Blogoverzicht

Review Craft CTM Ultra

Craft CTM Ultra getest door Sandra

15-12-2021

Hardlopen naar een hoog hoogtepunt brengen. Dat kan met de Craft Pro Ultra schoen!

De juiste koffiebonen, een goed glas wijn of heerlijke hardloopschoenen. Keuzes, maar soms maken ze je het makkelijker. Als het goed bevalt, dan smaakt dat naar meer.

Ook wordt wel geroepen, alles met mate, maar zeg nou eerlijk; als je gaat hardlopen, het is een prachtige winterse dag dan is dat toch optimaal genieten?

En krijg mij dan maar eens naar binnen! 

Craft CTM Ultra review

Zeker als je dan ook nog eens op hardloopschoenen rent die als sokken om je voeten zitten. Fantastisch. Zo ben ik verslaafd geworden aan deze nieuwe schoenen, heb ik mijn verlanglijstje aan de Kerstman gegeven. En raad eens wat daar op staat? De Craft Pro Ultra!

 

Stoute schoenen aangetrokken

Een aantal weken geleden: Eva belt! "San, wil jij als fanatieke hardloopster een paar schoenen testen"? 

Nu was ik daar in eerste instantie toch een beetje huiverig voor, want ik loop op de GT 4000 van Asics. Een schoen die mij maximaal comfort biedt en extra demping en ondersteuning. Wisselen vond ik niet zo een heel goed plan, maar het is 2021, ik ben inmiddels 50, dus sta open voor veranderingen en daag mezelf graag eens uit.

Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken op goed advies van Eva.

review CTm Ultra Craft

Craft CTM Ultra test

Ik moet zeggen best spannend. Eva zei nog, "voorzichtig beginnen, korte afstand, even een interval tussendoor en naar huis". Maar gezien ik ook wel van uitdaging houd kan ik soms flink overdrijven.

Dus uiteindelijk ben ik die eerste keer op de Craft schoen na 15 km pas naar huis teruggekeerd.

 

Best even wennen als je normaal op de Asics GT 4000 loopt.

De eerste paar kilometer was even wennen ten opzichte van mijn Asics GT 4000 schoen. Ik liep als een huppelend kind, blij en verbaasd over de demping, daar was ik namelijk best bang voor.

De demping was alsof ik juist weer een GO kreeg bij iedere stap die ik zette. Dus bleef ik gewoon maar doorlopen. Uiteindelijk was deze test dus een lange afstandsloop geworden waar ik goed van thuisgekomen ben.

strava test craft ctm ultra

De volgende test werd een interval. Nu ben ik op mijn leeftijd niet meer met intervallen bezig, maar het is 2021, blijf je zelf uitdagen,  dus we zijn er voor gegaan. Nu moet je ook weten dat ik niet meer onder het uur loop op 10 km de laatste tijd. Hoe bijzonder, want met de Craft Pro Ulta is het mij weer gelukt. De zool geeft een goede grip dus ik durfde ook flink aan te zetten en zoals ik al zei; de schoen geeft mij juist de drive om het tempo op te hogen.

 

Supersnel droog en geen soppende voeten!

Ook nog een uitzonderlijk feit die je moet weten als het regent. De schoen voelt niet zwaarder aan omdat deze nat wordt en bij thuiskomst is de schoen zeer snel droog. Toch fijn als je de dag erna weer op pad wilt!

Dus ik wil met één woord afsluiten: formidabel.

 

Samenvatting Craft CTM Ultra hardloopschoenen test

Wat is er goed aan de Craft CTM Ultra?

✅️ Ademend en zeer snel droog ook in de regen
✅️ Helpt bij de afzet
✅️ Extra goede grip op de straat
✅️ Tempo verhogend 
✅️ Een echte PR verbeteraar
✅️ Je mag ermee gezien worden, ook leuk onder een spijkerbroek

Wat is er minder goed aan de Craft CTM Ultra?

