Asics Gel Nimbus 25 dames en heren kopen

|

De nieuwe GEL-NIMBUS™ 25 hardloopschoenen zijn binnen. De meest comfortabele hardloopschoen ooit*

*Volgens onafhankelijke test die het comfort vergelijkt met dat van concurrenten, The Biomechanics Lab, Zuid-Australië. meer weten? lees snel verder

 

 1. Filters
 1. 1

Terug naar boven

De meest comfortabele Nimbus ooit!

ASICS wilde de grenzen van comfort tijdens het hardlopen opzoeken en ver voorbij streven. En wij durven te zeggen dat dit is gelukt met de nieuwste GEL-NIMBUS™ 25.

De GEL-NIMBUS™ 25 schoen werd onlangs nog in een onafhankelijke test op comfort, uitgevoerd door The Biomechanics Lab South Australia, door hardlopers uitgeroepen tot de comfortabelste hardloopschoen in vergelijking met producten van andere merken.

 

Wanneer komt de ASICS Gel Nimbus 25?

Vanaf 1 februari 2023 is de release van de 25ste versie van ASICS Gel Nimbus toplevel hardloopschoenen dames en heren bij De Hardloopwinkel.

Op werkdagen voor 20.00 uur besteld* is de volgende dag al lekker hardlopen op deze nieuwste Nimbus 25. Je betaalt geen verzendkosten.

ASICS Nimbus 25 wanneer in Nederland beschikbaar?

Vanaf 1 februari zijn ze hier direct leverbaar! Bestel je ze voor 20.00 uur op een werkdag, dan heb je ze de volgende werkdag al in huis.

Kun je niet wachten of vind je de nieuwste Nimbus te duur?

Bekijk dan ook in onze webshop de andere ASICS aanbiedingen hardloopschoenen, zoals ASICS Gel Nimbus 24 dames en heren sale

 

Review ASICS Gel Nimbus 25

Lees hier nu de nieuwste review Asics Nimbus 25 hardloopschoenen door tester Tony. Tony is een fanatieke recreant die 4 tot 5 keer per week hardloopt, zowel bij een club als lekkere duurlopen op de weg. Hij heeft de nieuwste Nimbus 25 uitvoerig getest en dit was zijn uiteindelijke conclusie:

"De ASICS Gel Nimbus 25 is een heel comfortabele schoen die met name op de lange duurlopen echt goed tot zijn recht komt, je ervaart ontzettend veel demping wat geen enkel moment als 'te veel' aanvoelt en dat is best bijzonder. Ik heb inmiddels 10 keer hardgelopen op deze nieuwe ASICS Gel Nimbus 25. 

Als ik meer dan 150km op deze Nimbus 25 heb gelopen dan kan ik meer vertellen over hoe deze neutrale loopschoenen van ASICS het doen als ze écht ingelopen zijn"

Wat is er goed aan de ASICS Gel Nimbus 25?

✅️ goede pasvorm
✅️ veel demping
✅️ mooi design
✅️ comfortabele hielkap
✅️ perfect voor lange duurlopen

Wat is er minder goed aan de ASICS Gel Nimbus 25?

❌️ weinig profiel (kan glad aanvoelen)
❌️ minder geschikt voor hogere tempo's

 

Hieronder vindt je de bevindingen van de hardloopschoenen expert Frank na het passen van de nieuwste ASICS GEL NIMBUS 25™.

Nimbus 25 is een zeer stabiele neutrale hardloopschoen.

De stabiliteit in de Nimbus 25 is een duidelijk gevolg van de extra 17,5 mm extra demp-foam onder de gehele lengte van de zool. Er is een zeer stabiel platform gemaakt die volledig contact maakt met de grond. Dit geeft de schoen meer draagvermogen en dat is iets wat je direct merkt als je deze Nimbus 25 voor het eerst aantrekt.

Extreem comfortabele demping in nieuwe Nimbus.

Wat een fijn gevoel als je de Gel Nimbus 25 aantrekt! Het is lastig te omschrijven maar het gevoel dat je op wolken loopt komt aardig in de buurt. Dit gevoel nodigt direct uit om naar buiten te gaan en nieuwe wegen te gaan verkennen.

