Neutrale dames hardloopschoenen kopen

|

Neutrale hardloopschoenen voor dames zijn geschikt voor voeten met een neutrale afwikkeling. Meer weten? Klik hier.

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. >

Terug naar boven

Neutrale hardloopschoenen dames zijn de meest verkochte soort runningshoes in de wereld. De keuze is reuze, zo heb je hardloopschoenen voor dames in alle kleuren, zwart en in vele andere soorten en maten.

Wat zijn de beste neutrale damesschoenen voor jou? Iedereen kan prima op neutrale hardloopschoenen lopen, mits je een aantal belangrijke zaken in acht neemt. Lees snel verder voor meer informatie over neutrale hardloopschoenen dames.

 

Goede hardloopschoenen dames

Ben je een beginnende hardloopster? dan kun je het beste op goede neutrale hardloopschoenen gaan starten. Klik hier voor een beginnersschema. Bouw het rustig op en leer je lichaam en voeten wennen aan de schoenen en de sport.

Ben je al wat gevorderd? dan kun je ook op neutrale loopschoenen dames gaan hardlopen. Het ligt er natuurlijk wél aan waar je al die jaren gewend bent op te lopen. Twijfel je of je neutrale hardloopschoenen dames nodig hebt? doe dan de gratis schoenentest

 

Neutrale hardloopschoenen dames nodig?

De meeste dames lopen al hard op of kunnen goed hardlopen op neutrale hardloopschoenen. Een dames hardloopschoen neutraal ondersteund de damesvoet op de juiste plekken en zorgt voor de meest comfortabele en natuurlijke manier van afwikkelen. Goede hardloopschoenen dames vindt je in vele soorten, merken en maten. Zo zijn er lichte hardloopschoenen, zware neutrale hardloopschoenen dames , smalle (2a) of bredere running schoenen met verschillende hoogtes (heeldrop).

De beste hardloopschoenen worden geproduceerd door gespecialiseerde runningmerken zoals : Asics, Brooks en Saucony, Mizuno, Hoka one one. Deze beste runningshoes dames voorkomen blessures en zijn duurzamer dan de goedkopere van Decathlon of Nike. DeHardloopwinkel.nl is premium dealer van de beste hardloopschoenen, zowel in de winkels als online ben je daarmee verzekerd van een origineel product.

Wil je weten of jouw manier van hardlopen past bij neutrale dames hardloopschoenen? Doe dan de online test hier: shoe-advisor

Kom je er niet uit? Bel, mail of app naar de deskundige klantenservice of kom langs in 1 van De Hardloopwinkels met 30 jaar ervaring in loopanalyses en advies over hardloop schoenen dames.

 

De betekenis van neutraal looppatroon

Ieder mens is verschillend en zo heeft iedere dame andere voeten of loopt anders. De één kantelt te ver naar binnen (proneren), de ander te ver naar buiten (supineren). Verreweg de meeste dames lopen neutraal (foto 1). Proneren is het naar binnen kantelen van de voet.

Tijdens het afwikkelen kantelt de enkel naar binnen om de piekbelasting van de landing op een natuurlijke manier te laten afvloeien. Bij een neutraal looppatroon gebeurt dit voldoende en zonder het overmatig naar binnen kantelen van de enkel (ziet foto 1. Dit in tegenstelling tot het looppatroon waarbij de enkel overmatig naar binnen kantelt ofwel overproneert (zie foto 2).

Dan is het verstandig om anti-pronatie of ondersteunende hardloop schoenen dames te kopen online of in De Hardloopwinkel.

Foto 1   Foto 2
neutrale hardloopschoenen    antipronatie hardloopschoenen

 

De werking van neutrale hardloopschoenen dames

Neutrale hardloopschoenen dames zijn schoenen zonder sturende of corrigerende elementen in de tussenzool en speciaal gemaakt zijn voor een damesvoet. Een neutrale damesschoen heeft voldoende demping en stabiliteit om het proneren(naar binnen kantelen) van de enkel te ondersteunen. Vrouwen hebben andere voeten dan mannen, door hormoonschommelingen en andere anatomie wordt de voet anders belast bij het hardlopen.

 

Hoe kun je neutrale hardloopschoenen dames herkennen?

Dames neutrale hardloopschoenen hebben geen (grijs) verhard blok of andere vorm van verharding aan de binnenkant van de zool onder de voetboog. Ze zijn als het ware rondom de zool gelijk in hardheid. Dit kun je zelf eenvoudig testen door het schuim van de zool aan de onderkant op diverse plekken in te drukken.

Twijfel je of jouw schoenen neutraal zijn of misschien wel anti-pronatie? Bel: 0182- 61 46 00  of mail: webshop@dehardloopwinkel.nl naar de klantenservice, zij weten aan de hand van het merk & model en jaartal precies welke hardloopschoenen je al hebt.

 

Neutrale hardloopschoenen dames versus antipronatie hardloopschoenen dames

De manier van hardlopen verraadt of je een dames neutrale hardloopschoen of anti-pronatie damesschoen nodig hebt.

