De beste stabiele hardloopschoenen kopen

|

Stabiele hardloopschoenen zijn stevig en hebben een brede vlakke basis. Met heel veel demping en een groot draagvermogen ben je zo verzekerd van blessurevrij lopen. Lees meer over de beste stabiele hardloopschoenen onderaan deze pagina.

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. >

Stabiele hardloopschoenen of stabiliteit loopschoenen zijn de beste schoenen voor de hardlopers en hardloopsters die steun en stevigheid zoeken.

Het zoeken naar steun in je schoenen kan een oorzaak zijn van overgewicht maar vaak heeft het meer te maken met het looppatroon.

Voor de beste loopanalyse bij stabiele hardloopschoenen kun je langskomen in De Hardloopwinkel Bodegraven, Den Haag, Rotterdam, Noordwijkerhout of Den Haag.

Stabiele hardloopschoenen nodig? doe deze online shoeadvisor en ontdek direct de beste loopschoenen voor jou!

Hardloopschoenen voor zwaardere lopers moeten altijd voldoen aan de volgende eigenschappen:

 • Stevige hielkap
 • Voldoende demping
 • Vlakke stabiele leest
 • Juiste pasvorm

Hardloopschoenen en overgewicht

De beste hardloopschoenen voor mensen met overgewicht zijn stabiele neutrale hardloopschoenen. Bekijk dit artikel over welke hardloopschoenen bij overgewicht voor uitgebreide informatie van de running experts van De Hardloopwinkel.

 

Wat is het verschil tussen stabiele en gewone hardloopschoenen?

Stabiliteit hardloopschoenen heren zijn gemaakt voor de zwaardere hardlopers, mannen boven de 85/90 kg. Deze schoenen hebben voldoende demping en zijn steviger dan normale loopschoenen.

De brede basis van stabiele loopschoenen zorgt voor meer draagvermogen, de zool is vaak breder en vlakker dan bij gewone loopschoenen.

Stabiele hardloopschoenen dames zijn gemaakt om bij lange trainingen voldoende stevigheid en demping te blijven geven. Deze stabiliteit is nodig aan het begin maar nog veel belangrijker ook aan het eind van je hardloop trainingen.

 

Stabiliteit hardloopschoenen kopen bij De Hardloopwinkel

De Hardloopwinkel biedt een mooi aanbod stabielere hardloopschoenen van o.a. ASICS, BROOKS, SAUCONY, MIZUNO, NEW BALANCE en HOKA.

Specifieke heren- en dames stabiele loopschoenen zijn net als normale loopschoenen ontwikkeld volgens de anatomie van het heren- of dameslichaam. 

 

Neutrale stabiele hardloopschoenen

Neutrale hardloopschoenen met extra stabiliteit hebben geen corrigerende werking zoals bij anti pronatieschoenen. Ze bevorderen een natuurlijke afwikkeling van de enkel naar de teen op rechte wijze. Dus loop je recht en zak je niet naar binnen met de enkels dan kun je prima kiezen voor neutrale stabiele hardloopschoenen.

Zooltjes in combinatie met stabiele hardloopschoenen?

De combinatie van een zooltje met neutrale en soms ook stabiele hardloopschoenen is vaak de beste. De vlakke leest en steun die een stabiele schoen biedt is perfect als ondergrond voor corrigerende zooltjes.

Vraag aan je podotherapeut advies als je twijfelt over welke hardloopschoenen passen bij een zooltje.

Antipronatie stabiele hardloopschoenen

Er zijn meer stabiele hardloopschoenen te koop voor neutrale lopers en slechts enkele voor overpronerende lopers. 

 

Stabiele hardloopschoenen loopanalyse

Naast een online webshop heeft De Hardloopwinkel ook 5 winkels die gespecialiseerd zijn in loopanalyses. Echte running experts met 30 jaar ervaring in het advies aan hardlopers en sporters.

Kom langs in 1 van onze fysieke winkels in Den Haag, Leiden, Noordwijkerhout, Rotterdam of Bodegraven en vraag de deskundige running experts het "hardloophemd" van het lijf over de juiste schoenen voor zwaardere lopers of meer stabiliteit.