Direct een goede pasvorm Nimbus 25.

Heel bijzonder, ik heb de Asics Nimbus 25 een uur aangehad en na 15 minuten kwam ik erachter dat ik de veters nog helemaal niet had gestrikt?

De pasvorm is bij instap al zeer goed en voelt stevig en stabiel aan. De schoen valt prima qua maat, hou natuurlijk wel rekening met de 1,5 maat extra.

Zo heb ik een US 10.5 / EU 44.5 gepast en deze zat mij perfect. Mijn blote voetmaat is echter EU 43. De schoen sluit smal aan op de voorvoet, door het knitted bovenwerk is er echter voldoende speling om ruimte te geven op plekken waar dit nodig is.

Heb je vragen over de nieuwe Nimbus 25? bel, mail of whatsapp naar de klantenservice van De Hardloopwinkel Webshop en vraag naar Frank ;).

 

Hoe belangrijk is comfort in hardloopschoenen?

Comfort is voor hardlopers en hardloopsters met afstand de  nummer 1 voorwaarde bij het kopen van nieuwe hardloopschoenen. ASICS heeft met de Gel Nimbus™ 25 een toplevel neutrale hardloopschoen gemaakt die daadwerkelijk het meest comfortabel is in vergelijk met alle andere toplevel neutrale hardloopschoenen.

ASICS is zo zeker van zijn zaak dat zij Dr Chris Bishop van Het Biomechanica Lab in Zuid Afrika hebben gevraagd om een onafhankelijke test uit te voeren. In deze test is de Nimbus™ 25  door lopers van verschillende niveaus vergeleken met vergelijkbare hardloopschoenen van concurrerende merken.

Het resultaat van deze test was doorslaggevend: de GEL-NIMBUS™ 25 is de meest comfortabele hardloopschoen van de test!

Door deze resultaten heeft ASICS dus een gegronde en sterke claim kunnen maken over het superieure comfort van de nieuwe ASICS Gel Nimbus 25:

Niets voelt beter dan de GEL-NIMBUS™ 25.

ASICS Gel Nimbus 25 | De Hardloopwinkel Webshop

 

ASICS Gel Nimbus 25 is een schoen die geschikt is voor atleten en joggers, voor iedereen die van hardlopen houdt. Een waardige opvolger van de Nimbus 24 neutrale hardloopschoen. Wij zijn in ieder geval enthousiast over de nieuwste Nimbus.

Maar dat is onze mening.... Daarom vragen wij jou, schrijf na aankoop een product review bij de nieuwste ASICS Gel Nimbus 25 dames. Maar ook de mannen vragen wij... plaats een review onder de Gel Nimbus 25 heren zodat je andere lopers kunt helpen kiezen. We zijn heel benieuwd naar jouw eerlijke mening?

 

ASICS GEL NIMBUS 25™ wat is er veranderd? 

De Nimbus 25 is opnieuw opgebouwd, zo bestaat de zool volledig uit één stuk, is het bovenwerk vernieuwd en wordt er gebruik gemaakt van meerdere nieuwe technologieën:

 • NIEUW PUREGEL ™
 • NIEUW FF BLAST ™PLUS ECO
 • NIEUW SOFT KNITTED BOVENWERK
 • NIEUWE TONG en KRAAG CONSTRUCTIE
 • NIEUW AHAR ™LO VOORVOET

 

Wat is het verschil met de ASICS GEL NIMBUS 24™?

Hier ontdek je alle specificaties en verschillen van de Asics Nimbus 25 versus Nimbus 24:

Bovenwerk ASICS Gel Nimbus 25 is anders dan de Nimbus 24.

Nieuw in Asics Gel Nimbus 25 is het knitted mesh ontwerp met meer focus op gebieden waar wrijving voorkomt om deze te minimaliseren. Volledig nieuwe tong en kraag constructie gemaakt van een knitted(gebreid) elastisch materiaal. De tong is rondom de wreef vast gemaakt.