Het naar binnen kantelen van de voet tijdens het landen en afwikkelen (rollen van de hak naar de teen), noemen we proneren. Dat doet iedere hardloopster. Je bent een neutrale hardloopster als je niet over-proneert (overmatig naar binnen “kantelt” met je enkel) maar neutraal (dus recht) loopt.

Kantel je wel overmatig naar binnen met je enkel en rol je je voet alleen naar de binnenkant, dan kunnen antipronatie hardloopschoenen dames een oplossing zijn. Doe je dat niet, blijf dan bij neutrale hardloopschoenen.

Doe je juist het tegenovergestelde; dus wikkel je met name af over de buitenkant van de voet, wordt dat supineren genoemd. Dit kan komen door bijvoorbeeld O-benen of holle voeten. Ook dan is een neutrale hardloopschoen de beste keuze.

 

Waarom moet je kiezen voor merken als Asics, Brooks of bijvoorbeeld Mizuno?

Uiteraard hoeven wij je niks te vertellen over prijs/kwaliteit verhoudingen. De hardloopmerken die bij DeHardloopwinkel.nl worden aangeboden zijn de betere merken met vele jaren ervaring in het ontwikkelen en produceren van hardloopschoenen over de hele wereld. Merken als Brooks, Asics, Saucony en Mizuno hebben laboratoria en science labs waar dagelijks proffessoren de nieuwste hardloopschoenen ontwikkelen in samenwerking met atleten en runners.

Hardloopschoenen onder de 80/100 euro adviesverkoopprijs zijn van mindere kwaliteit, hebben minder demping/vering en gaan vaak maar een half jaartje mee bij regelmatig gebruik.

Zo zijn bijvoorbeeld hardloopschoenen dames van de decathlon te slap en licht voor de meeste beginners. Daarmee kun je blessures krijgen en dan ben je uiteraard verder van huis. DeHardloopwinkel.nl is een échte hardloopspecialist, wil iedereen aan het lopen krijgen én behouden, wat je doel ook is!

 

Populaire neutrale hardloopschoenen dames

Hier vind je een selectie van de beste neutrale hardloopschoenen dames volgens onze deskundige verkoopadviseurs uit de winkels.

 

Twijfel je of neutrale hardloopschoenen geschikt zijn voor jouw voeten?

De keuze van de juiste damesschoen is afhankelijk van de afwikkeling van de voet, maar ook andere factoren spelen een rol.

Bijvoorbeeld:

 • loopervaring
 • jouw gewicht
 • breedte, lengte, vorm van de voeten en tenen
 • de stand van de voeten en of knieën
 • of je een voorvoet- midvoet- of haklanding hebt
 • eventuele blessures of medische achtergronden

Bij twijfel of je moet gaan voor neutrale hardloopschoenen of antipronatie hardloopschoenen, raadpleeg onze shoe advisor, ga langs bij een specialist, bel/mail onze klantenservice. Achter de klantenservice zitten medewerkers die allen bij een hardloopspecialist hebben gewerkt of zelfs jarenlang vertegenwoordiger van hardloopschoenen zijn geweest, zij voorzien je graag van goed advies. Je kunt ook via Whatsapp contact met ons opnemen! Wat jij het prettigst vindt.

 

Neutrale hardloopschoenen dames online kopen

Vind je het een lastige keuze om hardloopschoenen online te kopen? Twijfel niet, online je hardloopschoenen kopen heeft veel voordelen:

 • Prijs! Je bent niet voor niets op DeHardloopwinkel.nl.
 • Advies welke schoen bij jouw past.
 • Alle medewerkers op dehardloopwinkel.nl zijn ervaren hardlopers en hebben specialistische kennis op het gebied van hardloopschoenen. We hebben de shoe advisor gemaakt voor een eerste advies. We geven ook graag 1-op-1 advies. Bel onze klantenservice of stuur een Whatsapp en we helpen je graag!
 • De nieuwste modellen zijn direct leverbaar en je kunt schoenen makkelijk met elkaar vergelijken.
 • Voldoende keuze in neutrale hardloopschoenen!
 • Snel in huis. Je hoeft er niet voor naar een hardloopwinkel.
 • Uitproberen. Je kunt de neutrale hardloopschoenen uitproberen (lees hieronder hoe).
 • Eenvoudig retourneren. Zitten ze onverhoopt toch niet lekker, stuur ze dan gratis terug.

 

Online gekochte dames hardloopschoenen uitproberen?

Dat kan! Als je de schoenen alleen binnen draagt kun je ze binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos terugsturen en andere bestellen.

Schoenen kun je binnenshuis passen door ze een uurtje aan te doen terwijl je bijvoorbeeld wat huishoudelijk werk doet of in beweging bent.

Je voeten krijgen dan even de tijd om te wennen aan de nieuwe schoen. Zitten ze niet helemaal lekker zullen je voeten gaan protesteren na ongeveer 45 minuten. Dit is een hele goede indicatie of ze tijdens het hardlopen goed passen.

Wellicht heb je een maat grote of kleiner nodig of zijn antipronatie hardloopschoenen toch een betere keuze. 

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2