HOKA Clifton hardloopschoenen kopen

|

HOKA ONE ONE Clifton een lichte hardloopschoen met waanzinnige demping. Verkrijgbaar in een grote variatie aan kleuren. Wil je meer weten? lees dan snel verder.

 1. Filters
 1. 1

Terug naar boven

De HOKA ONE ONE Clifton 8 valt in de categorie lichte hardloopschoenen. Lichtgewicht hardloopschoenen helpen je bij het neerzetten van een betere prestatie en kunnen ingezet worden als schoen voor wedstrijdtrainingen. De HOKA Clifton 8 is de nieuwste schoen in de prijswinnende Clifton-collectie. Dit komt omdat de Clifton 8 een betere terugwerking heeft vanuit de middenzool. Daarnast is het bovenstuk hervormd waardoor de Clifton 8 gestroomlijnder is dan zijn voorganger. Verdere details zijn te lezen bij HOKA Clifton 8 kenmerken.

 

HOKA Clifton 8 kenmerken

 • Demping: Zacht

Vangt schokken op en verlaagd blessuregevoeligheid

 • Training: neutrale en dagelijkse training

Hardloopschoen ontworpen voor alle afstanden

 • Gewicht: 242g (maat 42)

Lichtgewicht hardloopschoen dat je prestaties bevorderd

 • Hieldrop: 5mm

Natuurlijker hardlopen

 • Bovenstuk: ventilerende mesh en ultra zachte tong/lip 

Deze twee aspecten brengen comfort en pasvorm naar een nieuw niveau.

 • Middenzool: EVA-middenzool, verlengde hiel crash pad

DE EVA-Middenzool zorgt voor karakteristieke HOKA demping

 • Leest: vlak

Een vlakke leest zorgt ervoor dat je voet tijdens het hardlopen een natuurlijke afwikkeling maakt.

 

Review HOKA Clifton 8 hardloopschoen

Als ik de HOKA ONE ONE Clifton 8 zou moeten omschrijven zeg ik ‘een veelzijdige hardloopschoen.’ Dit zeg ik omdat de Clifton 8 geschikt is op zowel korte als lange afstanden. Zelf ben ik iemand die voornamelijk op de baan en op de weg mijn trainingen doe, dat is ook de ondergrond waar de Clifton 8 tot zijn recht komt.

De HOKA Clifton 8 is de ideale hardloopschoen voor op een wat hardere ondergrond. Dus ben jij iemand die traint op een harde atletiekbaan en/of op de weg dan is deze schoen uitermate geschikt.

Naast dat de HOKA Clifton 8 een ideale hardloopschoen is kan je er ook prima op wandelen. Dat heb ik dan zeer zeker ook getest. Afgelopen week was er bij ons in het dorp, en ook in de rest van het land, de welbekende avondvierdaagse. Of zoals alle organisaties het schrijven ‘avond4daagse’.

De uitgelezen mogelijkheid om de Clifton 8 als wandelschoen te testen. Zo zelfverzekerd als ik was over mezelf en natuurlijk over mijn schoen de Clifton 8 heb ik me dan ook maar ingeschreven voor de 10KM. En dat heb ik geweten ook. Met de schoenen was niks mis begrijp me niet verkeerd. Maar al die zeurende pubers die dachten dat ze wel even vier avonden achter mekaar de 10 kilometer konden uitlopen, wat een verschrikking. De ene afgetrapte sneaker na de andere liep ik voorbij. De ene blaar nog groter dan de ander. Wat was ik blij met mij HOKA Clifton 8.

Dus naast hardlopen is de HOKA ONE ONE Clifton 8 ook zeker geschikt als wandelschoen. Twijfel je nog? Test hem gewoon uit bij een van onze Hardloopwinkels.

 

Clifton 8 vs Clifton 7

Bij De Hardloopwinkel krijgen we vaak de vraag; ‘Wat is het verschil tussen de Clifton 8 en de Clifton 7?’. En dat kunnen wij goed begrijpen. Want een model dat 9 maanden na elkaar uitkomt zie je niet vaak.

De grootste verandering zit hem in de tussenzool. De Clifton 8 kent een buitengewoon lichte tussenzool die is ontworpen om een dempende impact te bieden. Tevens heeft de Clifton 8 een gewichtsbesparing van 15% in het schuim ten opzichte van de Clifton 7.

Ook in het bovenwerk is veel veranderd. Dat is naast in cijfers ook goed te zien met het oog. Het bovenwerk van de Clifton 8 wat bestaat uit ventilerend mesh en ultra zachte tong, zorgt voor meer comfort en een betere pasvorm ten opzichte van de Clifton 7.

