Blogoverzicht

Veters Strikken Doe Je Zo

Je hebt het vast wel eens ervaren.. je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan je voeten. Je hiel zit niet helemaal stabiel in je schoen, glijdt zelfs een beetje omhoog of de schoen knelt wat aan de zijkant. Met veter strik technieken voor loopschoenen kun je een hoop irritaties wegnemen tijdens het hardlopen.

Snelveters voor hardloopschoenen ook wel triathlonveters genoemd en de juiste veter strik technieken kunnen uitkomst bieden, lees snel verder voor veter tips.

Het kan ook zijn dat je huidige hardloopschoenen niet geschikt zijn voor jouw loopstijl en voetenvorm, waardoor de loopschoen niet lekker zit.

Voor het aanmeten van de perfect passende schoenen adviseren wij je naar een specialist te gaan en een loopanalyse te laten maken. Geen tijd? klik dan hier op de online loopanalyse van De Hardloopwinkel, bedacht door de beste schoenenadviseurs uit de winkels.

Bekijk ook de film van onze Frank over zo strik je je veters van je hardloopschoenen:

 

Voordelen elastische hardloopveters?

Het voordeel van elastische veters in hardloopschoenen is dat de pasvorm van de schoen verbeterd. Het elastiek vormt zich om de voeten van de loper en geven zo een snug fit.

De beste snelveter is afhankelijk van het doel waarvoor je ze gaat gebruiken, wandel, hardlopen, traithlon of wedstrijden. Voor triathlon zijn speciale veters ontwikkeld, zoals de Triathlonveters Xtenex X 300. Een snelveter met bolletjes, actief gedragen door olympiers en topsporters bij triathlons en hardloopwedstrijden.

Nathan Run Laces

Hardloop veters Nathan Run Laces

Elastische veters met snelsluiting zoals de Nathan Run Laces worden het meest door hardlopers gedragen. Elastische veters met snelsluiting zijn rond en gladder dan triathlonveters. 

 

Nieuwe hardloopschoenen en veters

Zijn je schoenen net nieuw, raden wij altijd aan ze goed in te lopen. Hoe vaker je ze draagt, hoe soepeler het materiaal wordt en hoe fijner het loopcomfort zal zijn. Toch kan het dan gebeuren dat niet alle irritaties verdwijnen. Hier kunnen andere veter striktechnieken uitkomst bieden.

Veel lopers zijn zich niet bewust van het feit dat er verschillende veterstriktechnieken zijn. De manier waarop je je veters strikt, beïnvloedt het comfort en de pasvorm en daarmee ook zo mogelijk je prestaties.

Door je veters op een bepaalde manier door de gaatjes te rijgen kan je voorkomen dat je kleine ongemakken of blessures, zoals blaren of knellende tenen, oploopt. Ook pijnlijke drukpunten verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon. 

 

Twaalf manieren om veters te strikken van loopschoenen

In de afbeelding vind je een twaalftal verschillende mogelijkheden om je veters in hardloopschoenen te strikken. Zoek dus snel naar de hardloop rijgmethode, die voor jou en jouw voeten het beste werkt.

Voor een verbeterde pasvorm van hardloopschoenen zijn naast veter strik techniek een extra comfortzooltje aan te raden.

Vergeet de juiste hardloop sokken  niet!

Bekijk hier de veter striktechnieken voor hardloopschoenen:

Veters strikken de beste technieken | De Hardloopwinkel Webshop

Succes verzekerd!

Het komt wel eens voor dat de veters te kort zijn om de juiste striktechniek toe te passen. Hier heeft De Hardloopwinkel natuurlijk een oplossing voor. Klik hier en ontdek de de beste veters voor hardloopschoenen op onze webshop.

Er zijn verschillende soorten hardloop veters te koop online en in De Hardloopwinkel. Kom langs in 1 van de 5 De Hardloopwinkels in Nederland en neem je schoenen mee De schoen adviseurs kunnen helpen met een keuze maken of helpen strikken. Of bestel nu online, want vandaag veters voor loopschoenen besteld voor 20.00 uur dan heb je ze de volgende werkdag al in huis.

 

Soorten veters voor hardloopschoenen:

triathlon veters  deze veters zijn elastisch en hebben speciale bolletjes die de veter op zijn plek houden. Ideaal voor het snel aan en uit kunnen doen van hardloopschoenen bij een triathlon 

elastische veters een elastieken ronde gladde veter met een aparte stop voor hardloopschoenen

gewone hardloopveters normale veters van polyester die prima als vervanger van oude veters in hardloopschoenen kunnen dienen

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hielspoor wat is het? En wat kun je er tegen doen?

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt aan de hiel. Een vervelende klacht, maar gelukkig kun…

Veters Strikken Doe Je Zo

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Hardlopen in de kou? 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Het is vaak prachtig buiten en de zuurstof geeft een boost! Bovendien met de juiste tips ben je beschermd tegen regen, w…

Platvoeten of holvoeten, welke schoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Het gebruik van een hardlooprugzak; tips en tricks

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om eerst de onderstaande HSK test te doen. Kun je op meer dan 2 van onderstaande vragen met <…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,4
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.