         GEL NIMBUS 25™          GEL NIMBUS 24™
 • Zacht gebreid bovenwerk.
 • Gebreide kraag constructie om de hiel en enkel.
 • Gebreide tong van elastisch materiaal.
 • Tong is vastgemaakt aan bovenwerk.
 • Engineered mesh gebreid bovenwerk.
 • Nieuwe tong van stretch mesh.
 • Tong is vastgemaakt aan bovenwerk.

Tussen-zool ASICS Gel Nimbus 25
Volledig FF BLAST™ PLUS ECO demp-zool met 20% meer foam onder de voet voor nog meer demping tijdens het afwikkelen. Deze nieuwe demp-zool is gemaakt met minimaal 20% bio-based materiaal van hernieuwbare bronnen. 

De nieuwe PureGEL™ technologie is zachter en lichter dan voorgaande GEL™ technologieën. Voor een sterk verbeterde schokdemping, zachtere landing en een soepelere overgang naar de volgende fase in het afwikkelen

         GEL NIMBUS 25™          GEL NIMBUS 24™
 • FF BLAST+™ ECO
 • INSIDE PUREGEL™ TECHNOLOGY
 • FF Propel™ / FlyteFoam™
 • Gender-specifieke 3D SPACE CONSTRUCTION™ technologie

Buitenzool ASICS Gel Nimbus 25™
De slijtzool van de Asics Gel Nimbus is los gekoppeld in het midden, op de voorvoet is AHAR LO slijtmateriaal gebruikt en op de hak AHAR PLUS slijtmateriaal.

         GEL NIMBUS 25™          GEL NIMBUS 24™
 • Full ground contact zool 
 • AHARPLUS™ rubber slijtzool op de hak
 • AHAR™ LO slijtrubber onder de voorvoet
 • Full ground contact zool 
 • FULL AHARPLUS™ slijtzool

Gewicht Nimbus 25 loopschoen.

De volledig nieuw ontwikkelde tussen-zool is gemaakt uit een stuk, heeft maar liefst 17,5 mm meer demp-foam en een erg hoog draagvermogen door zijn brede flair stand(van boven smal naar onder breed).

20% meer demp-zool voor een zeer geringe toename in overall gewicht van de schoen. Gewicht is gebaseerd op maat 42.5 heren en maat 40 van de dames.

         GEL NIMBUS 25™          GEL NIMBUS 24™
 • Heren: 292 gram
 • Dames: 260 gram
 • Heren: 290 gram
 • Dames: 247 gram

Zooldikte is veranderd ten opzichte van de Gel Nimbus 24

De tussen-zool is maar liefst 17.5 mm dikker voor de heren en de dames in de nieuwe Nimbus 25.

         GEL NIMBUS 25™          GEL NIMBUS 24™
 • Heren: 41.5 mm –33.5 mm
 • Dames: 40.5 mm –32.5 mm
 • Heren: 26 mm –16 mm
 • Dames: 28 mm –15 mm

Heeldrop
De hieldrop van de Nimbus 25 is verlaagd naar 8 mm voor dames en 8 mm voor heren.

Heren hieldrop: afname van 2 mm in de hak en in de voorvoet.
Dames hieldrop: afname van 5 mm in de hak en in de voorvoet.

         GEL NIMBUS 25™          GEL NIMBUS 24™
 • Heren: 8 mm
 • Dames: 8 mm
 • Heren: 10 mm
 • Dames: 13 mm

Wat is er nieuw in de ASICS GEL NIMBUS 25™?

Een hoop nieuwe features in de Nimbus 25 kunnen we je vertellen! Wil je meer weten over de nieuw gebruikte technologieën in de nieuwe ASICS GEL NIMBUS 25™ klik dan op onderstaande links.

 

ASICS FF BLAST+™ demping

Nieuw lichtgewicht en zeer energetisch is FF BLAST™ ECO demp-foam in de Nimbus 25, met 20% meer demp-foam onder de voet (maar liefst 17.5 mm meer dan de Nimbus 24). Voor een ongelofelijke demping. Dit nieuwe materiaal is gemaakt met minimaal 20% bio-based materiaal wat verkregen is uit volledig hernieuwbare bronnen.

