In het donker goed zichtbaar zijn tijdens het hardlopen wordt gelukkig steeds makkelijker én steeds mooier! Er komen meer producten in ons assortiment die je daarbij kunnen helpen.  

Inmiddels is de wintertijd aangebroken en zijn de momenten dat je in het daglicht kunt hardlopen steeds schaarser geworden. Je ontkomt er niet aan om in het donker te gaan hardlopen!

Met het juiste reflectiekleding of verlichting met led-lampjes ben je beter zichtbaar in het donker. Andere weggebruikers zien je van verder af aankomen door de reflecterende elementen op de jouw kleding of reflectie items. Sommige hardlopers denken dat ze zelf wel kunnen opletten en uitwijken als het nodig is. Dit is helaas niet voldoende want er gebeuren nog steeds ongelukken!

Naast dat je beter zichtbaar bent met reflectie en verlichting, kun je zelf ook je gedrag in het verkeer aanpassen aan de donkere dagen. Loop bijvoorbeeld altijd tegen het verkeer in wanneer je op een autoweg loopt. Maar het beste is om gewoon op de stoep te lopen waar tegenliggers niet op je in kunnen rijden als ze je over het hoofd zien. Kijk ook goed uit bij bochten en steek niet zomaar een straat over.

Met een zichtbaarheidsvest over je hardloopkleding, vergroot je je zichtbaarheid flink. Mooie hesjes (met of zonder led) waarvan je niet eens merkt dat je ‘m draagt en toch beter zichtbaar bent dan ooit te voren.

Alleen zo’n vest dragen is in de meeste gevallen niet helemaal voldoende. Knipperende of continue brandende lampjes zijn altijd zichtbaar, reflecterende stof alleen wanneer er iets op schijnt.

Voor de allerbeste zichtbaarheid kies je dus voor een combinatie van verlichting en reflectie. En wees niet bang om te overdrijven! Een ongeluk zit in een klein hoekje dus je kunt er maar beter zo opvallend mogelijk bij lopen.

Neem een kijkje in onze webshop voor (een deel van) ons assortiment!

0