Asics Glideride dames en heren kopen

|

De ASICS GlideRide is helaas niet meer leverbaar, vindt hier direct de best geschikte opvolger voor de ASICS Gel GlideRide.

 1. Filters
 1. 1

Asics  GLIDERIDE™ review

De Asics Glideride is een bijzondere hardloopschoen gemaakt om hardlopers verder en harder te laten lopen. Ook wel het kleine broertje van de Asics Meta Ride genoemd met minder dikke zool en iets lichtere gebogenheid. Daardoor voor de "gewone" hardloper geschikt. Het is even wennen op de Glideride als je gewend bent op een traditionele hardloopschoen te lopen. Maar eenmaal de smaak te pakken wil je niks anders meer en zal de Glide Ride je favo hardloopschoen worden. 

 

De pasvorm van de Asics Glide Ride wordt als vrij smal ervaren door de meeste testers. De in een punt uitlopende teensprong zorgt voor iets meer geknepener gevoel bij de tenen. Vaak wordt daarom geadviseerd een half maatje groter te kopen dan je normale Asics hardloopschoenen.

 

Door de gebogen zool worden je voeten direct in een voorwaartse beweging gestuwt en het lopen makkelijker gemaakt. Minder inspanning en meer resultaat bij de Asics Glide Ride, dat is toch wat je wil? (wij wel in ieder geval :). De Asics GlideRide hardloopschoen is met name geschikt voor mid- voorvoetlanders. Als traditionele haklander kun je het beste eerst rustig opstarten met deze schoenen en je looptechniek wat aanpassen.

 

Wat maakt een GlideRide bijzonder?

Door een combinatie van 2 bijzondere technieken zorgt deze hardloopschoen voor een reductie van energieverlies van wel 19% tijdens het hardlopen. Energie die dus aan het hardlopen zelf kan worden besteed.

 

ASICS Guidance Line

Deze speciale techniek verbeterd je natuurlijke afwikkeling van landig naar afzet. Tijdens het afwikkelen wordt de beweging en het verplaatsen van het zwaartepunt(van landing tot afzet) effectief gestuurd. Zo wordt de voet in de ideale positie gebracht voor een natuurlijke afwikkeling.

ASICS Guidance Line | DeHardloopwinkel.nl

ASICS GuideSole

Door een volledig nieuwe geometrie geeft de Guidesole een aangetoonde verbeterde efficiëntie van het hardlopen

GuideSole technologie omvat een combinatie van 3 elementen die bewezen een vermindering van energie verlies in het wereldgericht teweeg brengen:

 1. Een ronde geometrie: Een zacht dempende, gebogen zool die samen met een stijve voorvoet zorgt voor een vermindering van 19% het energieverlies in het wereldgericht.
 2. 2 laags tussenzool: De combinatie van FLyteFoam in de toplaag en FlyteFoam Propel in de onderlaag geven de stijfheid die nodig is om het voordeel van de geronde zool te behouden.
 3. GuidanceLine: Deze lijn loopt van de tussenzool door de slijtzool, het gat wat hierdoor in de lengte van de zool ontstaat verplaatst het massamiddelpunt wat een positief effect heeft op het verminderen van het energie verlies tijdens 

ASICS GuideSole | DeHardloopwinkel.nl

 

Asics GLIDERIDE™ ervaringen

 • Verder lopen met minder inspanning.
 • Een hardloopervaring zoals nooit te voren.
 • Je moet het voelen om het te geloven.
 • De GLIDERIDE™-schoen met GUIDESOLE™-technologie bespaart je energie voor efficiënte runs.

 

ASICS Glide Ride in de sale kopen?

Bij De Hardloopwinkel Webshop kun je de nieuwste Glide Ride kopen met standaard 10% korting. Alle eerdere modellen zijn standaard in de Sale met kortingen oplopend tot 30%! Doordat De Hardloopwinkel Webshop grotere aantallen koopt bij Asics Benelux kunnen deze hardloopschoenen goedkoper aan geboden worden dan in reguliere hardloopwinkels.

 

ASICS Glideride vs Asics Nimbus

Het verschil tussen de Asics Glide Ride en Asics Nimbus zit hem vooral in de vorm van de zool en de hiel/hak hoogte. De Nimbus heeft een hieldrop van 10mm verschil tussen hak en voorvoet. De GlideRide heeft 5mm verschil en is daardoor anders qua grondcontact. Verder zit in de Nimbus zowel voor als achter GEL demping. De GlideRide heeft alleen gel in de achtervoet verwerkt.

Al deze verschillen zorgen ervoor dat de GlideRide een hardloopschoen is waar je als traditionele Nimbus loper zeker even op moet wennen. Je loopstijl zal je iets aan moeten leren passen (al gaat dat redelijk vanzelf) en de looptechniek is ook verschillend.

 

ASICS GLIDERIDE dames

Anders dan de meeste hardloopschoenen van Asics zoals bijvoorbeeld de Nimbus is de GlideRide NIET genderspecifiek. Dat betekent dus niet specifiek gemaakt voor een damesvoet. Echter door de bijzondere vorm van deze schoen is dit ook niet nodig. De gedwongen landing op de midvoet zorgt al voor een dusdanige drukverdeling dat een dame er prima op kan lopen.

Blessures kunnen voorkomen worden door de dikke dempende zool onder de Glide Ride en het snelle afrollen van de voeten. Druk op de voeten en enkels is hierdoor een stuk minder dan bij traditionele hardloopschoenen.

Andere modellen die vergelijkbaar zijn met de Asics Glide Ride zijn:

 • Saucony Endorphin Shift
 • Saucony Endorphin Speed

Wil je meer weten over hardlopen op de Glide Ride en hoe je dat kan aanpakken? Lees dan eens deze ervaringen van Eva over de Endorphin Shift van Saucony.

 

Loopanalyse Hardloopwinkel?

Als je een loopanalyse wil laten maken in een hardloopwinkel hoef je niet de deur uit. Je kunt door middel van deze online schoenadvies test te doen ook een heel eind komen. Kom je er niet uit?

bel, mail of whatsapp dan met onze medewerkers Eva, Frank of Henri. Zij zijn vakkundige adviseurs en hebben veel ervaring in de online en winkelverkoop van deze schoenen.

 

Asics Glide Ride testen?

De Glide Ride mag je van De Hardloopwinkel Webshop in huis passen en testen. Je hebt 30 dagen zichttermijn, mits niet buiten op gelopen kun je ze eenvoudig retourneren.

Als je de juiste Asics hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen schoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten.

Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 30 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

Anima Sana In Corpore Sano

Wij wensen je een gezonde geest in een gezond lichaam toe!

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2