Blogoverzicht

Review Stox compressiekous

mei, 2024

Beste medehardlopers! Je bent net begonnen met het lezen van mijn review over de STOX Energy Sleeves Calf Sports compressie kuitsleeves. Hierin geef ik een eerlijk beeld van mijn ervaringen met deze vorm van compressie.

Hopelijk helpt het je bij het bepalen of, en zo ja welke vorm van compressiekousen bij jou past.

Stox Energy Socks product review | De Hardloopwinkel Webshop
 
Over de tester

Mijn naam is Jelle, 26 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als beleidsadviseur binnen de overheid. Naast deze ambtenarenbaan (nee niet alle vooroordelen zijn waar) vind ik het heerlijk om regelmatig te sporten, voornamelijk door middel van trail runs, bootcamps en obstacle runs.

Echt vanzelfsprekend is dat niet...... sporten zit zegmaar niet echt in mijn bloed. Eigenlijk is Covid voor mij de aanleiding geweest om meer te gaan sporten en daarbij ook specifieke doelen te stellen. Na de eerste obstacle run (Mud Masters) was de vlam ontstoken en over de tijd zijn de afstanden en intensiteit toegenomen.

Obstacle run marahton
 
Dit jaar staan een aantal mooie sportdoelen op de planning. Om mezelf echt maximaal uit te dagen staan er nog twee obstacle run Marathons op de planning.

De combinatie van een onverhard parcours, de lange afstand, een berg modder, tijdsdruk en heel wat obstakels (letterlijk), maken het voor mij een toffe fysieke en mentale uitdaging.

Na een testrun in april 2024 heb ik voor het eerst ooit echt totaal verkrampte kuiten gehad. DAT MOET ANDERS! Wellicht dat deze compressiesleeves een goede uitkomst kunnen bieden.

Stox Energy Socks product review | Obstacle run marathon

 

Gerelateerde producten

Eerste indruk

De geleverde compressiesleeves zijn van het merk STOX en in dit geval is het de blauw/zwarte uitvoering voor heren. Met een kuitomvang van 41 cm heb ik maat M3.

Ik kreeg een keurig pakketje met de welbekende knaloranje kleur thuisgestuurd. Daarin zaten zowel de compressiesleeves als een paar originele sokken van de hardloopwinkel.

Stox Energy Socks product review | Eerste indruk

Het doosje van de compressiesleeves had weinig poespas, overigens had ik dat ook niet verwacht.

Direct bij het uitpakken merk je dat er echt veel stretch op de sleeves zit. Dat is uiteraard een goed voorteken.

Verder voelt de stof dun en ademend aan, wat ik zeker met de komst van het warmere weer belangrijk vind.

Compressiekous aantrekken
 
Bij het passen van de sleeves bleek dat de stretch ook echt nodig was. Je moet best even goed kracht zetten om de sleeve goed om je kuiten te plaatsen. Ook om het onderbeen heen voelen de sleeves ademend en je merkt gelijk dat ze ook echt daadwerkelijk ondersteuning bieden. Dit was positief in vergelijking met eerdere compressiekousen die ik heb gepast. STOX vs het soepie: 1-0;)

 

De test

Ik heb de sleeves nu anderhalve week thuis. Uiteraard is dit nog te kort om uitspraken over de lange termijn te doen, maar een eerste beeld is zeker gevormd. Graag vertel ik jullie er meer over.

Stox Energy Socks product review | De test

In totaal heb ik de sleeves nu 4x gebruikt bij verschillende trainingen (7km weg, 15km weg, 8km strand, 6km bos) en tot nu toe hebben ze me aardig doen verbazen.

Tijdens het hardlopen merk je direct dat de druk op de kuiten stukken minder is dan bijvoorbeeld bij het lopen zonder compressie. Zeker bij onverhard terrein en bij heuveltjes omhoog merk je dat je hier veel profijt van hebt.

De stof ademt en de sleeves blijven ook tijdens het hardlopen goed op de plek zitten.

Stox Energy Socks product review | Compressie voor herstel

Naast de verschillen tijdens het lopen merk ik eigenlijk nog meer verschil na het lopen. Waar ik normaal na het lopen last kon hebben van stramme kuiten is daar na een training met de sleeves echt stukken minder van te merken. Eigenlijk was ik best verbaasd dat er zo veel verschil tussen zit. 
 
Op basis van deze eerste runs ben ik dus positief, maar om een beter beeld te vormen ga ik de sleeves de komende maanden natuurlijk nog veelvuldig testen. Uiteraard worden nieuwe bevindingen op deze pagina geplaatst.

 

Conclusie STOX ENERGY SOCKS SLEEVES review:

Dit is mijn eerste ervaring met compressiekousen en ik moet zeggen dat ik positief ben verrast. Omdat ik geen ervaring heb met dergelijk producten wist ik ook niet goed wat ik moest verwachten.

Het concept van compressie begrijp ik wel maar dat het fixeren van je kuiten een dergelijk effect zou hebben op het herstel, dat zag ik eerlijk gezegd niet aankomen. Dit is voor mij dan ook voor nu het grootste pluspunt van het dragen van compressie sokken.

