HOKA Speedgoat 5 trail schoen kopen

|

HOKA ONE ONE Speedgoat 5 is een trail hardloopschoen voor de langere afstanden. Ongekende grip, demping en stabiliteit. Niet voor niets de GOAT. Wil je meer weten? lees dan snel verder.

 1. Filters
 1. 1

Terug naar boven

Waarom kiezen voor Hoka Speedgoat 5?

De Hoka Speedgoat 5 is een goed dempende trailrunning shoe voor lange afstanden trailen op verschillende ondergronden, deze trailschoen kan het allemaal aan.

Hoka Speedgoat 5 dames trailshoe | De Hardloopwinkel

Je bent een fanatieke trailer, houdt van lopen op onherbergzaam terrein. De rotsen, bospaden en hoogteverschillen zijn je niet vreemd. Dan adviseren wij de Hoka Speedgoat eens te proberen.

De zo voor HOKA herkenbare demping in de zolen zorgen ervoor dat je de loszittende steentjes en uitstekende takken niet voelt tijdens trail running. De zachte demping is ongekend in een trailschoen en vangt de schokken op van hardere ondergrond. De Meta Rocker in de Speedgoat 5 helpt de loper natuurlijk afwikkelen wat belasting en blessures voorkomt. 

Op rotsachtig terrein voelen de HOKA Speedgoat als een springplank onder de voeten. Een prettige trail running hardloopschoen die op technisch terrein het best tot zijn recht komt.

De brede vlakke zool geeft veel stabiliteit, ondanks dat je wat hoger in de schoen staat door het dikke foam. Je hebt daarom geen last van instabiliteit ook niet op de smalle paadjes.

Je krijgt veel grip door de mega grip onder de zolen en zo voorkom je dat je wegglijdt op natte paadjes en rotsen. Het profiel is dikker dan bij gewone hardloopschoenen.

Hoka trailschoenen Speedgoat 5 | De Hardloopwinkel

De HOKA Speedgoat 5 is naast trailen, hardlopen in de bergen, ook zeer geschikt als sportieve wandelschoen.

Twijfel je nog? Test hem gewoon uit bij één van onze Hardloopwinkels

 

Hoka Speedgoat 5 

Hoka Speedgoat 5 trailschoenen zijn geschikt voor de lange afstanden hardlopen op onverharde paden, stranden en zelfs bergen of rotsen.

Een neutrale en volledig uitgebalanceerde trail runningschoen die op technisch terrein het beste tot zijn recht komt.

Het nieuwe foam in deze trailschoen van Hoka geeft in de 5e versie veel reactiviteit. De schoenen hebben een breed landingsvlak en zorgen daardoor voor veel stabiliteit. Onze ervaring is dat de Speedgoats 5 wel minder wendbaar in de bochten zijn.

De beschermende teenrand voorkomt gaten bij de tenen in het bovenwerk en beschermt tegen takken en steentjes.

Door de vibram megagrip en traction lug krijg je veel extra grip op onverharde paden.

De nieuwe Hoka Speedgoat 5 heeft enkele kleine verbeteringen ondergaan maar is ons inziens technisch gezien evengoed als de Speedgoat 4.

HOKA trailrun schoenen Speedgoat | De Hardloopwinkel

 

HOKA Speedgoat 5 versus Speedgoat 4:

 • 15 gram lichter
 • duurzamer door minder lagen
 • constructie bovenwerk is verbeterd, minder irritaties
 • meer stretch in de voorvoet, uitstekende tenen en bredere voeten hebben hierdoor meer ruimte
 • verlengde lus op hielkap voor makkelijke instap
 • langere veters

 

Wat betekent HOKA ONE ONE

HOKA ONE ONE betekent to "fly over the world" in het Maori. 

Het is een Frans hardloopmerk opgericht door twee hardlopers die veelvoudig hardlopen in Annecy. Een plek waar je voornamelijk in de bergen loopt, wat erg belastend is voor het lichaam. Met name bergafwaarts hardlopen viel de mannen zwaar.

De Fransmannen Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud hadden maar één doel voor ogen: een hardloopschoen ontwikkelen die het bergafwaarts hardlopen gemakkelijker maakt.

Dit doen ze aan de hand van een aantal verschillende technologieën die ze toepassen in de verschillende HOKA modellen.

 • Een zeer goed dempende tussenzool (cushioned midsole). Deze tussenzool is ontworpen voor alle hardloopafstanden, biedt voortreffelijk comfort en absorbeert schokken tijdens het hardlopen.
 • De Meta-Rocker. Een technologie in de tussenzool wat je stimuleert om vooruit te gaan. Je wordt als ware voortgestuwd tijdens het hardlopen. Meta-Rocker is een techniek waar HOKA ONE ONE bekend om staat.
 • Een actief voetframe. Door het actieve voetframe bevindt je voet zich diep in de middenzool. Dit zorgt ervoor dat de hardloopschoen veel stabiliteit biedt.  Dit komt voornamelijk door de J-Frame zool.
 • In een J-Frame zool wordt gebruik gemaakt van foam met een hogere compactheid. Deze compactheid geeft meer stabiliteit en ondersteuning aan de hak en binnenkant van de voet. Dit zorgt ervoor dat een soepele en natuurlijke afwikkeling wordt gestimuleerd van de voet tijdens het hardlopen.
 • De ProFly-tussenzool. Deze tussenzool is puur gericht op snelheid. De ProFly-tussenzool zorgt voor een zachte landing en stevige aandrijving naar voren tijdens het hardlopen.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende modellen? Klik Hier!

Klanten beoordelen ons met een 9,2