HOKA hardloopschoenen dames heren kopen

|

Hoka hardloopschoenen, geniet van sublieme demping, comfort en ongekend veel stabiliteit. Een echte revolutie in hardloopland die inmiddels vele ambassadeurs kent. Are you ready to fly?

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. >

Wat maakt de HOKA hardloopschoenen zo goed?

De HOKA ONE ONE hardloopschoenen zijn puur ontwikkeld om het hardlopen gemakkelijker en toegankelijk te maken voor iedereen. Dit heeft HOKA bereikt door schoenen te ontwerpen die naast uitstekende demping ook zorgen voor veel comfort.

Dit heeft te maken met dat de HOKA hardloopschoenen zijn ontworpen met een Active Foot Frame.

Nu vraag je je natuurlijk af wat een Active Foot Frame is? dat zal ik je dan ook kort uitleggen. Een Active Foot Frame zorgt ervoor dat je voet in de tussenzool staat in plaats van er bovenop. Je voet valt als het ware in een kussentje die aan alle kanten je voet omsluit en steun biedt.

Daarnaast beschikken alle HOKA modellen over een licht gebogen zool-bouw, ook wel de Meta-Rocker genoemd. De Meta-Rocker zorgt voor een effectieve afwikkeling van je voet, van landing tot afzet. Je natuurlijke afwikkeling wordt dus ondersteunt door de Meta-Rocker.

Bekijk hier de korte HOKA hardloopschoenen review van Eva:

 

 

Wat voor soort categorieën HOKA schoenen zijn er?

De HOKA ONE ONE hardloopschoenen zijn onder te verdelen in drie categorieën. Deze categorieën zijn Glide, Fly en Sky.      

HOKA schoenen uit de Glide categorie voelen zacht aan, hebben goede demping en zorgen voor een soepele en natuurlijke afwikkeling van je voet.

Bij de HOKA hardloopschoenen in de categorie Fly draait het allemaal om snelheid. Dat is ook de reden dat de HOKA schoenen in deze categorie de ProFly tussenzool hebben. De ProFly tussenzool zorgt voor een zachte landingen en geeft je het gevoel dat je naar voren moet.

De HOKA ONE ONE Sky collectie is gericht op trail en all-terrain schoenen. De HOKA schoenen in deze collectie hebben veel grip en beschermende demping.

 

Welke soorten HOKA’s zijn er?

De HOKA hardloopschoenen zijn er in allerlei kleuren, maten en natuurlijk modellen.  Al deze modellen kennen hun eigen specificaties en doeleinden. We zullen ze even kort voor je op een rijtje zetten.

HOKA ONE ONE Clifton

Deze hardloopschoen van HOKA heeft alles wat HOKA ONE ONE wilt uitstralen naar de buitenwereld. De Clifton is een hardloopschoen met zachte en aangename demping, zorgt voor een effectieve afwikkeling van je voet en is ook nog is mega licht. Daarnaast is de HOKA Clifton bruikbaar op zowel korte als lange afstanden.

HOKA ONE ONE Bondi

De HOKA Bondi is een hardloopschoen die volledig is gericht op duurtrainingen. De HOKA Bondi biedt je optimaal comfort tijdens het afleggen van grote afstanden. Het is een hardloopschoen met zeer veel demping wat je het gevoel geeft dat je zweeft. Omdat het zo veel demping geeft voelt het erg comfortabel aan voor je lichaam en heb je minder kans op blessures.

De zool van de HOKA Bondi oogt vrij dik en zwaar, maar niks is minder waar. De Bondi is lichter dan bijvoorbeeld de ASICS Gel-Nimbus of de Saucony Triumph.

HOKA ONE ONE Arahi

HOKA Arahi is een hardloopschoen gericht op de antipronatie lopers. Dit houdt in dat de HOKA Arahi meer steun en stabiliteit biedt dan andere schoenen. Meer weten over antipronatie klik dan HIER.

De reden dat de Arahi meer stabiliteit geeft tijdens het hardlopen komt omdat de Arahi gebruik maakt van de J-Frame technologie van HOKA.

J-Frame is een speciaal soort zool in een HOKA schoen waardoor je voet zich diep in de middenzool bevindt. Dit zorgt dan dus ook voor meer stabiliteit. De HOKA Arahi is geschikt voor zowel lange als korte afstanden.

