Natural running hardloopschoenen kopen

|

Natural runningschoenen zijn hardloopschoenen die lopen op blote voeten het dichtst benaderen van alle soorten Runningshoes. Lees snel meer over natural runningschoenen

  1. Filters
  1. 1

Terug naar boven

 

Natural running schoenen

Ontdek alle voordelen van natural running.

De afgelopen jaren is de trend van het lopen op “blote voeten” oftewel barefoot running steeds meer in opkomst. Veel hardloopmerken als Asics, Saucony en Brooks hebben daarop ingespeeld. Dit zijn de type schoenen die ontwikkeld zijn om de ervaring op blote voeten lopen proberen na te bootsen.

 

Dames of heren barefootrunning schoenen, wat is het verschil?

Er is een duidelijk verschil tussen dames natural schoenen en heren natural runningschoen, dit heeft met pasvorm en stabiliteit te maken. De meeste natural hardloopschoenen hebben tussenzolen met een minimaal hoogteverschil tussen hak en voorvoet. Ze bieden wel voldoende demping om op harde ondergrond (zoals asfalt) te kunnen trainen.

 

Een lage heeldrop is kenmerkend voor natural running schoenen

Het verlagen van de hak ten opzichte van de voorvoet bootst het blootsvoets lopen na. Zo ervaar je de voordelen van blootvoets hardlopen met het comfort van hardloopschoenen. Het geringe hoogteverschil tussen hak en voorvoet zorgen ervoor dat je "anders"gaat lopen. Heb je vragen over deze manier van hardlopen? Twijfel niet en bel of mail met onze klantenservice!

 

Natuurlijk hardlopen: hoe doe ik dit?

Door natural schoenen zoals bijvoorbeeld Saucony Kinvara aan te schaffen kun je opnieuw gaan trainen en een andere sensatie bij het hardlopen ervaren. De voet kan door het dragen van lage heeldrop hardloopschoenen op deze manier natuurlijker afwikkelen en vrijer bewegen. Hierdoor worden je spieren in de voet en het onderbeen meer gestimuleerd en dus sterker. En dat werkt blessurepreventief. Het geringe hoogteverschil tussen hiel en voorvoet maakt een latere hiel- of midden-voet-landing mogelijk. Dit geeft minder impact en belasting dan bij de hiellanding.

Door je looppas te verkorten en de pas-frequentie te verhogen verbeter je je loopstijl en loop je makkelijker.

Deze nieuwe manier van natural running vereist enige aanpassing van je lichaam. Het is daarom belangrijk je doelen en je trainingsvorm hierop af te stemmen.

 

Ik wil meer weten over natural running

DeHardloopwinkel.nl werkt met gerenommeerde running merken zoals, Asics, Saucony, en Brooks die altijd zullen streven naar de hoogste kwaliteit. Voor meer informatie over trainingsvormen en hoe je kan zorgen dat je went aan minimalistische schoenen kijk op run-info of bel naar onze klantenservice.

Als je de juiste natural runningschoenen voor jezelf hebt gevonden dan is het van LEVENSBELANG dat je het hardlopen weer rustig opbouwt. DeHardloopwinkel.nl heeft dan ook een speciaal opbouwschema gemaakt helemaal toegespits op het natural running klik hier om deze te openen.

 

Natural running schoenen stimuleren een voorvoetlanding

De meeste natural runningschoenen die je bij De Hardloopwinkel kunt bestellen zijn zeer geschikt voor voorvoetlanders. Dit zijn hardlopers die tijdens het landen op de mid- of voorvoet terecht komen en met de hiel de grond “bijna”niet raken. Natural runningschoenen zijn door hun platte zool, en minimale hoogteverschillen van hak naar teen, ideaal voor voorvoetlanders. Pasvorm en comfort spelen hierbij uiteraard ook een grote rol.

Om erachter te komen welke hardloopschoenen bij jou passen of wat de opvolger van je huidige schoenen is kun je gebruik maken van onze ShoeAdvisor. Of doe hier direct deze online test. Heb je persoonlijk advies nodig en vraag je je af hoe De Hardloopwinkel hierin advies kan geven? Bel dan met de klantenservice: 0182- 61 46 00 of 06-25269966 of mail naar: webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Ik heb last van mijn kuiten/scheenbeen, wat zijn goede natural running schoenen en waar moet ik op letten?

De meeste van deze klachten komen voort uit een stuk verlies van demping of overbelasting van het lichaam.

Ben je een voorvoetlander? Dan zal je sneller last krijgen van je schenen en achilles doordat je demping mist onder de voorvoet. Wij adviseren om dan te gaan proberen iets meer terug te zakken naar je midvoet. Dit doe je door je pasfrequentie te verhogen (meer kleinere pasjes in een minuut). Een paar nieuwe barefoot hardloopschoenen gaat daar zeker ook bij helpen, het dwingt je namelijk om rustig op te bouwen (rust te nemen) en verzekert je tegelijkertijd van verse en voldoende demping.

