HOKA Arahi antipronatie schoenen kopen

|

HOKA ONE ONE Arahi is een antipronatie hardloopschoen met waanzinnige demping en stabiliteit. De HOKA Arahi laat geen spaan heel van zijn tegenhangers van andere merken! Wil je meer weten? lees dan snel verder.

 1. Filters
 1. 1

Terug naar boven

Hoka Arahi 6 is een antipronatie running schoen met veel demping maar toch verrassend weinig gewicht.

Het stabiele J-Frame™ inde Arahi voorkomt overmatig naar binnen afwikkelen zonder afbreuk te doen aan je tred. Gemaakt voor overpronerende hardlopers die een blokkerend blok vervelend vinden maar wel overmatig kantelen met de enkel.

Deze nieuwe versie van de Arahi heeft een verlengd hielstuk en mesh bovenwerk met voldoende ademing.

Veel hardlopers die overproneren kunnen comfortabel lopen op de HOKA Arahi 6, de schoen is dynamisch en voelt licht aan. Een perfecte combinatie tussen balans en ondersteuning.

Verdere details zijn te lezen bij HOKA Arahi 6 kenmerken.

 

HOKA Arahi 6 kenmerken

 • Demping: Gevoelig

Door de anti pronerende werking van het middenframe minder dempend dan neutrale modellen.

 • Training: anti-pronatie voor dagelijkse training

Hardloopschoen ontworpen voor alle afstanden

 • Gewicht: 269g (maat 42 herenschoen)

Gemiddeld gewicht voor een HOKA schoen en dikkere zolen.

 • Hieldrop: 5mm

Natuurlijker hardlopen

 • Bovenstuk: mesh met gerecycled materiaal

Duurzaam door gebruik van gerecyclede materialen

 • Middenzool: CM EVA-middenzool en ondersteunende J-frame

DE EVA-Middenzool zorgt voor karakteristieke HOKA demping, het J-frame voorkomt naar binnen kantelen

 • Leest: vlak

Een vlakke leest zorgt ervoor dat je voet een breed landingsvlak heeft op de weg.

 

Review HOKA Arahi 6 hardloopschoen

Over de tester

Ik ben dus Frank van De Hardloopwinkel (voorheen hardloopaanbiedingen) en werk voor dit bedrijf al weer 15 jaar met veel plezier. De laatste 5 jaar als e-commerce manager voor de webshop. In de afgelopen 15 jaar heb ik zo’n beetje elke functie gehad die je je voor kunt stellen.

Voor mijn aanstelling bij De Hardloopwinkel heb ik 5 jaar voor ASICS gewerkt als Sales Representative en weer daarvoor bij Intersport in Den Haag.

Ik draai al 25+ jaar mee in de sport detailhandel en heb dus vele veranderingen op het gebied van hardloopschoenen meegemaakt. 

HOKA Arahi 6 uitvoerig getest.

Er staat nu een goede 100 kilometer op de HOKA Arahi 6, ik kan wel zeggen dat ze goed zijn ingelopen. Mijn maximaal aantal kilometers op hardloopschoenen is normaal zo'n 750. Dit komt door mijn loopstijl en gewicht. Mijn cadans is eigenlijk te laag en daarnaast ben ik ook gewoon iets te zwaar.

Mijn nieuwe HOKA Arahi schoenen hebben al best wat te verduren gehad.

Duurtest, wat krijgt een hardloopschoen aan kilo's te verwerken?

Ik ben gek op cijfertjes, dus hier even een simpele rekensom. Mijn gemiddelde candans is 156 spm (jep dat is te laag). Dus 156 stappen per minuut. Ik heb tot nu toe 9 uur en 39 minuten op deze schoenen gelopen. Dat zijn 579 minuten en totaal dus 156 X 579 = 90.324 stappen.

