Blogoverzicht

Review Asics Gel Nimbus 25

januari, 2023

Even voorstellen

Ik ben Tony, 30 jaar oud, woon in Gouda en werk fulltime als meubelmaker. In mijn vrije tijd sport ik graag en dan met name hardlopen. Ik loop zo’n 4 tot 5 keer per week, waarvan 2 keer bij de atletiek vereniging in Gouda. Ik heb 2 keer de marathon van Rotterdam gelopen, ook aankomende editie is dat weer het plan. Daarbij heb ik dit jaar een nieuw doel: de Koning van Spanje Ultimate, een trailrun in Zuid-Limburg, verdeeld over 3 dagen.

ASICS Gel Nimbus 25 review | Even voorstellen

Eerste indruk ASICS Gel Nimbus 25 review

Na het openen van de doos valt je gelijk op dat de Gel Nimbus een behoorlijke metamorfose heeft ondergaan! Verder zijn de dingen die opvallen, de zachte zool en de kussentjes in de hielkap.

Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig, je hebt het gevoel dat je op marshmallows loopt. De schoen is alle kanten op elastisch, zelfs de lip van de schoen, dus zou deze voor elke voet geschikt zijn.

ASICS gel Nimbus 25 | Eerste indruk

De Nimbus 25 inlopen

Het eerste loopje, om de schoen even rustig te proberen en af te tasten, was een rondje van 10 kilometer voor deze Asics Gel-Nimbus 25 review. Omdat de schoenen bij het aantrekken al gelijk goed aanvoelde, durf ik 10 km met de Gel Nimbus wel aan.

Ik heb mijn horloge even onder mijn shirt verstopt, zodat ik even niet op mijn tempo’s hoeft te letten en alleen maar gefocust op de schoenen hoef te zijn. 

Na 3 kilometer ben ik al helemaal vergeten dat ik nieuwe schoenen aan heb. Normaal heb ik nog wel eens last van vermoeide voetzolen met het inlopen van nieuwe schoenen. Ook overproneer ik iets, maar met deze schoenen heb ik nergens last van.

ASICS Gel Nimbus 25 | Inlopen

Interval training op de atletiek baan met de Nimbus 25

Het 2e loopje, een interval training op de atletiekbaan. Kijken of de Gel Nimbus 25 ook een beetje bestand is tegen wat tempowerk! Aangekomen op de vereniging valt het iedereen gelijk op dat ik nieuwe schoenen heb door de felle kleuren. Of dit een pluspunt of een minpunt is mag je zelf invullen.

Na een rondje inlopen buiten de baan, wat oefeningen en loopscholing, gaan we de baan op voor een intervaltraining van 12 keer 400 meter. Bij het lopen op een wat hoger tempo moet je altijd een beetje vertrouwen winnen van de schoen. Omdat het een vochtige avond is, tegen het vriespunt aan, is dit nu wat lastig. Door de gladde zool is het aanzetten lastig. Ik denk dat dit op een droge baan geen probleem zou zijn, net als op asfalt met vorst, maar op de baan is het toch oppassen geblazen.

 

Het sterkste punt van de Nimbus 25

Het 3e loopje, een rustige duurloop met lage hartslag. Nog even de laatste bevestiging voor het eind oordeel van de Gel Nimbus 25 review. Duurlopen, ik denk dat dit wel het sterkste punt is van de schoen. Gewoon lekker veel kilometers maken. Ze zitten heerlijk, alsof ik er al maanden op loop.

ASICS Gel Nimbus 25 review | Het sterkste punt

Voorlopig eindoordeel ASICS Gel Nimbus 25

De Asics Gel Nimbus 25 zou ik zeker aanraden! Ik denk ook dat deze schoen bij veel hardlopers zou passen. Top voor de lange duurlopen, maar ook voor je dagelijkse trainingen. Wellicht is de schoen voor kort tempowerk wat minder geschikt, dit vanwege de demping, hiermee heb je minder direct contact met de baan. Ik hoop dat deze schoen een lange levensduur heeft en dat de demping van de zool zeker 800 kilometer mee gaat. 

 

Duurstest Nimbus 25 review

Inmiddels heb ik 130 km afgelegd voor deze Asics Gel Nimbus 25 review. Ik pak ze graag voor de wat langere duurloopjes waar tempo niet heel belangrijk is. Nog steeds erg tevreden over de schoen, heerlijk om de demping en comfort te voelen als je wat meer kilometers moet afleggen. En ondanks dat het foam in de zool zacht is, nog geen slijtage plekken te ontdekken. 

 

Conclusie

De ASICS Gel Nimbus 25 is een heel comfortabele schoen die met name op de lange duurlopen echt goed tot zijn recht komt, je ervaart ontzettend veel demping wat geen enkel moment als 'te veel' aanvoelt en dat is best bijzonder. Ik heb inmiddels 10 keer hardgelopen op deze nieuwe Nimbus 25.  Als ik meer dan 150km op deze Nimbus 25 heb gelopen dan kan ik meer vertellen over hoe deze neutrale loopschoenen van ASICS het doen als ze écht ingelopen zijn.

Wat is er goed aan de ASICS Gel Nimbus 25?

✅️ goede pasvorm
✅️ veel demping
✅️ mooi design
✅️ comfortabele hielkap
✅️ perfect voor lange duurlopen

Wat is er minder goed aan de ASICS Gel Nimbus 25?

