Hardloopschema minimalisme / natural running

Natural running hardloopschema

Klik op de rode button om het minimalisme schema te downloaden of printen.

Gerelateerde producten


Natural running is met opmars bezig.

Natural running of minimalisme is hardlopen op de weg op je blote voeten, of minimale demping. Je ziet ze steeds vaker, de natural runners, tijdens wedstrijden en zelfs bij marathons. Niet iedereen kan op die manier hardlopen, zonder enige demping. Toch is het voor veel lopers een geweldige training en zeker niet te onderschatten. Er zijn verschillende soorten natural runners, de lopers die op blote voeten of met 5finger schoentjes lopen. Wij doelen in dit schema op hardlopers die minimalistische schoenen dragen met nauwelijks of geen demping.

Ben je de trotse eigenaar van een paar minimalist runningshoes dan is het zaak om hier op een voorzichtige manier mee te gaan hardlopen. Deze manier van hardlopen is namelijk écht anders dan je wellicht bent gewend. Daarom is het van levensbelang om de belasting op je lichaam rustig op te bouwen.

Nieuwe natural running schoenen nodig? bekijk dan hier het aanbod

 

Hoe te beginnen met minimalistische schoenen / natural running?

1e training

5 minuten op een laag tempo vóór of na je eigen training op normale hardloopschoenen. Loop niet langer op je natural running hardloopschoenen, ook al voelt het erg goed!

Hou na iedere training om minimalistisch te kunnen hardlopen minimaal 2 dagen rust.

 

2e training

Hardlopen op je normale hardloopschoenen.

 

3e training

Start je 3e training met een warming-up op je normale hardloopschoenen. Luister goed naar je lichaam! Zijn je kuiten voelbaar stijf of gevoelig? Loop dan niet langer dan 5 minuten op je nieuwe minimalistische schoenen of wacht zelfs nog een training. 

Als je nergens last van hebt, ga dan voor 10 minuten op je minimalistische schoenen. Heb je een langere training gepland? Trek na die 10 minuten je normale hardloopschoenen weer aan.

 

4e en 5e training

Normale training op je normale trainingsschoenen.

De periode hierna kun je de training op minimalistische schoenen opvoeren naar 15 minuten, 2 keer per week. Dit is voldoende om je voet- en kuitspieren sterker te maken en klaar te maken voor een volledige training op je minimalistische schoenen.

Heel veel plezier!

Vragen? bel mij

sportieve groet, Frank

Klanten beoordelen ons met een 9,2