Craft CTM Ultra review

Craft CTM Ultra getest door Sandra

15-12-2021

Hardlopen naar een hoog hoogtepunt brengen. Dat kan met de Craft Pro Ultra schoen!

De juiste koffiebonen, een goed glas wijn of heerlijke hardloopschoenen. Keuzes, maar soms maken ze je het makkelijker. Als het goed bevalt, dan smaakt dat naar meer.

Ook wordt wel geroepen, alles met mate, maar zeg nou eerlijk; als je gaat hardlopen, het is een prachtige winterse dag dan is dat toch optimaal genieten?

En krijg mij dan maar eens naar binnen! 

Craft CTM Ultra review

Zeker als je dan ook nog eens op hardloopschoenen rent die als sokken om je voeten zitten. Fantastisch. Zo ben ik verslaafd geworden aan deze nieuwe schoenen, heb ik mijn verlanglijstje aan de Kerstman gegeven. En raad eens wat daar op staat? De Craft Pro Ultra!

 

Stoute schoenen aangetrokken

Een aantal weken geleden: Eva belt! "San, wil jij als fanatieke hardloopster een paar schoenen testen"? 

Nu was ik daar in eerste instantie toch een beetje huiverig voor, want ik loop op de GT 4000 van Asics. Een schoen die mij maximaal comfort biedt en extra demping en ondersteuning. Wisselen vond ik niet zo een heel goed plan, maar het is 2021, ik ben inmiddels 50, dus sta open voor veranderingen en daag mezelf graag eens uit.

Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken op goed advies van Eva.

review CTm Ultra Craft

Craft CTM Ultra test

Ik moet zeggen best spannend. Eva zei nog, "voorzichtig beginnen, korte afstand, even een interval tussendoor en naar huis". Maar gezien ik ook wel van uitdaging houd kan ik soms flink overdrijven.

Dus uiteindelijk ben ik die eerste keer op de Craft schoen na 15 km pas naar huis teruggekeerd.

 

Best even wennen als je normaal op de Asics GT 4000 loopt.

De eerste paar kilometer was even wennen ten opzichte van mijn Asics GT 4000 schoen. Ik liep als een huppelend kind, blij en verbaasd over de demping, daar was ik namelijk best bang voor.

De demping was alsof ik juist weer een GO kreeg bij iedere stap die ik zette. Dus bleef ik gewoon maar doorlopen. Uiteindelijk was deze test dus een lange afstandsloop geworden waar ik goed van thuisgekomen ben.

strava test craft ctm ultra

De volgende test werd een interval. Nu ben ik op mijn leeftijd niet meer met intervallen bezig, maar het is 2021, blijf je zelf uitdagen,  dus we zijn er voor gegaan. Nu moet je ook weten dat ik niet meer onder het uur loop op 10 km de laatste tijd. Hoe bijzonder, want met de Craft Pro Ulta is het mij weer gelukt. De zool geeft een goede grip dus ik durfde ook flink aan te zetten en zoals ik al zei; de schoen geeft mij juist de drive om het tempo op te hogen.

 

Supersnel droog en geen soppende voeten!

Ook nog een uitzonderlijk feit die je moet weten als het regent. De schoen voelt niet zwaarder aan omdat deze nat wordt en bij thuiskomst is de schoen zeer snel droog. Toch fijn als je de dag erna weer op pad wilt!

Dus ik wil met één woord afsluiten: formidabel.

 

Samenvatting Craft CTM Ultra hardloopschoenen test

Pluspunten:

✔ Ademend en zeer snel droog ook in de regen
✔ Helpt bij de afzet
✔ Extra goede grip op de straat
✔ Tempo verhogend 
✔ Een echte PR verbeteraar
✔ Je mag ermee gezien worden, ook leuk onder een spijkerbroek

Minpunten:

✘ wennen in het begin als je Asics gewend bent

✘ ze vallen wat kleiner uit dan Asics, tip: bestel een half maatje groter dan je eigen hardloopschoenen

✘ strik van vetering laat makkelijk los, tip: maak een dubbele knoop

 

Conclusie:

Ik heb Eva direct laten weten: "het spijt mij, maar je krijgt de schoenen niet meer terug, totdat de Kerstman is geweest"

Wil jij ook ervaren hoe het is? bekijk hier het aanbod Craft hardloopschoenen voor dames en heren

 

Over tester Sandra:

Sandra is een fanatieke recreante woonachtig in Boskoop en 50 jaar lentes jong. Ze loopt al 20 jaar hard, vooral langere afstanden enkele keren per week tussen de 10 en 20km per keer. Ze kan namelijk moeilijk stilzitten...

Ze heeft een voornamelijk zittend beroep als Payroll Officer bij een groot ICT bedrijf. Daarnaast is zij ook de drijvende factor binnen het project Well@Work om collega's in beweging te houden of te krijgen.

Haar snelste tijd op een marathon was 3 uur en 39 minuten in Barcelona ongeveer 10 jaar geleden.

Wat zij nu zo fijn vindt aan al dat hardlopen? "je kan gaan wanneer je wilt, je bent lekker in de buitenlucht, even je gedachten op nul en kunt in korte tijd veel caloriëen verbranden".

Laatst genoemde vind zij erg handig ter compensatie van haar andere grote passies, lekker eten koken en veel wijn drinken, of een verfrissend biertje na afloop van een loopje!

Sandra Verwoerd Boskoop

Sandra's ultieme loperstip: #verwen je voeten met goede schoenen!

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.