❌️ weinig profiel (kan glad aanvoelen)
❌️ minder geschikt voor hogere tempo's

Hou deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

ASICS Gel Nimbus 25 review | in depth review

Met sportieve groet,

Tony

p.s check ook mijn andere review van de Brooks Glycerin 20 hier.

Review: BROOKS GLYCERIN 20

  • Hoe valt Asics Gel Nimbus?

Asics valt over het algemeen klein. De Asics Gel nimbus valt hetzelfde als andere asics maar door het bredere landingsvlak en mesh bovenwerk voelen ze iets ruimer aan. De schoen valt door de elastische tong en meshbovenwerk wel soepel en aansluitend om de voet voor meer stabiliteit.

  • Wat is het verschil tussen Nimbus en Culumus?

Het grootste verschil tussen de Nimbus en Cumulus zit hem in de demping. De nimbus bevat namelijk net iets meer demping door het gebruik van FF Blast ECO , terwijl de Cumulus vertrouwd op FF Blast +. Verder is de stackhoogte van de Gel Nimbus ietsjes hoger dan die van de Cumulus. Maar is de Cumulus toch net even iets lichter en steviger dan de Nimbus. Benieuwd naar alle ins en outs van deze 2 toppers? Kijk hier voor de Gel Nimbus of hier voor de Cumulus.

  • Hoe vallen de maten van Asics?

Asics hardloopschoenen vallen net als de meeste hardloopschoenen wat kleiner uit. Hou hier rekening mee als je je runningshoes koopt. Voor advies kan je altijd even bellen of langskomen in 1 van onze winkels. Of bekijk hier ons maattabel.

  • Welke Asics zijn breed?

Asics Fortitude, Asics Cumulus en de GT 4000 vallen iets breder uit dan de normale smallere pasvorm waar Asics om bekend staat. De meeste Asics zijn ook gewoon verkrijgbaar in een brede leest. Voor de heren zal dit dan gaan om een 2E leest, de dames zouden dan moeten kijken voor een D leest.

  • Hoe vallen ASICS ten opzichte van Nike?

Nike valt klein, pak minimaal een halve maat tot een maat groter. Als je van Nike een maat 45 hebt, heb je van Asics maat 46. Bekijk dan ook altijd het maattabel wat bij het product vermeld staat.
 

  • Welke ASICS voor overpronatie?

De Asics Kayano en de GT 1000, GT 2000 en de GT 4000 serie zijn uitstekende antipronatie schoenen van Asics.

  • Welke Asics hebben de beste demping?

De Asics Nimbus 25 heeft de beste demping.

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

Review Asics Gel Nimbus 26

Ik open de doos en de schoenen springen er bijna vanzelf uit. Ook deze keer heb ik weer voor een felle kleur gekozen; geel / zwart dit keer. Over smaak valt niet te twisten...

Review New Balance 1080 V13 vs V10

"Ontdek waarom de NEW BALANCE 1080 V13 met zijn ongelooflijk comfort en lichte gewicht een 'wauw'-gevoel oproept bij het aantrekken, en waarom deze schoen een opvallende...

Review Asics GT 2000 12

De schoenzool van de GT 2000 12 is wat hoger en het lijkt zachter geworden te zijn. De hielkap is ook een stuk hoger geworden. Hij ziet er verder wel comfortabel uit dus ben benieuwd hoe …

Review Brooks Beast GTS 23

"Ik heb nu ongeveer 250 – 300 km op de Brooks Beast 23 GTS gelopen en ze voelen als pantoffels." Voor mij is dit de perfecte schoen.

Review Mizuno Wave Horizon 6

Een bredere schoen met rekbare stof is bij mij dus noodzakelijk. En dat heeft deze schoen! Ik voel direct dat ik meer ruimte heb bij de breedte van mijn voet. 

Review Brooks Glycerin 20

Een lange duurloop lopen. Ja, wat moet ik hier nog over zeggen. De Brooks Glycerin 20 neutrale hardloop schoen is super voor die lange duurloop, ik ben helemaal in mijn element!

Review Hoka Clifton 9

Toen de schoen pas was uitgekomen heb ik ze al een aantal keer hele dagen gedragen in de winkel. Toen was ik al positief verrast. Wat voelden ze al super zacht en licht aan!

Review Brooks Ghost 15

De Brooks Ghost 15 hardloopschoenen blijven lekker licht voelen tijdens een kortere duurloop, waardoor ik merk dat ik deze duurlopen iets harder zou kunnen gaan dan normaal!

New Balance 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

Review Saucony Endorphin Elite

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

Review Saucony Ride 16

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

Review Hoka Arahi 6

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

Review Hoka Bondi 8

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

Review New Balance 880 V13

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

Review Saucony Triumph 20

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

Review Asics GT 2000 11

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

Review Garmin Forerunner 255

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

Review Asics Gel Nimbus 25

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Review Odlo zeroweight hardloopjack

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Review Incylence hardloopsokken

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Review Saucony Endorphin shift

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

Review New Balance 860 V11

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

Review New Balance 1080 V11

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

Review Brooks Adrenaline GTS 23

Bij het aantrekken van deze nieuwe Brooks Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Joland…

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Review Odlo Ceramicool socks

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Review Craft CTM Ultra

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2