De beste Puma hardloopschoenen kopen

|

PUMA hardloopschoenen zijn door innovatieve technieken voor alle soorten hardlopers geschikt, zelfs als je Usain Bolt heet :) Ontdek hier meer over PUMA schoenen

  1. Filters
  1. 1

PUMA hardloopschoenen kenmerken zich door een stylish uiterlijk, maar dat doet ze geen eer aan. Het zijn daadwerkelijk goede loo pschoenen voor dames en heren die lichte en comfortabele hardlooptrainingen op de weg willen maken.

Met de aanpasbare veters en innovatieve technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een plaat voor extra sprongkracht, doet PUMA niet onder voor alle andere hardloopmerken. Als Usain Bolt er wereldrecords mee kan lopen, dan kan jij dat ook!

Puma Deviate Nitro Fade dames | De Hardloopwinkel Webshop

Waar komt het merk PUMA vandaan?

Het merk Puma vindt zijn oorsprong in Duitsland en bestaat al meer dan 75 jaar, opgericht door de gebroeders Dassler. In het dorpje Herzogenaurach in Duitsland vonden vele schoenenmerken hun oorsprong, inmiddels is het sport shoe capital van de wereld. Inmiddels gevestigd in Beieren en in 1948 opnieuw gestart door Rudolf Dassler. De naam PUMA is als patent en merk vastgelegd vrij snel daarna.

In 1936 wint Jesse Owens als eerste atleet 4 gouden medailles op de olympische spelen in Berlijn. Dit deed hij op de Dassler Spikes, dit veroorzaakte een internationale doorbraak voor Dassler schoenen.

Puma staan voor progressie in sport door de snelste producten ter wereld te maken voor de snelste atleten. Vele wereldrecords zijn gelopen of gemaakt met PUMA producten. De bekendste loper is wel Usain Bolt, s’werelds snelste man, liep altijd op PUMA schoenen en in PUMA kleding.

De huidige in PUMA gehulde topatleten die ook bij de olympische spelen in Parijs 2024 hun opwachting gaan maken zijn: Mondo Duplantis, Karsten Warholm, Shericka Jackson, Felix Streng en Yaroslava Mahuchikh

FOREVER. FASTER

 

  • Heeft Puma goede hardloopschoenen?

Als de snelste man ter wereld, Usain Bolt alle records loopt op Puma hardloopschoenen lijkt ons dat onomstoten bewijs dat ze goed zijn. Met hun innovatieve technologie zijn Puma Nitro hardloopschoenen goed voor vele type lopers, niet alleen de snelste, maar juist ook die recreant die geniet van de 5K.

Door de schoenen licht en comfortabel te maken loop je er niet alleen sneller op maar kun je de lat tijdens je tempolopen steeds hoger leggen.

De NITRO™ RUN PUMA loop schoenen zijn gemaakt met prestatie stuwende functies die je ondersteunen bij het bereiken van je doelen. De NITRO™ collectie biedt comfort en snelheid, met een brede range aan hardloopschoenen geschikt voor elk doel.

De high performance runningshoes van PUMA zijn geschikt voor vele soorten lopers en bieden Duitse kwaliteit tegen een vriendelijke prijs. Zo is er voor ieder budget en dus ook de smalle beurs een PUMA Nitro hardloopschoen te koop bij De Hardloopwinkel. Daarnaast hebben meerdere vestigingen zoals De Hardloopwinkel Bodegraven ook de elite hardloopschoenen van PUMA op voorraad. Je kunt ze daar passen en testen.

De verschillende PUMA schoenmodellen bestaan uit:

  • Puma Velocity dempende hardloopschoenen voor dagelijks gebruik
  • Puma Deviate snelle temposchoen voor hardlopen op de weg
  • Puma Deviate Elite snelheidsduivel voor wedstrijdlopers
  • Puma Foreverrun biedt stabiliteit en correctie
  • Puma Fast is de ultieme lichtgewicht snelheid voor die ene wedstrijddag

De beste Puma hardloopschoenen zijn de Elite en Fast, geroemd door vele atleten en inmiddels uitgeroepen tot 1 van de snelste wedstrijdschoenen.

De beste Hyrox schoenen van dit moment zijn de Puma Deviate Nitro sportschoenen, die door goede demping en stevige grip ideaal zijn bij het beoefenen van deze nieuwe sport.

Bekijk hier ook SALE van HYROX schoenen, zoals de PUMA Deviate Nitro 2 heren en dames.

Technieken gebruikt in PUMA schoenen:

NITROFOAM ELITE;

Dit thermoplastic schuim is ingespoten met NITROGEN. Dat zorgt voor een lichte en hoge vering in de PUMA hardloopschoenen. Met minimale energie verlies zorgt dit foam voor snellere paces.

