De beste carbonschoenen kopen

|

De carbon schoenen zijn niet meer weg te denken uit het aanbod hardloopschoenen. Deze zijn onder te verdelen in 2 categorieën, carbon plaat en nylon plaat. Wil je meer weten over deze reactieve hardloopschoenen en de unieke eigenschappen? Lees dan snel verder onderaan de pagina.

 1. Filters
 1. 1

Terug naar boven

Carbon hardloopschoenen zijn HOT!

Sinds Eliud Kipchoge op 12 oktober 2019 op de “verboden” Carbonschoenen van Nike, als eerste mens op aarde de marathonafstand onder de 2 uur wist af te leggen is de Carbonschoen HOT!

De revolutie in hardloopland wat betreft carbon hardloopschoenen is nu al een aantal jaar aan de gang. Steeds weer weten ze deze TOPlevel schoen nog sneller te maken en te verbeteren. Het ene na het andere wereldrecord sneuvelt niet voor niets. Inmiddels hebben meerdere merken wel een carbon schoen in hun collectie.

 

Wanneer Carbon hardloopschoenen?

Hardloopschoenen voorzien van een carbonplaat zijn niet voor iedereen geschikt. Al komen er wel steeds meer trainingsmodellen bij die ook voor recreanten interessant zijn.

Overal zijn deze top schoenen vooral voor de snelle lopers de minimaal 15 km per uur lopen. Deze lopers zullen makkelijk 1 tot 5 % van hun PR af kunnen lopen op een carbon wedstrijdschoen.

 

Wedstrijdschoenen met carbonplaat

Deze schoenen zijn ideaal voor zoals de naam al zegt, wedstrijden. De lichtgewicht schoen, voorzien van minimale demping maar verhoogde energieteruggave zorgt voor super snelle tijden. Alleen voor topatleten? Nee, zeker niet! Tegenwoordig kunnen ook de gewone snelle en gevorderde hardlopers genieten van nieuwe PR’s op een carbon schoen. Langer lopen en sneller je afstanden afleggen, zonder dat het je enkels en knieën meer belast.

Zorg er ten alle tijden voor dat je een tweede paar hardloopschoenen bezit. Doe je langere en langzame trainingen op een ander paar. Carbon schoenen zijn wat duurder en gaan helaas minder lang mee.

 

Kan iedereen op carbon lopen?

Dat antwoord is helaas nee. Er zijn wel een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden. De schoenen zijn echt alleen maar gericht op snelheid en eigenlijk alleen maar geschikt voor midden/en of voorvoetlanders. Verder is het hebben van een zeer sterke core, en vooral een ijzeren discipline wat betreft het optimaal uitvoeren van een goede loopstijl (optrekken van knieën) toch wel een hoge vereiste om het optimale uit de schoen te halen.

 

Wedstrijdschoen en trainingsschoen met carbon

Naast de wedstrijdhardloopschoenen zijn er nu ook trainingsschoenen met carbon. Deze schoenen bevatten iets meer demping dan de originele wedstrijdschoenen. Verder zijn ze over het algemeen iets stabieler dan de wedstrijdschoenen. En hierdoor ook beter geschikt voor een gemiddelde recreant die het ultieme gevoel van de carbonplaat wilt ervaren.

 

Carbon hardloopschoenen kopen?

Wil jij ook al je records verbreken? Nieuwe PR’s neerzetten en andere lopers in het stof doen laten bijten? Klik dan hier voor ons actuele aanbod https://www.dehardloopwinkel.nl/hardloopschoenen/carbonschoenen-hardlopen/

Alle overige Carbon wedstrijdschoenen, zoals bijv de Mizuno Wave Rebellion pro en de Wave Duel Pro zijn voorlopig alleen beschikbaar in De Hardloopwinkels. Bel naar de winkel voor de actuele voorraad.

Alvast meer weten over de nieuwste aanwinst van Mizuno? Check https://www.dehardloopwinkel.nl/mizuno-goes-carbon/

 

Carbon loopanalyse, DOEN!!

Ben jij opzoek naar een carbonschoen? Wil je kijken of het iets voor je is, en welke er dan bij je past?

Doe dan zeker een loopanalyse bij 1 van onze winkels. Hier staan onze ervaren specialisten voor je klaar om je te voorzien van het beste advies.

Het aanmeten van Carbon loopschoenen is een vak apart en ze vallen qua pasvorm allemaal verschillend. Dit moet je voelen en ervaren om tot de juiste keuze in Carbon Runningshoes te kunnen komen.

 

Voordelen vs nadelen Carbon loopschoen

voordelen:

 • lichtgewicht                                                                     
 • tot 6 % sneller
 • hogere energieteruggave (springveer)
 • minder stijfheid na wedstrijd (belasting)
 • mentaal grote boost als je aan startlijn staat met snelle schoenen

Nadelen:

 • schoenen gaan minder lang mee (300 tot 600 km gemiddeld)
 • zijn duurder dan traditionele schoen
 • bij verkeerd gebruik sneller kans op blessures

Onze mening is dat, een verbetering van je persoonlijk record (gemiddeld 1-5% sneller) ook best wel iets mag kosten. Dus wil jij het onderste uit de kan halen? Alles op alles zetten om een nog betere tijd neer te zetten? Kies dan voor Carbon, de nieuwste trend onder snelle lopers!

 

Nylonplaat hardloopschoenen

Nog iets minder bekend dan de hardloopschoenen met carbon maar daar zeker niet minder om, zijn loopschoenen met een nylonplaat. De nylonplaat werkt samen met het foam voor een perfecte balans tussen het gevoel van voortstuwing en stabiliteit. Waar een carbonplaat wat stijver is, is een pebaxplaat flexibel en draagt bij aan een soepele afwikkeling naar de voorvoet. Een ander groot verschil zit hem uiteraard in de prijs. Nylon is goedkoper dan carbon en gaat iets langer mee. Verder is nylon iets duurzamer. 

Voordelen: 

 • vaak gebruikt als snelle trainingsschoen
 • geschikt voor zowel snelle loopjes, als iets rustigere trainingen
 • flexibel en meer stabiel (zeker in bochten)
 • voortstuwend
 • geschikt voor meerdere soorten lopers, ook recreanten
 • goedkoper dan carbon
 • iets duurzamer dan carbon (afbreekbaarheid)

nadelen: 

 • minder snel dan op een carbonplaat 
 • een mindere gevoel van voorstuwing dan op carbon 
 • sommige hardlopers ervaren meer last van hun kuiten vergeleken met carbonplated raceschoenen

 

terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2