Ik weeg 95 kilo (veelal spieren heh), bij hardlopen praat je over een belasting van 4 tot 5 keer je lichaamsgewicht per stap. Deze nieuwe hardloopschoenen hebben tot nu toe 90.324 x 427.5 kilo (gem. 4.5 x lichaamsgewicht) = 38.613.510 kilo aan belasting te verduren gehad.

Wil jij het hele verslag lezen van onze Frankie? Klik dan hier review Hoka arahi 6 van Frank

Arahi 6 vs Arahi 5

 • zachtere lip
 • lichter bovenwerk
 • nieuwe kleurblokken in middenzool

Inmiddels de 6de generatie HOKA Arahi antipronatie hardloopschoen voelt vertrouwd. Hoewel er weinig nieuwe features in deze versie zitten loopt deze uitvoering wel prettiger en stabieler dan de vorige HOKA Arahi 5.

Bij het aantrekken van de HOKA Arahi 6 voelen de schoenen prettig aan de voeten. De pasvorm is gemiddeld, niet extreem breed of smal, eerder aansluitend.

Het bovenwerk lijkt weinig anders te zijn, echter wel nog steeds lekker ademend. De vetering is vernieuwd en daardoor beter aan te trekken. 

Conclusie: De HOKA Arahi 6 is en blijft 1 van de betere anti-pronatieschoenen, hij voelt nu nog stabieler dan zijn voorganger.

Twijfel je nog? Test hem gewoon uit bij één van onze Hardloopwinkels.

In De Hardloopwinkel krijgen we de vraag; ‘Wat is het verschil tussen de Arahi 6 en de Arahi 5?

Daar moeten we dan het antwoord een beetje op schuldig blijven. Er is niet veel anders, behalve dat je de schoen gewoon aan moet trekken en zelf ervaren.

Bestel ze daarom online en maak gebruik van de 30 dagen pasgarantie. Heb je ze binnen aangehad en zijn ze nog nieuw? dan kun je ze eenvoudig retourneren naar het antwoordnummer van De Hardloopwinkel Webshop.

 

Wat is een HOKA schoen?

HOKA ook wel HOKA ONE ONE genoemd is een Frans hardloopmerk opgericht door twee hardlopers die veelvoudig hardlopen in Annecy. Een plek waar je voornamelijk in de bergen loopt, wat erg belastend is voor het lichaam. Met name bergafwaarts hardlopen viel de mannen zwaar.

De Fransmannen Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud hadden maar één doel voor ogen: een hardloopschoen ontwikkelen die het bergafwaarts hardlopen gemakkelijker maakt.

Dit doen ze aan de hand van een aantal verschillende technologieën die ze toepassen in de verschillende HOKA modellen.

 • Een zeer goed dempende tussenzool (cushioned midsole). Deze tussenzool is ontworpen voor alle hardloopafstanden, biedt voortreffelijk comfort en absorbeert schokken tijdens het hardlopen.
 • De Meta-Rocker. Een technologie in de tussenzool wat je stimuleert om vooruit te gaan. Je wordt als ware voortgestuwd tijdens het hardlopen. Meta-Rocker is een techniek waar HOKA ONE ONE bekend om staat.
 • Een actief voetframe. Door het actieve voetframe bevindt je voet zich diep in de middenzool. Dit zorgt ervoor dat de hardloopschoen veel stabiliteit biedt.  Dit komt voornamelijk door de J-Frame zool.
 • In een J-Frame zool wordt gebruik gemaakt van foam met een hogere compactheid. Deze compactheid geeft meer stabiliteit en ondersteuning aan de hak en binnenkant van de voet. Dit zorgt ervoor dat een soepele en natuurlijke afwikkeling wordt gestimuleerd van de voet tijdens het hardlopen.
 • De ProFly-tussenzool. Deze tussenzool is puur gericht op snelheid. De ProFly-tussenzool zorgt voor een zachte landing en stevige aandrijving naar voren tijdens het hardlopen.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende modellen? Klik Hier!

Klanten beoordelen ons met een 9,2