 

VOLLEDIG NIEUWE TONG EN KRAAG CONSTRUCTIE

De tong (lip) van de ASICS Gel Nimbus 25 is opnieuw gemaakt van een knitted mesh materiaal met veel elasticiteit. Deze nieuwe tong is 'gated' dat wil zeggen volledig geïntegreerd in het bovenwerk. Hierdoor is een uitzonderlijk prettige pasvorm gecreëerd omdat de tong nu onmogelijk kan bewegen.

Het gebruikte elastische mesh materiaal voelt comfortabel aan. Daarnaast is er een elastische kraag toegevoegd aan de instap.

Deze zorgt voor een comfortabele instap en elimineert de slijtage op de bovenkant van de kraag. Daarnaast sluit de kraag van de schoen goed aan wat de kans op irritatie door schuren vermindert.

ASICS GEL NIMBUS 25 | KNIT COLLAR | KNIT TONGUE

SOFT KNITTED BOVENWERK

Het nieuwe bovenwerk van de 25e Nimbus is gemaakt van een knitted (gebreid) elastisch materiaal is. Volledig 3D gebreid en verweven met elastische vezels. Hierdoor is het bovenwerk soepel en comfortabel. Het geeft ruimte aan de voet waar dit nodig is en sluit aan als een 2e huid. Dit is doorgezet in de comfortabele kraag en lip van deze NIMBUS 25™.

 

NIEUWE PURE GEL™ TECHNOLOGY

De nieuw ontwikkelde PureGEL™ is zachter en lichter dan voorgaande ASICS GEL technologieën. Met deze verbeterde schokdemping kun je een zachtere landing verwachten en een soepele overgang naar de volgende fase in het afwikkelen.

 

ASICS AHAR + RUBBER

Dit is een erg slijtvast rubber compound, AHAR PLUS rubber. Voor het eerst gebruikt in de ASICS GEL NIMBUS 23. Dit slijtvaste rubber zorgt voor meer grip, demping en stabiliteit in de slijtzool. 

Duurzaamheid van de Asics Gel Nimbus 25 is goed, de zeer hoge slijtvaste eigenschappen van dit nieuwe rubber zullen bijdragen aan een extra lange levensduur.

 

ASICS AHAR LO RUBBER

Deze nieuwe vorm van Asics High Abration Rubber is lichter en slijtvaster dan het veel gebruikte blown rubber. Ontwikkeld om met minder slijtmateriaal toch slijtvaste eigenschappen te bieden.

 

ASICS Gel Nimbus 25 dames

De ASICS Nimbus runningshoe is gemaakt volgens het 'gender specific' principe. Dit betekent dat de vrouw wegens haar unieke anatomie een andere vorm schoen nodig heeft dan een man.

De Gel Nimbus 25 dames past vanwege deze eigenschappen perfect om de vrouwenvoet en geeft steun daar waar nodig.

 

ASICS Gel Nimbus 25 heren

De ASICS Nimbus heren hardloopschoen is gemaakt volgens het 'gender specific' principe. Dit betekent dat de man wegens zijn unieke anatomie een andere vorm schoen nodig heeft dan een vrouw.

De Gel Nimbus 25 heren is hiermee een perfecte schoen voor de veeleisende hardloper die veel comfort nodig heeft tijdens het hardlopen.

 

ASICS Gel Nimbus 25 2E leest

De ASICS Nimbus 25 2E is een brede leest hardloopschoen die speciaal voor de heren bestaat. De extra brede leest betekent in het bovenwerk een aantal millimeter breder dan de normale breedte leest.

De tussenzool en slijtzool is hiermee ook een aantal millimeter breder dan de normale leest. Het verschil is met het blote oog moeilijk zichtbaar. Ik heb de normale leest vergeleken met de extra brede leest, uiteraard in dezelfde maat. Wanneer je beide modellen met de zolen tegen elkaar zet dan is er een verschil zichtbaar van een aantal millimeter.

Dit verschil in combinatie met het bovenwerk wat iets breder gesneden is zorgt voor bijna een halve centimeter meer ruimte bij het passen. De ASICS Gel Nimbus 25 2E is hiermee bij uitstek geschikt voor de neutrale hardloper die een brede voet heeft.

