Blogoverzicht

Tips hardloopschoenen mooi houden

Lekker hardlopen door weer en wind, dat is waar de meeste hardlopers van houden. Bladeren, plassen, modder en straks misschien ook wel sneeuw. Hardlopers vinden het meestal niet erg om vies en nat te worden. Wij adviseren om gewoon lekker naar buiten te gaan, bij weer en wind!

Hardlopen in regen en wind of kou is daarbij ook nog eens goed voor je weerstand.

Al het vuil zorgt er wel voor dat je loopschoenen er versleten uit gaan zien, terwijl ze dat in de meeste gevallen nog niet zijn.

Hieronder lees je onze beste tips om hardloopschoenen langer mooi te houden..

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks handige tips over hardlopen en alles wat er bij komt kijken. Dus schema's, blogs, reviews en nog veel meer!

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief

 

Tips onderhoud hardloopschoenen:

  • Lucht je schoenen na elke training. Even laten “uitstomen”, het liefst op een frisse plek als tuin of balkon. Haal gerust ook de binnenzooltjes eruit.
  • Borstel je schoenen geregeld af onder de kraan. De zuren die in regen zitten kunnen een chemische reactie geven met het dempingsmateriaal van de schoen. Dit is onzichtbare slijtage. Invloeden van buiten af (regen, sneeuw, koud en warmte) tasten het materiaal van je schoenen aan.
  • Smaken verschillen in hoe je wil dat je schoenen eruit gaan zien. De ene loper is blij, dat het nieuwe eraf is na een rondje hardlopen door de viezigheid. De ander baalt als de eerste vlekken verschijnen. Vuil zoals modder, zand, grind verwijderen is voor beide groepen geen overbodige luxe. Gebruik een oude tandenborstel of nagelborsteltje met wat warm water en zacht, ontvettende zeep. Hiermee verwijder je het meeste vuil en voorkom je stinkende schoenen.
  • Niet bij de verwarming drogen. Zijn de schoenen flink nat, zet ze dan vooral niet bij, op of onder de verwarming. Dit kan de lijm tussen de verschillende lagen van de zool aantasten. Droog ze op een natuurlijke manier, door ze met kranten of keukenpapier vol te proppen. Dit trekt het meeste vocht eruit. Ook dit voorkomt stinkende schoenen.
  • Niet in de wasmachine. Hoe vies je hardloopschoenen ook zijn, doe ze niet in de wasmachine. Het wasmiddel en de rotaties van de wasmachine tasten de structuur van de schoenen aan. Dit gaat ten koste van de demping van de schoenen.
  • Schaf meerdere schoenen aan in 1 jaar en wissel af. Train je op verschillende manieren (duurlopen, intervaltrainingen of andere ondergronden)? Dan heb je een prima excuus om een 2e paar schoenen aan te schaffen. Variatie is goed voor lichaam en geest. Het kan er mede ook voor zorgen dat het blessurepreventief werkt. Ook zorgt het ervoor dat de schoenen rust krijgen, waardoor de schoenen langer mee gaan. Tevens als je schoenen van de vorige trainingen toch nog niet geheel droog zijn geworden, heb je altijd nog een paar schoenen paraat staan.

Loopanalyse hardloopschoenen

Ben je op zoek naar nieuwe hardloopschoenen of een vergelijkbaar model van je huidige schoen? Ontdek deze handige tool van de shoe advisor ,dé online schoenenadvies tool om de opvolger van je schoenen te vinden.

Bekijk ook alle betere hardloopschoenen op de webshop, of kom langs in 1 van de 5 De Hardloopwinkels voor een loopanalyse of advies.

 

Wanneer schoenen vervangen?

Meer informatie over wanneer je hardloopschoenen moet vervangen lees je in dit blog over "waneer schoenen vervangen". Met handige tips en waar je op moet letten als je hardloopschoenen hebt.

 

Relevante blogs:

Blog: wanneer hardloopschoenen vervangen?

Blog: waarop letten kopen hardloopschoenen

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hielspoor wat is het? En wat kun je er tegen doen?

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt aan de hiel. Een vervelende klacht, maar gelukkig kun…

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Knieklachten en de juiste hardloopschoenen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Veters Strikken Doe Je Zo

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Hardlopen in de kou? 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Het gebruik van een hardlooprugzak; tips en tricks

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Tips voor je volgende halve marathon

Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en teveel trainen waardoor ze geblesseerd raken of zelfs hele…

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om eerst de onderstaande HSK test te doen. Kun je op meer dan 2 van onderstaande vragen met <…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,4
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.