❌️ wennen in het begin als je Asics gewend bent
❌️ ze vallen wat kleiner uit dan Asics, tip: bestel een half maatje groter dan je eigen hardloopschoenen
❌️ strik van vetering laat makkelijk los, tip: maak een dubbele knoop

 

Conclusie:

Ik heb Eva direct laten weten: "het spijt mij, maar je krijgt de schoenen niet meer terug, totdat de Kerstman is geweest"

Over tester Sandra:

Sandra is een fanatieke recreante woonachtig in Boskoop en 50 jaar lentes jong. Ze loopt al 20 jaar hard, vooral langere afstanden enkele keren per week tussen de 10 en 20km per keer. Ze kan namelijk moeilijk stilzitten...

Ze heeft een voornamelijk zittend beroep als Payroll Officer bij een groot ICT bedrijf. Daarnaast is zij ook de drijvende factor binnen het project Well@Work om collega's in beweging te houden of te krijgen.

Haar snelste tijd op een marathon was 3 uur en 39 minuten in Barcelona ongeveer 10 jaar geleden.

Wat zij nu zo fijn vindt aan al dat hardlopen? "je kan gaan wanneer je wilt, je bent lekker in de buitenlucht, even je gedachten op nul en kunt in korte tijd veel caloriëen verbranden".

Laatst genoemde vind zij erg handig ter compensatie van haar andere grote passies, lekker eten koken en veel wijn drinken, of een verfrissend biertje na afloop van een loopje!

Sandra Verwoerd Boskoop

Sandra's ultieme loperstip: #verwen je voeten met goede schoenen!

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

Review Asics Gel Nimbus 26

Ik open de doos en de schoenen springen er bijna vanzelf uit. Ook deze keer heb ik weer voor een felle kleur gekozen; geel / zwart dit keer. Over smaak valt niet te twisten...

Review New Balance 1080 V13 vs V10

"Ontdek waarom de NEW BALANCE 1080 V13 met zijn ongelooflijk comfort en lichte gewicht een 'wauw'-gevoel oproept bij het aantrekken, en waarom deze schoen een opvallende...

Review Asics GT 2000 12

De schoenzool van de GT 2000 12 is wat hoger en het lijkt zachter geworden te zijn. De hielkap is ook een stuk hoger geworden. Hij ziet er verder wel comfortabel uit dus ben benieuwd hoe …

Review Brooks Beast GTS 23

"Ik heb nu ongeveer 250 – 300 km op de Brooks Beast 23 GTS gelopen en ze voelen als pantoffels." Voor mij is dit de perfecte schoen.

Review Mizuno Wave Horizon 6

Een bredere schoen met rekbare stof is bij mij dus noodzakelijk. En dat heeft deze schoen! Ik voel direct dat ik meer ruimte heb bij de breedte van mijn voet. 

Review Brooks Glycerin 20

Een lange duurloop lopen. Ja, wat moet ik hier nog over zeggen. De Brooks Glycerin 20 neutrale hardloop schoen is super voor die lange duurloop, ik ben helemaal in mijn element!

Review Hoka Clifton 9

Toen de schoen pas was uitgekomen heb ik ze al een aantal keer hele dagen gedragen in de winkel. Toen was ik al positief verrast. Wat voelden ze al super zacht en licht aan!

Review Brooks Ghost 15

De Brooks Ghost 15 hardloopschoenen blijven lekker licht voelen tijdens een kortere duurloop, waardoor ik merk dat ik deze duurlopen iets harder zou kunnen gaan dan normaal!

New Balance 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

Review Saucony Endorphin Elite

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

Review Saucony Ride 16

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

Review Hoka Arahi 6

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

Review Hoka Bondi 8

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

Review New Balance 880 V13

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

Review Saucony Triumph 20

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

Review Asics GT 2000 11

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

Review Garmin Forerunner 255

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

Review Asics Gel Nimbus 25

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Review Odlo zeroweight hardloopjack

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Review Incylence hardloopsokken

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Review Saucony Endorphin shift

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

Review New Balance 860 V11

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

Review New Balance 1080 V11

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

Review Brooks Adrenaline GTS 23

Bij het aantrekken van deze nieuwe Brooks Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Joland…

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Review Odlo Ceramicool socks

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Review Craft CTM Ultra

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2