HOKA ONE ONE Rincon 

De HOKA Rincon is gericht op wedstrijdlopers en daardoor ook één van de lichtste hardloopschoenen in de HOKA collectie. Dat de Rincon zo licht is heeft mede te maken met de EVA-tussenzool. Dit type tussenzool geeft je een fabelachtig zacht comfort waardoor je steeds sneller je kilometers zal afleggen. De Rincon staat een beetje bekend als een lichtere Clifton en voelt ook sneller aan. De ideale hardloopschoen voor trainingen op tempo en wedstrijden.

HOKA ONE ONE Carbon X

De perfecte wedstijdschoen voor langere afstanden zoals de halve en de hele marathon. De HOKA Carbon X bevat een carbonplaat in de tussenzool. Deze carbonplaat zorgt ervoor dat de schoen een verend effect geeft als je gaat hardlopen. Daarnaast beschikt de Carbon X over ProFly X. Dit is een tussenzool puur gericht op snelheid. De ProFly-tussenzool zorgt voor een zachte landing en stevige aandrijving naar voren tijdens het hardlopen. De HOKA Carbon X is de ideale schoen als je goed wilt presteren op langere afstanden.

HOKA ONE ONE Rocket X

De HOKA Rocket X is beslist de snelste hardloopschoen van de HOKA collectie voor de kortere afstanden. De Rocket X bevat dezelfde carbonplaat als de HOKA Carbon X. Daarnaast is ook in deze schoen de Meta-Rocker techniek toegepast. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het hardlopen geforceerd wordt om vooruit te gaan, ideaal! Wil jij nog sneller en met meer reactie vanuit de schoen hardlopen? Dan is de HOKA Rocket X echt wat voor jou.

HOKA ONE ONE Speedgoat 

De HOKA Speedgoat is speciaal op de markt gebracht voor technische trails en is een stabiele trailschoen. De Speedgoat heeft uitstekende grip op losse ondergronden en zorgt voor stabiliteit op onberekenbare paden. Dit heeft HOKA voor elkaar gekregen door de voorvoet van bewegelijk textiel te maken.

Dat zorgt namelijk voor flexibiliteit en comfort bij het afzetten van de tenen. Ben jij iemand die graag gaat hardlopen op ondergronden anders dan de weg of atletiekbaan? Dan is deze trailschoen van HOKA uitermate geschikt.

 

Op zoek naar HOKA hardloopaanbiedingen?

Je zocht online naar Hardloopaanbiedingen.nl en bent op deze online pagina van De Hardloopwinkel terecht gekomen? Dat klopt, DeHardloopwinkel.nl was voorheen namelijk Hardloopaanbiedingen.nl en heeft sinds 1 juli 2022 een nieuwe look gekregen.

De Hardloopwinkel is een groep specialisten in hardlopen uit Midden Nederland en heeft besloten te gaan samenwerken met hardloopaanbiedingen.nl

Naast De Hardloopwinkel Webshop hebben wij nu 5 winkels die gespecialiseerd zijn in het aanmeten van de perfecte HOKA ONE ONE loopschoenen. Het zijn ervaren running experts met 30 jaar ervaring ze bestaan al sinds 1992. Kom langs De Hardloopwinkel Leiden, Bodegraven, Den Haag, Noordwijkerhout of Rotterdam en vraag de experts daar het “hardloophemd” van het lijf over je favoriete sport.

Op De Hardloopwinkel webshop kun je nog ook aanbiedingen HOKA hardloopschoenen kopen. Voor hardloopkleding Sale en korting op hardloop accessoires ben je bij www.dehardloopwinkel.nl goedkoop uit en ontvang je waar voor je geld.

Morgen al op je favoriete HOKA hardloopschoenen lopen of dat ene begeerde hardloop shirt thuis geleverd krijgen, het kan! mits voor 20.00 uur op werkdagen besteld.

Wat hebben marshmallows eigenlijk met HOKA schoenen te maken? bekijk hier de Review van Eva over HOKA SCHOENEN en kom erachter waarom ze niet alleen lekker zijn om op te eten;)

 

Welke HOKA voor lange afstanden?

Leg jij lange afstanden af en doe je regelmatig een duurtraining? Dan is de HOKA ONE ONE Bondi de ideale hardloopschoen. De HOKA Bondi is een hardloopschoen die volledig is gericht op duurtrainingen.

