Blogoverzicht

Saucony Triumph 20 review

april, 2023

1e indruk: SAUCONY TRIUMPH 20

Meteen bij het aantrekken van de triumph 20 voel je iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel.

Het idee dat je meteen zonder het strikken van de veters ermee weg kan lopen geeft een goede eerste indruk. Ik ervaar bij deze Triumph een pasvorm die niet eerder zo goed heeft aangesloten.

SAUCONY TRIUMPH 20 review | 1e indruk

Over de tester

Ik ben Marc van Vliet, bedrijfsleider van de Hardloopwinkel Den Haag en eigenaar van mijn eigen hardloopbedrijf: RunFit Tilburg. Ook ben ik eigenaar van een testbedrijf op het gebied van hardloopspullen.

Ik vind het belangrijk dat goede reviews bijdragen aan minder verspilling. Ik wil mensen daarmee helpen een goede keus te maken. 

Vaak test ik producten voor mijn eigen bedrijf maar ook heel vaak om te bepalen of producten de moeite waard zijn. 

Juist die afwisseling met het helpen van klanten in de winkel maakt de combinatie voor mij uitdagend. Ik was dan ook direct overtuigd om mijn steentje bij te dragen en schoenen te gaan testen voor de Hardloopwinkel.

review SAUCONY TRIUMPH 20 | Over tester Marc

Gebruik van hardloopschoenen en eerder gedragen merken:

Ik loop 6 tot 7 uur per week hard. Dit zijn eigen trainingskilometers maar ook kilometers waarin ik als hardlooptrainer training geef. Mijn doel is mensen helpen met hun hardloopdoel.

Persoonlijk heb ik ook een doel en dat is vooral mijn eigen tijden verbeteren. Dat betekent dat ik zelf kwalitatief hoogwaardige trainingen wil en moet lopen. Hier heb ik veel verschillende schoenen voor nodig. Om jou als consument beter te verstaan heb ik de afgelopen jaren veel hardloopschoenen getest, denk hierbij aan de merken: Nike, Asics, Brooks, New Balance, Mizuno, Hoka, 361, Innov8, Altra.

Jullie voelen hem dus al aankomen er mist een merk in deze lijst! De testschoen voor mij moet een neutrale Saucony runningshoe zijn.

p.s. Tevens is hier mijn vrouwelijke kant het hebben van zoveel hardloopschoenen blootgelegd! :)

SAUCONY TRIUMPH 20 review | Verschillen met andere merken

De schoenkeuze

Ik heb gekozen voor de Saucony Triumph 20 heren in us 14.  Niet dat ik graag op grote voet leef, maar het is nou eenmaal mijn maat;). Hij is toevallig blauw maar hij had ook elke andere kleur mogen zijn.

Ik geloof niet dat de kleur hem lekkerder laat lopen al geef ik eerlijk toe dat “De Hardloopwinkel” Oranje echt een fantastische kleur is maar dat merken de mensen bij mij in de winkel wel.

Verschillen

De Triumph 20 weegt in mijn schoenmaat US 14; 586 gram. En dat is ruim wat meer dan de standaard maat US 9 die wordt gebruikt bij het wegen van schoenen door de merken. De Triumph 20 is wel wat lichter dan de Triumph 19.

Het model van de Triumph 20 is totaal verandert wanneer we dat vergelijken met zijn voorganger de Triumph 19.

Het is niet alleen de “drop” die van 8 mm naar 10 mm is gegaan. Ook de tong van de schoen is aanzienlijk dikker geworden, deze is van nog geen 6 mm naar bijna 8 mm gegaan. De hieldemping is behoorlijk verbetert en ook de veters blijven beter op hun plek zitten.  

Uit testen blijkt de Triumph 34% zachter dan het gemiddelde en wanneer het schuim bevroren wordt haalt het nog steeds een score die 16,5% zachter is dan vergelijkbare foams van anders merken. Wie de Triumph 19 kent, herkent de Triumph 20 niet meer terug.

