Hardloopschema’s
VOOR IEDERE HARDLOPER

hardloopschema’s voor iedereen

hardloopschema’s

Een hardloopschema kan veel houvast bieden. Weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je opbouwen naar een nieuwe afstand? Bekijk dan een van onze hardloopschema’s. Wissel hardlopen af met wandelen voor een stabiele opbouw en goede vetverbranding. En voor de meer ervaren lopers: Wissel je training af met bijvoorbeeld intervallen om je basistempo te verhogen. Dit hardloopschema gaat je daarbij helpen. Belangrijk is wel dat je luistert naar je lichaam. Hardloopblessures heeft vaak te maken met te snel opbouwen. Heb je ergens last van neem dan wat rust en ga bijvoorbeeld weer een week terug in je hardloopschema. Wil je het echt goed opbouwen? Sluit je dan aan bij een hardloopgroepje of loopvereniging.

Heb je een vraag of opmerking over de hardloopschema’s? Stuur ons dan een e-mail.

kIES JE HARDLOOPNIVEAU

Op basis van jouw niveau hebben we een aantal hardloopschema’s gemaakt. Kies hieronder de meest geschikte optie om het schema te downloaden. Wil je bijvoorbeeld een hardloopschema voor beginners? Kies dan het 5K schema. Zo bouw je rustig op met hardlopen. En je kunt zelfs toewerken naar je eerste wedstrijd!

 

Ben je meer ervaren loper? Kies dan ons hardloopschema voor 10K. Daarmee verleg je jouw grenzen op een gelijkmatige en rustige manier. Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ga dan voor de halve marathon. Push jezelf uit je comfortzone en ga voor deze geweldige afstand. En als je echt een mooie ervaring wilt beleven kies je voor de marathon. Het koningsnummer onder de wegatletiek. Je begrijpt pas wat andere marahtonlopers bedoelen als je het zelf hebt ervaren. De weg er naartoe en als kers op de taart:
de marathon zelf.

Download

Gevorderd

10K

gevorderd

1/2 MARATHON

expert

1/2 MARATHON

expert

MARATHON

Of ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding?

Neem dan eens een kijkje bij een van onze partners!

Jouw Hardloopcoach

Of je nu fit wilt worden en gaat starten met hardlopen, voor het eerst een (halve) marathon voor ogen hebt of een PR wil lopen, met de B-Fit Online Hardloopcoaching weet je dat je op een verantwoorde manier naar je doel toe traint.

Just Running Den Haag

Je loopt zelf al hard en wilt wel eens weten hoe je nog beter kunt trainen? Je bent hier aan het goede adres voor korte cursussen om je looptechniek te verbeteren of te leren trainen in hartslagzones. Na een cursus ben je in staat om zelf verder aan de slag te gaan! Verbeter je looptechniek, leer beter en sneller hardlopen leer je zones en omslagpunt gebruiken (hartslag, vermogen), bekijk of je voldoende herstelt, doe een apk op je huidige trainingsaanpak.

Loop je graag hard met muziek?

0