De Bondi biedt je optimaal comfort tijdens het afleggen van grote afstanden. Het is een hardloopschoen met zeer veel demping wat je het gevoel geeft dat je zweeft. Omdat het zo veel demping geeft voelt het erg comfortabel aan voor je lichaam en heb je minder kans op blessures.

De zool van de HOKA Bondi oogt vrij dik en zwaar, maar niks is minder waar. De Bondi is echter lichter dan bijvoorbeeld de ASICS Gel-Nimbus of de Saucony Triumph.

Als jouw doel niet alleen het uitlopen van de halve of hele marathon is, maar ook het steeds sneller uitlopen van de marathon? Dan kom je al snel uit bij de HOKA ONE ONE Carbon X heren hardloopschoenen

De HOKA Carbon X is dé perfecte wedstijdschoen voor langere afstanden zoals de halve en de hele marathon. De HOKA Carbon X bevat een carbonplaat in de tussenzool. Deze carbonplaat zorgt ervoor dat de schoen een verend effect geeft als je gaat hardlopen.

beschikt de Carbon X over ProFly X. Dit is een tussenzool puur gericht op snelheid. De ProFly-tussenzool zorgt voor een zachte landing en stevige aandrijving naar voren tijdens het hardlopen. De HOKA Carbon X is de ideale schoen als je goed wilt presteren op langere afstanden.

 

Welke HOKA schoen voor antipronatie?

Heb jij tijdens het hardlopen extra steun nodig aan de binnenkant van je voet? Dan kom je al snel uit bij antipronatie hardloopschoenen.

HOKA ONE ONE heeft een hardloopschoen ontworpen die extra steun en stabiliteit geeft. Dit is namelijk de HOKA ONE ONE Arahi . De reden dat de Arahi  meer stabiliteit geeft tijdens het hardlopen komt omdat de HOKA Arahi  gebruikt maakt van de J-Frame technologie van HOKA.

J-Frame is een speciaal soort zool waardoor je voet zich diep in de middenzool bevindt. Dit zorgt dan dus ook voor meer stabiliteit. De HOKA Arahi 5 is geschikt voor zowel lange als korte afstanden.

 

Wat is de beste HOKA hardloopschoen?

Welke schoen van HOKA het beste is valt lastig te zeggen. Elke schoen heeft zo zijn eigen specialisaties en doeleinden.

Maar als we dan toch een hardloopschoen zouden moeten kiezen kom je al snel uit bij de HOKA ONE ONE Clifton.

De HOKA Clifton heeft alles wat HOKA ONE ONE wilt uitstralen naar de buitenwereld. De Clifton is een hardloopschoen met zachte en aangename demping, zorgt voor een effectieve afwikkeling van je voet en is ook nog is mega licht. Daarnaast is de HOKA Clifton bruikbaar op zowel korte als lange afstanden.

 

Heeft HOKA ook wedstrijdschoenen?

Jazeker, ook voor wedstrijdschoenen kan je bij HOKA terecht. Zo heb je de HOKA ONE ONE Rincon . De HOKA Rincon is gericht op wedstrijdlopers en daardoor ook één van de lichtste hardloopschoenen in de HOKA collectie. Dat de Rincon zo licht is heeft mede te maken met de EVA-tussenzool. Dit type tussenzool geeft je een fabelachtig zacht comfort waardoor je steeds sneller je kilometers zal afleggen. De Rincon  staat een beetje bekend als een lichtere Clifton 8 en voelt ook sneller aan. De ideale hardloopschoen voor trainingen op tempo en wedstrijden.

 

Welke HOKA schoen is het snelst?

Als we puur kijken naar snelheid dan kom je uit bij de HOKA ONE ONE Rocket X. De HOKA Rocket X is beslist de snelste hardloopschoen van de HOKA collectie. De HOKA Rocket X bevat dezelfde carbonplaat als de HOKA Carbon X2. Daarnaast is ook in deze schoen de Meta-Rocker techniek toegepast. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het hardlopen geforceerd wordt om vooruit te gaan. De Rocket X komt het meest tot zijn rechte op de wat kortere afstanden.

 

HOKA Trail hardloopschoenen

Naast gewonen hardloopschoenen heeft HOKA ONE ONE ook trail schoenen. Trail hardloopschoenen zijn gemaakt voor onverharde paden, het strand of voor in het bos.