Mijn verwachting is dat dit met de langere afstanden, die voor mij op de planning staan, alleen maar groter wordt. Het kan haast niet anders dan dat er met het overwinnen van 100+ obstakels (bron Strong Viking 2024 42km) voordeel wordt gehaald met het dragen van mijn Stox compressie sleeves. Uiteraard kom ik hier nog uitgebreid op terug dus hou deze review in de gaten!

Wat is goed aan de Stox compressie tubes?
✅ blijft goed zitten
✅ geeft echt ondersteuning
✅ aanzienlijk minder last na de training

Wat is er minder goed aan de  Stox compressie tubes?
❌ aantrekken vergt enige oefening
❌ na het aantrekken moet je ze ook een keer uittrekken:)

 

Zou jij de Stox compressie tubes aanbevelen?

Zoals ik al aangaf heb ik pas 4-tal keer gelopen met de compressiekousen van Stox. Wellicht is dat te weinig om een duidelijk beeld te scheppen over deze sleeves van Stox.

Maar ik ben zeker positief verrast met het gebruik van dit product. Vooraf had ik niet verwacht dat het verschil zo goed merkbaar is tussen het niet en wel dragen van compressiekousen.

Ik blijf er dan ook zeker mee trainen en zou op basis van mijn huidige ervraring deze compressiekousen zeker aanraden, eigenlijk aan iedereen.

Naar mijn idee zit het grootste voordeel in het sneller herstellen na het trainen. En dat is iets wat elke hardloper wat mij betreft zou kunnen waarderen!

Met sportieve groet Jelle.

 

Vragen? Kom langs in De Hardloopwinkel of:

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

Review Stox compressiekous

Ik heb de sleeves nu anderhalve week thuis. Uiteraard is dit nog te kort om uitspraken over de lange termijn te doen, maar een eerste beeld is zeker gevormd. Graag vertel ik jullie er mee…

Review Brooks Glycerin GTS 21

De Brooks Glycerin 21 GTS is een fijne update ten opzichte van versie 20. Versie 21 heeft wederom een ruime pasvorm voor de wat bredere voeten en heeft weer wat meer demping in de...

Review Brooks Glycerin 21

Een fijne schoen, die mooi in lijn ligt met zijn voorganger. Fantastisch voor de lange duurlopen op een rustig tempo. Ik verwacht net als z’n voorganger dat ook deze veel kilometers gaa…

Review Brooks Ghost Max

Daar waar ik eigenlijk een liefhebber ben van een wat directere schoen, een schoen waarbij ik goed contact heb met de ondergrond, ben ik blij verrast van dit model met de toch wel dikkere…

Review Asics Gel Nimbus 26

Ik open de doos en de schoenen springen er bijna vanzelf uit. Ook deze keer heb ik weer voor een felle kleur gekozen; geel / zwart dit keer. Over smaak valt niet te twisten...

Review New Balance 1080 V13 vs V10

"Ontdek waarom de NEW BALANCE 1080 V13 met zijn ongelooflijk comfort en lichte gewicht een 'wauw'-gevoel oproept bij het aantrekken, en waarom deze schoen een opvallende...

Review Asics GT 2000 12

De schoenzool van de GT 2000 12 is wat hoger en het lijkt zachter geworden te zijn. De hielkap is ook een stuk hoger geworden. Hij ziet er verder wel comfortabel uit dus ben benieuwd hoe …

Review Brooks Beast GTS 23

"Ik heb nu ongeveer 250 – 300 km op de Brooks Beast 23 GTS gelopen en ze voelen als pantoffels." Voor mij is dit de perfecte schoen.

Review Mizuno Wave Horizon 6

Een bredere schoen met rekbare stof is bij mij dus noodzakelijk. En dat heeft deze schoen! Ik voel direct dat ik meer ruimte heb bij de breedte van mijn voet. 

Review Brooks Glycerin 20

Een lange duurloop lopen. Ja, wat moet ik hier nog over zeggen. De Brooks Glycerin 20 neutrale hardloop schoen is super voor die lange duurloop, ik ben helemaal in mijn element!

Review Hoka Clifton 9

Toen de schoen pas was uitgekomen heb ik ze al een aantal keer hele dagen gedragen in de winkel. Toen was ik al positief verrast. Wat voelden ze al super zacht en licht aan!

Review Brooks Ghost 15

De Brooks Ghost 15 hardloopschoenen blijven lekker licht voelen tijdens een kortere duurloop, waardoor ik merk dat ik deze duurlopen iets harder zou kunnen gaan dan normaal!

New Balance 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

Review Saucony Endorphin Elite

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

Review Saucony Ride 16

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

Review Hoka Arahi 6

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

Review Hoka Bondi 8

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

Review Mizuno Wave Rider 27

Die bergen waren een makkie voor deze schoenen. Vanaf het eerste moment liepen deze nieuwe schoenen heerlijk! Uitstekende pasvorm en goede demping.

 

Review New Balance 880 V13

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

Review Saucony Triumph 20

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

Review Asics GT 2000 11

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

Review Garmin Forerunner 255

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

Review Asics Gel Nimbus 25

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Review Odlo zeroweight hardloopjack

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Review Incylence hardloopsokken

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Review Saucony Endorphin shift

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

Review New Balance 860 V11

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

Review New Balance 1080 V11

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

Review Brooks Adrenaline GTS 23

Bij het aantrekken van deze nieuwe Brooks Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Joland…

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Review Odlo Ceramicool socks

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Review Craft CTM Ultra

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2