Beste antipronatie hardloopschoenen kopen

|

Anti pronatie loopschoenen zijn hardloopschoenen voor een specifieke afwikkeling waarbij de voet en de knie teveel naar binnen kantelt/draait. Meer weten? Lees snel verder!

Best verkocht

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. >

Terug naar boven

 

Antipronatie hardloopschoenen, wanneer kies je hiervoor?

Anti pronatie hardloopschoenen zijn hardloopschoenen welke meer ondersteuning en correctie bieden voor een specifiek looppatroon.

Of anti pronatie loopschoenen voor jou geschikt zijn hangt dus af van je loopstijl en kenmerken van de afwikkeling van jouw voet.

Wat betekent overproneren?

Proneren is het naar binnen kantelen van de voeten bij hardlopen, overproneren is wanneer je dit extreem doet. Tijdens het afwikkelen kantelt de enkel in de stand-fase naar binnen om de piekbelasting van de landing op een natuurlijke manier te laten afvloeien.

Het overproneren (naar binnen kantelen) van de voet en daarmee ook het overmatig naar binnen draaien van de knie kan met een anti-pronatie loopschoen worden ondersteund en eventueel worden gecorrigeerd.

antipronatie looppatroon

Oorzaken van overproneren

Als je overproneert zijn antipronatie hardloopschoenen een goede keuze. Overproneren kan veel verschillende oorzaken hebben.

Enkele mogelijke oorzaken:

 • X-benen
 • een platvoet (lage wreef)
 • een naar buiten gedraaid been
 • een knie die te veel vervorming toe laat


Het type loopschoen wat hier het beste bij past is een anti pronatie hardloopschoen met voldoende demping en stabiliteit.

De werking van anti-pronatie hardloopschoenen

Anti pronatie hardloopschoenen hebben aan de binnenkant van de tussenzool (mediaal) een blok of element van een harder materiaal. Dit blok of element is specifiek geplaatst zodat wanneer de voet de neiging heeft om tijdens de afwikkeling te veel naar binnen te kantelen deze wordt ondersteund, begeleidt of gecorrigeerd. Dit heeft tot gevolg dat de voet maar ook de knie op een meer natuurlijke wijze beweegt tijdens deze afwikkeling en dus minder kans geeft op een blessure door overbelasting.

Wat is overpronatie hardloopschoenen?

Overpronatie hardloopschoenen zijn loopschoenen die geschikt zijn voor overpronerende hardlopers. Vaak kun je deze anti-pronatie schoenen herkennen aan een licht grijs en verharde stuk -een soort blok- aan de binnenkant van de zool zoals bij de Asics Gel Kayano, maar er zijn ook merken zoals Mizuno die met een wave plaat aan de mediale zijde (binnenkant voet) extra ondersteuning bieden.

Dit is hetzelfde principe als een blok alleen anders vormgegeven. Tevens zal een anti pronatie hardloopschoen meer torsi-stijfheid(draai-stijfheid) hebben dan bijvoorbeeld een neutrale hardloopschoen.

Anti pronatie hardloopschoenen versus normale (neutrale) hardloopschoenen

In de wereld van de hardloopschoenen kun je een groot onderscheid maken in neutrale hardloopschoenen en anti-pronatie loopschoenen. Het naar binnen kantelen van de voet tijdens het landen, noemen we proneren. Dat doet iedere hardloper. Je bent een neutrale loper als je niet over-proneert (overmatig naar binnen “kantelt” met je enkel) maar neutraal (dus recht) loopt.

Kantel je wel overmatig naar binnen met je enkel en wikkel je je voet af met nagenoeg alleen de binnenkant van jouw voet, dan kunnen antipronatieschoenen een oplossing zijn. Doe je dat niet, blijf dan bij een neutrale hardloopschoen.

Doe je juist het tegenovergestelde; dus wikkel je met name af over de buitenkant van de voet, wordt dat supineren genoemd. Dit kan komen door bijvoorbeeld O-benen of holle voeten. Ook dan is een neutrale hardloopschoen de beste keuze.

Beste anti-pronatie hardloopschoenen

Anti pronatie hardloopschoenen zijn bij DeHardloopwinkel.nl in ruime mate verkrijgbaar. Populaire antipronatie hardloopschoenen zijn:

 • Asics Gel Kayano
 • Brooks Adrenaline GTS
 • Saucony Omni ISO
 • Mizuno Wave Inspire

 

Twijfel je of anti- pronatie hardloopschoenen geschikt zijn voor jou?