De HOKA ONE ONE Speedgoat is hier het perfecte voorbeeld van. De HOKA Speedgoat is speciaal op de markt gebracht voor technische trails. De Speedgoat heeft uitstekende grip op losse ondergronden en zorgt voor stabiliteit op onberekenbare paden.

Dit heeft HOKA voor elkaar gekregen door de voorvoet van bewegelijk textiel te maken. Dat zorgt namelijk voor flexibiliteit en comfort bij het afzetten van de tenen. Ben jij iemand die graag gaat hardlopen op ondergronden anders dan de weg of atletiekbaan? Dan is deze trailschoen van HOKA uitermate schikt.

 

Wat is een HOKA schoen?

HOKA ook wel HOKA ONE ONE genoemd is een Frans hardloopmerk opgericht door twee hardlopers die veelvoudig hardlopen in Annecy. Een plek waar je voornamelijk in de bergen loopt, wat erg belastend is voor het lichaam. Met name bergafwaarts hardlopen viel de mannen zwaar.

De Fransmannen Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud hadden maar één doel voor ogen: een hardloopschoen ontwikkelen die het bergafwaarts hardlopen gemakkelijker maakt.

Dit doen ze aan de had van een aantal verschillende technologieën die ze toepassen in de verschillende HOKA modellen.

 • Een gedempte tussenzool (cushioned midsole). Deze tussenzool is ontworpen voor alle hardloopafstanden, biedt voortreffelijk comfort en absorbeert schokken tijdens het hardlopen.
 • De Meta-Rocker. Een technologie die je stimuleert om vooruit te gaan. Je wordt als ware voortgestuwd tijdens het hardlopen. Meta-Rocker is een techniek waar HOKA ONE ONE bekend om staat.
 • Een actief voetframe. Door het actieve voetframe bevindt je voet zich diep in de middenzool. Dit zorgt ervoor dat de hardloopschoen veel stabiliteit biedt.  Dit komt voornamelijk door de J-Frame zool.
 • In een J-Frame zool wordt gebruik gemaakt van foam met een hogere compactheid. Deze compactheid geeft meer stabiliteit en ondersteuning aan de hak en binnenkant van de voet. Dit zorgt ervoor dat een soepele en natuurlijke afwikkeling wordt gestimuleerd van de voet tijdens het hardlopen.
 • De ProFly-tussenzool. Deze tussenzool is puur gericht op snelheid. De ProFly-tussenzool zorgt voor een zachte landing en stevige aandrijving naar voren tijdens het hardlopen.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende modellen? Ontdek alle Hoka hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel

 

Voordelen van demping in de HOKA schoenen

Een Achillespeesblessure is één van de meest voorkomende hardloopblessures onder de hardlopers. Ben jij gevoelig voor deze blessure of heb je al last tijdens het hardlopen? Probeer dan eens de schoenen van HOKA ONE ONE. Wij merken dat regelmatig klanten langskomen bij ons in De Hardloopwinkel met deze klachten.

Dan verwijzen we ze eigenlijk altijd door naar één van de HOKA modellen. Hier krijgen we dan ook vaak positieve reacties op. De schoenen van HOKA bieden meer demping dan de reguliere hardloopschoenen. Dit zorgt ervoor dat de impact die je lichaam moet verdagen tijdens het hardlopen verminderd en dus de kans op blessures wordt verkleind.

 

Welke HOKA schoen past bij mijn loopstijl?

Er zijn zo veel modellen, collecties en soorten HOKA’S dat het wel erg lastig wordt om de juiste te vinden. Hoe pak je dit aan? Wij van De Hardloopwinkel zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

 

Online schoenadvies:

Geen tijd om langs onze winkels te gaan? Maak dan gebruik van onze online tool Schoenadvies’. Na het invullen van de door onze experts opgestelde vragenlijst komen wij met lijst hardloopschoenen die het beste passen bij de door jou gegeven antwoorden.

 

Ga voor een neutrale hardloopschoen:

Neutrale hardloopschoenen ondersteunen de natuurlijke afwikkeling van je voet. Het grootste deel van de hardlopers kan hier prima mee uit de voeten. Een tip vanuit ons, bouw het hardlopen rustig op en voorkom blessures. Na een tijdje kan je precies zien of de neutrale hardloopschoen bij jou past.

Dit kan je zien aan de slijtage van de zool bij hardloopschoenen. Zegt dat je nou niks? Stuur dan een foto via whatsapp of kom langs in één van onze De Hardloopwinkels.