PWRTAPE;

Dit combineert een stretch stof met lichtgewicht mesh voor een aanpasbare fit van de voeten. Het stabiliseert de botten en spieren van sporters zonder afbreuk te doen aan hun power en vrijheid van bewegen.

PWRPLATE;

PWRPLATE in de Puma schoenen is een Carbon plaat die zo ontworpen is dat het de tussenzool stabilisteerd tijden maximale energie transitie. Het geheim zit hem in de lagen Carbon die special voor ieder producttype apart zijn ontworpen, dit maakt ieder schoen uniek

ULTRAWEAVE;

Bovenwerk materiaal van Puma dat met minimaal gewicht maximale snelheid ondersteund.

PROFOAM;

Lichtgewicht dempend EVA foam dat de balans vormt tussen lichtgewicht vering en reboudn voor dagelijkse trainingen

Puma Deviate Nitro fade heren | De Hardloopwinkel Webshop

NITROFOAM in Puma schoenen

De NITRO Foam in puma schoenen is het dempend schuim dat met nitrogen is verrijkt. Deze demping in de hardloopschoenen van PUMA biedt maximale energieteruggave en de PWRPLATE technologie zorgt voor de responsiviteit. Deze combinatie maakt vele Puma Nitro runningshoes sterk en geschikt voor alle snelheden.

Heren die van snelheid houden en gevoelig zijn voor de looks van een schoen kunnen kiezen voor PUMA Nitro heren hardloopschoenen. Succes verzekerd!

 

  • Hoe vallen PUMA hardloopschoen qua maat?

De maat van PUMA hardloopschoenen is gelijk aan die van andere hardloopmerken zoals Asics. Dat betekent dat ze klein vallen en je dus altijd de hardloopschoenen van PUMA 1 maat groter moet kopen dan je eigen voetmaat. Bekijk dit online maatadvies en de bijbehorende maattabel PUMA schoenen dames en heren voor het bepalen van jouw perfecte maat.

PUMA hardloopschoenen dames zitten perfect om de smallere vrouwenvoet. Het lichte, ademende zachte bovenwerk van PUMA dames schoenen sluit aan zonder knellingen te veroorzaken. Deze lichtgewicht hardloop schoenen zijn zeer geschikt voor de vrouwelijke lopers.

  • Is PUMA een duurzaam merk?

Bij PUMA hebben ze duidelijke afspraken gemaakt over duurzaamheid. Ze hebben een FOREVER BETTER framework opgesteld met 10for25 doelen. Deze doelen zijn samen met hun partners en belangrijkste aandeelhouders samengesteld en worden strikt nageleefd. Ze richten zich op de klimaatverandering, water en lucht vervuiling en co2uitstoten.

Puma is voorstander van de Parijs agreement om de klimaatverandering onder de 2 graden te houden en is inmiddels al druk bezig met de uitvoering van dit doel.

Daarbij zorgen ze dat de mensen in hun fabrieken onder de beste arbeidsomstandigheden kunnen werken en minimaliseren gebruik chemische producten.

Gebruik van duurzame materialen in Puma schoenen?

Voor het maken van sportproducten worden polyester, katoen en leer gebruikt die een grote impact hebben op de vervuiling van het milieu. Puma heeft een doel neergelegd om in 2025 100% duurzaam geproduceerd katoen, polyester en leer te gaan gebruiken. Het papier en karton zal dan ook alleen nog maar van duurzame bronnen komen.

Puma is lid van de Leather Working Group voor gebruik van duurzaam leer. Tevens gebruiken ze Better Cotton, gerecycled katoen of duurzaam verbouwd katoen. Het polyester heeft het label bluesign of Oeko-Tex. Deze stoffen worden op een veilige manier geproduceerd en schadelijke materialen bij het proces geweerd. Dit zal in 2025 100% zijn van de PUMA collectie, momenteel zitten ze op 80%.

Gerecycled polyester gebruik bij PUMA

Met gerecycled polyester gebruik voorkom je afval en verlaag je co2 uitstoot voor het maken. In 2025 is het doel om bij PUMA 75% gerecycled polyster te gebruiken in al hun producten.

PUMA Nitro hardloop schoenen review

Daniel, 4 juni 2024

“Niet veel schoenen kunnen alles, maar de Puma Deviate Nitro 2 heren komt aardig in de buurt. De balans tussen het springerige en de zachtheid maken het mijn nieuwe favo Go To runningshoe. Een zeer goede prijs/kwaliteit hardloopschoen die ik dagelijks gebruik zonder dat je het aan de schoenen kunt zien.”

Bekijk hier ook de PUMA hardloopschoenen sale in de grootste online hardloopshop als je Puma schoenen in de uitverkoop wilt kopen. Uitlopende modellen en kleuren met kortingen tot 20% op bijvoorbeeld de Puma Deviate NITRO 2 schoenen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2