 

Waarom kiezen voor ASICS GEL NIMBUS 25?

Waarom zou je niet de meest comfortabele hardloopschoen willen dragen? Je hoeft echt geen atleet of marathon loper te zijn om zo veel mogelijk comfort te willen hebben in jouw hardloopschoenen.

Niet voor niets staat de naam NIMBUS synoniem voor ongekend comfort, heel veel demping en de beste neutrale hardloopshoen voor dames en heren.

Als een schoen al meer dan 25 jaar wordt gekoppeld aan superlatieven als 'de Koning der neutrale hardloopschoenen' dan wil dat wat zeggen.

Alle andere hardloopmerken vergelijken hun topmodellen neutrale hardloopschoenen maar met 1 ander model...en dat is de ASICS GEL NIMBUS. Dan kan het niet anders dan dat alles gewoon klopt en in een ideale mix aanwezig is in deze runningshoe.

Wij denken dat het een combinatie is van al deze factoren. De constante drive om de ASICS NIMBUS te blijven verbeteren en updaten zorgt voor een daadwerkelijk steeds betere hardloopschoen.

 

Is de Nimbus 25 duurzaam?

De nieuwe Nimbus 25 is behoorlijk duurzaam en heeft daardoor veel impact op een schonere wereld.

Sinds 1949 is het doel van ASICS geweest om mensen te helpen aan een 'gezonde geest in een gezond lichaam'. Om dit te doen hebben we ook een 'gezonde aarde' nodig.

De 25e versie van Nimbus onderstreept de inzet van ASICS om mensen te helpen de lichamelijke en geestelijke voordelen te ervaren die sporten met zich meebrengt en eveneens de aarde te beschermen voor een betere toekomst.

Recycled

Meer dan 90% van alle polyester materialen in de Nimbus 25 zijn gerecycled.

Duurzaam verf proces

Ongeveer 45% gereduceerde CO2 emissie voor de inlegzool versus traditionele verf processen.

Bio-based

In het maken van de tussen-zool is ten minste 20% suikerriet afval gebruikt.

Al deze efforts zorgen voor een duurzamere productie van hardloopschoenen.

 

ASICS Gel Nimbus 25 online kopen?

Waarschijnlijk loop je al op de ASICS GEL-NIMBUS 24 en ben je nu opzoek naar een tweede paar of de opvolger. Als je weet wat je wil, waarom zou je dan niet voor het gemak gaan van online bestellen of teveel betalen?

Als je bij De Hardloopwinkel een paar ASICS Gel Nimbus 25 online koopt dan kun je deze gewoon thuis rustig passen! 

Toch een andere maat nodig? Geen probleem, je kunt eenvoudig retourneren en een andere maat bestellen klik hier als je meer wilt weten.

Kom gerust langs in 1 van de 5  Hardloopwinkels in Nederland om de schoenen te testen en passen, of maak nu direct een afspraak voor loopanalyse bij De Hardloopwinkel.

 

ASICS Gel Nimbus 25 proberen?

Bij De Hardloopwinkel Webshop hanteren we een zichttermijn van 30 dagen voor de ASICS Gel Nimbus 25 hardloopschoenen.

Als je de juiste hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen schoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten.

Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

Twijfel niet langer, online je nieuwe ASICS Gel Nimbus 25 hardloopschoenen kopen gebeurt snel en veilig, succes gegarandeerd!

✔  Prijs, je bent niet voor niets nu bij De Hardloopwinkel.

✔  Eerlijk advies, alle medewerkers bij De Hardloopwinkel zijn specialisten en zelf ervaren lopers

✔  Direct leverbaar, vanaf 1 februari als eerste leverbaar: de nieuwste ASICS Gel Nimbus 25 in meerdere kleuren en alle maten!

✔  Snel in huis, je hoeft de deur niet meer uit voor de nieuwste ASICS schoenen

✔  Uitproberen, in huis uitproberen, even op lopen of gewoon lekker passen in 1 van onze winkels mag altijd!

✔  Eenvoudig retourneren,  stuur ze gratis terug naar het antwoordnummer mochten ze onverhoopt niet passen.

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2