Blogoverzicht

Review Odlo zeroweight hardloopjack

januari, 2023

Je zoekt een hardloopjack die het allemaal kan? Warm, comfortabel maar ook een jack wat heel licht aanvoelt en bestand is tegen het nederlandse klimaat? Dan is het Odlo Zeroweight Logic hardloopjack zeker een geschikte jas voor jou.

Wij hebben gevraagd of een hardloper met ambitie dit jack wilde testen voor en een eerlijke review hier over wilde schrijven. Hieronder lees je de ervaringen van Bas.

 

Even voorstellen, ik ben Bas.

Ik ben Bas. Ik ben 44 jaar en kom uit Den Haag. Ik ben sinds eind vorig jaar weer begonnen, na een paar jaar een andere sport te hebben beoefend, met hardlopen. Ik ben door een vriend aangestoken om in 2023 een marathon te gaan lopen, waar ik nu volop voor in training ben.

Het was in het begin weer even moeilijk om erin te komen maar op dit moment loop ik met plezier vier keer in de week hard en in deze tijd heerlijk met mijn nieuwe Odlo hardloopjas.

 

Mijn eerste indruk van het Odlo runningjack

De Odlo hardloopjas is een mooie jas met een stevige stof. Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit jack niet het geval. 

Odlo Zeroweight jack review

Het jack ziet er gelikt uit met een helder kleur blauw en een oranje rits. Het oog wil ook wat ;-). Er zit een zak met rits in de jas die ik niet gebruik. Wel fijn om eventueel wat mee te kunnen nemen.

 

Pasvorm in vergelijking met andere hardloopjacks.

De pasvorm is perfect voor mijn bouw. Het jack zit goed omsloten en sluit goed aan onderaan. De mouwen zijn wat lang omdat er een gat in zit om je duim er doorheen te steken bij koud weer. Die zitten goed, ook als je je duim er niet doorheen steekt. Ik vind het jack beter zitten als alle eerdere hardloopjassen die ik heb gehad. Die zijn dan ook gelijk de prullenbak ingegaan.

Pasvorm Odlo Zeroweight Logic hardloopjas

 

DE TEST

Ik heb nu ongeveer 25 keer hardgelopen met het Odlo-hardloopjack. Ik heb het jack ook al een paar keer gebruikt tijdens een tennisles wanneer het hard waaide.

Ik ben heel erg blij met de aanschaf. Het is een prettige sportjas van Odlo dat doet waar het voor gemaakt is. Het jack is licht en winddicht, ideaal voor deze tijd van het jaar. Ook ziet het jack er goed uit en zit het als gegoten.

Over de duurzaamheid van de jas kan ik nog weinig vertellen omdat ik de jas pas 3 maanden in bezit heb. Tot nu toe ziet de jas er nog net zo uit als ik hem gekocht heb. Ook na het wassen in de wasmachine en droger.

Odlo Zeroweight Logic runningjack review

Conclusie

Ik beveel het Odlo-hardloopjack ten zeerste aan. Het is een prettige jas waarvan ik spijt heb dat ik het niet eerder heb gekocht. Door de scherpe prijs en goede service zal ik zeker de volgende keer weer bij De Hardloopwinkel uitkomen.

Pluspunten:

✅️ winddicht
✅️ een hele goede pasvorm
✅️ het jack is gemaakt van stretchstof
✅️ het zit echt heerlijk

Ervaren nadelen:

❌️ kan in het voorjaar te warm zijn
❌️ de verlengde mouw om over je duim te doen schuift nog wel eens over je sporthorloge
❌️ je wilt het jack gewoon niet meer uit doen:)

Vragen?

Heb je vragen over deze functionele ODLO jacks?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

Review Asics Gel Nimbus 26

Ik open de doos en de schoenen springen er bijna vanzelf uit. Ook deze keer heb ik weer voor een felle kleur gekozen; geel / zwart dit keer. Over smaak valt niet te twisten...

Review New Balance 1080 V13 vs V10

"Ontdek waarom de NEW BALANCE 1080 V13 met zijn ongelooflijk comfort en lichte gewicht een 'wauw'-gevoel oproept bij het aantrekken, en waarom deze schoen een opvallende...

Review Asics GT 2000 12

De schoenzool van de GT 2000 12 is wat hoger en het lijkt zachter geworden te zijn. De hielkap is ook een stuk hoger geworden. Hij ziet er verder wel comfortabel uit dus ben benieuwd hoe …

Review Brooks Beast GTS 23

"Ik heb nu ongeveer 250 – 300 km op de Brooks Beast 23 GTS gelopen en ze voelen als pantoffels." Voor mij is dit de perfecte schoen.

Review Mizuno Wave Horizon 6

Een bredere schoen met rekbare stof is bij mij dus noodzakelijk. En dat heeft deze schoen! Ik voel direct dat ik meer ruimte heb bij de breedte van mijn voet. 

Review Brooks Glycerin 20

Een lange duurloop lopen. Ja, wat moet ik hier nog over zeggen. De Brooks Glycerin 20 neutrale hardloop schoen is super voor die lange duurloop, ik ben helemaal in mijn element!

Review Hoka Clifton 9

Toen de schoen pas was uitgekomen heb ik ze al een aantal keer hele dagen gedragen in de winkel. Toen was ik al positief verrast. Wat voelden ze al super zacht en licht aan!

Review Brooks Ghost 15

De Brooks Ghost 15 hardloopschoenen blijven lekker licht voelen tijdens een kortere duurloop, waardoor ik merk dat ik deze duurlopen iets harder zou kunnen gaan dan normaal!

New Balance 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

Review Saucony Endorphin Elite

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

Review Saucony Ride 16

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

Review Hoka Arahi 6

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

Review Hoka Bondi 8

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

Review New Balance 880 V13

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

Review Saucony Triumph 20

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

Review Asics GT 2000 11

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

Review Garmin Forerunner 255

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

Review Asics Gel Nimbus 25

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Review Odlo zeroweight hardloopjack

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Review Incylence hardloopsokken

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Review Saucony Endorphin shift

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

Review New Balance 860 V11

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

Review New Balance 1080 V11

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

Review Brooks Adrenaline GTS 23

Bij het aantrekken van deze nieuwe Brooks Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Joland…

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Review Odlo Ceramicool socks

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Review Craft CTM Ultra

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2