Veters Strikken Doe Je Zo

feb 2, 2021 | Blog

Je hebt het vast wel eens ervaren, je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan je voeten. Je hiel zit niet helemaal stabiel in je schoen, of glijdt zelfs een beetje omhoog of de schoen knelt wat aan de zijkant. Zijn je schoenen net nieuw, raden wij altijd aan ze goed in te lopen. Hoe vaker je ze draagt, hoe soepeler het materiaal wordt en hoe fijner het loopcomfort zal zijn. Toch kan het dan gebeuren dat niet alle irritaties verdwijnen. Hier kunnen andere striktechnieken uitkomst bieden.

Veel lopers zijn zich niet bewust van het feit dat er verschillende striktechnieken zijn. De manier waarop je je veters strikt, beïnvloedt het comfort en de pasvorm en daarmee ook zo mogelijk je prestaties. Door je veters op een bepaalde manier door de gaatjes te rijgen kan je voorkomen dat je kleine ongemakken of blessures, zoals blaren of knellende tenen, oploopt. Ook pijnlijke drukpunten verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon. 

In de afbeelding vind je een twaalftal verschillende mogelijkheden om je veters te strikken. Zoek dus snel naar de rijgmethode, die voor jou en jouw voeten het beste werkt (tip: ook een extra comfortzooltje en de juiste hardloopsokken zijn sterk aan te raden).

Succes verzekerd!

Het komt wel eens voor dat de veters te kort zijn om de juiste striktechniek toe te passen. Hier heeft De Hardloopwinkel natuurlijk een oplossing voor. Klik hier voor de veters op onze webshop.

Geschreven door Team Rotterdam

0