De keuze van de juiste schoen is afhankelijk van de afwikkeling van de voet, maar ook andere factoren spelen een rol.
Bijvoorbeeld:

 • jouw gewicht
 • de stand van de voeten en of knieën
 • of je een voorvoet- midvoet- of haklanding hebt
 • eventuele blessures of medische achtergronden


Bij twijfel of je moet gaan voor antipronatie hardloopschoenen of neutrale hardloopschoenen, raadpleeg onze shoe advisor of ga langs bij een specialist.

Je kan ook mailen onze klantenservice. Achter de klantenservice zitten medewerkers die allen bij een hardloopspecialist hebben gewerkt of zelfs jarenlang vertegenwoordiger van hardloopschoenen zijn geweest, zij voorzien je graag van goed advies. Je kunt ook via Whatsapp contact met ons opnemen! Wat jij het prettigst vindt.

Antipronatie hardloopschoenen online kopen

Vind je het een lastige keuze om loopschoenen online te kopen? Twijfel niet, online je hardloopschoenen kopen heeft veel voordelen:

 • Prijs! Je bent niet voor niets op DeHardloopwinkel.nl.
 • Advies welke schoen bij jouw past!Alle medewerkers op dehardloopwinkel.nl zijn ervaren hardlopers en hebben specialistische kennis op het gebied van hardloopschoenen. We hebben de shoe advisor gemaakt voor een eerste advies. We geven ook graag 1-op-1 advies. Bel onze klantenservice of stuur een Whatsapp en we helpen je graag!
 • De nieuwste modellen zijn direct leverbaar en je kunt schoenen makkelijk met elkaar vergelijken.
 • Voldoende keuze in antipronatie hardloopschoenen!
 • Snel in huis.Je hoeft er niet voor naar een hardloopwinkel.
 • Uitproberen. Je kunt de antipronatie hardloopschoenen uitproberen (lees hieronder hoe).
 • Eenvoudig retourneren. Zitten ze onverhoopt toch niet lekker, stuur ze dan gratis terug.

 

Online gekochte antipronatie schoenen testen?

Dat kan! Als je de schoenen alleen binnen draagt kun je ze binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos terugsturen en andere bestellen.

Schoenen kun je binnenshuis passen door ze een uurtje aan te doen terwijl je bijvoorbeeld wat huishoudelijk werk doet of in beweging bent. Je voeten krijgen dan even de tijd om te wennen aan de nieuwe schoen. Zitten ze niet helemaal lekker zullen je voeten gaan protesteren na ongeveer 45 minuten.

Dit is een hele goede indicatie of ze tijdens het hardlopen goed passen. Misschien zijn neutrale loopschoenen dan toch een betere keuze. Twijfel je? Neem dan even contact op met de klantenservice.

DeHardloopwinkel.nl was voorheen Hardloopaanbiedingen

Ben je op zoek naar Hardloopaanbiedingen.nl en op deze webshop van De Hardloopwinkel terecht gekomen? Wees niet bang, dan ben je aan het juiste adres. DeHardloopwinkel.nl was voorheen Hardloopaanbiedingen.nl en heeft sinds 1 juli 2022 een nieuwe look en naam gekregen. De frisgroene uitstraling van hardloopaanbiedingen is veranderd in sjiek oranje.

Naast een online webshop heeft De Hardloopwinkel ook 5 winkels die gespecialiseerd zijn in loopanalyses van hardloopschoenen.Echte running experts met 30 jaar ervaring in het advies aan hardlopers en sporters, kom langs in 1 van de Hardloopwinkels in Leiden, Bodegraven, Den Haag, Noordwijkerhout of Rotterdam.

Wat je doel ook is!

 

Antipronatie hardloopschoenen online kopen,

Liever je hardloopschoenen morgen al in huis? op deze online Hardloopwinkel webshop kun je nog steeds de beste aanbiedingen hardloopschoenen kopen. Voor hardloopkleding Sale en korting op hardloop accessoires ben je bij www.dehardloopwinkel.nl ook aan het juiste adres Koop online het nieuwste model Asics Kayano of Brooks Glycerin en ga er morgen al op hardlopen.

Bij de beste online Hardloopwinkel kun je morgen al je favoriete hardloopschoenen of dat ene begeerde hardloop shirt thuis geleverd krijgen, mits voor 20.00 uur op werkdagen besteld.

 

Hoe beginnen met hardlopen.

Starten met hardlopen is eenvoudig en voor iedereen mogelijk. Met weinig middelen (behalve een paar goede hardloopschoenen en een beginnersschema) kun je al direct aan de slag.

Een hardloopschema helpt de beginnende loper om het rustig op te bouwen.

Bekijk het beste advies als je wil beginnen met hardlopen hier : beginnen met hardlopen

Of kom langs in 1 van onze fysieke winkels in Den Haag, Leiden, Noordwijkerhout, Rotterdam of Bodegraven en vraag onze deskundige running experts het "hardloophemd" van het lijf.

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2