie zooltjes in sportschoenen van sporters en hardlopers die licht overproneren.

Voor advies over hardloopblessures en wat het beste te doen kun je hier eens kijken op de pagina; advies bij hardloopblessures

 

Hielspoor en inlegzolen

Het dragen van een inleg zooltje zoals antipronatie zooltje kan de pijn ontlasten en hielspoor helpen genezen. Er zijn veel soorten inlegzolen hielspoor te koop online of in winkels, waarbij De Hardloopwinkel bewust heeft gekozen op basis van meer dan 20 jaar ervaringen met inlegzolen schoenen en hardloopblessures voor Mysole.

Mysole running is een firma die al decennia lang zooltjes sportschoenen maakt voor allerlei type voeten en klachten.

Inlegzolen hielspoor zoals te koop op www.dehardloopwinkel.nl zijn zowel te gebruiken voor dagelijks gebruik in gewone schoenen, wandelschoenen als hardloopschoenen.

Het goede voetbed, voetboogondersteuning en demping van een zooltje voor hielspoor kunnen een wereld van verschil maken bij pijnlijke voeten.

Als je meer wil weten over wat de verschillende antipronatie zooltjes sportschoenen doen voor je voeten en met name bij hielspoor lees dan ook eens dit informatieve blog “inlegzolen hoe zit dat”. 

 

Voordelen hardlopen met inlegzolen?

  • anatomisch ondersteunend
  • spreiding van druk
  • comfort bevorderend
  • pasvorm verbeterend
  • absorptie van transpiratievocht
  • demping verhogend
  • levensduur verlengen hardloopschoenen

 

Voor meer informatie over inlegzolen en welke hardloopzolen je denkt nodig te hebben: kijk op dit blog over inlegzolen hoe zit dat?

 

MYSOLE™ Ergonomica

De Ergonomica is een voetboog ondersteunende inlegzool voor goede ondersteuning en stabilisatie van de gehele voet.

Door de speciale vormgeving genereert de inlegzool optimale schokdemping, drukverdeling en -ontlasting. Met name voor de overproneerders en mensen die een doorgezakte voorvoet-boog hebben kunnen erg veel baat hebben bij het gebruik van deze inlegzool. Deze zool is te dragen door overpronerende lopers die antipronatie zolen zoeken.

 

MYSOLE™Running

Is een inlegzool speciaal ontwikkeld voor het hardlopen en kan ook standaard gedragen worden in sportschoenen ter voorkoming van.
Door de speciale vormgeving verkleint de kans op blessures en voetklachten, zeer slijtvast en vochtregulerend. Geeft goede ondersteuning aan de middenvoet. Heeft veel weg van de oude legendarische GT inlegzool van Asics. Door de kuip gemaakt van een sterk kunststof heb je met deze zool veel stabiliteit en wordt de belasting goed verdeeld. Ideaal voor onderbeen-  en achillespees klachten. 

Bij licht doorgezakte voeten of een beetje platvoeten heb je aan de Mysole Runningzool al voldoende steun om de voeten te ontlasten.

 

MYSOLE™Anatomical

De Anatomical zool is een inlegzool speciaal ontwikkeld voor sporters met platvoeten en doorgezakte voorvoet, met optimale schokdemping.

Deze inlegzool is bedoeld voor mensen die veel staan en/of lopen en die behoefte hebben aan extra stabiliteit en/of schokdemping. Met name hardlopers met een doorgezakte voorvoetboog(tintelend/doof gevoel onder voorvoet) hebben erg veel baat bij deze inlegzool. Deze ondersteunt de achter-, midden- en voorvoet optimaal. Het basismateriaal zorgt samen met de dempingsunit voor optimale schokdemping.

Deze inlegzool geeft zeer veel comfort en is bij uitstek geschikt voor hardlopers met een doorgezakte voorvoet-boog of platvoeten (tintelend en doof gevoel in voorvoet).

 

Hardloopzooltjes op maat

Indien de orthopeed of arts je heeft doorverwezen voor een steun zooltje op maat is het verstandig om naar een deskundige therapeut te gaan die gewend is met hardlopers te werken. Hardlopen is een specifieke tak van sport waarbij belasting op de voeten zo specifiek is dat een sportzool op maat heel nauw luistert. 

 

Wat zijn sport steunzolen?

Vaak zijn hardloopzooltjes op maat of sportsteunzolen specifiek op maat gemaakt voor sportschoenen. Ze zijn minder stijf en hard dan normale leren op maat gemaakte zolen voor je dagelijkse schoenen. Een hardloopzooltje of sportsteunzool op maat heeft vaak ook een stoffen ruwere bovenzijde zodat er niet teveel wrijving en blaren kunnen onstaan met hardlopen.

 

Kan je hardlopen met steunzolen?

Met gewone steunzolen kun je beter niet hardlopen, ze zijn te hard en te stijf om normaal te kunnen afrollen met de voeten. Bij hardlopen wikkel je de voet af van hak naar teen, die rollende beweging is nodig om blessures te voorkomen. Een te stijve steunzool houdt deze natuurlijke beweging tegen en dat is niet goed voor de voeten of de rest van het lichaam.

Een hardloper kan wel speciale zooltjes voor sportschoenen op maat laten maken voor in zijn of haar hardloopschoenen, dit zijn sportzooltjes. Sportschoenen zooltjes zijn soepeler en hebben geen leren bovenzijde, zodat er tijdens hardlopen of andere sporten geen wrijving in de schoen kan ontstaan met gebruik van sportzooltjes. Speciale sportzolen voor hardlopen zijn dus soepeler en hebben vaak een gerulde laag bovenop om wrijving bij intensief gebruik en dus blaren te voorkomen.

Wijnia Podologie is een podologiepraktijk gevestigd in meerdere De Hardloopwinkels en huisartsencentrum Roodenburg in Leiden. Voor een consult over sportzolen kun je terecht bij Wiebren Wijnia in De Hardloopwinkel Leiden, Den Haag, Bodegraven en Noordwijkerhout, kijk voor meer informatie over zooltjes op maat : wijniapodologie.nl

Deze registerpodoloog kan helpen bij voet- en enkelklachten, maar ook bij knie-, heup- en rugklachten.

 

Kun je met steunzolen sporten?

Met gewone steunzolen kun je sporten mits de sport niet te veel hardloop sessies bevat. Een steunzool past vaak niet zo goed in een sportschoen of is te stijf om de juiste sportbewegingen te kunnen maken. Het is verstandig om voor het sporten speciale sportzolen te laten maken op maat en passende bij de sport, ga hiervoor naar een podoloog of podotherapeut die door een hardloopspecialist is aanbevolen.

 
Klanten beoordelen ons met een 9,2