Sport beha voor hardlopen kopen

|

Hier vind je het online aanbod in bh's voor hardlopen. Voor meer keuze van o.a. Shockabsorber of Brooks kun je voor advies terecht bij De Hardloopwinkel in Bodegraven, Den Haag, Leiden, Noordwijkerhout of Rotterdam.

Een goede sportbeha is voor een vrouw misschien wel belangrijker dan een paar goede hardloopschoenen....waarom? Dat lees je hier!

Best verkocht

  1. Filters
  1. 1

Terug naar boven

 

Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk?

Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk dames? Omdat....

Een borst bestaat slechts uit vet, water en klieren. Tijdens het sporten bewegen de borsten meer of minder passief mee omdat ze geen eigen spieren hebben. Ze zijn zogezegd “aanhangsels” van de borstkas. Zo kan afhankelijk van grote en gewicht, druk op de huid en binnengelegen bindweefsels komen. Het is dus geen spier die je kunt trainen. Alleen de huid en enkele dieper gelegen, rekbare structuren houden de borsten op hun plaats. Als de borst eenmaal is uitgerekt, dan is dit niet meer te herstellen.

 

 

Hardlopen en sportbeha's

Hardlopen, basketbal en voetballen zijn sporten die de grootste beweging van de borsten veroorzaken. Wie dus aan hardlopen doet, belast het lichaam meer dan normaal. Behalve dat stuiterende borsten tijdens het hardlopen ontzettend vervelend zijn, kan het bij niet voldoende ondersteuning door een goede sportbeha, door de herhaalde verticale en zijwaartse bewegingen tot tijdelijke pijn en ongemak leiden.

 

Op de lange duur door de grote druk op de huidstructuren kan de huid erdoor gaan uitrekken en gaan de borsten hangen. Een sportbeha moet daarom redelijk strak zitten en aanvoelen als een “harnas” bij het passen.

 

Tijdens het hardlopen neemt een goede sportbeha de warmte aan van het lichaam en gaat zich vanzelf vormen naar het vrouwenlichaam. Een goede sportbeha moet altijd voor het grootste deel gemaakt zijn van een polyestervezel die de warmte en het zweet afvoert naar buiten. 

 

Wat gebeurt er als ik ga hardlopen zonder sport beha?

Wanneer je hardloopt beweeg je actief. Vanzelfsprekend bewegen je borsten mee. Aangezien je borsten geen spieren bevatten maar bestaan uit vetweefsel, bindweefsel, vocht en klieren is ondersteuning belangrijk. Je kunt borsten niet trainen omdat er nu eenmaal geen spieren zijn die je kunt trainen.Tijdens het sporten zijn er dus ook geen spieren die de weerslag van de beweging kunnen opvangen. Afhankelijk van het formaat en het gewicht komt er tijdens loop- en springbewegingen veel druk en trekkracht op de huid en het weefsel daaronder. Alleen de huid en enkele dieper gelegen rekbare structuren houden de borsten op hun plaats. 

 

Op de langere duur rekt het de huid en het weefsel er onder uit waardoor de borsten gaan hangen. Als de borst eenmaal is uitgerekt dan is dit niet meer te herstellen. Een gewone beha is niet bedoeld om mee hard te lopen, vangt heftige bewegingen niet op en is niet berekend op transpiratie. Het materiaal ademt dus niet en rekt niet mee waardoor het  kan schuren.

 

  1. Door hardlopen maak je heftige bewegingen.  
  2. Borsten bevatten geen spieren en zijn niet trainbaar.  
  3. Zonder goede steun rekken huid en weefsel uit.  
  4. Wat eenmaal is uitgerekt herstelt zich niet meer.
  5. Alleen een professionele sportbeha biedt voldoende steun.

 

De juiste ondersteuning voor jouw sport met een sportbeha.

Bedenk voor je een sportbeha kiest eerst voor welke sport je hem wilt gebruiken.

 

Hoe intensiever of sneller de beweging des te meer stevigheid je nodig hebt. Afhankelijk van de sport die je beoefent heb je behoefte aan een hogere (bijv. hardlopen) of lagere (bijv. wandelen, yoga) ondersteuning. Niet iedere sport stelt dezelfde eisen aan het lichaam.

 

Extreme support

Hardlopen, voetballen, atletiek, handbal, volleybal, badminton, tennis

High support

Fitness, schaatsen, paardrijden, wintersport

 

Sportbh moet altijd strak aansluiten.

Juist door strak aan te sluiten geeft je sportbeha steun tijdens intensieve bewegingen. Hoe beter de sportbeha aansluit hoe beter de bh beschermt tegen beweging, rek en zwaartekracht.

 

Juiste maat sport beha online kopen?

Vier van de vijf vrouwen blijkt een sportbeha te gebruiken die niet goed past en daardoor schuurt, knelt en onvoldoende ondersteuning biedt bij het sporten.

 

Je sportbeha ondersteunt de borsten volledig tijdens het sporten. Op die manier ontlast je de huid, banden en pezen. Natuurlijk bewegen je borsten nog met je lichaam mee, maar de sportbeha drukt ze dusdanig tegen je lichaam dat je borsten niet pijnlijk gaan aanvoelen.

 

De sportbeha hoort zo strak aan te sluiten dat het schuren en trekken van de stof voorkomt en je borsten minimaal op en neer bewegen als je springt.

 

Om de juiste maat te bepalen kun je de maat van je eigen lingerie aanhouden. Je zult merken dat ondanks dat je de juiste maat hebt gekozen de sportbeha toch heel strak zit!

 

Dit hoort zo… Je moet natuurlijk nog wel normaal kunnen ademen. Naarmate je de sportbeha gaat dragen en erin gaat bewegen wordt hij vanzelf soepeler en zal zich aanpassen aan het lichaam. 

 

Alle sportbeha's die op deze site zijn te verkrijgen zijn gemaakt van functionele vezels die ervoor zorgen dat de stof niet nat en koud wordt van het zweten en blijft ademen.

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2