In vergelijking met de Clifton 7 heeft de Clifton 8 een wat smallere onderkant. Vooral als je meer richting het midden van de schoen gaat. Het gedeelte rond de voorvoet van de Clifton 8 is wel vergelijkbaar met die van de Clifton 7. Tevens heeft de Clifton 8 een verlengde crash pad, dit zorgt voor een soepel afwikkeling van landing naar afzet.

Je kan dus concluderen dat al het goede wat in de HOKA Clifton 7 zit meegenomen of verbeterde is in de HOKA Clifton 8. Een mooie ontwikkeling in de Clifton collectie.

 

Oorsprong van de HOKA Clifton 8

De Clifton 8 is vernoemd naar de Clifton Beach in Zuid-Afrika. Dit strand staat bekenf om haar prachtige witte stranden en helder blauw water. Nicolas Mermoud, mede-oprichter van HOKA ONE ONE kwam op het idee van de HOKA Clifton collectie toen hij een rondje ging hardlopen en van de tafelberg naar het wel bekende Clifton Beach liep. Dit rondje viel hem zwaar.

En toen bedacht hij het; Nicolas Mermoud wilde een hardloopschoen creëren die je naast het gevoel van vrijheid, het gevoel geeft gewichtloos te zijn.

Met de eerste versie van de Clifton is dat ook gelukt. Een Hardloopschoen die snel, zacht en een lichtgewicht was. Maar toen begon de ellende. De jaren daarna veranderde de ontwerpen en de samenstelling van de Clifton drastisch. De Nieuwe generatie Clintons waren niet meer zoals het was. De hardloopschoen die bekend stond om zijn demping en het lichte gewicht was niet meer.

En toen kwamen de Clifton 6 en de Clifton 7. Gebaseerd op het eerste ontwerp van de Clifton collectie, back tot he roots dus. De Clifton 6 en 7 waren lichter, zachter en sneller dan dat HOKA tot nu toe voor mekaar had gekregen. Met de Clifton 7 als beste Clifton hardloopschoen tot nu toe.

Maar nu, nog geen negen maanden na het op de markt brengen van de Clifton 7, komt de Clifton 8. Een Clifton die nog lichter en nog verder ontwikkeld is op het gebied van slijtage en pasvorm.

Al met al is de Clifton 8 een fijnere en duurzamere hardloopschoen dan zijn voorganger, de Clifton 7.

 

Wat is een HOKA schoen?

HOKA ook wel HOKA ONE ONE genoemd is een Frans hardloopmerk opgericht door twee hardlopers die veelvoudig hardlopen in Annecy. Een plek waar je voornamelijk in de bergen loopt, wat erg belastend is voor het lichaam. Met name bergafwaarts hardlopen viel de mannen zwaar.

De Fransmannen Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud hadden maar één doel voor ogen: een hardloopschoen ontwikkelen die het bergafwaarts hardlopen gemakkelijker maakt.

Dit doen ze aan de hand van een aantal verschillende technologieën die ze toepassen in de verschillende HOKA modellen.

 • Een zeer goed dempende tussenzool (cushioned midsole). Deze tussenzool is ontworpen voor alle hardloopafstanden, biedt voortreffelijk comfort en absorbeert schokken tijdens het hardlopen.
 • De Meta-Rocker. Een technologie in de tussenzool wat je stimuleert om vooruit te gaan. Je wordt als ware voortgestuwd tijdens het hardlopen. Meta-Rocker is een techniek waar HOKA ONE ONE bekend om staat.
 • Een actief voetframe. Door het actieve voetframe bevindt je voet zich diep in de middenzool. Dit zorgt ervoor dat de hardloopschoen veel stabiliteit biedt.  Dit komt voornamelijk door de J-Frame zool.
 • In een J-Frame zool wordt gebruik gemaakt van foam met een hogere compactheid. Deze compactheid geeft meer stabiliteit en ondersteuning aan de hak en binnenkant van de voet. Dit zorgt ervoor dat een soepele en natuurlijke afwikkeling wordt gestimuleerd van de voet tijdens het hardlopen.
 • De ProFly-tussenzool. Deze tussenzool is puur gericht op snelheid. De ProFly-tussenzool zorgt voor een zachte landing en stevige aandrijving naar voren tijdens het hardlopen.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende modellen? Klik Hier!

Klanten beoordelen ons met een 9,2