Een ruim assortiment en veel advies, dat is wat je kunt vinden bij De Hardloopwinkel.

Wat je doel ook is!

 • Welke hardloopschoenen bij platvoeten?

Platvoeten hebben een doorgezakte voetboog, hiermee maakt de voet volledig contact met de grond. Dit heeft een naar binnen gekantelde enkelstand tot gevolg. Hier heb je per definitie een stevige en ondersteunende schoen bij nodig. Deze zijn er in een neutrale of antipronatie variant.

Wij hebben een speciaal blog geschreven waar duidelijk in wordt uitgelegd welke schoenen het beste zijn voor platvoeten.

Meer informatie over de beste hardloopschoenen voor platvoeten vind je in dit artikel:

blog: Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen? 

 • Zijn er ook hardloopschoenen voor brede voeten?

Voor brede voeten zijn er speciale hardloopschoenen te koop.

De betere merken als Asics, New Balance en Brooks hebben ook extra brede schoenen in het assortiment. Deze schoenen zijn een halve centimer breder in de voorvoet en hiel.

Extra brede hardloop schoenen worden bij heren aangeduid met 2E en bij dames met 1D.

Ontdek hier de extra brede heren hardloopschoenen (2E)

Ontdek hier de extra brede dames hardloopschoenen (1D)

 • Welke hardloopschoenen kan ik het beste dragen bij overgewicht?

Hardlopen is 1 van de meest intensieve sporten die er zijn. De belasting op het lichaam door de klappen op het asfalt zijn aanzienlijk. De enkels en knieën hebben het dan het meest te verduren. Zij moeten je lichaam rechtop en in balans zien te houden.

Zijn er hardloopschoenen voor zwaardere lopers?

Voor zwaardere lopers zijn speciale hardloopschoenen ontwikkeld met veel demping en ook vooral goede stabiliteit in de vorm van extra gewicht en een vlakke bodem.

Voor meer informatie over welke hardloopschoenen bij overgewicht de beste keuze voor jou zijn, zie dit blog: Welke hardloopschoenen bij overwicht?

Stabiele hardloopschoenen welke moet ik kiezen?

Stabiele loopschoenen zijn zwaarder, hebben andere demping en zijn met name geschikt voor lopers met overgewicht of platvoeten. Om erachter te komen welke schoenen bij jouw passen of wat de opvolger van je huidige schoenen is kun je gebruik maken van deze ShoeAdvisor.

Doe hier direct deze online test. Heb je persoonlijk advies nodig en vraag je je af hoe De Hardloopwinkel hierin advies kan geven? Bel dan met de klantenservice: 0182- 61 46 00 of  06-25269966 of mail naar: webshop@dehardloopwinkel.nl

 

De Hardloopwinkel webshop was voorheen Hardloopaanbiedingen

Ben je op zoek naar Hardloopaanbiedingen.nl en op deze site van De Hardloopwinkel terecht gekomen? Wees niet bang, dan ben je aan het juiste adres.

DeHardloopwinkel.nl was voorheen Hardloopaanbiedingen.nl en heeft sinds 1 juli 2022 een nieuwe look en naam gekregen. De frisgroene uitstraling van hardloopaanbiedingen is veranderd in sjiek oranje.

Naast een online webshop heeft De Hardloopwinkel ook 5 winkels die gespecialiseerd zijn in loopanalyses van hardloopschoenen en uitgebreid assortiment stabiele runningshoes. Echte running experts met 30 jaar ervaring in het advies aan hardlopers en sporters, kom langs in 1 van de Hardloopwinkels in Leiden, Bodegraven, Den Haag, Noordwijkerhout of Rotterdam.

Liever je hardloopschoenen morgen al in huis? op deze online Hardloopwinkel webshop kun je nog steeds de beste aanbiedingen kopen. Voor hardloopkleding Sale en korting op hardloop accessoires ben je bij www.dehardloopwinkel.nl ook aan het juiste adres.

Bij de grootste online Hardloopwinkel kun je morgen al je favoriete stabiliteits schoenen lopen of dat ene begeerde hardloop shirt thuis geleverd krijgen, mits voor 20.00 uur op werkdagen besteld.

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2