 

DE TEST

Mijn eerste test was op de loopbaan in de winkel. Net als wij bij onze klanten een videoanalyse maken doe ik dat bij mijzelf ook. Het is bij runingschoenen altijd kijken naar de afwikkeling, de landing en de stabiliteit. Met zo’n 90 kg en een lengte van 198 meter worden die onderdelen altijd goed op de proef gesteld.

Mijn eerste indruk van de schoen was dat deze erg goed aanvoelde. De beelden bevestigden dit ook! Voor mij een goede reden om met deze 'bad boys' naar buiten te gaan.

Bij mijn eerste loopje heb ik het vooral gehouden op het lekker 'inwandelen' van de schoenen. Ik heb zelf hele makkelijke voeten maar ik weet hoe belangrijk het is dat je nieuwe hardloopschoenen altijd rustig 'inwandelt'.

Je voeten moeten wennen aan de pasvorm van een nieuwe schoen. Ook zakt je voet altijd nog iets in de zool en gaat de schoen daardoor nog beter zitten.

Nadat ik de Triumph heb ingelopen ben ik begonnen met een rondje van circa 10 km. Gewoon een easy rondje in regen tussen de plassen. Hoe verder ik kwam hoe lekkerder ze gingen zitten, het waren net kussentjes waar je op loopt met toch enige reactiviteit vanuit de zool. Dit was een rondje op de weg met een klein stukje bospad tussendoor. Op beide ondergronden voelde de schoen goed en leek deze voldoende grip te hebben.

SAUCONY TRIUMPH 20 | De test

Conlusie

De Triumph 20 behoort inmiddels tot mijn favorieten. De demping is erg prettig voor de langere duurlopen, je kan er echt ongestoord kilometers mee maken. Van de eerste tot laatste stap blijft dit comfortabel.

Ook in de winkel heb ik gezorgd dat we alle maten in huis hebben. Voor heren staan de schoenen er tot US 14 (48,5 eu) voor dames hebben wij ze zelfs tot en met maat US 12 (45 eu). Voor jullie dus alle reden om deze schoen bij ons in Den Haag te komen passen.

Is dat voor jou geen handige optie? Weet dan dat je deze schoen dan zorgeloos online kan bestellen. Dit product geeft een zeer kleine kans op een retourzending. Iets wat ik dan ook weer toejuich.  

Mijn eindcijfer van deze schoen is een 9 en hiermee staat de schoen in mijn huidige top 3.

Inmiddels heb ik de schoen nu een paar weken in gebruik en kan ik wel wat plus en minpunten benoemen:

Wat is er goed aan de SAUCONY TRIUMPH 20?

✅️ zacht maar ook wel reactief, erg aangenaam
✅️ voelt licht in gewicht aan
✅️ sluit heel lekker aan om je voet
✅️ schoen ademt goed

Wat is er minder goed aan de SAUCONY TRIUMPH 20?

❌️ De schoen lijkt iets sneller te slijten dan andere schoenen
❌️ De schoenveters zijn wat kort
❌️ De schoen heeft een normale breedte dus mensen met een bredere voet raad ik af dit product te kopen.

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

Saucony Endorphin Elite review

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

New Balance 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

Saucony Ride 16 review

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

Hoka Arahi 6 review

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

Hoka Bondi 8 review

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

New Balance 880 V13 review

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

Saucony Triumph 20 review

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

Asics GT 2000 11 review

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

Garmin Forerunner 255 review

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

Asics Gel Nimbus 25 review

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Odlo zeroweight hardloopjack review

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Incylence hardloopsokken review

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Saucony Endorphin shift review

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

New Balance 860 V11 review

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

New Balance 1080 V11 review

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

Brooks Adrenaline GTS 23 review

Bij het aantrekken van deze nieuwe Brooks Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Joland…

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Odlo Ceramicool socks review

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Craft CTM Ultra review

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.