Als je de juiste natural runningschoen voor jezelf hebt gevonden dan is het van LEVENSBELANG dat je het hardlopen weer rustig opbouwt. En dit doe je maar op één manier...door op deze link te klikken en het hardloopschema trouw en volledig te volgen.

 

Welke natural running schoen past bij mij?

Heb je een brede voet of juist een extra smalle voet? Wil je weten welke schoenen het beste bij jou passen of wat de opvolger is van jouw huidige hardloopschoenen is? Doe dan direct de online test via ons schoenadvies. Als je ingelogd bent kun je zelfs een eigen loopprofiel aanmaken.

 

Kan ik natural running schoenen even proberen?

Heb je de juiste hardloopschoenen gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen schoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten. Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 14 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen.

Wanneer is een hardloopschoen te groot of te klein?

De meeste runningschoenen vallen wat kleiner uit. Bovendien heb je voor het afwikkelen van de voet extra ruimte nodig voorin, meestal voldoet daarin een halve of hele centimeter ruimte na de grote teen. Voor het online kopen van de juiste hardloopschoenen heb je een aantal graadmeters nodig:

  • Wat is je “normale maat” van schoenen? Bestel dan je hardloopschoenen altijd minimaal 1 maat groter of volg ons maatadvies om de juiste maat te bepalen.
  • Heb je een erg smalle of extra brede voet? Bestel een paar smalle (2A) of extra brede (2E) hardloopschoenen
  • Heb je voetproblemen? Bestel hier zooltjes en leg die in je nieuwe hardloopschoenen (haal de originele zool eruit)

 

Voorheen Hardloopaanbiedingen?

Ben je op zoek naar Hardloopaanbiedingen.nl en op deze webshop van De Hardloopwinkel terecht gekomen? Wees niet bang, dan ben je aan het juiste adres.

DeHardloopwinkel.nl was voorheen Hardloopaanbiedingen.nl en heeft sinds 1 juli 2022 een nieuwe look en naam gekregen. De frisgroene uitstraling van hardloopaanbiedingen is veranderd in sjiek oranje.

Naast een online webshop heeft De Hardloopwinkel ook 5 winkels die gespecialiseerd zijn in loopanalyses van alle soorten hardloopschoenen. Echte running experts met 30 jaar ervaring in het advies aan hardlopers en sporters, kom langs in 1 van de Hardloopwinkels in Leiden, Bodegraven, Den Haag, Noordwijkerhout of Rotterdam.

Wat je doel ook is!

Liever je hardloopschoenen morgen al in huis? op deze online Hardloopwinkel webshop kun je nog steeds de beste aanbiedingen natural runningshoes kopen. Voor hardloopkleding Sale en korting op hardloop accessoires ben je bij www.dehardloopwinkel.nl ook aan het juiste adres Koop online het nieuwste model Asics Kayano of Brooks Glycerin en ga er morgen al op hardlopen.

Bij de beste online Hardloopwinkel kun je morgen al je favoriete hardloopschoenen of dat ene begeerde hardloop shirt thuis geleverd krijgen, mits voor 20.00 uur op werkdagen besteld.

Hoe wen ik aan nieuwe hardloopschoenen?

Ben je een ervaren hardloper of hardloopster en heb je gekozen voor een opvolgend model? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat een nieuw paar hardloopschoenen het lichaam op een andere manier zal belasten dan je oude schoenen (deze zijn immers op en versleten). Neem dus de tijd en bouw de trainingen/belasting langzaam op.

Ben je een ervaren hardlo(o)p(st)er en heb je gekozen voor een ander type schoen/merk/model dan je oude? Dan ben je goed bezig! Want een nieuwe omgeving/belasting zorgt er namelijk voor dat je lichaam sterker wordt. Maar PAS OP! Dit betekent namelijk ook dat je je lichaam significant anders zult belasten en dit vergt gewenning en een geleidelijke opbouw van de trainingen en dus belasting.

Opbouwen ( langzaam uitbreiden van het aantal kilometers, met maximaal10% per week) zorgt in de meeste gevallen voor een blessurevrije hardloopcarrière. En dit doe je natuurlijk maar op een manier...door op deze link te klikken en het hardloopschema trouw en volledig te volgen.

 

Hoe onderhoud ik mijn natural hardloopschoenen?

Natural running schoenen kunnen niet in de wasmaschine. Het wasmiddel en de hoge temperatuur zorgen voor uitdroging van de zool en daarmee verlies je demping tijdens het hardlopen.

Hierdoor zal de natural runningschoen minder gaan werken en zijn ultieme zachtheid en vering kwijtraken. Renschoenen kun je het beste een beetje afspoelen onder de kraan met lauwwarm water en een borsteltje voor verwijdering van het vuil. Zet ze te drogen op de mat, niet bij of op een verwarming, en haal eventueel het zooltje er uit.

Heb je na het lezen van deze tekst toch nog vragen(kan bijna niet anders;) bel of mail even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2