 

De Hardloopwinkel:

Ga langs in één van onze vijf hardloopspeciaalzaken. Bij ons in De Hardloopwinkel kan je terecht voor passend schoenadvies, een loopanalyse en al je andere vragen over hardlopen.

Onze hardloopwinkels zijn te vinden in:

 • Bodegraven, Doortocht 3a 2411 DS
 • Leiden, St. Jorissteeg 8 2311 JA
 • Den Haag, Schoolstraat 33 2511 AW
 • Rotterdam, Groenendaal 33f 3011 SL
 • Noordwijkerhout, Havenstraat 41 2211EG

Meer informatie? Klik hier voor een overzicht van alle hardloopwinkels

 

Advies via klantenservice:

Ook bij onze klantenservice kan je terecht voor advies over al jouw vragen over hardlopen en hardloopschoenen. Alle medewerkers van De Hardloopwinkel zijn ervaren lopers en hebben in hardloopspeciaalzaken gewerkt of zijn zelfs vertegenwoordiger geweest van merken zoals ASICS.

 

HOKA schoenen testen?

Nu je de juiste HOKA hardloopschoen hebt gevonden is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoen. Wij stellen altijd voor om de nieuwe schoenen eerst thuis te passen en een poosje aan te houden. Dan merk je snel genoeg of ze ook daadwerkelijk lekker zitten.

Je voet moet altijd even wennen aan een nieuwe schoen, dus ook aan je nieuwe HOKA’S. Niet tevreden of begin je te twijfelen over de schoen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Hoe kies ik de juiste maat hardloopschoen?

Hardloopschoenen vallen over het algemeen best wel klein. Daarom adviseren wij altijd om een maat groter dan je normale loopschoenen te kopen. Daarnaast schuiven je voeten tijdens het hardlopen. Je moet dus ruimte overhouden aan de voorkant bij je tenen.

Twijfel je over de maat van je hardloopschoenen? Klik dan Ontdek ons gedegen maatadvies hardloopschoenenvoor verder advies en een maattabel.

Naast de juiste maat zijn er ook nog andere factoren waar je rekening mee kan houden. Zo kan je jezelf vragen stellen zoals;

Heb je een erg smalle of extra brede voet?

Bij smalle voeten gaat de keuze uit naar hardloopschoenen met een smalle leest (2A). Bij extra brede voeten moet je gaan voor hardloopschoenen met een brede leest (2E).

Heb je voet problemen?

Dan blijft de keuze voor de schoen hetzelfde maar dan is het wel verstandig om gebruikt te maken van zooltjes. De beste hardloopzooltjes bekijk ze hier!

 

Hoe kan ik het beste mijn HOKA schoenen onderhouden?

Dit geldt eigenlijk voor alle soorten hardloopschoenen, doe Hoka schoenen NOOIT in de wasmachine!

Door het wasmiddel en hoge temperaturen gaat de schoen kapot en kan je ze weggooien. Je beste manier om je HOKA’S weer schoon te krijgen na een intensieve training is  gewoon simpelweg met een lauwwarm sopje/water en een borsteltje. Ze je schoenen daarna te drogen (niet bij de verwarming) en haal de zooltjes er even uit.

 

Wat maakt HOKA anders?

Door het dragen van HOKA’S ervaar je een andere manier van hardlopen en is een HOKA schoen anders dan anderen. Dit komt door de verbeterde demping en een gedetailleerd ontworpen tussenzool. Het zorgt bij HOKA schoenen tijdens hardlopen voor een soepele, zachte en efficiënte loopervaring.

 

Waar staat HOKA voor?

HOKA heeft zichzelf als doel voorgenomen om mensen te inspireren om te gaan bewegen. Daarvoor willen ze alle sporters in staat stellen om onbevreesd en creatief te handelen, om met passie vooruit te gaan en met gedurfde en onverwachte nieuwe oplossingen te komen voor alle atleten.

HOKA gelooft dat iedereen een atleet is en vermaak in beweging kan vinden.

 

Waar staat HOKA ONE ONE VOOR?

De naam HOKA ONE ONE komt vanuit de Maori-taal en staat voor aarde en vliegen. De schoenen van HOKA geven je het gevoel dat je vliegt over de aarde.

 

Oftewel; Time to fly!

Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.